Πραγματικη οαση ειναι η Μπαρτσα μεσα στην ερημο του συντηρητικου πραγματισμου που διεπει το παγκοσμιο ποδοσφαιρο. Χιλια μπραβο στον Πεπ Γκουαρντιολα που εκτος απο τεραστιο αμυντικο χαφ που ητανε αποδεικνυει οτι μπορει να τα καταφερει εξισου καλα και ως προπονητης. Το μεγαλο προβλημα που αντιμετωπισε χθες βεβαια δεν ειναι μονο οτι ελλειπαν οι Μαρκες και Πουγιολ ετσι ωστε να μην υπαρχει “κανονικος” παρτενερ του Πικέ (τι παικταρας ειναι αυτος Μαντονα μία?), αλλα το οτι αναγκαστηκε να χασει τον Grandma Τουρέ απο τα χαφ και να τον τοποθετησει στοπερ με συνεπεια ο Ελεφαντοστιανος (τι Ιβοριανος και π*παριες) να δει τον Jesus soldier απο τον Μοντιέ Ντρογκμπα. Τα υπολοιπα που ελεγε ο σημαδεμενος μπουφος του κρατικου ηταν για γελια. Ηθελε ο τυπος να βγαλει ο Πεπ τον Ινιεστα και να βαλει στην θεση του τον Γκουντγιονσεν. Αντε τραβα ρε Καραμητρο να κανεις παρεα με του αλλους άρλεκιν της ΕΡΤ (Βερνικο, Κατσαρο-γιο του χειροτερου σαξοφωνιστα στην ιστορια του οργάνου-, Καπούλια και λοιπους Χατζηαβατηδες εκει περα).
Μπραβο στον Πεπ που εχει μονταρει μια ομαδα που παιζει ενα ειδος ολοκληρωτικου επιθετικου ποδοσφαιρου. Οι 3 μπροστα εναλλασονται συνεχως, το ιδιο και οι 3 πισω, ο Ντανι Αλβες δεν ξερεις αν ειναι ακραιο μπακ, ακραιο χαφ ή δεκαρι, ο Πικέ βγαινει μπροστα με διασκελισμο Γιόχαν Κ. και πασαρει στα τριαντα μετρα οπως πασαρα εγω στα νιατα μου στο μισο μετρο κτλ κτλ
Μπραβο στον Πεπ που εχει οραμα για το αθλημα σε αντιθεση με τοσους και τοσους καραγκιοζηδες που θα το καταντησουν το ερημο το ποδοσφαιρο ρινγκ αναμετρησης ατεχνων δεκαθλητων.
Οσο για την διαιτησια καλο θα ειναι να τα βλεπουμε τα πραγματα συνολικα. Δηλαδη να δουμε τι συνεβη ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ αγωνες. Στον πρωτο αγωνα αφενος δεν δοθηκε καθαρο πεναλτυ στον Ανρι αφετερου η κλωτσοπατιναδα του Χιντινγκ εμεινε ατιμωρητη απο εναν αστειο διαιτητη. Στο δευτερο τωρα, αποψη μου ειναι πως μονο το χερι του Πικε ηταν πεναλτυ ενω η αποβολη του Αμπινταλ (αλλα και η κιτρινη στον Ντανι Αλβες) ηταν για γελια.
Χαιρομαι πραγματικα που αυτη η σιχαμερη ομαδα της Λονδρεζικης “αριστοκρατιας” για μια ακομα φορα δεν θα δει τον τιτλο. Χαιρομαι που ο γλοιωδης προεδρος της, που εβγαλε τα λεφτα “του” μεσα απο μια απο τις μεγαλυτερες ανθρωπιστικες καταστροφες στην ιστορια συμμετεχοντας στο πλιατσικο των υποδομων της πρωην ΕΣΣΔ, αντι για κουπα θα μεινει με το τριτο και κοντυτερο (στην δικη του περιπτωση) στο χερι.
Andres, muchas gracias!