Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Γενικά τα εργαλεία που προκαλούν αντίσταση των μυών προσφέρουν αύξηση του μέσου μεταβολισμού. Τα βάρη είναι ένα από αυτά, μπορεί όμως κάποιος να μην πάει καν γυμναστήριο, αλλά να ξοδεύει λίγο χρόνο στο σπίτι του με κάποιες καλές ασκήσεις, πχ κάμψεις θωρακικών και τρικεφάλων (push ups), ιδιαίτερα όταν τα πόδια είναι πάνω από το δάπεδο (πχ σε καρέκλα) οπότε ενεργοποιούνται και οι δελτοειδείς και δευτερευόντως και οι κάτω ραχιαίοι. Επίσης έλξεις σε μπάρα (δικέφαλοι και άνω ραχιαίοι), ή κοιλιακοί που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Και φυσικα ολα αυτα έχουν να κανουν και μς τον καθε οργανισμο. Εμενα τα push ups δεν μου δινουν το αποτελεσμα που μ δινουν τα βαρη. Το νιωθω στο κορμι μ οτι ανταποκρινεται καλυτερα στα βαρη και κυριως στις προπονησεις με σουπερ σετ και τρισετ.
Σαν να συνδυαζω υπερτροφία με αεροβιο ενα πράγμα!
Γραμμωνω χωρις να χρειαστω ιδιαιτερη διατροφη.
Και φυσικα το πιο σημαντικο ειναι η μυικοτητα. Οσο αυξανουμε την μυικοτητα τοσο αυξανονται και οι καυσεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Gospi έγραψε:.....Εγω δεν εκανα ποτε διαιτα και μεσα απο τα βαρη καταφερα να αντικαταστησω το λιπος με κρεας. Γενικοτερα ειδικα οταν μιλαμε για αντρες, καλο ειναι να μην κοιταμε το νουμερο στην ζυγαρια αλλα την εικονα στον καθρεφτη.....

Έχω κάτι περίεργους εδώ κοντά, αν ψήνεσαι, να σε έχω στο νου μου;
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

[FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY]
Ρε συ τα βαρη ειναι μουφα! Δεν δίνουν δύναμη ουτε βοηθαν στο ξυλο!
Καλα ειναι για εμφανιση και καλυτερη φυσικη κατασταση και υγεια αλλα οχι για ξυλο!
Βεβαια εγω μεσα ειμαι σ αυτα, κι ας ειναι να τις φαω!
Αν ειναι και γαυροι οι περιεργοι, ενα περισσότερο!

Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Βαρη πρωτεΐνες κι ιδρωτας vs γαριδες καλαμαρια και τσιπουρακι. Χμμμ... Εχει και τα καλα του να μεγαλωνεις
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Ποσο εισαι Κατ?

Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

kataramenos5 έγραψε:Βαρη πρωτεΐνες κι ιδρωτας vs γαριδες καλαμαρια και τσιπουρακι. Χμμμ... Εχει και τα καλα του να μεγαλωνεις
Κι όμως ότι ηλικία και να έχεις, η γυμναστική με το σώμα που είπε ο Αποστόλης είναι και ασφαλής και επωφελής.

Pushups κανονικά και τρικεφάλων, κοιλιακοί και για όσους μπορείτε μονόζυγο ή το άλλο το μηχάνημα το total crunch.

Μακάρι να είχα ένα μονόζυγο στο σπίτι όπως παλιά. Η καλύτερη μυϊκή ενδυνάμωση, άνω κορμού.
Τώρα θα με δείρει η γυναίκα άμα βάλω , γιατί θα γίνουν , νιμού τα κουφώματα της πόρτας στο δωμάτιο.

Μονόζυγο ρε φίλε...
λες να ξαναβαλω? :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

https://www.freedieting.com/calorie-calculator

Εδώ μπορείς να υπολογίσεις τις θερμίδες συντήρησης.

Τώρα για την εκγύμναση με αντιστάσεις είτε αυτή γίνει με βάρη είτε με το βάρος του σώματος είναι το ίδιο τουλάχιστον μέχρι ένα επίπεδο προπόνησης. Το θέμα είναι τι σου αρέσει περισσότερο. Εμένα μου αρέσει περισσότερο η εκγύμναση με το βάρος του σώματος γιατί μου φαίνονται πιο φυσικές οι κινήσεις.

Τώρα για το θέμα της αύξηση των μυών ή της ενδυνάμωσης δεν έχει να κάνει με το αν γυμνάζεσαι με βάρη ή με το σώμα αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο εκτέλεσης των ασκήσεων και τον αριθμό των επεναληψεων.

Για τα γραμμάρια πρωτεΐνης όταν είσαι σε έλλειμμα τότε είναι καλό να παίρνεις 2 με 2.3 φορές το βάρος σου σε πρωτεινη. Όταν είσαι σε συντήρηση ή πλεόνασμα τότε το νούμερο αυτό μπορεί να πέσει στο 1.5

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lamosas την Σάβ 12 Σεπ 2020, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Απλα εχω την αισθηση πως αν δεν ασκεισαι σε τετοιο επιπεδο ωστε να την μεταβολιζεις ολη αυτη την πρωτεινη, τοτε η ποσοτητα που περισσευει καταληγει να γινει λιπος. Μπορει να κανω λαθος...
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Ο κυριότερος παράγοντας αποθήκευσης λίπους είναι το θερμιδικό ισοζύγιο. Δεν έχει να κάνει με πρωτεινη λιπαρά ή υδατάνθρακες. Σε γενικές γραμμές όταν είσαι σε πλεόνασμα θα βάλεις βάρος. Αν γυμνάζεσαι τότε το βάρος αυτό θα είναι μυϊκό κατά κύριο λόγο και εφόσον το πλεόνασμα δεν είναι πάνω από το 5-10% της συντήρησης. Αν όχι τότε αποθηκεύεται στο σώμα με την μορφή λιπους.

Για αρχάριους δεν ισχύει τόσο πολύ το παραπάνω είναι δυνατόν δηλαδή να έχεις αύξηση μυϊκής μάζας και δύναμης παρόλο που είσαι σε θερμιδικό έλλειμμα

Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Ακουγεσαι γνωστης οποτε παω πασο!
Εγω ειμαι ερασιτχνης και προσπαθω να καταληξω στην σωστη μεθοδο.
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομη ειναι το εξης:
Υδατανθρακας απο το απογευμα κ μετα ειναι θεμα?
και προσληψη ζαχαρης και συνεπειες... αν εισαι σε θερμιδικο ελλειμα μπορεις να φας ζαχαρη ή δημιουργει λιπος λογω υψηλου γλυκαιμικου δεικτη?
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Γενικά ο χρόνος πρόσληψης των θερμίδων δεν παίζει ιδιαίτερο ρολο για την πρόσληψη ή αφαίρεση του βάρους. Οπότε το ίδιο ισχύει και για τους υδατάνθρακες. Φάε οπότε σε αρέσει / βολεύει. Σίγουρα όμως είναι απαραίτητοι πριν και μετά την προπόνηση για να έχει οργανισμός αποθέματα ενέργειας για καλύτερα αποτελέσματα στην προπόνηση και κατά την αποκατάσταση

Η ζάχαρη είναι μια πηγή θερμίδων υψηλής πυκνότητας δλδ με μικρές ποσότητες λαμβάνεις πολλές θερμίδες γεγονός που κάνει πολύ δύσκολο το να είσαι σε έλλειμμα και να καταναλώνεις και ζάχαρη. Θα πεινάσεις με λίγα λόγια.

Όταν είσαι σε πλεόνασμα η ζάχαρη σίγουρα μπαίνει πιο εύκολα στην διατροφη αλλά πάλι θέλει προσοχή λόγω της υψηλής πυκνότητας σε θερμίδες

Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Θενξ φιλε!
Άβαταρ μέλους
Γέρος

Δημοσίευση από Γέρος »

Ρε παιδιά εσείς φαίνεται να γνωρίζετε. Να ρωτήσω.

Είμαι 1.82 ύψος και 105 κιλά βάρος. Επίσης έχω κινητικά προβλήματα. Το μόνο που θέλω είναι να χάσω κιλά. Μήπως γνωρίζετε κάποια ελαφριά άσκηση, έστω με κάποιο όργανο (περπατώ ασταθώς) να μου προτείνετε;
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό στην αποκατάσταση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Για το βάρος που θέλεις να χασεις είναι θέμα θερμιδικου ισοζυγίου τα έχω γράψει λίγο πιο πανω σε προηγούμενα ποστ.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”