Μεταγραφές καλοκαιριού 2020
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2020
Λειτουργει λιγο πιο συνθετα η αγορα στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο.Οι ιδιοι ποδοσφαιριστες εχουν αλλη τιμη στην Αγγλια,αλλη τιμη στην Ισπανια,αλλη σε Γερμανια και Ιταλια.Για να δωσω ενα παραδειγμα ο Τσιμικας κοστολογηθηκε στην Ιταλια 7 μυρια αλλα η Λιβερπουλ εδωσε 14 οχι γιατι ειναι χαζη αλλα γιατι πρεπει να συντηρησει ενα περιεργο ισοζυγιο αγορων-πωλησεων που θεωρει οτι καθιστα την λιγκα τους πιο δυνατη απο τις αλλες.
- invincible
& WestBlock4kataramenos5 έγραψε:Δηλαδη ρε ανικητε ο γαυρος πουλα με βαση το νομο αγορας και ζητησης? Τοσο μεγαλοι παιχταραδες ηταν?
Θα σου απαντήσω τι παίζει με τον Γαύρο.
1) Εχει γραφεία η επιχείρηση του χοντρού στην Νεα Υορκη και στην Αγγλία.
2) Εχει να κάνει με εφοπλιστικά - ναυτιλικά
3) Εχει ομάδα στην Αγγλία
4) Εχει μανατζερς και ΤΔ πολλά χρόνια τους ίδιους.
5) Εχει κάθε χρόνο συμμετοχές σε ομίλους
6) Εχει περιθώριο για πλυντήριο
7) Δεν έχει γιο τον Γιώργο αλλά μανατζερς και ΤΔ πολλά χρόνια τους ίδιους.
Αυτά τα 7 όλα μαζί δεν τα έχουμε εμείς. Αν τα συνδυάσεις όλα αυτά τα 7 μαζί απαντούν στην ερώτηση σου.
- zarathustra79
Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω, νομίζω οτι το FFP περιορίζει την ομάδα από το να αγοράσει παίκτες. Από τη στιγμή που έχουν αποδεσμευτεί κάποιοι παίκτες και έχουν εξασφαλιστεί τα έσοδα από τους ομίλους νομίζω οτι πλέον δεν υπάρχει αναγκαιότητα για πώληση. Δε νομίζω λοιπον οτι η ομάδα χρειάζεται να πουλήσει 4-5 παίκτες μαζί. Μιαδυο πωλήσεις αρκούν. Εγω ειμαι παντα της γνωμης οτι οσο λιγοτερες αλλαγες, τοσο το καλυτερο. Γιατι αν περσι ειχαμε κακη χρονια και καποιοι παικτες εχασαν αξια, ειναι λαθος να τους βγαλεις στο σφυρι ολους μαζι.
- constadine
Για το FFP είχε άρθρο μετά την πρόκριση ή σφήνα ή η μέτρο και ότι είναι λογιστικό το θέμα και θα πρέπει πρώτα να γίνουν πωλήσεις για να γίνουν μεταγραφές.
Δεν ξέρω αν ισχύει ,εγώ δεν το πήρα σοβαρά το άρθρο επειδή βγήκε σφήνα ή μέτρο.
Μπορεί αύριο ,μεθαύριο να σκάσει μια μεταγραφή και να μας λένε δεν ήταν πρόβλημα το FFP.
Μπορεί αύριο ,μεθαύριο να σκάσει μια μεταγραφή και να μας λένε δεν ήταν πρόβλημα το FFP.
- bersekeros
Όσον αφορά τον Misic διάβασα σε εφημερίδα:
Η υπόθεση είναι τελειωμένη.
Ο ΠΑΟΚ τον δανείζεται με 400.000 ευρώ ενοίκιο και 1.600.000 ευρώ οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.
Στις 7 Σεπτεμβρίου θα έρθει ο ατζέντης του παίκτη για να υπογράψει το συμβόλαιό του ο Misic,
ο οποίος συνεχίζει τη θεραπεία του και υπολογίζεται ότι σε ένα και πλέον μήνα, θα αρχίσει τις προπονήσεις.
- constadine
- bersekeros
- Ασπρόμαυρος Εβρίτης
4 μόνο τον πήραμε. Συν ότι έχει ποσοστό μεταπώλησης η ΡοστόφPAOKevolution έγραψε:4-5 ινγκασον?? Όταν το χειμώνα απορρίψαμε 7 τωρα θα ζητάμε λιγότερα?
Έλα ρε Λασκα τωρα μην τον πετάς στα σκουπίδια τον Ισλάνδό.Έχει όνομα ποιότητα και ηλικία.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να έχουν περάσει 4 ήμερες από την πρόκριση στον 3ο Προκρ. Γύρο του Τσαμπιονς Λιγκ και όχι μόνο να μην έχεις πάρει παίκτη, αλλά ούτε να 'χεις διώξει κιόλας!
Πόσα δίνεις στον Μάτος? Πχ 500? Δεν τον θες? Αν τον αφήσεις ελεύθερο, κερδίζεις μισό μυριο!
Τον θες τον Μουλεν? Όχι! Διωξτον έστω και τζάμπα!
Τον θες τον Ρέι? Δεν τον θες! Ε, Άστον να πάει στην ευχή της Παναγίας..!!
Αλλά τον Πασχαλακη, τον Γιαννούλη, τον Εσιτι, τον Καντουρί, τον Λημνιό, τον Ακπομ που τους θες, σκυλιασε να πάρεις όσο πιο πολλά μπορείς..!! Αυτούς που δεν θες όμως, άστους να φύγουν για να 'χεις πιο άδειο το ροστερ και πάρε έστω έναν! Έναν ρε γαμωτο..!!! Έναν παιχταρά να μπει αμέσως ενδεκάδα! Κι αν περάσεις στα Πλέι Οφ, φέρε κι άλλους τρεις! Αλλά μην είσαι στάσιμος και αδρανής!! Αλίμονο αν περιμένεις να δεις με ποιον θα κληρωθεις μεθαύριο! Αυτό δείχνει ανοργανωσιά, ανεπάρκεια κι ολιγωρία της ΠΑΕ. Κι αυτά δεν αρμόζουν στον ΠΑΟΚ της οικογ. Σαββίδη...!!!
Πόσα δίνεις στον Μάτος? Πχ 500? Δεν τον θες? Αν τον αφήσεις ελεύθερο, κερδίζεις μισό μυριο!
Τον θες τον Μουλεν? Όχι! Διωξτον έστω και τζάμπα!
Τον θες τον Ρέι? Δεν τον θες! Ε, Άστον να πάει στην ευχή της Παναγίας..!!
Αλλά τον Πασχαλακη, τον Γιαννούλη, τον Εσιτι, τον Καντουρί, τον Λημνιό, τον Ακπομ που τους θες, σκυλιασε να πάρεις όσο πιο πολλά μπορείς..!! Αυτούς που δεν θες όμως, άστους να φύγουν για να 'χεις πιο άδειο το ροστερ και πάρε έστω έναν! Έναν ρε γαμωτο..!!! Έναν παιχταρά να μπει αμέσως ενδεκάδα! Κι αν περάσεις στα Πλέι Οφ, φέρε κι άλλους τρεις! Αλλά μην είσαι στάσιμος και αδρανής!! Αλίμονο αν περιμένεις να δεις με ποιον θα κληρωθεις μεθαύριο! Αυτό δείχνει ανοργανωσιά, ανεπάρκεια κι ολιγωρία της ΠΑΕ. Κι αυτά δεν αρμόζουν στον ΠΑΟΚ της οικογ. Σαββίδη...!!!
- bersekeros
Πόρκαρε,
επιτρεψέ μου μία μικρή διόρθωση στα λεγόμενά σου αγαπητέ μου συμφορουμίτη.
Το συμβόλαιο του Μάτος είναι 1 εκατομμύριο με την εφορία,
παίξει δεν παίξει.
παίξει δεν παίξει.
Τι σας κάνει τόσο αισιόδοξους ότι με 5 κατοστάρικα μισθό μπορεί η ομάδα να φέρει αμ χαφ με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάτε?
Ακόμη χειρότερα φίλε Bersekeros..!!bersekeros έγραψε:Πόρκαρε,
παίξει δεν παίξει.
Μ αυτούς τι να σε κάνει αισιόδοξο; Είχανε 3,5 μύρια για 6αρι πέρσι και πήγανε και φέρανε τον Εσιτι.renegade έγραψε:Τι σας κάνει τόσο αισιόδοξους ότι με 5 κατοστάρικα μισθό μπορεί η ομάδα να φέρει αμ χαφ με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάτε?
Με 0,5 μύρια όχι. Αλλά γλυτωνοντας το 1 μυριο του Μάτος, το 0,35 του Μουλεν και το 0,55 του Ρέι (πχ λέω τώρα, έτσι?), μπορείς να φέρεις παιχταρά στα χαφ με 0,7 - 0,8 μύρια / έτος και να γλυτώσεις πάνω από 1 μυριο για την τρύπα του FFP...!!!renegade έγραψε:Τι σας κάνει τόσο αισιόδοξους ότι με 5 κατοστάρικα μισθό μπορεί η ομάδα να φέρει αμ χαφ με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάτε?
Είναι πέρα από προφανές ότι δεν ισχύει. Η Ομάδα όμως είναι υποχρεωμένη να σχεδιάσει και να ακολουθήσει μια οικονομικά συνετή πορεία μέσα στις αβεβαιότητες της εποχής. Nα γράψει καινούριες όμως ζημιές δεν υπάρχει καμία δυνατότητα.constadine έγραψε:Για το FFP είχε άρθρο μετά την πρόκριση ή σφήνα ή η μέτρο και ότι είναι λογιστικό το θέμα και θα πρέπει πρώτα να γίνουν πωλήσεις για να γίνουν μεταγραφές.
Ο μπαμπούλας όμως του ffp δεν υφίσταται. Αν υπήρχε θα τον βλέπαμε κάθε μέρα στα δημοσιεύματα του χοντρο10 που ξαφνικά σταμάτησε να ασχολείται με την ανάδειξη του "προβλήματος" και εξηγούμαι και κυρίως ως προς την "ευεργετική" δράση της covid-19 στο ffp.
Όντως το φετινό καλοκαίρι θα είχαμε μεγάλο θέμα, καθώς τον Ιούλη που θα δίνονταν τα στοιχεία τριετίας, στις ζημιές της περιόδου 01.07.2017-30.06.2019 (26.000.000€) θα κούμπωνε και η ζημιά της περιόδου 01.07.2019-30.06.2020, που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα επίσημα αλλά εκτιμάται ως σημαντικότατη (ίσως και μεγαλύτερη της περιόδου "Έστερσουντ" 2017-2018, που ήταν 21.000.000€). Όσα και από αυτά να χρεώνονταν στις ακαδημίες και στις υποδομές που εκπίπτουν, θα είμασταν πολύ πάνω από το εξεταζόμενο (break even) των 30 εκ. Επομένως, μέχρι στις 30.06 θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε σκοτωμένες πωλήσεις.
Η εξέταση όμως του break even αναβλήθηκε για φέτος και θα πραγματοποιηθεί του χρόνου με τις περιόδους 2019-2020 και 2020-2021 να συμμετέχουν και να εξετάζονται ως ενιαία περίοδος:
"the assessment of financial year 2020 is postponed for one season, and will be assessed together with the financial year 2021;
• the 2020/2021 monitoring period is curtailed and only covers two reporting periods (financial years ending in 2018 and 2019);
• the 2021/2022 monitoring period is extended and covers four reporting periods (financial years ending in 2018-2019-2020 and 2021).
• the financial years 2020 and 2021 are assessed as one single period"
Χονδρικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι η χασούρα της χρονιάς "'Εστερσουντ" και η φετινή θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι το 2021 και όχι μέχρι το 2020. Μεγάλη, μεγάλη ελάφρυνση αλλά όχι εξάλειψη του προβλήματος, καθώς θα πρέπει να "σβήσουμε" ποσά γύρω στα 20 εκ. Και εδώ εισέρχεται η ευεργετική δράση της covid -19 καθώς για την κάλυψη των απωλειών που αυτή επέφερε δίνεται η δυνατότητα το μέρος της συνολικής ζημιάς που μπορεί να αποδοθεί σε αυτή (από εισιτήρια, σπόνσορες, τηλεοπτικά κλπ), επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να μπορεί να καλυφθεί από την τσέπη των αφεντικών πχ με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτο από εμάς γιατί δόξα την Παναγιά έχουμε Σαββίδη.
Και για να έρθω στο αρχικό ζητούμενο, τα συν και πλην αγορών και πωλήσεων "σουμάρονται" σε επίπεδο ετήσιας περιόδου 01.07-30.06 και επομένως δεν έχει κανένα νόημα αυτό που γράφεται ότι πουλάω πρώτα για να αγοράσω σε επίπεδο ffp. Μπορεί να έχει νόημα μόνο στο ότι πουλάω για να διασφαλίσω πόρους ώστε να μπορώ να αγοράσω (απαραίτητες προκαταβολές κλπ) ή στο να μη θέλω να φορτώσω και άλλο το ρόστερ γνωρίζοντας ότι μετά η αγορά εκμεταλλευόμενη την ανάγκη να φύγουν συμβόλαια, θα οδηγήσει τις τιμές πώλησης σε χαμηλά επίπεδα. Εκτίμησή μου είναι ότι χωρίς έσοδα από πωλήσεις, οικονομικά περιθώρια για τις δυνατές μεταγραφές που επιθυμούμε δεν υπάρχουν.
ΥΓ. Η υπόθεση city στο CAS επέφερε μεγάλο πλήγμα στη λειτουργία του ffp και είναι πέρα από βέβαιο ότι υποχρεωτικά οι κανόνες του θα επαναδιαμορφωθούν μελλοντικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seaman την Κυρ 30 Αύγ 2020, 00:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.