Ότι να 'ναι!!!!!

Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

Re: Ότι να 'ναι!!!!!

Δημοσίευση από dreamwarrior »

Όχι ρε σεις τι λέτε;;Ρε ασπρόμαυρη μήπως είσαι βαλτή από το Νοβιτουλινάκο μας;;;
Ρε εμένα έχει βάλει στόχο η οργάνωση νοβιτοχαμάς;;;
Άβαταρ μέλους
Thanos4

Δημοσίευση από Thanos4 »

MALEF έγραψε:ΠΑΟΚ ΕΤΩΝ 83

Γενέθλια έχει σήμερα Κυριακή (12/04) ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έγινε 83 ετών. Σύμφωνα με το καταστατικό του Ερασιτέχνη, "ως ημέρα εορτής ορίζεται η ημέρα ίδρυσης του συλλόγου, δηλαδή η 12η Απρίλιου".

Σαν σήμερα την 12η Απριλίου του 1926, ιδρύθηκε ο σύλλογος που κουβαλάει τις αναμνήσεις των χαμένων πατρίδων και του ξεριζωμένου ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας, ο σύλλογος που εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι του ποντιακού ελληνισμού και έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον ελληνικό αθλητισμό, στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Βορείου Ελλάδας.

Το ιστορικό

O ΠΑΟΚ είναι η ιστορική συνέχεια του αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου "Ερμής", που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης - το Πέρα. Το 1923 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή οι Ρωμιοί της Πόλης μετονομάζουν το Σωματείο τους από Ερμή σε Περακλούμπ, σύμφωνα με το καινούργιο Σύνταγμα που θεσπίζεται από τον Κεμάλ.

Παρόλο το πλήγμα που δέχεται ο Ελληνισμός - ο οποίος αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς εγκαταλείποντας τις πατρογονικές του κοιτίδες - η Περακλούμπ δίνει τις μάχες της και τις κερδίζει όσο υπάρχουν Ρωμιοί στην Πόλη. Σαρώνει τα Κύπελλα, αποδεικνύοντας ότι αν και μειονότητα οι Ρωμιοί εξακολουθούν να έχουν ηχηρό παρόν στον αθλητικό τομέα. Αυτό όμως δεν κρατάει για πολύ και οι περισσότεροι αναγκάζονται να φύγουν, αφήνοντας πίσω τους μια ομάδα Κωνσταντινουπολιτών, τα επονομαζόμενα «Πολιτάκια».

Προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί κάποια ειδική εκδήλωση εορτασμού, αλλά ούτως ή άλλως οι φίλοι του ΠΑΟΚ γιορτάζουν συνειρμικά τα γενέθλια της ομάδας που γι' αυτούς σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα αθλητικό σωματείο.
Εγκαθίστανται στη Θεσσαλονίκη και εν έτει 1926 ιδρύουν τον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Όμιλο Κωνσταντινουπολιτών (Π.Α.Ο.Κ.), κρατώντας τα σύμβολα της κραταιάς ρωμιοσύνης - το Δικέφαλο του Βυζαντίου - αλλά για χρώματα διαλέγουν το πένθιμο μαύρο (για να συμβολίζει την τραγική ιστορία της Ρωμιοσύνης) αλλά και το αισιόδοξο λευκό που θα τους άνοιγε ένα παράθυρο στο μέλλον - και θα συμβόλιζε τον αγώνα για το αύριο και τις νίκες που θα κατακτούσαν.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ (1926) ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων που κάπνιζε.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ 1926-1927 αποτελούνταν από:

1) Πρόεδρος: Τ. Τριανταφυλλίδης,
2) α' αντιπρόεδρος: Π. Καλπακτσόγλου,
3) β' αντιπρόεδρος: Αθ. Αθανασιάδης,
4) γενικός γραμματέας: Κ. Κρητικός,
5) Ειδικός Γραμματέας, Μ. Τσούλκας,
6) ταμίας: Θ. Ιωακειμόπουλος,
7) έφορος ποδοσφαίρου: Α. Αγγελόπουλος,
8) σύμβουλοι: Μ. Κωνσταντινίδης και
9) Σ. Τριανταφυλλίδης.

Tο 1927 ακούγεται ο πρώτος Ύμνος του ΠΑΟΚ: "Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα, που παίζουμε τη μπάλα ξακουσμένα, έχουμε περίσσια χάρη, που δεν την έχει ομάς καμία άλλη. Το σύστημά μας είναι πάσα-πάσα, στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την ...κάσα, να δούμε πόσα γκολ μας έχουν δώσει, και πόσα εμείς τους έχουμε φουσκώσει. Τα έχουμε όλα, όλα, όλα, σκάρες, παπούτσια, παντελόνια, μαύρη φανέλα κι επιγονατίδες, για να τρελαίνονται οι ...δεσποινίδες. Δεν φοβόμαστε κανέναν, Άρη ούτε Ηρακλή, γιατί έχουμε αρχηγό μας Βεντουρέλλη μερακλή".

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ.... :? :D :)
μηπως επεσες λιγες μερες εξω?γιατι απ' οτι γραφει στο site της παε και σε κατι βιβλια με την ιστορια μας η ομαδα ιδρυθηκε στις 20 απριλιου.
Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

Θάνο θα σε βάλουμε υπεύθυνο στην ενότητα : Το ότι να 'ναι θυμάται!!
Θα τα σπας εκεί λέμε!!!!
Εκτός αν θέλεις να παραμείνεις βοηθός προπονητή!!!!
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Υπάρχει και η 8η Απριλίου 1925 σύμφωνα με άλλες πηγές ως έτος ίδρυσης και η καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας της εποχής :lol: πήγε ένα χρόνο μετά σαν προχθές κάτι με την έγκριση του καταστατικού.
Μπορεί κανάς Εβραίος Σουπεράς να ήταν δημόσιος υπάλληλος εκείνη την εποχή και να μας καθυστέρησε :lol:
Απο την άλλη και η ίδια η ΠΑΕ δεν γνωρίζει την ημερομηνία γέννησης ακριβώς.
Είναι σαν κάτι γιαγιάδες που δεν ξέρουν πόσο χρονών είναι και ξεχάσανε να πεθάνουν.
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

gash04 έγραψε: Είναι σαν κάτι γιαγιάδες που δεν ξέρουν πόσο χρονών είναι και ξεχάσανε να πεθάνουν.

ιχιχιχιχι!!!! :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

dreamwarrior έγραψε:Θάνο θα σε βάλουμε υπεύθυνο στην ενότητα : Το ότι να 'ναι θυμάται!!
Θα τα σπας εκεί λέμε!!!!
Εκτός αν θέλεις να παραμείνεις βοηθός προπονητή!!!!
Υπεύθυνος Ληξιαρχείου ο Θάνος.....

Για τα αρχεία που...έληξαν!! :) :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
MALEF

Δημοσίευση από MALEF »

gash04 έγραψε:Υπάρχει και η 8η Απριλίου 1925 σύμφωνα με άλλες πηγές ως έτος ίδρυσης και η καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας της εποχής :lol: πήγε ένα χρόνο μετά σαν προχθές κάτι με την έγκριση του καταστατικού.
Μπορεί κανάς Εβραίος Σουπεράς να ήταν δημόσιος υπάλληλος εκείνη την εποχή και να μας καθυστέρησε :lol:
Απο την άλλη και η ίδια η ΠΑΕ δεν γνωρίζει την ημερομηνία γέννησης ακριβώς.
Είναι σαν κάτι γιαγιάδες που δεν ξέρουν πόσο χρονών είναι και ξεχάσανε να πεθάνουν.
:)
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Το ηθικό δίδαγμα ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς την δόξα τραβά.
Παρεμπίπτοντος ανέβηκε και η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
:)
Η τελευταία έχει και ένα μοναδικό ρεκόρ.
Το όνομα ΔΟΞΑ το έχουν πάρει οι περισσότερες Ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου. :shock:
Άβαταρ μέλους
MALEF

Δημοσίευση από MALEF »

με προλαβες για την Δοξα gash...
παντως δε ξερω αλλα κατι μου λεει οτι θα γουσταρα τρελα την δραμα στην συπερ κλικα...μηπως επειδη καταγομαι απο δραμα??δε ξερω... 8) .
αληθεια ως ομαδα αλλα και ως φιλαθλοι του ΠΑΟΚ τι σχεσει εχουμε με την δοξα?? καλες 'η κακες΄??
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Ασπρόμαυρα Θύρα 4 και ιστορικά πολύ καλές εώς άριστα.
Μακάρι να ανέβει και στην Α.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gash04 την Τετ 15 Απρ 2009, 08:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
MALEF

Δημοσίευση από MALEF »

παιδια σκεφτομαι να κανω το δικο μου πανο...μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο μαγαζι η και ιστοσελιδα που ξερει...μπορει να με ενημερωσει με πμ..... :D
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

dreamwarrior έγραψε:Όχι ρε σεις τι λέτε;;Ρε ασπρόμαυρη μήπως είσαι βαλτή από το Νοβιτουλινάκο μας;;;
Ρε εμένα έχει βάλει στόχο η οργάνωση νοβιτοχαμάς;;;
Αμάν ρε α/μ ΜΟΥ ....
Πάλι σου ξέφυγαν λόγια και μας κατάλαβε το ΤΕΡΑΣ του ότι να ναι...
Αμάν ρε συ...
Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

Τώρα θα σου 'λεγα κάτι αλλά έχε χάρη που είναι Μ. Πέμπτη οκ;
Εμένα ρε που αποκαλείς τέρας είμαι αυτός που σε έκανε ΑΝΤΡΑ εδώ μέσα...Είμαι αυτός που σε βοήθησε να ανεβείς σκαλί-σκαλί τη ψηλή σκάλα της ξενιτιάς......Είμαι αυτός που ΕΣΥ όταν χρειάστηκες βοήθεια να απαλλαχτείς από τον παλιόγερο που σε εκμεταλευόταν σεξουαλικά σε πήρα και σε εξαφάνισα από τη ζωή του!!!!
Οπότε κύριε Νοβιτουλινάκο μου πρόσεχε τα λογάκια σου να μην σε πάρει και σε σηκώσει έτσι;;;
Άβαταρ μέλους
aspromauri

Δημοσίευση από aspromauri »

Νοβιτουλινάκο ΜΟΥ ... ΠΡΟΣΠΑΘΩ βρε να το κρύψω αλλά το ΠΟΥΛΕΝ ΞΕΡΕΙ!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
dreamwarrior

Of course you can understand THIS MEANS WAR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Recycle Bin”