Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ
Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ
Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ζήτημα στα στόπερ. Είναι κάνεις σίγουρος σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Κρέσπο; Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος.
Κι αν ο Κρέσπο δεν επιστρέψει σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορεί κάποιος από τους υπάρχοντες να είναι η βασική επιλογή σε Ελλάδα κι Ευρώπη; Θα μπορεί να υπάρχει στη φαρέτρα του προπονητή η επιλογή του να παίξει με τρία στόπερ αν χρειαστεί;
Θεωρώ λοιπόν λογικό να αποκτηθεί στόπερ που να μπορεί να παίξει αριστερά αλλά και να μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ρουμάνος Vlad Chiriches. Ανήκει στη Ναπολι, φέτος έπαιξε δανεικός στη Σασουολο, δεν ήταν όμως βασικός. Λογικά μπορεί να αποκτηθεί είτε δανεικός είτε σε σχετικά καλή τιμή.
Κι αν ο Κρέσπο δεν επιστρέψει σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορεί κάποιος από τους υπάρχοντες να είναι η βασική επιλογή σε Ελλάδα κι Ευρώπη; Θα μπορεί να υπάρχει στη φαρέτρα του προπονητή η επιλογή του να παίξει με τρία στόπερ αν χρειαστεί;
Θεωρώ λοιπόν λογικό να αποκτηθεί στόπερ που να μπορεί να παίξει αριστερά αλλά και να μπορεί να κατεβάσει τη μπάλα. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ρουμάνος Vlad Chiriches. Ανήκει στη Ναπολι, φέτος έπαιξε δανεικός στη Σασουολο, δεν ήταν όμως βασικός. Λογικά μπορεί να αποκτηθεί είτε δανεικός είτε σε σχετικά καλή τιμή.
Στο κέντρο της επίθεσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις κεφαλιές. Ούτε ο Ακπομ, ούτε ο Σβιντερσκι είναι καλοί με το κεφάλι. Ούτε και μπορούν να παίξουν δίδυμο γιατί δεν αλληλοσυμπληρώνονται δεν έχουν και την έξυπνη πάσα). Καλύτερα ο ένας εκ των δύο να πωλούνταν. Θεωρώ πιο χρήσιμο για τον ΠΑΟΚ τον Ακπομ οπότε θα επέλεγα τον Σβιντέρσκι για πώληση. Για να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ θα πρότεινα είτε κάποιον σαν τον Facundo Ferreyra ή τον Jonathan Calleri. Αμφότεροι αγωνίζονται ως δανεικοί στην Εσπανιολ η οποία υποβιβάζεται. Η απόκτηση οποιουδήποτε εξ αυτών (είτε με δανεισμό, είτε με εξαγορά) δεν είναι ανέφικτη.
Δε νομίζω ότι θα πάμε σε παίχτες που έχουν φτιάξει ήδη το όνομα τους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και οι τρεις που αναφέρεις, είναι τέτοιοι.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, με αυτό το δίδυμο επιθετικών δεν είμαστε για μεγάλα πράγματα.
Ο Σβιντερσκι θυμίζει Κλάους με λίγο καλύτερο χειρισμό της μπάλας και ο Ακπομ με μηδέν βελτίωση (ελέω προπονητή,λέω εγω) και εμφανές πρόβλημα στο γκολ.
Θέλουμε οπωσδήποτε φορ με @@.
Όσο και να μη μου άρεσε ο τρόπος που μας άφησε ο Πριγιο, τέτοιο παίχτη, δύσκολα θα ξανά βρούμε,γι'αυτό αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, θα τον ήθελα πίσω.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, με αυτό το δίδυμο επιθετικών δεν είμαστε για μεγάλα πράγματα.
Ο Σβιντερσκι θυμίζει Κλάους με λίγο καλύτερο χειρισμό της μπάλας και ο Ακπομ με μηδέν βελτίωση (ελέω προπονητή,λέω εγω) και εμφανές πρόβλημα στο γκολ.
Θέλουμε οπωσδήποτε φορ με @@.
Όσο και να μη μου άρεσε ο τρόπος που μας άφησε ο Πριγιο, τέτοιο παίχτη, δύσκολα θα ξανά βρούμε,γι'αυτό αν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, θα τον ήθελα πίσω.
Συμφωνω απολυτα!Obdulio έγραψε:Νομίζω ότι έχει γίνει φανερό ότι οι Βαρελα και Ινγκασον παίζουν στην ίδια θέση. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μπορούν να παίξουν καλά στη θέση αριστερού στόπερ. Μόνο δεξί στόπερ μπορούν να παίξουν.
Έχει ο ΠΑΟΚ την πολυτέλεια να έχει είτε τον έναν, είτε τον άλλον ως αναπληρωματικο;
Όχι δεν την έχει.
Η λογική λέει ότι μεταξύ των δύο, προτιμάς τον Ινγκασον. Είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να πουλήσεις τον Βαρέλα. Αναγκαστικά λοιπόν βάζεις πωλητήριο στον Ισλανδό.
Θα υπήρχε η περίπτωση να παίξουν σε τριάδα. Δε θεωρώ όμως κανέναν τους ικανό στο κατέβασμα της μπάλας και γι' αυτό δε θεωρώ ότι θα απέδιδαν καλά.
Αυτον που πρεπει να ψαξουμε να βρουμε ειτε στους ηδη υπαρχοντες (Μιχαι, Μιχαηλιδη, Μιχογεβιτς κλπ) ιτε με μεταγραφη ειναι ο αντικαταστατης του Κρεσπο!
Το κενο του δεν καλυπτεται με την μετατοπιση του βαρελα αριστερα, και θεωρω πως ισα ισα καιμε και τον Βαρελα εκει...
Τωρα ιδανικα ενας εκ των δυο (Βαρελα Ινγκασον) πρεπει να αποχωρησει, και εγω δεν θα πουλουσα αυτον που θα φερει θεωρητικα περισσοτερα, αλλα αυτον που θα ελαφρυνει περισσοτερο το μπατζετ...
Δικοπο μαχαιρι το να προκριθει καποιος απο τους δυο στο να παραμεινει...Obdulio έγραψε:Στο κέντρο της επίθεσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις κεφαλιές. Ούτε ο Ακπομ, ούτε ο Σβιντερσκι είναι καλοί με το κεφάλι. Ούτε και μπορούν να παίξουν δίδυμο γιατί δεν αλληλοσυμπληρώνονται δεν έχουν και την έξυπνη πάσα). Καλύτερα ο ένας εκ των δύο να πωλούνταν. Θεωρώ πιο χρήσιμο για τον ΠΑΟΚ τον Ακπομ οπότε θα επέλεγα τον Σβιντέρσκι για πώληση. Για να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ θα πρότεινα είτε κάποιον σαν τον Facundo Ferreyra ή τον Jonathan Calleri. Αμφότεροι αγωνίζονται ως δανεικοί στην Εσπανιολ η οποία υποβιβάζεται. Η απόκτηση οποιουδήποτε εξ αυτών (είτε με δανεισμό, είτε με εξαγορά) δεν είναι ανέφικτη.
Ο σβιντερσκι εχει μεν το γκολ, αλλα μεχρι στιγμης κυριως με μικροτερουε αντιπαλους, αλλα περα απο αυτο δεν εχει αλλα στοιχεια..
Ουτε μπαλα κραταει, ουτε χωρους ανοιγει, ουτε μπορει να τα βγαλει περα απεναντι σε θηρια αμυντικους...
Ο Ακπομ απο την αλλη, εκανε ενα εξαιρετικο εξαμηνο, και φετος ειναι λες και ηρθε ο διδυμος αμπαλος αδυναμος αδερφος του...
Μακαρι του χρονου να επανελθει αλλα μπορει και αυτα να ειναι τα στανταρ του, και να επιβεβαιωθει ο κολλητος μου η βρωμογρια που ειναι και αρσεναλ που μου λεγε οτι δεν το χει και πως δεν θα κανει καριερα...
- ΑποστόληςΑ
Φέτος ο Βαρέλα έκανε μια πολύ μέτρια χρονιά. Το καλύτερο ντουέτο στα στόπερ ήταν, μακράν, οι Ingason - Crespo. Δυστυχώς όμως ο Ισπανός τραυματίστηκε τον Δεκέμβριο και λόγω κακού ιατρικού τημ τον στερούμαστε μέχρι σήμερα.
Το ίδιο τημ μας στέρησε και τον Jaba, αν και έχω αμφιβολίες κατά πόσο θα έκανε μια καλή χρονιά φέτος, που όλοι οι παίκτες ήταν ένα κλικ πιο κάτω, ιδιαίτερα μέσα στο 2020.
Αυτή τη στιγμή, πέραν του 33χρονου Crespo έχω τον 20χρονο Μιχαηλίδη για αριστερό στόπερ. Δεξιά έχουμε Varela, Ingason, Mihaj και Διαμαντή. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Τον Mihojevic μπορούμε να τον πουλήσουμε, όπως και έναν εκ των Varela - Ingason.
Το ίδιο τημ μας στέρησε και τον Jaba, αν και έχω αμφιβολίες κατά πόσο θα έκανε μια καλή χρονιά φέτος, που όλοι οι παίκτες ήταν ένα κλικ πιο κάτω, ιδιαίτερα μέσα στο 2020.
Αυτή τη στιγμή, πέραν του 33χρονου Crespo έχω τον 20χρονο Μιχαηλίδη για αριστερό στόπερ. Δεξιά έχουμε Varela, Ingason, Mihaj και Διαμαντή. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Τον Mihojevic μπορούμε να τον πουλήσουμε, όπως και έναν εκ των Varela - Ingason.
Δηλαδή αν ο 33χρονος Κρεσπο δεν επιστρέψει σε καλή κατάσταση ή αν τραυματιστεί ξανά, θεωρείς ΟΚ να μείνει ο ΠΑΟΚ με τον Μιχαηλίδη;ΑποστόληςΑ έγραψε: Αυτή τη στιγμή, πέραν του 33χρονου Crespo έχω τον 20χρονο Μιχαηλίδη για αριστερό στόπερ. Δεξιά έχουμε Varela, Ingason, Mihaj και Διαμαντή. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Τον Mihojevic μπορούμε να τον πουλήσουμε, όπως και έναν εκ των Varela - Ingason.
- bersekeros
Μεταξύ Βαρέλα και Ίνγκασον θα κρατούσα , τον Ίνγκι απλά γιατί ο ένας είναι 32 και ο άλλος είναι 26 με ότι αυτό συνεπάγεται σε φυσική κατάσταση και επάνοδο από ή ροπή σε τραυματισμούς.
Μεταξύ Άκπομ και Σβιντέρσκι , θα κρατούσα τον Σβιντέρσκι γιατί το έχει περισσότερο με το γκολ. Ο Τσούμπα παρόλο που έχει πολύ σπουδαία σωματικά προσόντα, δεν το έχει με το γκολ. Κάνει βέβαια δουλειά σαν επιθετικός, τραβώντας αμυντικούς πάνω του, αλλά είναι λίγο soft και light παίκτης, που δεν εκμεταλλεύεται το σπουδαίο σώμα του ταχυδυναμικά και με εκνευρίζει που όλο σκοντάφτει και χάνει το βηματισμό του ή το κοντρολ στην αντεπίθεση. Βέβαια και ο Σβιντέρσκι δεν έχει το σώμα του Άκπομ , αλλά αυτόν θα κρατούσα αν επέλεγα εγώ.
Μακάρι να γύριζε ο Πρίγιο ή τέλοσπάντων ένας παίκτης killer περιοχής , ψηλός και κεφαλοσφαιριστής , γιατί φέτος στα στημένα και στις σέντρες δεν μας νιώσανε καθόλου.
Μεταξύ Άκπομ και Σβιντέρσκι , θα κρατούσα τον Σβιντέρσκι γιατί το έχει περισσότερο με το γκολ. Ο Τσούμπα παρόλο που έχει πολύ σπουδαία σωματικά προσόντα, δεν το έχει με το γκολ. Κάνει βέβαια δουλειά σαν επιθετικός, τραβώντας αμυντικούς πάνω του, αλλά είναι λίγο soft και light παίκτης, που δεν εκμεταλλεύεται το σπουδαίο σώμα του ταχυδυναμικά και με εκνευρίζει που όλο σκοντάφτει και χάνει το βηματισμό του ή το κοντρολ στην αντεπίθεση. Βέβαια και ο Σβιντέρσκι δεν έχει το σώμα του Άκπομ , αλλά αυτόν θα κρατούσα αν επέλεγα εγώ.
Μακάρι να γύριζε ο Πρίγιο ή τέλοσπάντων ένας παίκτης killer περιοχής , ψηλός και κεφαλοσφαιριστής , γιατί φέτος στα στημένα και στις σέντρες δεν μας νιώσανε καθόλου.
Το ευτύχημα εντός εισαγωγικών όταν κάποιος δικός σου παίκτης έχει μακροχρόνιο τραυματισμό είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να δεις μετρήσιμα σε τι σημείο τον επηρέασε και τον ρυθμό ανάκαμψης του.
από κει και πέρα είναι και το σκαρί τέτοιο του crespo που να πω την αλήθεια ότι δεν μου αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο.
Όσο για τις μεταγραφές οι παίκτες που θα έρθουν δεν θα είναι του εκατομμυρίου αλλά μεταγραφές τύπου football manager... Μιας και είναι της μόδας σε αυτό το παιχνίδι
από κει και πέρα είναι και το σκαρί τέτοιο του crespo που να πω την αλήθεια ότι δεν μου αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο.
Όσο για τις μεταγραφές οι παίκτες που θα έρθουν δεν θα είναι του εκατομμυρίου αλλά μεταγραφές τύπου football manager... Μιας και είναι της μόδας σε αυτό το παιχνίδι
Δε νομίζω ότι θα υπήρχαν πολλοί που μεταξύ Βαρελα και Ινγκασον θα προτιμούσαν τον Βαρελα. Ίσως και κανείς. Έλα όμως που είναι πολύ δύσκολο να βρεις πρόταση για τον Βαρέλα τώρα και ίσως εντελώς απίθανο να πείσεις τον Βαρέλα να φύγει ύστερα από το τόσο καλό συμβόλαιο που (κάκιστα) του προσφέρθηκε πέρυσι επειδή πρυτάνευσε ο κακώς εννοούμενος συναισθηματισμός.
Ενώ από τον Ινγκασον μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει χρήματα ώστε να διορθώσει λάθη και αδυναμίες.
Ενώ από τον Ινγκασον μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει χρήματα ώστε να διορθώσει λάθη και αδυναμίες.
- ΑποστόληςΑ
Ναι.Obdulio έγραψε:Δηλαδή αν ο 33χρονος Κρεσπο δεν επιστρέψει σε καλή κατάσταση ή αν τραυματιστεί ξανά, θεωρείς ΟΚ να μείνει ο ΠΑΟΚ με τον Μιχαηλίδη;ΑποστόληςΑ έγραψε: Αυτή τη στιγμή, πέραν του 33χρονου Crespo έχω τον 20χρονο Μιχαηλίδη για αριστερό στόπερ. Δεξιά έχουμε Varela, Ingason, Mihaj και Διαμαντή. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Τον Mihojevic μπορούμε να τον πουλήσουμε, όπως και έναν εκ των Varela - Ingason.
Εξ άλλου έχουμε και τον Ingason που μπορεί να παίξει αριστερά, πιστεύω καλύτερα από τον Varela.
Πόσους στόπερς πρέπει να έχουμε δηλαδή;
Crespo - Ingason βασικοί, και Mihaj, Μιχαηλίδης και Διαμαντής αναπληρωματικοί.
OK, θεωρείς ότι ο Ινγκασον μπορεί να παίξει αριστερά. Σε αυτό διαφωνούμε ολοκληρωτικά.
Παιδιά να ρωτήσω εάν έχει κανένας άποψη για Hasek και Itourbe. Εάν τους πάρεις αναβαθμίζεται στα εξτρέμ και στο οχτώ? Επίσης ο Hasek παίζει και δεκαρι σαν τον Πέλκα.
- ΑποστόληςΑ
Σε περίπτωση ανάγκης ναι. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να διατηρούμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ. Crespo βασικός και Μιχαηλίδης αλλαγή, μια χαρά είναι.
Θεωρώ ότι θα είναι αγωνιστικό και οικονομικό έγκλημα να μην εκμεταλλευθούμε τους καλούς παίκτες της πρώην Κ19.
Γκαργκαλατζίδης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, Τσιγγάρας Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης και Διαμαντής μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Θέλω επίσης να δω και τον Συμεών Παπαδόπουλο να παίζει, για τον οποίο, δυστυχώς, δεν έχω άποψη.
Θεωρώ ότι θα είναι αγωνιστικό και οικονομικό έγκλημα να μην εκμεταλλευθούμε τους καλούς παίκτες της πρώην Κ19.
Γκαργκαλατζίδης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, Τσιγγάρας Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης και Διαμαντής μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Θέλω επίσης να δω και τον Συμεών Παπαδόπουλο να παίζει, για τον οποίο, δυστυχώς, δεν έχω άποψη.
Από τα στόπερ που έχουμε, ξέρουν και μπορούν να βγάλουν μπάλα (μπορούν να καλύψουν χώρο) μόνον οι Κρέσπο, Μιχόγιεβιτς και Μιχαηλίδης.
Δυστυχώς, ο Κρέσπο έχει κλείσει ήδη τα 33 και τρέχει 34.... Και λείπει ήδη από το Δεκέμβριο!
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να επιστρέψει στην ίδια κατάσταση, και να μην βγάλει τραυματισμούς από εδώ και πέρα, μάλλον ονειροβατεί.
Ο Βαρέλα είναι σχεδόν 1 χρόνο μικρότερος και έχει πολύ δυνατότερο σκαρί.
Επίσης, το παιχνίδι του βασίζεται περισσότερο στη δύναμη και στην επαφή και όχι στην αντίληψη και την ταχύτητα.
Άρα θεωρώ ότι έχει περισσότερο μάλλον από τον Κρέσπο. Αν ο τελευταίος δεν τραυματιζόταν, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Το σίγουρο είναι (για μένα) ότι η μόνη σταθερά τη στιγμή αυτή στα στόπερ του ΠΑΟΚ είναι ο Ιγκασον. Χρειάζεται όμως δίπλα του έναν που να μπορεί να παίξει μπάλα. Σε σοβαρά-δυνατά-κρίσιμα παιχνίδια, δε νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο Κρέσπο. Ο Μιχαηλίδης είναι πολύ νεαρός και δεν μπορεί να έχει θέση βασικού. Άρα το ζητούμενο είναι αν το ρόλο αυτόν μπορεί να τον παίξει ο Μιχόγιεβιτς ή όχι. Αν όχι, τότε χρειαζόμαστε (και) στόπερ.
Οπότε, βασικό δίδυμο βλέπω Ίγκασον-Μιχόγιεβιτς/μεταγγραφή.
Ένα συμβόλαιο εκ των Βαρέλα-Κρέσπο πρέπει να σπάσει (με ποιον τρόπο δεν ξέρω).
Ένας εκ των Διαμάντη-Μιχάι πρέπει να φύγει δανεικός (ιδανικά στο εξωτερικό, όπως φέτος ο Μιχόγιεβιτς).
Η 5άδα των στόπερ να συμπληρωθεί από τους: Βαρέλα-ή-Κρέσπο, Διαμάντη-ή-Μιχάι και Μιχαηλίδη.
Δυστυχώς, ο Κρέσπο έχει κλείσει ήδη τα 33 και τρέχει 34.... Και λείπει ήδη από το Δεκέμβριο!
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να επιστρέψει στην ίδια κατάσταση, και να μην βγάλει τραυματισμούς από εδώ και πέρα, μάλλον ονειροβατεί.
Ο Βαρέλα είναι σχεδόν 1 χρόνο μικρότερος και έχει πολύ δυνατότερο σκαρί.
Επίσης, το παιχνίδι του βασίζεται περισσότερο στη δύναμη και στην επαφή και όχι στην αντίληψη και την ταχύτητα.
Άρα θεωρώ ότι έχει περισσότερο μάλλον από τον Κρέσπο. Αν ο τελευταίος δεν τραυματιζόταν, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Το σίγουρο είναι (για μένα) ότι η μόνη σταθερά τη στιγμή αυτή στα στόπερ του ΠΑΟΚ είναι ο Ιγκασον. Χρειάζεται όμως δίπλα του έναν που να μπορεί να παίξει μπάλα. Σε σοβαρά-δυνατά-κρίσιμα παιχνίδια, δε νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο Κρέσπο. Ο Μιχαηλίδης είναι πολύ νεαρός και δεν μπορεί να έχει θέση βασικού. Άρα το ζητούμενο είναι αν το ρόλο αυτόν μπορεί να τον παίξει ο Μιχόγιεβιτς ή όχι. Αν όχι, τότε χρειαζόμαστε (και) στόπερ.
Οπότε, βασικό δίδυμο βλέπω Ίγκασον-Μιχόγιεβιτς/μεταγγραφή.
Ένα συμβόλαιο εκ των Βαρέλα-Κρέσπο πρέπει να σπάσει (με ποιον τρόπο δεν ξέρω).
Ένας εκ των Διαμάντη-Μιχάι πρέπει να φύγει δανεικός (ιδανικά στο εξωτερικό, όπως φέτος ο Μιχόγιεβιτς).
Η 5άδα των στόπερ να συμπληρωθεί από τους: Βαρέλα-ή-Κρέσπο, Διαμάντη-ή-Μιχάι και Μιχαηλίδη.