Abel Fernando Moreira Ferreira

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
Totem_pk

Re: Abel Fernando Moreira Ferreira

Δημοσίευση από Totem_pk »

renegade έγραψε:Καταρχάς φίλε Totem_pk, όντως ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν πολύ εύκολη ομάδα. Αρκεί βέβαια να συνεχίσεις και να πατήσεις στο έργο του προηγούμενου προπονητή και να μη φοβάσαι μη χαρακτηριστεί η οποιαδήποτε επιτυχία σου, επιτυχία που οφείλεται στο έργο κάποιου άλλου.

Εγώ πάλι δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία όσων πιστεύουν ότι εάν φύγει σήμερα ο φερέιρα θα έρθει αύριο κάποιος καλύτερος.
Όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι τρομακτικά δύσκολο, ίσα-ίσα το αντίθετο, αλλά γιατί ο τρόπος που λειτουργούν στην ΠΑΕ σε συγκεκριμένα ζητήματα έχει αποδειχθεί ότι μπάζει.
Δυστυχώς έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν έχουνε καταλάβει ακόμαποια είναι αυτά τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν δυνητικά έναν προπονητή επιτυχημένο η αποτυχημένος τον ΠΑΟΚ.
Και επειδή γνωρίζω ότι το πιο πιθανό είναι η επιλογή να είναι πάλι κάτι εξεζητημένο και όχι κάτι safe για αυτό και δεν δίνω πάνω από 20% ποσοστό επιτυχίας.

Όσο για τον ρεμπε, συγνώμη αλλά αν ανθρωπος που στο δικό του περιβάλλον στη Γερμανία και σε μία ομάδα που γνώριζε πολύ καλά, οι επιλογές του σε προπονητές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, τότε σε ένα περιβάλλον τελείως ξένο και πολύ πολύ πολύ πιο δύσκολο δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ του.

Υγ προπονητής μπόλονι σήμερα που μιλάμε για αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ (24/7 στα κόκκινα) δεν υπάρχει.

Υγ2 κάποτε αυτός που έφερε το πιο επιτυχημένο προπονητή στον ΠΑΟΚ είχε κάποιον άλλον πιο πάνω στη λίστα
Φιλε renegate τις ιδιες σκεψεις μοιραζομαστε. Αυτα που αναφερεις ειναι και ο λογος που υποστηριζω να φερουν
Εναν φθηνο και «safe” προπονητη. Δεν εχω προσδοκιες ακομη και τον Μουρινιο να φερουν που λεει ο λογος. Μια σημειωση τον μπολωνι τον αναφερω κυριως για την διαχειρηση των πιτσιρικαδων μας. Απο οσους θυμαμαι αυτος εκανε κατι σε αυτον τον τομεα.
Άβαταρ μέλους
paoki_

Δημοσίευση από paoki_ »

Το ότι περισυ τα κατάφεραν όλα αυτά τα παιδιά και ότι απέδειξαν ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία μας είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Επίσης το ότι φέτος φαίνεται οι περισσότεροι από αυτούς να είναι κρυμμένοι όταν η μπάλα καίει πάλι δεν αμφισβητείται. Θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στο ότι δεν πηγαίνουν τον προπονητή, κάτι το οποίο είναι ουσιαστικά εις βάρος τους. Θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στο ότι ο προπονητής δεν έχει καταφέρει να τους αξιοποιήσει στα μέγιστα, κάτι για το οποίο φταίνε και οι δύο. Αν αυτοί οι παίχτες μπορούν να παίξουν μόνο ένα συγκεκριμένο στυλ τέλεια και αυτό το πετύχαμε περισυ θεωρώ πως σημαίνει ότι μάλλον τους έχουμε υπερεκτιμήσει στο θέμα της πραγματικής τους αξίας, καθώς αν ήταν πραγματικά καλοί θα μπορούσαν να παίξουν και σε άλλα στυλ.
Στην φετινή χρονιά mvp είναι παίκτες που ξεκίνησαν έχοντας να αποδείξουν πράγματα και ξεχωρίζουν σαν την μύγα μες το γάλα σε κάθε σχεδόν ματς( Ινγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς). Από τους φτασμένος μας, ο Αντελίνο κάνει μια σεβαστή χρονιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει φτάσει τα στάνταρ της προηγούμενης. Ο Λημνιός κάνει την καλύτερη του χρόνια αλλά είναι παίκτης με επιθετικούς περιορισμούς στο παιχνίδι του, δεν μπορείς να βασιστείς στα σημαντικά παιχνίδια σε αυτόν για το κάτι παραπάνω. Ο Πέλκας έκανε άλλο ένα μετέωρο βήμα στην απόδοση του. Ο Καντουρι αριστερά είναι κακός σταθερά αλλά δίνει μια σχετική ασφάλεια στην ανάπτυξη με το κράτημα μπάλας του, σαν οχτάρι είναι αποκάλυψη. Ο Μπίσε που περισυ ήταν βαρόμετρο, φέτος είναι φάντασμα του εαυτού του. Ο Ζαμπα δεν έπαιξε καν. Ο Ακπομ προσπαθεί αλλα είναι παίχτης συνόλου και αν τον σύνολο δεν τραβάει ιδιαίτερα τον παίρνει παραμαζωμα. Ο Βαρελά ευθύνεται για 4-5 ήττες όταν περισυ ευθυνόταν αντίστοιχα για τόσες νίκες με την απόδοση του. Ο Μάτος δεν σκοράρει ούτε από τα στημένα φέτος, και το σύστημα γενικά τον αδικεί.
Φτάνοντας στην αξιολόγηση των παιχτών που περισυ μας έδωσαν το πρωτάθλημα, καταλήγουμε στο ότι όλα τα περσινα βαρόμετρα φέτος δεν έχουν δώσει τις λύσεις που δώσανε περισυ.
Τώρα η σούμα ποια είναι? Σε όλα τα σημαντικά ματς που ήταν τουλάχιστον ισορροπημένα φάγαμε μαλακωγκολ. Η ομάδα ναι μεν είναι πάντα καλοστημένη για να μην χάσει τουλάχιστον, αλλά πάντα θα γίνει ένα λάθος και θα φάμε γκολ. Φαίνεται ότι κάθε φορά που πάμε να πάρουμε ένα ρίσκο στο παιχνίδι μας γίνεται λάθος και την τρώμε. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ακριβώς στο ότι η ομάδα στήνεται για να μην χάσει και όχι για να κερδίσει. Όταν βάζεις τους παίχτες σου σε μια τακτική προσέγγιση που δείχνει ότι φοβάσαι τον αντιπαλο και πας στην ουσία για την ισοπαλία και ότι προκύψει, ακυρώνεις την ορμητικότητα της περσινής χρονιάς που οι παίχτες πιστέψανε ότι είναι η καλύτερη ομάδα και το δείξανε. Αυτό τους απογείωσε, μαζί με τις νίκες, που κάποιες από αυτές, είχαν και την τύχη τους. Αλλά η τύχη ευννοει πάντα αυτόν που την κυνηγάει στο τέλος, και σιγουρα ποτέ δεν πάει με την ανασφάλεια. Αυτό είναι το λάθος του Φερέιρα, αυτά είναι και τα λάθη των παιχτών. Νομίζω πως μόνο αν καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο θα μπορέσει να κολλήσει ο Φερέιρα με τους τωρινούς παίκτες. Αλλιώς ένας από τους δύο θα πρέπει να αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
Rock4

Δημοσίευση από Rock4 »

Αν καταφέρει και βγούμε 2οι και πάρουμε κύπελλο να του δώσουμε μία καλή συστατική επιστολή για τον καινούργιο του εργοδότη.
Η επιστολή να φέρει τις υπογραφές Γιώργη, Ρεμπε, Κυρ Κυρ και δώρο η ταινία υπερπαραγωγή από το paoktv " μόνος στο αεροπλάνο για Λισαβώνα".
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Totem_pk έγραψε: Φιλε εγω νομιζω οτι ο φετινος ΠΑΟΚ ηταν σχετικα ευκολη ομαδα για εναν προπονητη. Ομαδα με ενα συγκεκριμενο ροστερ δουλεμενη μα αρκετα καλα στοιχεια. Ναι ξερω οτι ειχαμε πολλους τραυματιες αλλα και παλι αν προπονητικα επαιζε καποιος συντηρητικα και εβαζε τις προπονητικες αλλαγες σιγα Σιγα στην ομαδα θειχαμε καλυτερα αποτελεσματα απο μεριας κανονικου ποδοσφαιρου. Αποτελεσματα ισως οχι αλλα θα ειχαμε καλυτερη εικονα. Εγω πιστευω πραγματικα εφοσον δεν μπρουμε να φερουμε για οικονομικους λογους καποιον αναγνωρισμενο (αν και αυτος που εφερε το χαρτινο χανουμι δεν νομιζω οτι ειναι ακριβος αλλα φαινεται κανονικος προπονητης) ας φερουμε καποιον τυπου Χαβου ας πουμε που να ξερει τα,πραματα να ειναι φθηνος και που θα εχεις δει και την δουλεια του σχετικα οποτε θα ξερεις τι παιρνεις. Αλλιως Ιβιτς η Μπολωνι.
Να ρωτήσω κάτι εγώ; Η ομάδα του Σαντος ήταν εύκολη ομάδα να συνεχιστεί όταν έφυγε ο Πορτογάλος; Δεν ήρθε ένας φθηνός γνωστής της ελληνικής πραγματικότητας; Δερμιτζακης, Χαβος κ δεν προσπάθησαν να πατήσουν στο σύστημα το παιχνιδιού Σαντος; Τελικά μήπως δεν είναι τόσο εύκολο όσο λέτε;
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πολύ πιεσμένη χρονικά διακοπή. Δεν υπάρχει χρόνος για αξιολογήσεις ροστερ, μεταγραφές, δέσιμο παικτών προπονητή. Κατά μεγάλο ποσοστό η επιτυχία της επόμενης χρονιάς θα κριθεί στους μονούς αγώνες της Ευρώπης.

Αυτός είναι ο λόγος που πλέον πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή τώρα δεν θα βοηθήσει. Η παε είχε ένα νεκρό τρίμηνο να αποφασίσει για τυχουσες αλλαγές και πήρε απόφαση να κρατήσει τον προπονητή. Για μένα η επόμενη χρονιά θα είναι επίσης μεταβατική με τον φερειρα η χωρίς.

Τώρα από την άλλη, αν αποκλειστούμε από το κύπελλο και δε βγούμε δεύτεροι, ε δεν νομίζω ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγή προπονητή.

Από όπου και να το πιάσεις είμαστε σε δύσκολη θέση.
Totem_pk

Δημοσίευση από Totem_pk »

Luigi Vampa έγραψε:
Totem_pk έγραψε: Φιλε εγω νομιζω οτι ο φετινος ΠΑΟΚ ηταν σχετικα ευκολη ομαδα για εναν προπονητη. Ομαδα με ενα συγκεκριμενο ροστερ δουλεμενη μα αρκετα καλα στοιχεια. Ναι ξερω οτι ειχαμε πολλους τραυματιες αλλα και παλι αν προπονητικα επαιζε καποιος συντηρητικα και εβαζε τις προπονητικες αλλαγες σιγα Σιγα στην ομαδα θειχαμε καλυτερα αποτελεσματα απο μεριας κανονικου ποδοσφαιρου. Αποτελεσματα ισως οχι αλλα θα ειχαμε καλυτερη εικονα. Εγω πιστευω πραγματικα εφοσον δεν μπρουμε να φερουμε για οικονομικους λογους καποιον αναγνωρισμενο (αν και αυτος που εφερε το χαρτινο χανουμι δεν νομιζω οτι ειναι ακριβος αλλα φαινεται κανονικος προπονητης) ας φερουμε καποιον τυπου Χαβου ας πουμε που να ξερει τα,πραματα να ειναι φθηνος και που θα εχεις δει και την δουλεια του σχετικα οποτε θα ξερεις τι παιρνεις. Αλλιως Ιβιτς η Μπολωνι.
Να ρωτήσω κάτι εγώ; Η ομάδα του Σαντος ήταν εύκολη ομάδα να συνεχιστεί όταν έφυγε ο Πορτογάλος; Δεν ήρθε ένας φθηνός γνωστής της ελληνικής πραγματικότητας; Δερμιτζακης, Χαβος κ δεν προσπάθησαν να πατήσουν στο σύστημα το παιχνιδιού Σαντος; Τελικά μήπως δεν είναι τόσο εύκολο όσο λέτε;
Φιλε κοιτα, σιγουρα δεν ειναι ευκολο αλλα αυτο που λεω ειναι οτι δεδομενων των οικονομικων προτιμω να παμε στην επομενη χρονια με εναν τετοιου τυπου προπονητη παρα με αυτον που εχουμε. Δυστυχως τον θεωρω τετοιου επιπεδου τον δικο μας αλλα αμα τον κρατησεις πρεπει να του παρεις και κανα παικτη που θα ζητησει αυτος και θα εχουμε παλι προβληματα. Ετσι προτιμω να Παμε με αλλον να κανουν επιλογες στο ροστερ οι άνθρωποι της ομαδας να παιξουν τα μικρα μας και οποτε ειναι δυνατον να φερουν εναν πραγματικα καλο προπονητη και να τον στηριξουν. Δεν εχω προσδοκιες για την νεα χρονια οπως καταλαβαινεις ειδικα με αυτον που εχουμε στον παγκο. Απλα δεν θελω να χασουμε κιαλλες χρονιες.
Luigi Vampa

Το ενδεχόμενο να χάσουμε τη δεύτερη θέση το θεωρώ μικρό, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο η αλλαγή προπονητή θα ναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Σε τέτοια περίπτωση θα μου άρεσε το προφίλ προπονητή που ψάχνουμε να είναι ξένος που να χει παραστάσεις από Ελλάδα η' Έλληνας που να χει κάποια δείγματα δουλειάς. Χωρίς πολύ σκέψη μου ρχεται ο Καναντι κ ο Χαβι Γκραθια. Έλληνας δε μου ρχεται :)
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

Από Έλληνες μόνο τον Σιμο του οφη και των γιαννικη (ωραίο όνομα για νίκη) των Ιωαννίνων έχω σε εκτίμηση. Με μια κλίση στον γιαννικη έχοντας παραστάσεις από Γερμανία. Αλλά και ο Σίμος ωραία δείγματα.

Πιστεύω θα κάνουν καλή καριέρα
boogeyman77
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από boogeyman77 »

bersekeros έγραψε:
renegade έγραψε:Ας του δείξει τότε κάποιος τις δηλώσεις Τούντορ
Να κάτσει να βρει τις ομοιότητες και τότε ίσως καταφέρει να διαβάσει και το μέλλον
Είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος,

ότι διαβάζοντας το μέλλον του ,

μιλάμε για έναν Τούντορ από την Πορτογαλία;
Μάλλον για Πασιενσια προβλέπω πιο πιθανό το μέλλον του!
Luigi Vampa

buffalobill4 έγραψε:Από Έλληνες μόνο τον Σιμο του οφη και των γιαννικη (ωραίο όνομα για νίκη) των Ιωαννίνων έχω σε εκτίμηση. Με μια κλίση στον γιαννικη έχοντας παραστάσεις από Γερμανία. Αλλά και ο Σίμος ωραία δείγματα.

Πιστεύω θα κάνουν καλή καριέρα
Για Σιμο συμφωνώ κ γω, δεν ξέρω τι έκανε πριν τον Οφη. Φέτος φαίνεται να κάνει καλή δουλειά.
boogeyman77
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από boogeyman77 »

renegade έγραψε:Καταρχάς φίλε Totem_pk, όντως ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν πολύ εύκολη ομάδα. Αρκεί βέβαια να συνεχίσεις και να πατήσεις στο έργο του προηγούμενου προπονητή και να μη φοβάσαι μη χαρακτηριστεί η οποιαδήποτε επιτυχία σου, επιτυχία που οφείλεται στο έργο κάποιου άλλου.

Εγώ πάλι δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία όσων πιστεύουν ότι εάν φύγει σήμερα ο φερέιρα θα έρθει αύριο κάποιος καλύτερος.
Όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι τρομακτικά δύσκολο, ίσα-ίσα το αντίθετο, αλλά γιατί ο τρόπος που λειτουργούν στην ΠΑΕ σε συγκεκριμένα ζητήματα έχει αποδειχθεί ότι μπάζει.
Δυστυχώς έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν έχουνε καταλάβει ακόμαποια είναι αυτά τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν δυνητικά έναν προπονητή επιτυχημένο η αποτυχημένος τον ΠΑΟΚ.
Και επειδή γνωρίζω ότι το πιο πιθανό είναι η επιλογή να είναι πάλι κάτι εξεζητημένο και όχι κάτι safe για αυτό και δεν δίνω πάνω από 20% ποσοστό επιτυχίας.

Όσο για τον ρεμπε, συγνώμη αλλά αν ανθρωπος που στο δικό του περιβάλλον στη Γερμανία και σε μία ομάδα που γνώριζε πολύ καλά, οι επιλογές του σε προπονητές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες, τότε σε ένα περιβάλλον τελείως ξένο και πολύ πολύ πολύ πιο δύσκολο δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ του.

Υγ προπονητής μπόλονι σήμερα που μιλάμε για αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ (24/7 στα κόκκινα) δεν υπάρχει.

Υγ2 κάποτε αυτός που έφερε το πιο επιτυχημένο προπονητή στον ΠΑΟΚ είχε κάποιον άλλον πιο πάνω στη λίστα
Δυστυχώς η διοίκηση δείχνει να μη μαθαίνει από τα λάθη της και να προχώρησε στην συνεργασία με ένα παρόμοιο project στην πρόσληψη τεχνικού διευθυντή ανάλογο με αυτό του προπονητή(φτωχό βιογραφικό,χωρίς μεγάλες επιτυχίες κτλ)Εύχομαι από καρδιάς να μας βγεί Antero Henrique αν και δύσκολα το βλέπω....ΥΓ: Ο Boloni ακόμα και σήμερα είναι αναβάθμιση μπροστά στον Abel! Αν υπήρχαν σκέψεις να προχωρήσουμε σε τέτοιο project,ιδανικά θα ήταν με βοηθό Garcia(ίδιος τρόπος σκέψης, αλληλοεκτίμηση)
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Για δεύτερη φορά, μέσα σε 2 ημερολογιακά χρόνια (καλοκαίρι '17 με καλοκαίρι '19), σε πολύ καλά στρωμένη και μετά από επιτυχημένη σεζόν, ομάδα, όχι μόνο αλλάζουμε προπονητή, αλλά φέρνουμε λάτρη άλλου συστήματος...

Όσα κοινά είδαμε, μετά, για λίγο την 1η, για πολύ την 2η, πιστοποιούν το: Επανάληψις, μήτηρ μαθήσεως... :ugeek:

Αυτιά....

Υ.Γ. Ειλικρινά, πάντως, δεν ξέρω αν η προσωπική μου ζυγαριά γέρνει στο μένει ή στο φεύγει, με όσα έχουμε δει..
Άβαταρ μέλους
paokathens

Δημοσίευση από paokathens »

Πιστεύω πως δεν έχει δείξει ακόμα τπτ και όπως έχω πει και άλλες φορές δε δείχνει να εμπνέει τους παίχτες και να δημιουργεί κίνητρα όπως ο λουτσε. Σίγουρα όμως έχει κάτι καυλωτικό στην επιλογή συστημάτων κλπ γτ δεν κάνει πράγματα που έχουμε δει. Δύο συστήματα διαφορετικά σε άμυνα και επίθεση, ένα αριστερό μπακ χαφ να σπέρνει και μεταβιβασεις μακρινές που διαλύουν τις αντίπαλες άμυνες όταν είναι επιτυχημένες. Οκ, βέβαια, αυτό μετά τον οκτωβριο το κατάλαβαν όλοι και δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποιοτικά απέναντι σχεδόν σε κανέναν (με μερικά ματς εξαίρεση φυσικά). Ελπίζω πως είναι νέος ακόμα και θα μαθαίνει χρονιά με τη χρονιά, αλλά προσωπικά δεν έχω πειστεί ακόμα, γτ παρέλαβε ομάδα πρωταθλήτρια και όχι 4η-5η.
Ίσως η επόμενη χρονιά να είναι διαφορετική.. Βλέπουμε.. Θεωρώ πως αν βγούμε δεύτεροι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε ενδιαφέρον καλοκαίρι (πιο πολύ μάλλον ευχή είναι πάρα προσωπική θεωρία : D)
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Πάντως ο Άμπελ έπαιξε στο οικογενειακό δίτερμα και μάλιστα σκόραρε.
Άβαταρ μέλους
paokathens

Δημοσίευση από paokathens »

Χαχαχα ναι το είδα Απόστολε. Με εξωτερικό μυτακι οβίδα μου φάνηκε. Μακάρι να δέσει με τους παίχτες, ίσως να λείπει αυτό.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”