Abel Fernando Moreira Ferreira
Re: Abel Fernando Moreira Ferreira
Πολύ ασχολούμαστε με το παρελθόν και δεν βλέπουμε το μέλλον.
Ότι έγινε έγινε με την λάθος επιλογή φερέιρα (τουλάχιστον για μένα λάθος), τώρα πρέπει να δούμε το αύριο και πώς θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες.
Από τη στιγμή που κάψαμε την δυνητικά καλύτερή μας χρόνια και σε μία εποχή όπου δεν θα έχουμε κάποια οικονομική υπέρβαση στην περίοδο των μεταγραφών, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με το θέμα προπονητή.
Προσωπική μου άποψη αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να έρθει κάποιος πραγματικός γνώστης του ποδοσφαίρου ( και το λέω αυτό σε συνάρτηση με την επιλογή του τεχνικού διευθυντή τον οποίο δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει υψηλό γνωστη τεχνικών ζητημάτων του ποδοσφαίρου, άρα δεν μπορεί να παρέχει και το απαραίτητο support σε κάποιον ψιλοάπειρο προπονητή) ή ο τύπος που έφερε το αήττητο νταμπλ ( άσχετα αν πολλοί είναι αντίθετη στο ξαναζεσταμένο φαγητό, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιάζουσα) τείνω να πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι η παραμονή φερέιρα (και το λέει αυτό κάποιος ο οποίος πραγματικά τον έχει ξεσκίσει τον προπονητή),με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πλαισιωθεί από πιο κατάλληλο και έμπειρο επιτελείο, θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του σε σχέση με την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και φυσικά ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για εσκεμμένη μειωμένη απόδοση του Με σκοπό την αποζημίωση.
Ότι έγινε έγινε με την λάθος επιλογή φερέιρα (τουλάχιστον για μένα λάθος), τώρα πρέπει να δούμε το αύριο και πώς θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες.
Από τη στιγμή που κάψαμε την δυνητικά καλύτερή μας χρόνια και σε μία εποχή όπου δεν θα έχουμε κάποια οικονομική υπέρβαση στην περίοδο των μεταγραφών, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με το θέμα προπονητή.
Προσωπική μου άποψη αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να έρθει κάποιος πραγματικός γνώστης του ποδοσφαίρου ( και το λέω αυτό σε συνάρτηση με την επιλογή του τεχνικού διευθυντή τον οποίο δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει υψηλό γνωστη τεχνικών ζητημάτων του ποδοσφαίρου, άρα δεν μπορεί να παρέχει και το απαραίτητο support σε κάποιον ψιλοάπειρο προπονητή) ή ο τύπος που έφερε το αήττητο νταμπλ ( άσχετα αν πολλοί είναι αντίθετη στο ξαναζεσταμένο φαγητό, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιάζουσα) τείνω να πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι η παραμονή φερέιρα (και το λέει αυτό κάποιος ο οποίος πραγματικά τον έχει ξεσκίσει τον προπονητή),με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πλαισιωθεί από πιο κατάλληλο και έμπειρο επιτελείο, θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του σε σχέση με την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και φυσικά ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για εσκεμμένη μειωμένη απόδοση του Με σκοπό την αποζημίωση.
Αδελφε Να συμπληρωσω κατι σε αυτα που λες στα οποια συμφωνω μεχρι κεραιας. Εβλεπα προχτες τον Λαμπρου να στελνει τα στημενα εδω και εκει (δεν λεω οτι το παιδι δεν μπορει αλλα περιμενω απο τον ΠΑΟΚ κατι καλυτερο) και θυμηθηκα ενα σχολιο Του Σπυροπουλου σε ενα ματς που δυστυχως δεν θυμαμαι στην αρχη του πρωταθληματος στην τουμπα. Εχουμε κερδισει καμια 10-15 στημενα στο πρωτο ημιωρο και λεει ο σπηκερ: ειναι εντυπωσιακο παντως ποσες κομπινες εχει ο ΠΑΟΚ ουτε ενα χτυπημα δεν ειναι το ιδιο. Και οντως μου ειχε κανει και εμενα εντυπωση. Και φτασαμε 6-8 μηνες μετα να μην δειχνουμε τιποτα.boogeyman77 έγραψε:Καλά τα λες Νοέμβριο με Δεκέμβριο...4 μήνες που είχε την ομάδα. Βέβαια δεν μας λες από εκεί και μετά πως πηγαίναμε τρένο!Εδώ μιλάμε πως ο άλλος είναι έναν ολόκληρο χρόνο και δεν υπάρχει ούτε ένα στημένο δουλεμένο, μια κομπίνα βρε αδελφέ...Ούτε καν προκαθορισμένοι εκτελεστές κόρνερ-φάουλ-πέναλτι...Αν αυτό κάτι δεν σου λέει, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να στο κάνω πιο λιανά.Θα πάω πλέον και εγώ με την πλειοψηφία του φόρουμ που ενθουσιάστηκαν από τα κουλούρια με τον βάζελο του Μπουζούκι! Ναι,αυτόν που σπάγαμε πλάκα εδώ και 2 χρόνια..
Εγω δεν ειμαι σιγουρος πως αν αλλαξουν οι συνεργατες του Φερειρα (σιγα μην δεχθει κιολας κατι τετοιο) θα αλλαξει η εικοα της ομαδας. Ο Φερειρα καθοριζει την ενταση και την φυση των προπονησεων και φυσικα ειναι αυτος που επιλεγει την ενδεκαδα και στηνει την ομαδα...
Ας μην ξεχναμε πως ο Φερειρα ειναι που κανει μονιμα λαθος αλλαγες!
Πολυ φοβαμαι πως αν μεινει απλα θα καψουμε και τις επομενες 2 χρονιες...
Πρεπει να απομακρυνθει γιατι εχει αποδειξει οτι δεν το χει. Αυτο δεν θα αλλαξει ακομη κι αν καταφερει να παρει το κυπελο! Ενα χρονο δεν εδειξε τπτ απολυτως! Δεν ελπιζω σε αλλαγη, γιατι θεωρω οτι ως εκει φτανει το μυαλο του και η αντιληψη του...
Ας μην ξεχναμε πως ο Φερειρα ειναι που κανει μονιμα λαθος αλλαγες!
Πολυ φοβαμαι πως αν μεινει απλα θα καψουμε και τις επομενες 2 χρονιες...
Πρεπει να απομακρυνθει γιατι εχει αποδειξει οτι δεν το χει. Αυτο δεν θα αλλαξει ακομη κι αν καταφερει να παρει το κυπελο! Ενα χρονο δεν εδειξε τπτ απολυτως! Δεν ελπιζω σε αλλαγη, γιατι θεωρω οτι ως εκει φτανει το μυαλο του και η αντιληψη του...
Renegade
Κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι, όμως μου δίνει την εντύπωση ξενερωμενου, σαν να λέει ‘που εμπλεξα’.
Δεν νομίζω ότι θέλει να συνεχίσει κι ίσως ούτε η αποζημίωση τον ενδιαφέρει. Η κηλίδα στο βιογραφικό ίσως τον αγχώνει περισσότερο.
Μπορεί να κάνω λάθος, τι να πεις για τα φετινά;
Κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι, όμως μου δίνει την εντύπωση ξενερωμενου, σαν να λέει ‘που εμπλεξα’.
Δεν νομίζω ότι θέλει να συνεχίσει κι ίσως ούτε η αποζημίωση τον ενδιαφέρει. Η κηλίδα στο βιογραφικό ίσως τον αγχώνει περισσότερο.
Ισως πρεπει να επενδυσει η ΠΑΕ σε μια τοπ κλας Ομαδα γυμναστων και δευτεροπροπονητων (δεν ξερω πως να τους πω αυτους που ασχολουνται με στημενα με αναλυση αντιπαλων κλπ) και ενα σοβαρο ιατρικο επιτελείο και καθε φορα να φερνει τον προπονητη να παιζει το συστημα του με τους βοηθους του βεβαια. Μπορει να λεω παπαριες αλλα δεν γινεται να στηριζεται η ομαδα στον χ προπονητη με το ψ επιτελειο και να τα χωνει καθε φορα σε ομαδες ανθρωπων που οταν φευγουν να μην μενει τιποτα πισω στην ομαδα. Ξαναλεω μπορει να γραφω παπαριες αλλα με τον ταδε προπονητη ειχαμε 200 τραυματιες με τον δεινα βαρουσαμε καλα στημενα με τον παρααλλο πηξαμε στις θλασεις. Δεν ξερω μου φαινεται παραλογο ολο αυτο. Επισης αυτες οι ομαδες να ασχολουνται και τους μικρους πχ αυτος θελει ενδυναμωση αυτος θελει ασκησεις να αυξησει την εκρηξη του ο αλλος πρεπει να βαλει ογκο. Περιουσια της ομαδας ειναι οι παικτες Και της πρωτης και των υποδομων. Δηλαδη αν αποτυχεις σε ενα προπονητη μην χασεις και τα περουσιακα σου στοιχεια.renegade έγραψε:Πολύ ασχολούμαστε με το παρελθόν και δεν βλέπουμε το μέλλον.
Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει για παράδειγμα video analyst 25χρονο... Χωρίς να έχω κάτι με το παλικάρι
- invincible
Καλά ας είχε μία ομάδα με 70-80εκ μπάτζετ με παίχτες που διάλεξε αυτός και σου έλεγα εγώ τώρα αν θα μας έφταιγε... 

Οσους παιχταραδες κι αν του φερεις, αν οι προπονησεις του ειναι λαιτ, και η φυσικη κατασταση αγνωστη λεξη, χαιρι δεν θα δουμε! Σιγα μην του φερουμε και την Λιβερπουλ για να μπορεσει να κερδισει τον γαυρο και το ελληνικο πρωταθλημα...
- kataramenos5
Καταρχήν ωραια αναλυση. Δειχνει τα πολλα προβληματα που αντιμετώπισε φετος η ομαδα. Αδικο νομιζω να τα ριχνουμε ολα στον προπονητη, στο Γιωργη η στο μπρανκο. Φταινε πολλα.Napoli4 έγραψε:Στην εποχή Σαββιδη, εχουν περασει πολλοι προπονητες και ο Φερειρα......
............
..............
Ο Φερειρα δε μου μοιαζει για αμπαλος. Θεωρω πως ξερει πολυ ποδοσφαιρο. Αλλα εναν προπονητη δεν τον κρινεις μονο απο τις τακτικες του γνωσεις.
Θα μπορουσε να ειναι γυμναστης σε μεγαλη ομαδα, αλλα για πρωτος προπονητης, για ανθρωπος που θα παρει τη δυσκολη αποφαση και θα χτυπησει το χερι στο τραπεζι, δεν κανει.
Θεωρω πως πρεπει να φυγει ακομα και μετα την κατακτηση του κυπελλου και/ή της δεύτερης θεσης.
Αμπαλος δε νομιζω οτι ειναι ο Αμπελ. Το θεμα του κι εκει που υπερτερουσε ο λουτσος θεωρω οτι ειναι το ψυχολογικο κομματι. Παρελαβε μια ομαδα συμπαγη, με την ψυχολογια στα υψη και δε καταφερε αυτο να το κρατησει.
Οι φημες για την κατασταση στ αποδυτηρια φαινεται να το εποβεβαιωνουν.
Για τα περι φυσικης καταστασης που ακουγονται δε νομιζω οτι εχουν τοσο βαση. Μια χαρα τρεχαμε για 60 λεπτα προχτες και με βαση την καρντινα ολες οι ομαδες πανω κατω τα ιδια ειναι. Γι αυτο μπηκαν και οι 5 αλλαγες.
Απο κει και περα η αποφαση ειναι του Σαββιδη τωρα που ξερει απο κοντα τι προπονητη εχειΤο θεμα ειναι να ξεκαθαρισει η κατασταση απο νωρις για να μη φτασουμε αυγουστο και τρεχουμε τελευται στιγμη να σωσουμε την παρτιδα
Για την ψυχολογια ξεχνατε κατι πολυ βασικο. Ο Λουτσεσκου δεν τους υπνωτισε περυσι να παιζουν σαν σκυλια. Ειχαν προηγηθει τα αισχη με τον θεατρινο, τον Κομινη κλπ. Δεν λεω οτι δεν εκανε φοβερη δουλεια σε αυτον τον τομεα, αλλα υπηρχε κατι χειροπιαστο για να εχει μια βαση και οι παικτες απο μονοι τους ηταν πεινασμενοι.
Αντιθετα φετος ηταν μια χορτασμενη ομαδα, αδεια ψυχολογικα πιθανον απο την αγαρμπη αλλαγη προπονητη, που απο τη πρωτη στιγμη εδειξε να χανει την ορεξη της. Ειδαμε μια εντελως αλλη ομαδα με τον Αγιαξ με εκρηξη, με παθος και μια εντελως αλλη μερικες μερες αργοτερα με την Σλοβαν. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι παικτες που δειχναν να προσπαθουν παραπανω φετος, ασχετα αν ηταν καλοι ή οχι, ηταν παικτες που ειτε δεν ειχαν μεγαλο ρολο περυσι ή ηρθαν φετος το καλοκαιρι.
Σε συνδυασμό με την απειρία του προπονητη, αλλα και με τις μουτζες που φαγαμε φετος με τραυματισμους αλλα και εξωαγωνιστικα, ηταν τελικα μαλλον πανω κατω αναμενομενη η πορεια μας. Σε τετοιες καταστασεις ενα λαθος του προπονητη θα μετρησει διπλα και τριπλα γιατι δεν προκειται να βαλει κανεις πλατη για να το διορθωσει. Και δεν εβαλε ουτε η διοικηση μεταγραφικα (πρωτη φορα χωρις ουτε μια κινηση τον χειμωνα) αλλα κυριως ουτε οι παικτες, αθελα τους ή μη.
Αντιθετα φετος ηταν μια χορτασμενη ομαδα, αδεια ψυχολογικα πιθανον απο την αγαρμπη αλλαγη προπονητη, που απο τη πρωτη στιγμη εδειξε να χανει την ορεξη της. Ειδαμε μια εντελως αλλη ομαδα με τον Αγιαξ με εκρηξη, με παθος και μια εντελως αλλη μερικες μερες αργοτερα με την Σλοβαν. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι παικτες που δειχναν να προσπαθουν παραπανω φετος, ασχετα αν ηταν καλοι ή οχι, ηταν παικτες που ειτε δεν ειχαν μεγαλο ρολο περυσι ή ηρθαν φετος το καλοκαιρι.
Σε συνδυασμό με την απειρία του προπονητη, αλλα και με τις μουτζες που φαγαμε φετος με τραυματισμους αλλα και εξωαγωνιστικα, ηταν τελικα μαλλον πανω κατω αναμενομενη η πορεια μας. Σε τετοιες καταστασεις ενα λαθος του προπονητη θα μετρησει διπλα και τριπλα γιατι δεν προκειται να βαλει κανεις πλατη για να το διορθωσει. Και δεν εβαλε ουτε η διοικηση μεταγραφικα (πρωτη φορα χωρις ουτε μια κινηση τον χειμωνα) αλλα κυριως ουτε οι παικτες, αθελα τους ή μη.
Αυτό το "που έμπλεξα" ίσως είναι το κλειδί που μπερδεύει τον Φερεϊρα. Προφανώς όταν ήρθε φανταζόταν τον ΠΑΟΚ πιο μικρό μέγεθος από το κανονικό, και αυτό το λέω όχι λόγω τίτλων αλλά λόγω της παλαβομάρας μας. Ήρθε με αέρα από μεγαλύτερο πρωτάθλημα και φαντάστηκε ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει το σύστημα και την σύνθεση της ομάδας. Αυτό δεν του έβγαινε και σιγά σιγά πήραμε την κατηφόρα επειδή και ο ίδιος στερεψε από ιδέες και άγχωσε τον εαυτό του και την ομάδα. Το ότι δεν μπορεί να κουμανταρει τον ΠΑΟΚ είναι για αυτόν με τον τόσο μεγάλο εγωίσμο μεγάλο χαστούκι και τον προσγειώνει στην πραγματικότητα, πως τελικά ίσως δεν είναι ο νέος Μουρινιο.Patron έγραψε:Renegade
αφορμη και μονο το ποστ σου, ελπιζω να μην το παρεις προσωπικα. ειναι ισως απο τις μεγαλυτερες ανακριβειες που διαβαζουμε στο παρον τοπικ αυτο που λες, και ακουγεται απο αρκετους φιλους. θες να μου πεις οτι με την ομαδα πρωτη μετα το παιχνιδι με τον βολο, δεν υπηρχε κατι χειροπιαστο για να φτιαξει ο Αμπελ το στορι του, ενω ειχε ο Λουτσεσκου; με τον κοσμο να κανει συλλαλητηριο; δεν ειχε καμια δικαιολογια ουτε πριν, ουτε μετα απο αυτο. απλα δεν βρηκε στορι, γιατι δεν ειχε, γιατι δεν ηξερε. γιατι στην Μπραγκα επαιζε για την χαρα του παιχνιδιου.icue έγραψε:Για την ψυχολογια ξεχνατε κατι πολυ βασικο. Ο Λουτσεσκου δεν τους υπνωτισε περυσι να παιζουν σαν σκυλια. Ειχαν προηγηθει τα αισχη με τον θεατρινο, τον Κομινη κλπ. Δεν λεω οτι δεν εκανε φοβερη δουλεια σε αυτον τον τομεα, αλλα υπηρχε κατι χειροπιαστο για να εχει μια βαση και οι παικτες απο μονοι τους ηταν πεινασμενοι.
ο Αμπελ ρωτουσε τον Κομπανι το καλοκαιρι πως να εμπνευσει τους παικτες και μετα εβγαινε στις συνεντευξεις τυπου και ελεγε δεν ξερω πως να τους εμπνευσω και ρωτησα τον Κομπανι, ας ειμαστε σοβαροι.
ο Λουτσε ειχε κανει τατουαζ 3 λεξεις-κλειδια, αυτη ηταν η ταυτοτητα της ομαδας. το "κλεφτες" ηταν το κινητρο. κινητρο και ταυτοτητα ειναι δυο διαφορετικα ζητουμενα. φετος π.χ., οταν οι παικτες εχουν κατι αναλαμπες προσωπικου κινητρου (γιατι ομαδικο δεν καταφερε σε καμια στιγμη της περιοδου να τους δωσει ο Αμπελ), βλεπεις στο γηπεδο οτι δεν ξερουν τι θελουν να κανουν, μηδεν αγωνιστικη ταυτοτητα, οτι υπαρχει απο μνημης, απο τον Λουτσεσκου.
στο δευτερο κομματι του ποστ σου δε θα διαφωνησω, με μονο μια επισημανση. δεν ειναι μονο θεμα απειριας, ειναι και θεμα προσωπικοτητας και soft skills.
Ok jibbie ο αμπελ δεν ηξερε τους εμπνεύσει.
Να πούμε όμως και το άλλο. Πλήρης κατάρευση του μύθου τον ισχυρών προσωπικοτήτων. Αυτό που υποτίθεται ότι μετράει στις στραβες και όχι όταν πάει τρένο η ομάδα.
Ούτε την ομάδα πήραν από το χέρι, ούτε συγκρουστηκαν με έναν ανάξιο προπονητή. Υπνοτισμενοι με το μυαλό στο συμβόλαιο.
Να πούμε όμως και το άλλο. Πλήρης κατάρευση του μύθου τον ισχυρών προσωπικοτήτων. Αυτό που υποτίθεται ότι μετράει στις στραβες και όχι όταν πάει τρένο η ομάδα.
Ούτε την ομάδα πήραν από το χέρι, ούτε συγκρουστηκαν με έναν ανάξιο προπονητή. Υπνοτισμενοι με το μυαλό στο συμβόλαιο.