Καλημέρα, παραθέτω μέρος άρθρου του Τσόχου και λιγα απο την αναλυση του αγώνα απο το gazzeta.ΣΉΜΕΡΑ 7/1/20 ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ
http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1431852/mia-niki-horis-na-paixei
http://www.gazzetta.gr/football/superle ... alysi-picsΟ Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντέρμπι που άφησε τον Παναθηναϊκό με το παράπονο από τον εαυτό του και τον Γκεστράνιους και τον Ολυμπιακό με 3 πόντους στα χέρια, που δεν τους πήρε με το ποδόσφαιρό του.
.... Ηταν μία καλή σκέψη για να... μπαλώσει το πρόβλημα, όχι να το λύσει επαρκώς. Το μπάλωμα του έφτασε και ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη σε ντέρμπι, που αν δεν την είχε πάρει και με την εικόνα που είχε σήμερα μπορεί να είχαμε εξελίξεις. Από την άλλη έχει παίξει σε αρκετά ντέρμπι καλύτερα, σε κάμποσα ήταν σκάλες ανώτερος από τον αντίπαλο και δεν τα πήρε ή ακόμη και τα έχασε. Απολύτως απαραίτητες είναι και οι νίκες σε ντέρμπι που δεν είσαι καλύτερος. Η εικόνα είναι όμως για να προβληματίζεται.
Σε αντίθεση με τον άλλο διεκδικητή του τίτλου τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει να προβληματιστεί για κάτι με εξαίρεση την απόδοση του Ζίφκοβιτς στα τελευταία ματς, με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Αρη. Καταλαβαίνω ότι η ήττα από τον Αρη ενοχλεί, αλλά όλα αυτά που ακολούθησαν (ειπώθηκαν και γράφτηκαν) της πρώτης ήττας μετά από 51 ματς, στα μάτια μου είναι τουλάχιστον υπερβολικά και δεν τα δικαιολογούν η εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ.Οσο για το νικητή Αρη, έχουμε πει πολλές φορές ότι οι δυνατότητες του είναι μεγαλύτερες και αδικεί τον εαυτό του που ακόμη παλεύει για την είσοδο στην εξάδα και δεν την έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό.
Είχε το πάθος που χρειάζεται σε τέτοια ντέρμπι, είχε την συγκέντρωση και την διάθεση να βγάλει από την μύγα ξύγκι. Και έβγαλε με αυτό το 4-2 με 4 τελικές. Μαγκιά του...[/b]
Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Αρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 4-2 ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Ο ΠΑΟΚ υπερείχε στις περισσότερες κατηγορίες της στατιστικής. Είχε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 67%, ενώ είχε και συνολικά 11 τελικές (7/4 στο 1ο ημίχρονο και 4/1 στο 2ο), με τις 5 να είναι εντός εστίας. Ο Άρης είχε 6 τελικές (3/2 στο 1ο ημίχρονο και 3/2 στο 2ο), και 4 να βρίσκουν στόχο συνολικά.
*Οι ασπρόμαυροι είχαν και την υπεροχή στον τομέα των μεταβιβάσεων, με 419 εύστοχες σε συνολικά 502 (83%), εκ των οποίων οι 251/332 (76%) ήταν προωθημένες. Ο Άρης από την πλευρά του είχε 180/254 (71%), εκ των οποίων οι 133/206 (65%) ήταν προωθημένες, σχεδόν μισές από τους φιλοξενούμενους.
*Οι «κίτρινοι» ήταν νικητές στον τομέα των μονομαχιών στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (0’-60’) με 54%, 53% και 63% αντίστοιχα στα 15λεπτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με περισσότερο πάθος στο διάστημα 60’-90’, κερδίζοντας το 60% εξ αυτών.
*Ο Άρης υπερείχε επίσης στις επιτυχημένες ντρίμπλες (57% έναντι 45%) και στα επιτυχημένα τάκλιν (59% - 57%).
*Σύμφωνα με το δείκτη XG (expected goals – αναμενόμενα γκολ για κάθε ομάδα στην αναμέτρηση με βάση τη συνολική στατιστική), ο Άρης έπρεπε να σκοράρει 0.64 γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ 1.11. Η απάντηση στο γιατί το σκορ πήρε τέτοια έκταση δίνεται από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν (4/4), ενώ ο δικέφαλος από την άλλη μεριά είχε ευστοχία 2/5 40%.
*Οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με Φετφατζίδη και Ροζ (21/0), θέλοντας να εκμεταλλευτούν τους χώρους που υπήρχαν λόγω των προωθήσεων του Γιαννούλη. Επίσης αρκετές επιθέσεις έγιναν και από τον άξονα (21/1), με το Λάρσον και τον Σάσα να πατάνε περιοχή. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε περισσότερο από αριστερά (31/2), όπως συνηθίζει φέτος, με το Γιαννούλη να λειτουργεί πολλές φορές σαν εξτρέμ.
*Άξιο αναφοράς είναι τα 14 κλεψίματα των γηπεδούχων στο επιθετικό μισό του γηπέδου, έναντι μόλις 4 του ΠΑΟΚ. Δείχνει και το πλάνο του Άρη να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο οδηγώντας τον σε λάθη, και εν συνεχεία να βγάλει γρήγορο transition όπως στο 4ο γκολ.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΟΚ
*Εξαιρετικός για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Ισλανδός Σβέριρ Ίνγκασον (293), ο οποίος εκτός από την κεφαλιά-ασίστ στο γκολ του Μάτος, ξεχώρισε με τις επιδόσεις του έχοντας 93% ευστοχία (63/68) στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και το υψηλότατο ποσοστό 90% (82/91) σε επιτυχημένες ενέργειες σε φάση επίθεσης.
*Πολύ καλό παιχνίδι και για τον Φερνάντο Βαρέλα (280), ο οποίος είχε ποσοστό 84% (53/63) στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 85% ευστοχία (76/89) στις ενέργειες σε φάση επίθεσης, 82% επιτυχία (9/11) στις αμυντικές μονομαχίες και ποσοστό 80% (8/10) στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.