Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Bono.

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III

Δημοσίευση από Bono. »

joshua έγραψε: Προβλημα με το ffp ενα συμβολαιο ελευθερου δεν θα δημιουργησει

Νομίζω άδικα περιμένεις ή μάλλον είμαι σίγουρος.
Απ' ότι γράφεται παντού και εννοώ ακόμα και δικούς μας ρεπόρτερ, το πρόβλημα με το ffp είναι τόσο χοντρό που όχι μόνο αγορές δεν θα γίνουν αλλά κατά τον Δεκέμβρη μάλλον θα επιδιωχθούν και πωλήσεις (τουλ μία) ανάλογα και με την πορεία της ομάδας.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς στον ΠΑΟΚ βρίσκει το ρόστερ γεμάτο ή ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις.
Θα θέλανε αλλά δεν μπορούν και πρέπει να συμφιλιωθούμε μ' αυτό.
Ευρωπαικά ματς δεν υπάρχουν, θα γυρίσουν και οι τραυματίες σε κανα δύο μήνες.....

Αν ήταν να πάρω έναν παίκτη, εγώ θα έπαιρνα επιθετικό. Εκεί υπάρχει η μεγάλη έλλειψη για μένα καθώς οι 3 επιθετικοί είναι απαραίτητοι σε όλα τα συστήματα, πόσο μάλλον στο 442 που παίζει ο Φερέιρα.
Έναν Κουλούρη πχ......
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

@τζοσουα

Εγραψες πιο πάνω λοιπόν για τον Ισπανο.
Ε ρίξε όμως και μια ματιά στην καρτα.
Back Injury
Return unknown

https://www.transfermarkt.com/alvaro-me ... ler/253839
https://www.transfermarkt.com/alvaro-me ... ler/253839

Αλλος ?
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ενταξει ενα back injury στο transfermarkt δεν μου λεει κατι, αλλα και παλι σου λεω το θεμα δεν ειναι ποιος,το θεμα ειναι το γιατι δεν...Σε ενα φυσιολογικο περιβαλλον μετα το παιχνιδι με τη Σλοβαν,αντε πας και ξεχεζεις τη μιση ομαδα,μαζι σου.Στη συνεχεια πας στο δωματιο σου, πινεις ενα μπουλακι βοτκα,ξυπνας το πρωι πινεις μια φραπεδια να στανιαρεις και μετα σκεφτεσαι...Στηριζω προπονητη? Αν στηριζεις, κανεις ενα ραντεβου,του λες ''Αμπελ αγορι μου τα σκατωσαμε'',απανταει και αυτος ''Το ξερω Προεδρε'' και στη συνεχεια τον ρωτας αν πιστευει οτι του λειπει κατι.Ο προπονητης απανταει οπως και στις συνεντευξεις ''Το ροστερ δεν ειναι τοσο γεματο οσο νομιζετε'' και τοτε ειτε ο Σαββιδης απο τα νευρα του μπουμπουναει καμια να μην κουβαλαει τσαμπα το περιστροφο,η φωναζει οποιον απο τους 5-6 διαθεσιμους ανα στιγμη ΤΔ και τους λεει ''κοψτε τον κωλο σας να βρειτε τροπο να γινουν οι 1-2 προσθηκες που χρειαζεται ο προπονητη''. Στη δικη μας περιπτωση πηρε το αεροπλανο και εφυγε και περιμενουμε τωρα ποτε θα του περασουν τα νευρα για να παρει αποφασεις.Τα εχουμε πει ενα σκασμο φορες,ειναι ευχη και καταρα για μια φυσιλογικη ομαδα,για εμας βαση ιστοριας κυριως ευχη, να εχεις για ιδιοκτητη ενα ατομο σαν τον Ιβαν.
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

Λες δλδ να μην ήθελαν την ενίσχυση της ομάδας ? Αν υπήρχε η δυνατότητα να έφερναν παίκτη, θα εφερναν. Να είσαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Δεν ξερω αν ηθελαν, αλλα ειμαι σιγουρος οτι μετα τον αποκλεισμο ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ.Τι να λεμε τωρα ο Γιωργης ανεβαζε ποστ απο τα mcdonalds, no europa no party...
Άβαταρ μέλους
mpouJr

Δημοσίευση από mpouJr »

Αυτο με το ffp πως εχει προκυψει ακριβως?
Κ συμφωνα παντα με τις λιγες γνωσεις επι του θεματος που εχω διαβασει πιο παλια οταν παλι λεγαμε οτι εχουμε προβλημα παραθετω το παρακατω για να ηρεμησουν οι πιο πολλοι απο εμας

Το παράδειγμα: Μία ομάδα αγοράζει έναν ποδοσφαιριστή από άλλη ομάδα έναντι 50.000.000 ευρώ για 5 χρόνια. Στα βιβλία της θα αφαιρεί 10.000.000 ευρώ (50/5) στο τέλος κάθε σεζόν ως έξοδο μεταγραφής και αυτό το ποσό θα αφαιρείται και από τη λογιστική αξία του ποδοσφαιριστή, ώστε στο τέλος του συμβολαίου του (εφόσον το εξαντλήσει) να έχει μηδενική λογιστική αξία. Με αυτόν τον τρόπο περνούν στα στοιχεία του FFP τα κόστη μεταγραφών. Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, η UEFA αναφέρει τις μεταγραφές με έναν πιο ορθό όρο: απόκτηση της εγγραφής ενός ποδοσφαιριστή.

Ετσι υπολογιζεται το κοστος των μεταγραφων (τα καθαρα χρηματα δηλαδη οχι τα συμβολαια) οποτε θελω να ηρεμησουμε ολοι ηδη
Άβαταρ μέλους
paoki_

Δημοσίευση από paoki_ »

Οταν το ffp βγαινει για τριετια και εσυ 2/3 χρονια δεν βγαινεις ευρωπη, τοτε ΑΝ υπαρχει πρόβλημα κάπου εκει θα εντοπίζεται..
spiridoula

Δημοσίευση από spiridoula »

+ το τηλεοπτικο συμβολαιο
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

mpouJr έγραψε:Το παράδειγμα: Μία ομάδα αγοράζει έναν ποδοσφαιριστή από άλλη ομάδα έναντι 50.000.000 ευρώ για 5 χρόνια.

Τι είναι τα 50 μύρια; Κόστος κτήσης; Ετήσια αμοιβή; Και τα δυο μαζί;
Σου αναφέρω κι εγώ ένα παράδειγμα:
Αν πάρουμε έναν παίκτη με κόστος κτήσης 5 μύρια και πληρώνεται 2 μύρια (μικτά) το χρόνο με 3ετές συμβόλαιο πόσο πάει το χρόνο; Ή μάλλον σε πόσα χρόνια έχεις δικαίωμα να κάνεις απόσβεση το κόστος της μεταγραφής;
Άβαταρ μέλους
Bono.

Δημοσίευση από Bono. »

mpouJr έγραψε:Αυτο με το ffp πως εχει προκυψει ακριβως?

Εχει προκύψει απ το γεγονός ότι δεν βγαίνει κάποιος επίσημα απ την ΠΑΕ να το διαψεύσει.
Είχε βγει πριν τα ευρωπαικά ματς ένας -αν θυμάμαι- λογιστής και είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα δεδομένα όμως με τους αποκλεισμούς και με τα τηλεοπτικά άλλαξαν.
Όταν κάτι λέγεται και δεν διαψεύδεται, το συμπέρασμα είναι ότι υφίσταται.
spiridoula

Δημοσίευση από spiridoula »

Κ συμφωνα παντα με τις λιγες γνωσεις επι του θεματος που εχω διαβασει πιο παλια οταν παλι λεγαμε οτι εχουμε προβλημα παραθετω το παρακατω για να ηρεμησουν οι πιο πολλοι απο εμας

Το παράδειγμα: Μία ομάδα αγοράζει έναν ποδοσφαιριστή από άλλη ομάδα έναντι 50.000.000 ευρώ για 5 χρόνια. Στα βιβλία της θα αφαιρεί 10.000.000 ευρώ (50/5) στο τέλος κάθε σεζόν ως έξοδο μεταγραφής και αυτό το ποσό θα αφαιρείται και από τη λογιστική αξία του ποδοσφαιριστή, ώστε στο τέλος του συμβολαίου του (εφόσον το εξαντλήσει) να έχει μηδενική λογιστική αξία. Με αυτόν τον τρόπο περνούν στα στοιχεία του FFP τα κόστη μεταγραφών. Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, η UEFA αναφέρει τις μεταγραφές με έναν πιο ορθό όρο: απόκτηση της εγγραφής ενός ποδοσφαιριστή.

Ετσι υπολογιζεται το κοστος των μεταγραφων (τα καθαρα χρηματα δηλαδη οχι τα συμβολαια) οποτε θελω να ηρεμησουμε ολοι ηδη

ειναι δυνατον ολα αυτα που γραφεις και τα οποια ειναι σωστα να τα θεωρεις αποδειξη οτι η ομαδα δεν εχει προβλημα με το ffp;
Άβαταρ μέλους
theodorosstefan

Δημοσίευση από theodorosstefan »

Ελεύθερος ήρθε ο Κονσεϊσάο... Ελεύθερος ο Μπισεαβαρ και ελεύθερος ο Κόστα.... Έχει και καλές περιπτώσεις και κακές.... Γι'αυτό υπάρχει ο Τεχνικός Διευθυντής να Κρίνει και να προσεγγίσει κάθε περίπτωση... Ούτε εμείς ούτε ο Γιώργης ούτε ο Ιβάν....
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Bono. έγραψε:
joshua έγραψε: Προβλημα με το ffp ενα συμβολαιο ελευθερου δεν θα δημιουργησει

Νομίζω άδικα περιμένεις ή μάλλον είμαι σίγουρος.
Απ' ότι γράφεται παντού και εννοώ ακόμα και δικούς μας ρεπόρτερ, το πρόβλημα με το ffp είναι τόσο χοντρό που όχι μόνο αγορές δεν θα γίνουν αλλά κατά τον Δεκέμβρη μάλλον θα επιδιωχθούν και πωλήσεις (τουλ μία) ανάλογα και με την πορεία της ομάδας.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κανείς στον ΠΑΟΚ βρίσκει το ρόστερ γεμάτο ή ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις.
Θα θέλανε αλλά δεν μπορούν και πρέπει να συμφιλιωθούμε μ' αυτό.
Ευρωπαικά ματς δεν υπάρχουν, θα γυρίσουν και οι τραυματίες σε κανα δύο μήνες.....

Αν ήταν να πάρω έναν παίκτη, εγώ θα έπαιρνα επιθετικό. Εκεί υπάρχει η μεγάλη έλλειψη για μένα καθώς οι 3 επιθετικοί είναι απαραίτητοι σε όλα τα συστήματα, πόσο μάλλον στο 442 που παίζει ο Φερέιρα.
Έναν Κουλούρη πχ......

Δηλαδή για να καταλάβω... Έχουμε χοντρό πρόβλημα με το financial fair play το οποίο δημιουργήθηκε από τους μιχάι, Σοάρες, τον Δημητράκη από την Ξάνθη, augousto?
Ε τοτε καλα να παθουμε.
Διαβάσαμε την όποια ποδοσφαιρική λογική και αυτή μας το επέστρεψε * 10.
Να την φας γιατί πήρες τρία ονόματα τύπου ζαμπρανο και δεν σου βγήκαν... Να το καταλάβω. Αλλά να έχεις πρόβλημα γιατί πήγες και αγόρασες παίκτες που με την ποιότητά τους υπάρχουν εκατοντάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο... Καλά να πάθεις τότε.

Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε...εδώ ο προπονητής μαζί με το μέλος της διοίκησης και γιο του μεγαλομετόχου συζητούν μεταξύ τους μέσω instagram.
Σουρεάλ καταστάσεις
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ffp (αν υπάρχει) το δημιούργησαν οι θερινές μεταγραφές. Μάλλον η έλλειψη εσόδων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑποστόληςΑ την Τετ 04 Σεπ 2019, 22:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

spiridoula έγραψε:

ειναι δυνατον ολα αυτα που γραφεις και τα οποια ειναι σωστα να τα θεωρεις αποδειξη οτι η ομαδα δεν εχει προβλημα με το ffp;

Όσο και να μας ενοχλεί ως σκέψη ή ως αποδοχή το φρενάρισμα που φάγαμε από το fpp, είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι το ζούμε και μάλλον θα πρέπει να το αποδεχτούμε και να "συμβιώσουμε" με αυτό επιζητώντας δημιουργικούς τρόπους να το ξεπεράσουμε. Η Ομάδα έχει διαδοχικές τρεις χρονιές με ελάχιστα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα έσοδα αυτά όταν προέρχεσαι από χώρα με ελάχιστα, συγκριτικά, εμπορικά έσοδα, χωρίς τα χρήματα της UEFA δεν μπορείς να συντηρήσεις, πόσο μάλλον να επεκτείνεις ρόστερ υψηλού κόστους όπως αυτό του ΠΑΟΚ. Απλά ήρθε ο τρίτος χρόνος και τον ξυρίσανε το γαμπρό. Το έχω ξαναγράψει ότι η εταιρεία έχει πιστοποιημένη (επίσημα στοιχεία ΓΕΜΗ) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 41 εκ από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Τα χρήματα αυτά προφανώς τα έβαλε ο Ιβάν και αντιστοιχούν χοντρικά στην "τρύπα" αυτής της περιόδου. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι καμιά 10ριά από αυτά θα χρεώνονται ως έξοδα ακαδημιών και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων (που εξαιρούνται βάσει των κριτηρίων εφαρμογής του fpp), η ζημιά στην τριετία είναι πάνω κάτω τα 30 εκατομμύρια της περιβόητης επιτρεπόμενης απόκλισης του fpp. Όταν δεν έχεις και μακροχρόνιο (αυτό κυρίως θέλαμε και όχι απαραίτητα το υψηλό ετήσιο τίμημα) τηλεοπτικό συμβόλαιο να παρουσιάσεις στο υποχρεωτικά συνυποβαλλόμενο (31 Αυγούστου με επικαιροποίηση τον Οκτώβρη) πλάνο βιωσιμότητας για την επόμενη τετραετία, πως σκατά να ξεφύγεις και να μην έχεις πρόβλημα με το fpp. Η δική μου εντύπωση είναι πως η ανακατασκευή της Τούμπας θα δώσει την ευκαιρία (οι λογιστές που πληρώνονται φαντάζομαι ξέρουν πως) να ξεπεράσουμε το σκόπελο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”