Χτυπημενη καλλαααα....ΑποστόληςΑ έγραψε:Καλημέρα!
Η φραπεδιά είναι έτοιμη προς ανάλωση.
Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
- sourmenetes
- Moderator
- Δημοσιεύσεις: 28943
- Εγγραφή: Δευ 21 Σεπ 2009, 21:39
- Τοποθεσία: sourmena
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100618
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Πολύ καλά.
Το ποτήρι είναι μεγάλο (0,58 lit) και περιέχει:
4 κοφτές κουταλιές νεσκαφέ κλασίκ.
5 κοφτές κουταλιές ζάχαρη.
κανέλα Κεϋλάνης.
Το ποτήρι είναι μεγάλο (0,58 lit) και περιέχει:
4 κοφτές κουταλιές νεσκαφέ κλασίκ.
5 κοφτές κουταλιές ζάχαρη.
κανέλα Κεϋλάνης.
- john4serres
- Δημοσιεύσεις: 32093
- Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Αποστόλη, αν πίνεις έναν φραπέ τέτοιο κάθε μέρα τότε λαμβάνεις 750γρ ζάχαρη μηνιαίως.
Και γω γλυκό τον έπινα αλλά εδώ και χρόνια σκέτο, πλέον ανοσία. Δεν με πιάνει κανένας καφές.
Και γω γλυκό τον έπινα αλλά εδώ και χρόνια σκέτο, πλέον ανοσία. Δεν με πιάνει κανένας καφές.
- paokfreedom
- Δημοσιεύσεις: 385
- Εγγραφή: Δευ 15 Ιούλ 2019, 11:48
- Τοποθεσία: Kalohori Thessaloniki
- Επικοινωνία:
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Πολύ ζάχαρη ρε Αποστόλη.....
Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Μπαρκαρούτσος
- Δημοσιεύσεις: 54496
- Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
- Τοποθεσία: Κάτω Χώρες
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Φφφ δε μπορώ θα σκάσω.
Στο ένα τοπικ λένε για μπουγάτσα με μιλκο (ο μον Ντιέ)
Στο άλλο λένε για φραπεδες με 1 κιλό ζάχαρη.
Λοιπόν ακούστε κι από μένα τον ξενιτεμένο:
Τώρα που μπορείτε ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, θα κάνετε το εξής πλάνο:
Τη μια μέρα θα τρώτε Κουλουράκι Θεσσαλονίκης με Αριανι. Για μακροζωία.
Την άλλη μέρα θα τρώτε μπουγάτσα με τυρί και ΚΑΚΑΟ ΚΟΥΚΑΚΗ.
Όποιος ξαναπεί τη λέξη μιλκο έχει Μπαν. Αυτά είναι για Αθηναίους. Και επίσης δεν πίνεται πως να το κάνουμε. Άθλιο νεροζουμι.
Μετά την αλμυρή θα τρώτε και μια μπουγατσουλα με κρέμα, συνοδευόμενη αν διψατε από απλό γάλα. Αν όχι και θέλετε καφε, τότε θα βάζετε φραπε, ΣΚΕΤΟ και φουλ παγωμένο για να σβήνει τη βαρύτητα της μπουγατσας
Οπως πολύ σωστά σημείωσε άλλο μέλος, είναι λάθος να πίνεις γλυκό ενώ τρως και γλυκό. Θέλει εναλλαγή και ποικιλία. Αλλιώς χάνεται η γεύση και χαλάς και το στομάχι σου.
Και για τους πραγματικά μερακλήδες που έχουν εξάρτηση απ την καθαρή ζάχαρη, μπουγάτσα κρέμα με ζάχαρη από πάνω, όχι με άχνη.
Το σερραικον στη Φράγκων τη σερβίρει και έτσι για οποιον θέλει δοκιμή.
Τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω.
Και τα λέω γιατί δεν το χω μυστικό ότι κάθε φορά π κατεβαίνω Ελλάδα οι λόγοι είναι :
40% να δω οικογένεια
35% να δω/μυρίσω/αγγιξω ΠΑΟΚ και Τούμπα
25% να φάω μπουγάτσα και σε κάνα ταβερνάκι μπαρμπούνια ή κοκορέτσι, ανάλογα.
Στο ένα τοπικ λένε για μπουγάτσα με μιλκο (ο μον Ντιέ)
Στο άλλο λένε για φραπεδες με 1 κιλό ζάχαρη.
Λοιπόν ακούστε κι από μένα τον ξενιτεμένο:
Τώρα που μπορείτε ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, θα κάνετε το εξής πλάνο:
Τη μια μέρα θα τρώτε Κουλουράκι Θεσσαλονίκης με Αριανι. Για μακροζωία.
Την άλλη μέρα θα τρώτε μπουγάτσα με τυρί και ΚΑΚΑΟ ΚΟΥΚΑΚΗ.
Όποιος ξαναπεί τη λέξη μιλκο έχει Μπαν. Αυτά είναι για Αθηναίους. Και επίσης δεν πίνεται πως να το κάνουμε. Άθλιο νεροζουμι.
Μετά την αλμυρή θα τρώτε και μια μπουγατσουλα με κρέμα, συνοδευόμενη αν διψατε από απλό γάλα. Αν όχι και θέλετε καφε, τότε θα βάζετε φραπε, ΣΚΕΤΟ και φουλ παγωμένο για να σβήνει τη βαρύτητα της μπουγατσας
Οπως πολύ σωστά σημείωσε άλλο μέλος, είναι λάθος να πίνεις γλυκό ενώ τρως και γλυκό. Θέλει εναλλαγή και ποικιλία. Αλλιώς χάνεται η γεύση και χαλάς και το στομάχι σου.
Και για τους πραγματικά μερακλήδες που έχουν εξάρτηση απ την καθαρή ζάχαρη, μπουγάτσα κρέμα με ζάχαρη από πάνω, όχι με άχνη.
Το σερραικον στη Φράγκων τη σερβίρει και έτσι για οποιον θέλει δοκιμή.
Τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω.
Και τα λέω γιατί δεν το χω μυστικό ότι κάθε φορά π κατεβαίνω Ελλάδα οι λόγοι είναι :
40% να δω οικογένεια
35% να δω/μυρίσω/αγγιξω ΠΑΟΚ και Τούμπα
25% να φάω μπουγάτσα και σε κάνα ταβερνάκι μπαρμπούνια ή κοκορέτσι, ανάλογα.
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Κουκάκι φίλε γαμεί και δέρνει, από τα λίγα γάλατα που έχουν ακόμα λιπαρά και δεν είναι άσπρο νερό. Για σοκολατούχο γάλα δεν έχω άποψη καθώς η τελευταία φορά που ήπια πρέπει να ηταν πριν από 20+ χρόνια και τότε πίναμε μόνο ΤΟΠΙΝΟ.
Αξέχαστα θα μου μείνουν τα γάλατα της Αγνό πριν και για λίγο μετά το Τσερνομπίλ στο πλαστικό μπουκάλι του 1/2lit που άνοιγε με τράβηγμα της αλουμινένιας ταινίας ασφαλείας!
Αξέχαστα θα μου μείνουν τα γάλατα της Αγνό πριν και για λίγο μετά το Τσερνομπίλ στο πλαστικό μπουκάλι του 1/2lit που άνοιγε με τράβηγμα της αλουμινένιας ταινίας ασφαλείας!
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100618
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
παρακαλώ μην μου θίγετε τον αγαπημένο μου καφέ. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκός γιατί η κατ' όγκον αναλογία ζάχαρης προς καφέ είναι 1,25/1.mpouJr έγραψε:Μπακλαβας με γευση φραπε ειναι αυτο ρε φιλε
Σύμφωνοι, η ζάχαρη δεν είναι καλό προϊόν για κατανάλωση, αλλά αν μπορούσα να ζήσω μόνο με δηλητήρια θα είχα προ πολλού μεταναστεύσει στο Άγιο Όρος.
Πολύ περισσότερη ζάχαρη παίρνουμε μέσω αναψυκτικών.
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100618
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Τοπίνο δεν υπάρχει στα SM της Αθήνας, παρά σε ελάχιστα. Πιο πολύ Ροδοπάκια βρίσκω παρά τοπίνο.SunAce16 έγραψε:τότε πίναμε μόνο ΤΟΠΙΝΟ.
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ
Ούτως ή άλλως το τοπινο εδώ και πολλά χρόνια επίσης δεν πίνεται.
Όλως τυχαίως από τότε που άρχισε τα νταλαβερια η μεβγαλ με τη δέλτα λόγω φαλιμεντου
Παλιά ήταν καταπληκτικό. Πολύ παλιά. Το 93 ας πουμε
Όλως τυχαίως από τότε που άρχισε τα νταλαβερια η μεβγαλ με τη δέλτα λόγω φαλιμεντου
Παλιά ήταν καταπληκτικό. Πολύ παλιά. Το 93 ας πουμε
- Μπαρκαρούτσος
- Δημοσιεύσεις: 54496
- Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
- Τοποθεσία: Κάτω Χώρες