Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III
Λογικά υπάρχει "οροφή" μισθού και "οροφή" χρημάτων που μπορούν να διατεθούν.
Πρέπει να υπάρχει οροφή ακόμα και άσχετα από το FFP.
(αλήθεια, ο Αρης πως κάνει τέτοιες μεταγραφές - ρόστερ δεν ισχύει για αυτόν FFP ?)
Λογικά στον ΠΑΟΚ η οροφή πρέπει να είναι γύρω στο 1.800.000 μισθός και 6-7 εκ. για μεταγραφή ενός παίκτη.
Αρα η ομάδα πρέπει να κινείται σε αυτά τα οικονομικά πλαίσια και λογικά κάνουν λόγο όσοι το επισημαίνουν.
Είναι λοιπόν σαφές ότι παίκτες από το επάνω ράφι δεν θα έλθουν.
Πρέπει να βρεις κάποιο νεαρό που τον έχεις αναλύσει και τον βλέπεις και να σου κάνει και να είναι εξελίξιμος, δηλ. να έχει χρησιμότητα η παρουσία του και να μπορείς να τον εξελίξεις δημιουργώντας θετικό πρόσημο (ας το πούμε "αθλητική υπεραξία"). Αλλιώς πρέπει να βρεις κάποιον ηλικίας 32+ από το πάνω ράφι αξίας, από τον οποίο επίσης να υπολογίζεις ότι μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω που σου λείπει.
Στην θέση του σέντερ φορ υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι παικτών. Ο "ψηλός" (σέντερ φορ περιοχής), ο "κοντός" με ταχύτητα και τεχνική και ο "μέσου" ύψους παίκτης (ας πούμε 1.80 - 1.87) που είναι κάτι σαν συνδυασμός των ανωτέρω.
Ο καθένας παίζει με διαφορετικό τρόπο και δεν χρειάζεται να αναλύσω προτερήματα και μειονεξίες, στους ανωτέρω τύπους παίκτη.
Στην ομάδα έχουμε δύο παίκτες "μέσου" ύψους για την θέση (προς το ψηλό) και τον Γαϊτανίδη που είναι "κοντός".
Από την άποψη της ηλικίας είναι όλοι νέοι. Σε σχέση με το "ράφι" της αξίας είναι στην μέση οι 2, με προοπτική να ανέβουν και στο χαμηλό ράφι ο 3ος (προσωπικά θεωρώ ότι φέτος ο Ακπομ μπορεί να ανέβει ράφια, αλλά ας είμαστε προσγειωμένοι).
Συνεπώς η ομάδα πρέπει να κινηθεί προς παίκτη που έχει τα χαρακτηριστικά, τα οποία απουσιάζουν από τους υπόλοιπους για να μπορεί να καλύψει όσα λείπουν ή τα περισσότερα από αυτά.
Το ίδιο ισχύει για κάθε θέση παίκτη.
Παράλληλα πρέπει να γίνει και προσδιορισμός του τι επιδιώκεις.
Στην Ελλάδα π.χ. στους 11 από τους 14 αγώνες δεν χρειάζεσαι μπακ με κύρια αμυντικά προσόντα. Στην Ευρώπη όμως και στα ντέρμπι ... .
Πρέπει να υπάρχει οροφή ακόμα και άσχετα από το FFP.
(αλήθεια, ο Αρης πως κάνει τέτοιες μεταγραφές - ρόστερ δεν ισχύει για αυτόν FFP ?)
Λογικά στον ΠΑΟΚ η οροφή πρέπει να είναι γύρω στο 1.800.000 μισθός και 6-7 εκ. για μεταγραφή ενός παίκτη.
Αρα η ομάδα πρέπει να κινείται σε αυτά τα οικονομικά πλαίσια και λογικά κάνουν λόγο όσοι το επισημαίνουν.
Είναι λοιπόν σαφές ότι παίκτες από το επάνω ράφι δεν θα έλθουν.
Πρέπει να βρεις κάποιο νεαρό που τον έχεις αναλύσει και τον βλέπεις και να σου κάνει και να είναι εξελίξιμος, δηλ. να έχει χρησιμότητα η παρουσία του και να μπορείς να τον εξελίξεις δημιουργώντας θετικό πρόσημο (ας το πούμε "αθλητική υπεραξία"). Αλλιώς πρέπει να βρεις κάποιον ηλικίας 32+ από το πάνω ράφι αξίας, από τον οποίο επίσης να υπολογίζεις ότι μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω που σου λείπει.
Στην θέση του σέντερ φορ υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι παικτών. Ο "ψηλός" (σέντερ φορ περιοχής), ο "κοντός" με ταχύτητα και τεχνική και ο "μέσου" ύψους παίκτης (ας πούμε 1.80 - 1.87) που είναι κάτι σαν συνδυασμός των ανωτέρω.
Ο καθένας παίζει με διαφορετικό τρόπο και δεν χρειάζεται να αναλύσω προτερήματα και μειονεξίες, στους ανωτέρω τύπους παίκτη.
Στην ομάδα έχουμε δύο παίκτες "μέσου" ύψους για την θέση (προς το ψηλό) και τον Γαϊτανίδη που είναι "κοντός".
Από την άποψη της ηλικίας είναι όλοι νέοι. Σε σχέση με το "ράφι" της αξίας είναι στην μέση οι 2, με προοπτική να ανέβουν και στο χαμηλό ράφι ο 3ος (προσωπικά θεωρώ ότι φέτος ο Ακπομ μπορεί να ανέβει ράφια, αλλά ας είμαστε προσγειωμένοι).
Συνεπώς η ομάδα πρέπει να κινηθεί προς παίκτη που έχει τα χαρακτηριστικά, τα οποία απουσιάζουν από τους υπόλοιπους για να μπορεί να καλύψει όσα λείπουν ή τα περισσότερα από αυτά.
Το ίδιο ισχύει για κάθε θέση παίκτη.
Παράλληλα πρέπει να γίνει και προσδιορισμός του τι επιδιώκεις.
Στην Ελλάδα π.χ. στους 11 από τους 14 αγώνες δεν χρειάζεσαι μπακ με κύρια αμυντικά προσόντα. Στην Ευρώπη όμως και στα ντέρμπι ... .
Καλή περίπτωση φαίνεται το Βραζιλιανακι για τη θέση του 2ου επιθετικού.
Και είναι μέσα στο προφίλ των παιχτών που ψάχνουμε.
Από την άλλη κι αυτός μη κοινοτικός, δεν ξέρω πώς θα τα βολέψουμε εκεί.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και είναι μέσα στο προφίλ των παιχτών που ψάχνουμε.
Από την άλλη κι αυτός μη κοινοτικός, δεν ξέρω πώς θα τα βολέψουμε εκεί.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ θεωρώ ότι η λαχτάρα μας να μπούμε στους ομίλους και η οικονομική επιφάνεια του Σαββίδη μας έχει κάνει να ξεχάσουμε σε ποια χώρα ζούμε και τι brand name έχει το ελληνικό πρωτάθλημα και οι ομάδες του κατ επέκταση.
Κάνοντας την παραδοχή ότι η ομάδα δε μπορεί να είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο που ο Σαββίδης θα ρίχνει συνέχεια λεφτά και θα φέρνει έτοιμους παίκτες από τοπ ομάδες της Ευρώπης (πχ Ολιβέιρα), θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα έσοδα για μια ομάδα της Ελλάδας από τηλεοπτικά, χορηγίες, διαφημίσεις μπουτικ κτλ δεν επαρκούν για να "παίζει μπάλα" σε αυτό το επίπεδο.
Από τη στιγμή που η ομάδα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που για να φέρεις παίκτη καλύτερο από τους υπάρχοντες θα πρέπει να ξοδέψεις τουλάχιστον 3 μύρια, μοιραία θα πρέπει να κοιτάξουμε να έχουμε έσοδά από τις πωλήσεις παικτών όπως κάνουν οι ομάδες από Πορτογαλία και Ολλανδία που είναι πληθυσμιακά παρόμοιες με την Ελλάδα.
Για να γίνει αυτό τα χοντρά πακέτα των μεταγραφών θα πρέπει να φεύγουν σε μεταγραφές τύπου Ζάμπα, Άκπομ, Αουγκούστο κτλ, όσο και αν αυτές παρουσιάζουν -αρχικά- αυξημένο ρίσκο και δε κάνουν το αντίστοιχο "γκελ" στον κόσμο.
Οι περιπτώσεις τύπου Ολιβέιρα θεωρώ ότι πρέπει να είναι απλά που και που ένα κερασάκι στην τούρτα ώστε να υπάρχουν 2-3 πιο έμπειροι παίκτες, καθώς μια τέτοια μεταγραφή ουσιαστικά την "παντρεύεσαι".
Κάνοντας την παραδοχή ότι η ομάδα δε μπορεί να είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο που ο Σαββίδης θα ρίχνει συνέχεια λεφτά και θα φέρνει έτοιμους παίκτες από τοπ ομάδες της Ευρώπης (πχ Ολιβέιρα), θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα έσοδα για μια ομάδα της Ελλάδας από τηλεοπτικά, χορηγίες, διαφημίσεις μπουτικ κτλ δεν επαρκούν για να "παίζει μπάλα" σε αυτό το επίπεδο.
Από τη στιγμή που η ομάδα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που για να φέρεις παίκτη καλύτερο από τους υπάρχοντες θα πρέπει να ξοδέψεις τουλάχιστον 3 μύρια, μοιραία θα πρέπει να κοιτάξουμε να έχουμε έσοδά από τις πωλήσεις παικτών όπως κάνουν οι ομάδες από Πορτογαλία και Ολλανδία που είναι πληθυσμιακά παρόμοιες με την Ελλάδα.
Για να γίνει αυτό τα χοντρά πακέτα των μεταγραφών θα πρέπει να φεύγουν σε μεταγραφές τύπου Ζάμπα, Άκπομ, Αουγκούστο κτλ, όσο και αν αυτές παρουσιάζουν -αρχικά- αυξημένο ρίσκο και δε κάνουν το αντίστοιχο "γκελ" στον κόσμο.
Οι περιπτώσεις τύπου Ολιβέιρα θεωρώ ότι πρέπει να είναι απλά που και που ένα κερασάκι στην τούρτα ώστε να υπάρχουν 2-3 πιο έμπειροι παίκτες, καθώς μια τέτοια μεταγραφή ουσιαστικά την "παντρεύεσαι".
- zarathustra79
O carlinhos φαινεται πραγματι πολυ καλος, αλλα να πω το κριμα μου την ιδια αισθηση μου χε δημιουργησει κ ο henrique απο βιντεο του που ειχα δει απο την εποχη που επισης αγωνιζονταν στην ελβετια, οπου φαινονταν να ειναι τουλαχιστον τρεις φορες καλυτερος απο αυτο που επαιξε εδω. Οποτε μια επιφυλαξη την εχω. Κατα τα αλλα υπαρχει πραγματι προβλημα με τους ξενους κ δεν ξερω αν βρει πολλες ευκαιριες για αποστολη. Το αστειο ειναι οτι στα υποψιν κ καλα υπαρχουν οι επισης μη κοινοτικοι arana και blanco.
Οσο για τον χαφ επιπεδου που καποιοι φαινεται να περιμενουν, εγω ειμαι παντα της αποψης οτι οι ομαδες χτιζονται και δεν αγοραζονται. Το να εχεις τρια οκταρια υψηλου επιπεδου δε σε κανει αυτοματα υπερομαδα, καθως σιγουρα δε θα γινεται να παιζουν κ οι τρεις κ τουλαχιστον ο ενας απο αυτους θα απαξιωθει (ενω τον πληρωνεις χρυσαφι). Εφοσον λοιπον αυτο το ρολο τον περνει ο kaddouri αυτη τη στιγμη και απο πισω του ως εναλλακτικες λυσεις αυτη τη στιγμη υπαρχουν ο misic και ο augusto, νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε λιγη υπομονη ως το δεκεμβρη για να δουμε πρωτα σε τι κατασταση θα επιστρεψει ο mauricio, επειτα να δουμε αν εχει διαθεση να ανανεωσει και τοτε αναλογως κανουμε μια κινηση για αποκτηση αλλου παικτη ή οχι.
Οσο για τον χαφ επιπεδου που καποιοι φαινεται να περιμενουν, εγω ειμαι παντα της αποψης οτι οι ομαδες χτιζονται και δεν αγοραζονται. Το να εχεις τρια οκταρια υψηλου επιπεδου δε σε κανει αυτοματα υπερομαδα, καθως σιγουρα δε θα γινεται να παιζουν κ οι τρεις κ τουλαχιστον ο ενας απο αυτους θα απαξιωθει (ενω τον πληρωνεις χρυσαφι). Εφοσον λοιπον αυτο το ρολο τον περνει ο kaddouri αυτη τη στιγμη και απο πισω του ως εναλλακτικες λυσεις αυτη τη στιγμη υπαρχουν ο misic και ο augusto, νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε λιγη υπομονη ως το δεκεμβρη για να δουμε πρωτα σε τι κατασταση θα επιστρεψει ο mauricio, επειτα να δουμε αν εχει διαθεση να ανανεωσει και τοτε αναλογως κανουμε μια κινηση για αποκτηση αλλου παικτη ή οχι.
O Mauricio προφανώς θα ανανεώσει. Μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό και αγωνιστική απραξία ποιος θα ρισκάρει να του δώσει τα χρήματα που μπορεί να του είχε υποσχεθεί πριν.
- deep_gia_deep
ωραίος ο παπα- Καρλίνιος.. αλήτικη ποδοσφαιρόφατσα κατευθείαν από τον ..Δενδροπόταμο της Ελβετίας..!!
(αν και "σαλπιγγίζει" ελαφρώς στον σωματότυπο..!!..)

(αν και "σαλπιγγίζει" ελαφρώς στον σωματότυπο..!!..)
- zarathustra79
Κυκλοφόρησε πάντως οτι στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν για ανανέωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν αρνητικός. Πιστεύω οτι εύκολα μπορεί να βρει μια πρόταση από καμιά αραβικη ομάδα. Βεβαια εγω στη θεση του branco θα το σκεφτομουν να τον ανανεωσω στα ιδια χρηματα κ ισως κ εκει κολλησε το πραγμα.
-
boogeyman77
- Επικοινωνία:
Λοιπόν...αυτή την στιγμή στα χαφ έχουμε πληρότητα!El Kaddouri-Misic-Mauricio στα 8αρια και Esiti-Wernbloom-Kace στα 6αρια συν τον box to box Augusto και τον φέρελπι Τσιγγαρα!Ποιότητα,εμπειρία, ταλέντο....απ'όλα έχει ο μπαξές.Ηδη έχουμε παραπάνω παίκτες απ' όσους είναι απαραίτητοι και οι 6 τουλάχιστον στους άλλους θα έπαιζαν βασικοί. Η μόνη περίπτωσή να παμε και σε άλλη προσθήκη είναι τυχόν αποχώρηση ενός εκ των El Kaddouri-Misic-Wernbloom-Mauricio.Ελληνική ομάδα είμαστε...Όχι η Real!Η σύγκριση με το αντίστοιχο "κέντρο " των ανταγωνιστών μας προκαλεί τουλάχιστον θλίψη στα ποκεμον.Ακομα και χωρίς άλλες μεταγραφές θα είμαστε ένα τουλάχιστον κλικ πάνω από πέρσυ. Αν πάρουμε κάποιον ακόμα θα είναι αριστερό μπακ και κατά δεύτερον φορ.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να οργιασουν εξωγηπεδικα τα ποκεμον για να μην ξαναπάρουμε νταμπλ.Βλεπω τα πόστερ του γκευ και της αεχ και νομίζω ότι είναι της Λαμίας. Αν είχαμε εμείς τα δικά τους και εκείνοι το δικό μας θα μας είχε φάει η γκρίνια,η μαυρίλα και η απελπισία. Ανεβήκαμε πάρα πολλά επίπεδα και ζαλιστηκες μάλλον.....
Αυτό για τον καρλινιος δεν το βρήκα πουθενά .. και αυτός θέση ξένου ωστόσο , βλέπω μπονατινι στο τέλος ..
πες στα ρε φίλε.renegade έγραψε:Πως μπορεί να φέρεις κάποιον Ολιβέιρα χωρίς να πωληθεί ο καντουρί?
Είναι δυνατόν να ονειρευομαστε 8αρι βασικό μια μέρα μετά την δήλωση του προπονητή ότι ο καντουρί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει προπονήσει?
εχεις τον γαύρο κατεβαίνει προκριματικά CL με βασικο μπακ τον Παπαδοπουλο, τον Παναθηναικο να χαροπαλευει, την Αεκ να φέρνει καινουργιο συνεργειο μπετατζήδες και εμείς με ένα κενο ( αν υπάρχει και αυτό στη θεση του αριστερού μπακ) να ειμαστε μέσα στη γκρινια.
Αντε και έρχονται ( αφου τα εχεις σκάσει χοντρά) ενα ακομη χαφ και αρ. μπακ , τι γίνεται μετά αμα αποκλειστείς απο Αγιαξ ( φυσικα οι δυο παικτες δεν σε κανουν φαβορι, οχι περισσότερο απο την υπαρχουσα ομοιογένεια) και γυρίσουν και τα τρια παιδια με τα μεγάλα συμβόλαια;
Ας έχουμε συναίσθηση του περίγυρου μας
H sportime το εγραφε σημερα στο εξωφυλο, οτι εξεταστηκε αλλα εμεινε στην ακρη.Δεν νομιζω οτι κοιταμε τετοιο στυλ παικτη,φορ στο 1,74.
- Mitsospaoki4
- Moderator
Το αν υστερούμε στα αριστερά θα φανεί απ' τον παίχτη που θα φέρουμε.. μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα..
Στάλθηκε από το Redmi 6A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το Redmi 6A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- ΑποστόληςΑ
Οταν μιλαμε πια για αριστερο μπακ μιλαμε για Αγιαξ η γενικως? Υπαρχει περιπτωση να ερθει παικτης αμεσα και να μπει και να παιξει με Αγιαξ?
Για το πρωταθλημα και τα υπολοιπα στα τετοια μου, εκει παω και με Γιαννουλη...
Για το πρωταθλημα και τα υπολοιπα στα τετοια μου, εκει παω και με Γιαννουλη...