Ο κόουτς λέει θέλει να μάθει την ομάδα. Ας δει κάνα βίντεο, και ας την βάλει να παίξει όπως ξέρει, οι παίκτες στις θέσεις τους, για να μάθει το ρόστερ του. Πώς να μάθεις το ρόστερ σου όταν βάζεις τα εξρτέμ σε θέση φορ; Εγώ αυτό που βλέπω , είναι ότι κάνει ότι και ο Στανόγιεβιτς, ο Τούντορ. 1 πράγμα ξέρει να παίζει κυρίως και τα άλλα είναι τακτικές παραλλαγές μέσα σε ένα ματς - λογικό. Η αξιολόγησή του ποια θα είναι μετα από 2-3 φιλικά στο 4-4-2. Θα έχει περάσει πάνω από τη μισή προετοιμασία, και τα προκριμακτικά πλησιάζουν. Μετα τι; Θέλω ss? Δεν μπορούν τα εξτρέμ σε θέση φορ; Ε, χαίρω πολύ. Αν θες να μάθεις το υλικό σου παίζει 4-2-3-1 και σταδιακά παίζει και ως 2ο σύστημα το 4-4-2 αν τόσο πολύ σε κ@Υλώνει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα κολήματα των προπονητών με το δικό τους σύστημα. Το κάθε υλικό έχει το δικό του optimisation, και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος. Στον ΠΑΟΚ αυτό γίνεται στο σχηματισμό 4-2-3-1, που έφερε αήττητο πρωτάθλημα/ντάμπλ. Δεν είναι απλά το σύστημα που ξέρει η ομάδα, αλλά αυτό των ρεκόρ/επιτυχιών.
Βλέπω ότι άλλξε και το τέμπο του ΠΑΟΚ, έδωσε αφόρητη πίεση και υψηλό τέμπο. Προσωπικά το περίμενα ότι θα το φάμε το γκολ. Ο ΠΑΟΚ από Ίβιτς κιόλας, μας έδειξε ότι θέλει ηρεμία στην ανάπτυξη και έξηπνη ανακτηση μπάλας, σίγουρα με aggressiveness. Ήρθε ο Στανόγιεβιτς για να τα καταστρέψει όλα, και μετά επανέφερε την κανονικότητα ο Λουτσέσκου, με νορμάλ πάλι τέμπο, ψηλά οι γραμμές, αρκετή πίεση, όμως δίχως άγχος και σπριντ, με πίστη σε ένα πλάνο, που μπορούν να υποστηρίξουν οι φυσικές/πνευματικές δυνάμεις των ποδοσφαιριστών. Στο 1ο ημίχρονο είδα ωραία προσπάθεια, από μια ομάδα να παίζει όμως δίχως λόγο στα κόκινα. Αυτά όλα πιστεύω ότι θα τα διορθώσει, όμως ο σχηματισμός είναι για μένα κάτι που με ανησυχεί, γιατί οι ομάδες, χτίζονται πάνω σε ένα σχηματισμό και έχουν μια άλφα ανάπτυξη. Μετά σίγουρα μέσα σε ένα ματς θα υπάρχουν προσαρμογές.
Το να πάμε σε ομίλους CL είναι ένα όνειρο που έχω από όταν δημιουργήθηκε αυτός ο θεσμός και φέτος έχουμε τις πιο ρεαλιστικές πιθανόητητες. Δε νομίζω να είναι ώρα για πειράματα