vanroy έγραψε:ΥΓ. giorgos_zaf4 θα προλάβω την άποψη σου, τούμπα ή δεθ ή θάνατος.[/size]

Καλο φιλε μου αν και η συγκεκριμενη αποψη δεν ηταν δικη μου αλλα των παιδιων που εχουν το σαιτ
http://www.paokg4.org (το παλιο σαιτ της Θυρας 4 το οποιο βεβαια πλεον δεν εχει σχεση με τον συνδεσμο)
Η δικη μου αποψη ειναι
Ή ΤΟΥΜΠΑ Ή ΔΕΘ Ή ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
Τωρα οσον αφορα αυτα που εγραψες σε πολλα συμφωνω και σε πολλα διαφωνω.
Καταρχην για την Τουμπα:
1)
Διατηρειται η φυσικη εδρα της ομαδας και του λαου μας και η οποια απο κοινου με τις επιτυχιες του ποδοσφαιρικου τμηματος εχει δημιουργησει εδω και 50 χρονια αυτον τον θρυλο που λεγεται ΤΟΥΜΠΑ και ειναι ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.Η δυναμικη αυτου του γηπεδου,σ'αυτην την περιοχη και με αυτον τον λαο
εχει προσφερει τα μεγιστα στην δυναμικη του ΠΑΟΚ.
2)Ειναι μεσα στην πολη,οποτε
χιλιαδες ειναι αυτοι που
ερχονται με τα ποδια και υπαρχουν
πολλες γραμμες λεωφορειων που
εξυπηρετουν τον κοσμο που θελει να ερθει στο γηπεδο(12,11,14,30 κλπ).
3)Προσεχως
με την ολοκληρωση των εργων του μετρο θα υπαρχει σταση σε αποσταση 200 μετρων απο το γηπεδο κοντα στο Ιπποκρατειο.Γρηγοροτερο και πιο εξυπηρετικο μεσο απο το μετρο δεν υπαρχει και θα μεταφερει χιλιαδες κοσμου στο γηπεδο.
4)Το μερος στο οποιο βρισκεται το γηπεδο μας επιτρεπει να
"ελεγχουμε" οπαδικα ολοκληρη την πολη.Τα δυτικα ετσι κι αλλιως μας ανηκουν εξ'ολοκληρου αλλα και στην χαριλαου και τα ανατολικα στα οποια υπαρχει μια μειοψηφεια συμπολιτων
δεν μπορουν να επεκταθουν λογω της ΤΟΥΜΠΑΣ η οποια με τους αγωνες του ΠΑΟΚ Κυριακη παρα Κυριακη δινει το στιγμα της σε ολη την πολη απο τα Δυτικα και το Κεντρο μεχρι την Καλαμαρια και την Χαριλαου.
5)
Ειναι δικο μας το οικοπεδο το οποιο ανηκει στον ερασιτεχνη κατι το οποιο μας φερνει σε θεση ισχυος σε σχεση με αλλες ομαδες οι οποιες νοικιαζουν τα γηπεδα τους ή ψαχνουν εκτασεις που θα τους παραχωρηθουν οταν και αν βολεψει ψηφοθηρικα του εκαστοτε κομμα εξουσιας.Ετσι
δεν χρειαζεται να μπουμε σε κομματικα παζαρια αγνωστης χρονικης διαρκειας και αμφιβολου αποτελεσματος.
6)
Τα σχεδον 40 στρεμματα εκτασης του οικοπεδου στην Τουμπα ειναι υπεραρκετα για να χτιστει καινουργιο γηπεδο 38-42.000 θεσεων με επαρκεις εμπορικους χωρους (
Παραδειγμα Αϊντχοφεν στο κεντρο της πολης και σε μικροτερη εκταση)
Οσον αφορα τους συντελεστες δομησης και
τα λοιπα γραφειοκρατικα...Στην Θεσσαλονικη ζουμε οπου
αν δεν μπορουμε να πιεσουμε τους λεζαντακιδες Παπαγεωργοπουλο-Ψωμιαδηδες που θα παρακαλουσαν να βαλουν την υπογραφη τους σε ενα τετοιο εργο και να μεινουν στην ιστορια(sic),
να τους αλλαξουν προς το συμφερον της μεγαλης πλειοψηφιας της πολης αλλα και για το καλο ολοκληρης της Θεσσαλονικης,
τοτε θα πρεπει να αναθεωρησουμε τις αποψεις μας σχετικα με την δυναμικη του ΠΑΟΚ ως σωματειου αλλα και του λαου του...
Επισης
παρκινγκ προβλεπεται να υπαρχει αρα θα υπαρχει διπλα σε καθε σταση μετρο οποτε διπλα και στην Τουμπα.Θεσεις παρκινγκ θα υπαρξουν ειτε υπογειες ειτε υπεργειες και στον περιβαλλοντα χωρο της νεας Τουμπας.
Ποτε βεβαια οι θεσεις αυτες δεν θα ειναι αρκετες.Ειτε για γηπεδο μεσα στην πολη που θα χρειαστουν 8-10.000 θεσεις ειτε για γηπεδο εκτος πολης που θα χρειαστουν 17-20.000 θεσεις (Η διαφορα οφειλεται στην ελλειψη αλλων μεσων μεταφορας πλην ΙΧ και ΟΑΣΘ,που δεν εξυπηρετει ιδιαιτερα πολυ κοσμο,λογω μη προβλεπομενης επεκτασης μετρο ειτε μεχρι την Πυλαια ειτε μεχρι Καρατασιου).
Για τις ενστασεις περι κινησης και μποτιλιαρισματος θα ζητησω
να σκεφτει ο καθενας που διαφωνει τι γινεται στο Παλατακι καθε φορα που μαζευομαστε περισσοτεροι απο 5-6.000.Επειδη ακριβως
το γηπεδο ειναι εκτος πολης και σχεδον ολοι πηγαινουμε με τα αυτοκινητα μας λογω ελλειψης συγκοινωνιας,θελουμε τουλαχιστον μιση ωρα για να ξεμπλοκαρουμε απο την κινηση.Αν γεμισει το γηπεδο με 9.000 δεν το συζηταμε καν.Επισης
το υπερσυγχρονο Παλατακι δεν μπορει να καλυψει τις αναγκες για θεσεις παρκινγκ οταν πηγαινουν 7-8.000 κοσμου και παρκαρουμε μεχρι την αερογεφυρα μετα απο τα τζαμπο οπως περυσι με τον αρη.Συνεπως
εφοσον φυγει το γηπεδο απο την Τουμπα και παει εκτος πολης θα πρεπει να φτιαχτει ενα παρκινγκ σαν αεροδρομιο και οπωσδηποτε καινουργιοι δρομοι ωστε τα χιλιαδες αυτοκινητα να μπορουν να πηγαινουν σε 5 λεπτα.Ειδικα μετα την ληξη οποτε περισσοτερα απο 10.000 αυτοκινητα θα φευγουν ταυτοχρονα απο το γηπεδο και δεν ξερω ποιος δρομος ειναι αυτος που θα τα χωρεσει χωρις να μπλοκαρει για καμια ωρα...
Εν συντομια για τα δυτικα και το που θα κοιταει ο Δικεφαλος με συγχωρεις αλλα τα ακουω βερεσε.Διοτι το ανατολικο κεφαλι του Αετου δεν το βλεπω να κοιταει πουθενα και περισσοτερο σαν αποπροσανατολισμενο μου μοιαζει...
Δε νομιζω οτι με την μεταφορα μας στην Πυλαια κεριδαμε κατι ειτε οπαδικα ειτε αγωνιστικα.Παιζουνε βεβαια ρολο και συγκυριες αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι
ακομα και φετος αν παιζαμε στο Παλε με τον γαυρο δεν θα ειχαμε 2.000...
Επισης με την δημιουργια γηπεδου στα
Δυτικα δεν εχουμε να κερδισουμε κατι περισσοτερο οπαδικα εκτος του οτι το 95% των ΠΑΟΚτσηδων θα γινει 100%.
Ανατολικα ομως?Τι θα γινει?
Θα εναποθεσουμε τις ελπιδες μας στο μπασκετ ή θα παραχωρησουμε την Ανατολικη Θεσσαλονικη στις μειοψηφιες της πολης?
Για τα αρειανα η μονη ελπιδα σωτηριας αυτην την στιγμη με βαση την αγωνιστικη,οικονομικη,διοικητικη και οπαδικη δυναμικη που υπαρχει στον ΠΑΟΚ και σε αντιθεση μα την δικη τους,ειναι η μεταφορα της εδρας μας στα δυτικα.Ετσι θα αυξησουν την δικη τους δυναμικη και θα επιδιωξουν να μοιρασουν διαφορετικα την οπαδικη πιτα της πολης.
Στο δια ταυτα λοιπον πρωτο μας μελημα πρεπει να ειναι η διατηρηση της εδρας μας εκει που μεγαλωσαμε ολοι μας και μεγαλουργησε η ομαδα μας.Στην ΤΟΥΜΠΑ.
Οι εμπορικοι χωροι που θα γινουν μου φτανει να ειναι επαρκεις για ενα συγχρονο γηπεδο και οχι να πιστευω οτι η ομαδα θα ζει απο αυτους θετοντας ως πρωτο μου μελημα το πως θα αποφερουν εσοδα τα σινεμα,οι ταβερνες,τα μαναβικα και τα καθε λογης μαγαζακια που θα κανουν την Κυριακατικη καψουρα μου να μοιαζει με επισκεψη σε λουνα παρκ ή λαϊκη αγορα.Πως αλλιως να το πω??Δεν γουσταρω στον βωμο του χρηματος να ξεχασω οσες ομορφες στιγμες μου εχει προσφερει η ΠΑΟΚΑΡΑ μου.
Ο μεγαλος μου καημος δεν ειναι να πηγαινω στο γηπεδο σε 5 λεπτα και να φευγω απο αυτο σε 2 λες και ο ΠΑΟΚ ειναι 120 + 7 λεπτα καθε Κυριακη οπως μπορει να ειναι η Ρεαλ και πολλες αλλες Ευρωπαϊκες ομαδες...
Αν το πρωτο μας μελημα ειναι πως θα πηγαινουμε και θα φευγουμε απο το γηπεδο πετωντας πειτε το μου να συνεχισω να ονειρευομαι την δικη μου ΤΟΥΜΠΑ...
Η δικη μου προτεραιοτητα ειναι πως θα φτιαξει ο ΠΑΟΚ ενα καινουργιο γηπεδο για να συνεχισουν να μεγαλουργουν μεσα σ'αυτο οι παικτες και ο λαος μας.Οχι πως μια ταβερνα ή ενα εμπορικο κεντρο θα αλλαξει την ισορια μας.
Και η ΤΟΥΜΠΑ ως εδρα,περιοχη και εκταση ειναι ακριβως αυτη που μπορει να δωσει σαρκα και οστα στο ονειρο μου!!ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΟΚ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΟ