[Κύπελλο] Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός 04.02.09 21:15
Re: 04.02.09 21:15 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Κύπελλο)
Δεν μου αρέσει δημοσιογράφοι που προσπαθούν να εμφανίζονται σαν αντικειμενικοί να χρησιμοποιούν το συναίσθημα και να μιλούν για την αγάπημένη μου ομάδα. Μόνο από παοκτσάκια το δέχομαι. Θα κάνω μια εξαίρεση και θα παραθέσω το άρθρο του Δ.Δραγώγια στη σημερινή "εξέδρα", γιατί νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι που λένε...
Δημήτρης Δραγώγιας
Η αναβίωση ενός ροκ ποδοσφαίρου
Η εικόνα που είχα για το ροκ, εκείνη των ανατρεπτικών μουσικών απέναντι στο σύστημα, των αντιπολεμικών κινημάτων του '60 και του Γούντστοκ, έχει νοθευτεί εδώ και καιρό. Οταν το ίνδαλμά μου, ο Μπομπ Ντίλαν, έδωσε τον ύμνο «Like a Rolling Stone» σε διαφήμιση της Coca-Cola. Κι όταν ο Μπομπ Γκέλντοφ εξαργύρωσε τον ακτιβισμό του για μια θέση σε βρετανικό πολιτικό συμβούλιο των συντηρητικών.
Δεν ξέρω αν μου επιφυλάσσει η μοίρα να ξαναδώ εικόνα σαν τη χθεσινή στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας. Εναν Κούδα βαλαντωμένο στο κλάμα να σηκώνει το φέρετρο με τη σορό του Γιώργου Παντελάκη. Οι παλαιότεροι που το είδαν έφεραν συνειρμικά εικόνες της δεκαετίας του '60. Οι νεότεροι τις φαντάζονταν. Από εκείνη τη στιγμή οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στην Τούμπα έμελλαν να αποτελέσουν την πεμπτουσία των κλασικών αγώνων της περιφέρειας ενάντια στον ισχυρό, της αντίστασης απέναντι στο κατεστημένο. Ο Παντελάκης ήταν ο δημιουργός μιας παράδοσης που κράτησε είκοσι τρία χρόνια. Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού ήταν η Τούμπα.
Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Και να φέρει στο σήμερα, δυο μέρες μετά τον θάνατο του Παντελάκη, μια παλιότερη γενιά, όχι του Κούδα, του Σαράφη, του Αποστολίδη και του Τερζανίδη, αλλά την επόμενη, του Σκαρτάδου, του Μπορμπόκη, του Λεοντιάδη, του Αλεξανδρίδη... Γιατί πάνω σ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές πλάστηκε ο μύθος της σιδηράς παράδοσης νικών του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Τότε που το συναίσθημα κυριαρχούσε. Ο ΠΑΟΚ σχεδόν αδιάφορος. Ο Ολυμπιακός ομάδα τίτλου. Κι όμως το αποτέλεσμα έκρυβε εκπλήξεις.
Αυτό το συναίσθημα δεν πρόκειται να περάσει στους σημερινούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι παραστάσεις του Κονσεϊσάο, του Κοντρέρας, του Πάμπλο Γκαρσία δεν συγκρίνονται με του Σίγγα και του Αλαβάντα, αλλά άντε να εξηγήσεις στη βαβέλ του Σάντος ποιος ήταν ο Παντελάκης, τι σήμαινε Κούδας και ποια είναι η ιστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Σύμφωνοι, η εποχή των ένδοξων επαναστατών του ποδοσφαίρου έχει πια περάσει. «The Times They Are A-Changin'», που θα τραγουδούσε και ο Ντίλαν. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η νοσταλγολογία έχει τόση αξία όση και μια διαφήμιση της Coca-Cola. Αλλά και τι δεν θα 'δινα να αναβίωνε έστω για μια νύχτα η εποχή των γερο-ροκάδων. Κι ας ήταν η σημερινή...
http://www.exedrasports.gr/default.asp? ... 8364&catId
Υ.Γ. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το σημερινό αποτέλεσμα. Και η αισιοδοξία μου βασίζεται όχι στην αγωνιστική σύγκριση των δύο ομάδων, αλλά σε στοιχεία που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο. Είναι καιρός πια να ξεκινήσει μια καινούρια παράδοση...
Δημήτρης Δραγώγιας
Η αναβίωση ενός ροκ ποδοσφαίρου
Η εικόνα που είχα για το ροκ, εκείνη των ανατρεπτικών μουσικών απέναντι στο σύστημα, των αντιπολεμικών κινημάτων του '60 και του Γούντστοκ, έχει νοθευτεί εδώ και καιρό. Οταν το ίνδαλμά μου, ο Μπομπ Ντίλαν, έδωσε τον ύμνο «Like a Rolling Stone» σε διαφήμιση της Coca-Cola. Κι όταν ο Μπομπ Γκέλντοφ εξαργύρωσε τον ακτιβισμό του για μια θέση σε βρετανικό πολιτικό συμβούλιο των συντηρητικών.
Δεν ξέρω αν μου επιφυλάσσει η μοίρα να ξαναδώ εικόνα σαν τη χθεσινή στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας. Εναν Κούδα βαλαντωμένο στο κλάμα να σηκώνει το φέρετρο με τη σορό του Γιώργου Παντελάκη. Οι παλαιότεροι που το είδαν έφεραν συνειρμικά εικόνες της δεκαετίας του '60. Οι νεότεροι τις φαντάζονταν. Από εκείνη τη στιγμή οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στην Τούμπα έμελλαν να αποτελέσουν την πεμπτουσία των κλασικών αγώνων της περιφέρειας ενάντια στον ισχυρό, της αντίστασης απέναντι στο κατεστημένο. Ο Παντελάκης ήταν ο δημιουργός μιας παράδοσης που κράτησε είκοσι τρία χρόνια. Ο εφιάλτης του Ολυμπιακού ήταν η Τούμπα.
Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Και να φέρει στο σήμερα, δυο μέρες μετά τον θάνατο του Παντελάκη, μια παλιότερη γενιά, όχι του Κούδα, του Σαράφη, του Αποστολίδη και του Τερζανίδη, αλλά την επόμενη, του Σκαρτάδου, του Μπορμπόκη, του Λεοντιάδη, του Αλεξανδρίδη... Γιατί πάνω σ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές πλάστηκε ο μύθος της σιδηράς παράδοσης νικών του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Τότε που το συναίσθημα κυριαρχούσε. Ο ΠΑΟΚ σχεδόν αδιάφορος. Ο Ολυμπιακός ομάδα τίτλου. Κι όμως το αποτέλεσμα έκρυβε εκπλήξεις.
Αυτό το συναίσθημα δεν πρόκειται να περάσει στους σημερινούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Οι παραστάσεις του Κονσεϊσάο, του Κοντρέρας, του Πάμπλο Γκαρσία δεν συγκρίνονται με του Σίγγα και του Αλαβάντα, αλλά άντε να εξηγήσεις στη βαβέλ του Σάντος ποιος ήταν ο Παντελάκης, τι σήμαινε Κούδας και ποια είναι η ιστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ. Σύμφωνοι, η εποχή των ένδοξων επαναστατών του ποδοσφαίρου έχει πια περάσει. «The Times They Are A-Changin'», που θα τραγουδούσε και ο Ντίλαν. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η νοσταλγολογία έχει τόση αξία όση και μια διαφήμιση της Coca-Cola. Αλλά και τι δεν θα 'δινα να αναβίωνε έστω για μια νύχτα η εποχή των γερο-ροκάδων. Κι ας ήταν η σημερινή...
http://www.exedrasports.gr/default.asp? ... 8364&catId
Υ.Γ. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το σημερινό αποτέλεσμα. Και η αισιοδοξία μου βασίζεται όχι στην αγωνιστική σύγκριση των δύο ομάδων, αλλά σε στοιχεία που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο. Είναι καιρός πια να ξεκινήσει μια καινούρια παράδοση...
o γαυρακος δεν ειδε τιποτα ακομα 9-15 θα δει τη τον περιμενειPlaton έγραψε:Ο Άγγλος επιθετικός του Ολυμπιακού Νταρμπισάϊρ, λίγες ώρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον προημιτελικό του Κυπέλλου, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στο λιμάνι. Οσο για τις δυσκολίες στην «καυτή» Τούμπα δεν φάνηκε να προβληματίζεται: «Εχω παίξει ήδη σε τέτοιες καυτές ατμόσφαιρες και δεν θα έχω πρόβλημα. Ανυπομονώ να παίξω»!
Απο τη σημερινη gazzetta
http://www.gazzetta.gr/content/view/24135/2/
Και λέω λοιπόν εγώ:
Η επί του όρους ομιλία του Κυρίου
Κατά Ματθαίον κεφ. 5
Στοίχος -3ος
"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, διότι αυτών είναι η βασιλεία των ουρανών."
Μακάριοι όσοι νιώθουν την πνευματική τους φτώχεια, γιατί σ' αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών.
Κύριε γαυράκο, ακόμη δεν ήρθες καλά καλά και το παίζεις και πρώτος μάγκας; Άντε αγόρι μου πήγαινε σε κάνα Μητρόπουλο και κάναν κο-κο-κο η κότα Ντιόγκο να σε δασκαλέψει και μην ανοίγεις το στοματάκι σου και λες βλακειούλες μεσημεριάτικα.... Βλακάκο...
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΟΣΟΥΝ
ΘΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝ ΟΛΟΙ
ΑΝΤΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΜΠΑ
ΑΝΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
Καλό θα ήταν για την αισθητική του forum να μην γράφουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Thx, Admin Team
ΑΝΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
Thx, Admin Team
-
Απόψε έχει γαύρο στην Τούμπα..αφήστε την κλάψα για Μούσλι
(ο ΠΑΟΚ είμαστε εμείς ο Λαός Του)το μεγάλο τηγάνι είδη κοχλάζει!!!
(ο ΠΑΟΚ είμαστε εμείς ο Λαός Του)το μεγάλο τηγάνι είδη κοχλάζει!!!
- paok4kyriakos
Πιστεύω πως αν μας δούν επιπόλαια και καταφέρουμε να βρούμε μια καλή ευκαιρία μπορούμε να τους νικήσουμε... Το αποδείξαμε άλλωστε και στο καραισκάκη... Παίξαμε καλά και αμα δεν τρώγαμε το γκολ στο 45 μπορούσαμε ακόμα και να τους νικήσουμε...
Γ@μήστε τους ρεεε!!!
Για τον λαό και για τον Πρόεδρο!!!
Μόνο ηχητική βία και κανένα αντικείμενο μέσα!
Ξεσκίστε τους ρε λέμεεε!!!

Για τον λαό και για τον Πρόεδρο!!!
Μόνο ηχητική βία και κανένα αντικείμενο μέσα!
Ξεσκίστε τους ρε λέμεεε!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΕ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48 ΩΡΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ.
Thx, Admin Team
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΣ.
Thx, Admin Team
Να μην πεσουν ουτε σπορια μεσα στο γηπεδο μαγκες.
ΞΕΣΚΙΣΤΕΤΟΥΣ

ΞΕΣΚΙΣΤΕΤΟΥΣ

- trobonaras
Stavros_Paoki έγραψε:Ποιος ειναι ο Παραλικης?
παικτης της Β ομαδας.
η παρουσια του στην αποστολη ειναι υποχρεωτικη καθως στους κανονισμους του θεσμου του κυπελλου υπαρχει και ο παρακατω.
Οι ομαδες υποχρεουνται να εχουν στην αποστολη τους τουλαχιστον δυο
παικτες κατω των 21 ετων.
ο πρωτος ειναι ο αθανασιαδης.
για τον γαυρο,
πιστευω μας υποτιμησαν.
προβλεπω 0-0.
σαν δευτερο σημειο δινω τον ασσο.
για διπλο δεν υπαρχει καμια τετοια σκεψη στο μυαλο μου.διαβασα ακομα πως αντζας και μπελουτσι προοριζονται για παγκο!!!!
ουτε με τον θρασυβουλο δεν κατεβασαν τετοια ενδεκαδα!!
ομως το ματσακι ειναι δυσκολο μαγκες.
η προιστορια στο κυπελλο στις τελευταιες 3 αναμετησεις ειναι μαζι μας.
ελπιζω να συνεχιστει.
ΠΑΟΚ.
- pagotatzis
ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΑ
2 0 το ματς
και γουσταρω πολυ τα γκολ να τα βαλουν βερον και γκαρσια με μονοκοματα σουτ εξω απο την μεγαλη περηοχη

2 0 το ματς
και γουσταρω πολυ τα γκολ να τα βαλουν βερον και γκαρσια με μονοκοματα σουτ εξω απο την μεγαλη περηοχη

- trobonaras
Αυτο ηταν μαγκες.
Ξεκιναω και εγω.
Θα γυρισω με την νικη.
Αμπαλαεα
Ξεκιναω και εγω.
Θα γυρισω με την νικη.
Αμπαλαεα
-
Ευχαριστο φιλε......Εγω νομιζω οτι ειναι 3-Κλαους,Γλυκος,Παραλικηςtrobonaras έγραψε:Stavros_Paoki έγραψε:Ποιος ειναι ο Παραλικης?
παικτης της Β ομαδας.
η παρουσια του στην αποστολη ειναι υποχρεωτικη καθως στους κανονισμους του θεσμου του κυπελλου υπαρχει και ο παρακατω.
Οι ομαδες υποχρεουνται να εχουν στην αποστολη τους τουλαχιστον δυο
παικτες κατω των 21 ετων.
ο πρωτος ειναι ο αθανασιαδης.
για τον γαυρο,
πιστευω μας υποτιμησαν.
προβλεπω 0-0.
σαν δευτερο σημειο δινω τον ασσο.
για διπλο δεν υπαρχει καμια τετοια σκεψη στο μυαλο μου.διαβασα ακομα πως αντζας και μπελουτσι προοριζονται για παγκο!!!!
ουτε με τον θρασυβουλο δεν κατεβασαν τετοια ενδεκαδα!!
ομως το ματσακι ειναι δυσκολο μαγκες.
η προιστορια στο κυπελλο στις τελευταιες 3 αναμετησεις ειναι μαζι μας.
ελπιζω να συνεχιστει.
ΠΑΟΚ.