Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018 II
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018 II
Παιδια δεν αντεχουμε αλλο. Ολη μερα με το f5 μηπως βγει καμμια ανακοινωση.
Και καθε φορα η ιδια απογοητευση.
Πατε για ενα καφε η σε αλλο νημα τελοσπαντων.
Ειλικρινα δεν αντεχεται.
Δεν το λεω σε κανεναν προσωπικα, μου αρεσει ολους να σας διαβαζω, οταν θελετε γραφετε υπεροχα.
Ο 1 επισκεπτης
Και καθε φορα η ιδια απογοητευση.
Πατε για ενα καφε η σε αλλο νημα τελοσπαντων.
Ειλικρινα δεν αντεχεται.
Δεν το λεω σε κανεναν προσωπικα, μου αρεσει ολους να σας διαβαζω, οταν θελετε γραφετε υπεροχα.
Ο 1 επισκεπτης
- Μπαρκαρούτσος
Μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ελ Καντουρί στο Καμπιονάτο και δη στην Κιέβο, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει κρούση στον 26χρονο Brandley Kuwas της ολλανδικής Χέρακλες! Αναμένουμε εξελίξεις...
Μια είδηση της προκοπής.
Έφυγε ο πορκυ και ο πετρος και μιζέριασε το τοπικ
Έφυγε ο πορκυ και ο πετρος και μιζέριασε το τοπικ
- Dimitris_L4
Όαση πλέον ο Πορκυ.
Μια ακόμα περίπτωση ψαγμένη και εξαιρετική.
Χαλάλι στη τράμπα, πασαδορος από τους λίγους.
Μια ακόμα περίπτωση ψαγμένη και εξαιρετική.
Χαλάλι στη τράμπα, πασαδορος από τους λίγους.
Για να επανέρθουμε on topic και να μιλήσουμε καθαρά ποδοσφαιρικά θα προσπαθήσω να κάνω μια λεπτομερής ανάλυση του Σουηδού σε άμεση σύγκριση με τον ποδοσφαιριστή που έρχεται να αντικαταστήσει τον συμπαθέστατο πιστό στρατιώτη της ομάδας Jose Canas.
Δύο πολύ σημαντικές υποσημειώσεις:
1) Οι συγκρίσεις στα στατιστικά γίνονται με την προπέρσινη χρονιά του Wernbloom καθώς πέρυσι ο Σουηδός έπαιξε κυρίως φορ.
2) Το Ρωσικό πρωτάθλημα είναι ανώτερου επιπέδου από το ελληνικό.
Θέση
Wernbloom

Canas

Αν εξαιρέσουμε τις παρουσίες του Wernbloom στην επίθεση πέρυσι (κάτι που φαίνεται στο γράφημα) είναι ξεκάθαρο ότι οι παίχτες κινούνται στα ίδια σημεία του γηπέδου όσον αφορά την θέση τους. Κυρίως στο 6 και λιγότερο στο 8.
Ρόλος
Και οι 2 παίχτες είναι αυτό που λέμε 6αρο8άρια. Ο χαρακτηρισμός που έχουν βάσει του ρόλου τους είναι ball winning midfielders και η κύρια δουλειά τους μέσα στο γήπεδο είναι να κερδίζουν μάχες στον χώρο του κέντρου αναχαιτίζοντας τα αντίπαλα επιθετικά χαφ και κερδίζοντας την κατοχή για την ομάδα τους. Συνήθως ντουμπλάρονται από ποιοτικά 8άρια (deep lying playmakers) και συνθέτουν αποτελεσματικά δίδυμα στον χώρο του κέντρου. Deep Lying Playmakers είναι (για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης) παίχτες όπως ο Mauricio και ο Natkho.
Heat Maps
Εδώ βλέπουμε πόσο αποτελεσματικός είναι ένας παίχτης σε διαφορετικά σημεία του αγωνιστικού χώρου.
Wernbloom

Canas

Είναι ξεκάθαρο από την μελέτη των heatmaps ότι ο Σουηδός ανεβαίνει πολύ πιο κοντά στην περιοχή απ' ότι ο Ισπανός. 8αρίζει εν ολίγοις περισσότερο.
Επίσης, είναι πιο αποτελεσματικός σε περισσότερα σημεία του γηπέδου απ' ότι ο Canas.
Στατιστικά
Γενικά
Wernbloom

Canas

Αμυντικά
Wernbloom

Canas

Εδώ για μένα είναι η μεγάλη τους διαφορά. Σε ένα πρωτάθλημα πολύ πιο απαιτητικό από το ελληνικό ο Σουηδός έχει καλύτερες αμυντικές επιδόσεις από τον Canas. Ειδικά τα 2.28 επιτυχημένα τακλιν ανά ματς σε σχέση με τα 0,05 του Ισπανού βγάζουν μάτια.
Επίθεση
Wernbloom

Canas

Passing
Wernbloom

Canas

Και για το τέλος τα χαρακτηριστικά των παιχτών με βάση την ιστιοσελίδα whoscored.
Wernbloom

Canas

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλά ακόμα που δεν φαίνονται στα στατιστικά όπως η ηγετική φυσιογνωμία του Σουηδού και η προσωπικότητα του. Έχοντας, λοιπόν, εικόνα και των 2 και με βάση την έρευνα που έχω κάνει καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Σουηδός θα είναι μια ξεκάθαρη αναβάθμιση σε σχέση με τον συμπαθή και αξιόλογο Ισπανό.
Ελπίζω να βοήθησα!
Δύο πολύ σημαντικές υποσημειώσεις:
1) Οι συγκρίσεις στα στατιστικά γίνονται με την προπέρσινη χρονιά του Wernbloom καθώς πέρυσι ο Σουηδός έπαιξε κυρίως φορ.
2) Το Ρωσικό πρωτάθλημα είναι ανώτερου επιπέδου από το ελληνικό.
Θέση
Wernbloom

Canas

Αν εξαιρέσουμε τις παρουσίες του Wernbloom στην επίθεση πέρυσι (κάτι που φαίνεται στο γράφημα) είναι ξεκάθαρο ότι οι παίχτες κινούνται στα ίδια σημεία του γηπέδου όσον αφορά την θέση τους. Κυρίως στο 6 και λιγότερο στο 8.
Ρόλος
Και οι 2 παίχτες είναι αυτό που λέμε 6αρο8άρια. Ο χαρακτηρισμός που έχουν βάσει του ρόλου τους είναι ball winning midfielders και η κύρια δουλειά τους μέσα στο γήπεδο είναι να κερδίζουν μάχες στον χώρο του κέντρου αναχαιτίζοντας τα αντίπαλα επιθετικά χαφ και κερδίζοντας την κατοχή για την ομάδα τους. Συνήθως ντουμπλάρονται από ποιοτικά 8άρια (deep lying playmakers) και συνθέτουν αποτελεσματικά δίδυμα στον χώρο του κέντρου. Deep Lying Playmakers είναι (για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης) παίχτες όπως ο Mauricio και ο Natkho.
Heat Maps
Εδώ βλέπουμε πόσο αποτελεσματικός είναι ένας παίχτης σε διαφορετικά σημεία του αγωνιστικού χώρου.
Wernbloom

Canas

Είναι ξεκάθαρο από την μελέτη των heatmaps ότι ο Σουηδός ανεβαίνει πολύ πιο κοντά στην περιοχή απ' ότι ο Ισπανός. 8αρίζει εν ολίγοις περισσότερο.
Επίσης, είναι πιο αποτελεσματικός σε περισσότερα σημεία του γηπέδου απ' ότι ο Canas.
Στατιστικά
Γενικά
Wernbloom

Canas

Αμυντικά
Wernbloom

Canas

Εδώ για μένα είναι η μεγάλη τους διαφορά. Σε ένα πρωτάθλημα πολύ πιο απαιτητικό από το ελληνικό ο Σουηδός έχει καλύτερες αμυντικές επιδόσεις από τον Canas. Ειδικά τα 2.28 επιτυχημένα τακλιν ανά ματς σε σχέση με τα 0,05 του Ισπανού βγάζουν μάτια.
Επίθεση
Wernbloom

Canas

Passing
Wernbloom

Canas

Και για το τέλος τα χαρακτηριστικά των παιχτών με βάση την ιστιοσελίδα whoscored.
Wernbloom

Canas

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλά ακόμα που δεν φαίνονται στα στατιστικά όπως η ηγετική φυσιογνωμία του Σουηδού και η προσωπικότητα του. Έχοντας, λοιπόν, εικόνα και των 2 και με βάση την έρευνα που έχω κάνει καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Σουηδός θα είναι μια ξεκάθαρη αναβάθμιση σε σχέση με τον συμπαθή και αξιόλογο Ισπανό.
Ελπίζω να βοήθησα!
- thanos-xanthi
ωραιος ο φιλος
πολυ καλη αναλυση, ευχαριστουμε για το χρονο να κατσεις να τα μελετησεις να τα αναλυσεις και να τα παραθεσεις
πολυ καλη αναλυση, ευχαριστουμε για το χρονο να κατσεις να τα μελετησεις να τα αναλυσεις και να τα παραθεσεις
Πολύ ωραία η προσπάθεια του φίλου μπράβο.
Πάνω κάτω επιβεβαιώνει την εικόνα π είχαμε βάσει φήμης και σχολίων για τον Βερνμπλουμ. Και βάσει αυτής της εικόνας κι εγώ τον ήθελα στην ομάδα.
Τώρα θα φανεί αν θα έρθει και αν θα παίξει μπαλα - ή αν θα δείξει ότι κοιτάει τις διακοπές
Πάνω κάτω επιβεβαιώνει την εικόνα π είχαμε βάσει φήμης και σχολίων για τον Βερνμπλουμ. Και βάσει αυτής της εικόνας κι εγώ τον ήθελα στην ομάδα.
Τώρα θα φανεί αν θα έρθει και αν θα παίξει μπαλα - ή αν θα δείξει ότι κοιτάει τις διακοπές
Αυτή είναι άποψη με επιχειρήματα πάντως Jon φίλε αν θές και μπορείς και έχεις και χρόνο κανε και άλλες αναλύσεις τετοιου είδους
Johndag - να είσαι καλα! Μπήκες σε κόπο να συγκεντρώσεις και να παρουσιάσεις αυτά τα στοιχεία. Κάνοντας
μια προσέγγιση που όμοια της κάνουν και οι επιτελείς της ομάδας.
Πραγματικά μπράβο! Ελπίζω η όρεξη σου για τέτοιου είδους κείμενα να διατηρηθεί.
Απορίας αξιόν: δεν θυμάμαι (αν κάνω λάθος διορθώστε με) κάποιος δημοσιογράφος να έχει κάτσει κάτω
επιχειρώντας να σκιαγραφήσει με ανάλογο τρόπο τον παίκτη Πόντους.
Εδώ σήμερα διάβασα στο ΣΔΝΑ (μακακια μου φυσικά) ένα κείμενο για το Σπαρτάκ - ΠΑΟΚ που τελείωνε με τη φράση:
«Σε αγωνιστικη ανάλυση του αγώνα δεν πρόκειται να μπω, αφού στο γήπεδο μέσα όλα ανατρέπονται.»
... μάλιστα!!!
μια προσέγγιση που όμοια της κάνουν και οι επιτελείς της ομάδας.
Πραγματικά μπράβο! Ελπίζω η όρεξη σου για τέτοιου είδους κείμενα να διατηρηθεί.
Απορίας αξιόν: δεν θυμάμαι (αν κάνω λάθος διορθώστε με) κάποιος δημοσιογράφος να έχει κάτσει κάτω
επιχειρώντας να σκιαγραφήσει με ανάλογο τρόπο τον παίκτη Πόντους.
Εδώ σήμερα διάβασα στο ΣΔΝΑ (μακακια μου φυσικά) ένα κείμενο για το Σπαρτάκ - ΠΑΟΚ που τελείωνε με τη φράση:
«Σε αγωνιστικη ανάλυση του αγώνα δεν πρόκειται να μπω, αφού στο γήπεδο μέσα όλα ανατρέπονται.»

... μάλιστα!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karl την Δευ 13 Αύγ 2018, 18:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τι παίζει με τον Ζιβκοβιτς και τον προμοταρουν τόσο τα μμε;
Εχει γκόμενα τον αλαφουζο;
Ναι Johndag θέλω απο μια σύγκριση για Σαλπι και Κλαους την τελευταια τους χρονια στον ΠΑΟΚ.
Εχει γκόμενα τον αλαφουζο;
Ναι Johndag θέλω απο μια σύγκριση για Σαλπι και Κλαους την τελευταια τους χρονια στον ΠΑΟΚ.
Παιδες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες αναλύσεις μέσα στη χρονιά.
ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο είναι οι 2 μεγάλες μου αγάπες.
@rizla σόρρυ φίλε αλλά μπορώ να κάνω αναλύσεις που αφορούν μόνο εν ενεργεία ποδοσφαιριστες[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΠΑΟΚ και ποδόσφαιρο είναι οι 2 μεγάλες μου αγάπες.
@rizla σόρρυ φίλε αλλά μπορώ να κάνω αναλύσεις που αφορούν μόνο εν ενεργεία ποδοσφαιριστες[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πάντως χρήσιμο θα ήταν και ένα heatmap που να απεικονίζει την δραστηριότητα στελεχών από ΠΑΕ, δηλ. το βαθμό διείσδυσης και επιρροής σε όργανα της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης.