Δεν θέλω να ξανανοίξω ένα ευαίσθητο θέμα, αλλά μόλις είδα μια συνέντευξη που με εξόργισε απίστευτα και δείχνει με απόλυτη ακρίβεια ακόμη και στα μεγαλύτερα φυτά (π.χ.
http://www.paokmania.gr/forum/viewtopic ... 5&start=60) για ποιον λόγο είναι αυτονόητο ότι η θέση του ακατονόμαστου κοντού είναι στην κεφαλή της μαύρης λίστας. Διαβάστε ένα τμήμα από τις πρόσφατες δηλώσεις του, που φιλοξενούνται και στο
www.sport24.gr:
"Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με υποδέχτηκε με εξαιρετικό τρόπο. Ούτε πρόκειται τώρα να πω, για να γίνω αρεστός, ότι μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τα συναισθήματα μου. Παρότι ήξεραν ότι η καρδιά μου άνηκε στον ΠΑΟΚ, μου συμπαραστάθηκαν πάρα πολύ από την πρώτη μέρα. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κερδίσω την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους.
Το ότι μου δείχνουν την αγάπη τους με κάνει να προσπαθώ ακόμη περισσότερο να τους το ανταποδώσω. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι σε αγαπάνε και σε εκτιμούν. Όσο και να θες να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον αισθηματία, όταν ο κόσμος σου φέρεται με αυτό τον τρόπο, δεν μπορείς παρά να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πολύς και η βοήθεια του σημαντική. Σε κάποια ματς είχαμε απόλυτη στήριξη, σε άλλα όχι. Θα τους θέλαμε κοντά μας σε κάθε παιχνίδι πιο μαζικά. Καταλαβαίνω ότι νιώθουν πικραμένοι αλλά η ομάδα τους χρειάζεται. Αλλωστε όταν αγαπάς κάτι, το στηρίζεις στα δύσκολα."
Δεν θέλω να το κουράσω το θέμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σχολιάσω καν, οι δηλώσεις μιλάνε μόνες τους σε όσους δεν εθελοτυφλούν, και δεν χρειάζονται σχόλια. Αλλά παρόλα αυτά παραθέτω δύο κομμάτια προς ανάλυση:
"Όσο και να θες να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον αισθηματία, όταν ο κόσμος σου φέρεται με αυτό τον τρόπο, δεν μπορείς παρά να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό"
Εδώ καταρρίπτεται το φυτοεπιχείρημα ότι όλοι οι αθλητές είναι επαγγελματίες και ο κοντός συγχωρείται επειδή είναι επαγγελματίας. Πολύ απλά επειδή με τα δικά του λόγια αυτοαποκαλείται αισθηματίας. Και διαψεύδεται μόνος του. Αν είναι αισθηματίας γιατί σηκώθηκε και έφυγε από την στιγμή που "η καρδιά του ανήκει στον ΠΑΟΚ"?
"Αλλωστε όταν αγαπάς κάτι, το στηρίζεις στα δύσκολα"
Άραγε καταλαβαίνει ο κοντός πόσο εκτίθεται λέγοντας τέτοια πράγματα? Η καρδιά του ανήκει στον ΠΑΟΚ, μας λέει, αγαπάει τον ΠΑΟΚ μας λέει, κι όμως στα δύσκολα, στα σκληρά χρόνια του Γούμενου, και μάλιστα την στιγμή που οι συμπαίκτες του είναι απλήρωτοι και αυτός όχι, σηκώνεται και φεύγει. Οπότε εξακολουθεί να πουλάει τρέλα, αλλά το τραγικό είναι ότι υπάρχουν αδέρφια μας που είναι διατεθημένα να τον πιστέψουν...
Αυτά είχα να πω και είναι ήδη πολλά. Άλλωστε όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν τις πράξεις του κοντού τον έχουν πάρει πρέφα προ πολλού και δεν χρειάζονται να διαβάσουν αυτές τις δηλώσεις για να πειστούν για το τι διπρόσωπος όρχις είναι. Οι υπόλοιποι αρκούνται στο να φωτοσυνθέτουν, οπότε ακόμη και να βγει ο κοντός και να δηλώσει "είμαι όρχις και σας δουλεύω μεσ τα μούτρα σας" ακόμη θα τον χειροκροτάνε.