Αδερφέ αυτό δεν σημαίνει πως ότι ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ δεν θα ισχύσει....ioanmits έγραψε:
Μόνο που δεν υπάρχει Αλογοσκούφης πια... Τον έφαγε ο Καραμανλής...
Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
-
Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Λοιπόν παιδιά επειδή έκανατο χρέος μου να πάρω διαρκείας το καλοκαίρι και να πάρω μετοχές τώρα το Γενάρη σκέφτηκα να κάποιους "χονδρικούς"
υπολογισμούς για τα έσοδα της ΠΑΕ την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε:
Πάμε:
Εισιτήρια διαρκείας: 12.500*300+6600*350=6.060.000Ε
Έβαλα χονδρικά το μέσο όρο τιμών τους για νέες και παλιές τιμές!
Μεταγραφή Χριστοδουλόπουλου: 2200000Ε+1.100.000Ε=3.300.000
Μεταγραφή Μελίσση: 2.200.000Ε
Μεταγραφή Φερνάντεζ: 1.200.000Ε
Υπόθεση Σικαμπάλα: 900.000Ε
Έσοδα από εισιτήρια πρωταθλήματος,play off,κύπελλο:
19*7000*30=4.000.000Ε
Έσοδα από τηλεοπτικά:
3.000.000Ε
Έσοδα από Χορηγούς:
Επειδή ξέρω μόνο το ποσό της ΔΕΠΑ που είναι 1.250.000Ε και αφού έχουμε άλλους 27 χορηγούς (εκτός Μολτο) υπολογίζω ότι τα έσοδα από εδώ θα είναι γύρω στα 4.000.000Ε
Αν κάποιος γνωρίζει ακριβή ποσά ας μου πει που μπορώ να τα βρω!
Έτσι το σύνολο εσόδων βγαίνει περίπου στα 24.660.000Ε
Αν κάποιος γνωρίζει και άλλες πηγές εσοδών ας το αναφέρει να το λάβω υπόψιν!
Παρ' όλα αυτά βλέπουμε ότι το 41% των εσόδων είναι τα εισιτήρια!
Οπότε γίνεται αντιλυπτό ότι αν φέτος είχαμε 19.200 διαρκείας με την ομάδα 9η ,το καλοκαίρι που η ομάδα στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 4η πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 22.000 διαρκείας ακόμα κι αν πεθάνουμε οικονομικά!
Μετά την Α.Μ.Κ. ξεκινήστε να κρατάτε λεφτά από τώρα για το καλοκαίρι!
ΚΑΙ προτείνω στο Ζαγοράκη να βάλει τα διαρκείας μόνο για τους αγώνες πρωταθλήματος!
Ο επενδυτής του ΠΑΟΚ είναι ο λαός του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και μη μου πείτε ότι δε φαίνεται στην ΑΜΚ γιατί όλοι περιμένουν την τελευταία βδομάδα και μερικοί πανε πιο εύκολα στην Τουμπα για διαρκείας παρά στη Μαρφιν για μετοχες

υπολογισμούς για τα έσοδα της ΠΑΕ την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε:
Πάμε:
Εισιτήρια διαρκείας: 12.500*300+6600*350=6.060.000Ε
Έβαλα χονδρικά το μέσο όρο τιμών τους για νέες και παλιές τιμές!
Μεταγραφή Χριστοδουλόπουλου: 2200000Ε+1.100.000Ε=3.300.000
Μεταγραφή Μελίσση: 2.200.000Ε
Μεταγραφή Φερνάντεζ: 1.200.000Ε
Υπόθεση Σικαμπάλα: 900.000Ε
Έσοδα από εισιτήρια πρωταθλήματος,play off,κύπελλο:
19*7000*30=4.000.000Ε
Έσοδα από τηλεοπτικά:
3.000.000Ε
Έσοδα από Χορηγούς:
Επειδή ξέρω μόνο το ποσό της ΔΕΠΑ που είναι 1.250.000Ε και αφού έχουμε άλλους 27 χορηγούς (εκτός Μολτο) υπολογίζω ότι τα έσοδα από εδώ θα είναι γύρω στα 4.000.000Ε
Αν κάποιος γνωρίζει ακριβή ποσά ας μου πει που μπορώ να τα βρω!
Έτσι το σύνολο εσόδων βγαίνει περίπου στα 24.660.000Ε
Αν κάποιος γνωρίζει και άλλες πηγές εσοδών ας το αναφέρει να το λάβω υπόψιν!
Παρ' όλα αυτά βλέπουμε ότι το 41% των εσόδων είναι τα εισιτήρια!
Οπότε γίνεται αντιλυπτό ότι αν φέτος είχαμε 19.200 διαρκείας με την ομάδα 9η ,το καλοκαίρι που η ομάδα στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 4η πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 22.000 διαρκείας ακόμα κι αν πεθάνουμε οικονομικά!
Μετά την Α.Μ.Κ. ξεκινήστε να κρατάτε λεφτά από τώρα για το καλοκαίρι!
ΚΑΙ προτείνω στο Ζαγοράκη να βάλει τα διαρκείας μόνο για τους αγώνες πρωταθλήματος!
Ο επενδυτής του ΠΑΟΚ είναι ο λαός του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και μη μου πείτε ότι δε φαίνεται στην ΑΜΚ γιατί όλοι περιμένουν την τελευταία βδομάδα και μερικοί πανε πιο εύκολα στην Τουμπα για διαρκείας παρά στη Μαρφιν για μετοχες

-
Όχι ρε φίλε τι λογιστής απλός φοιτητής και οπαδός του ΠΑΟΚ!Απλά έκανα αυτό το τόπικ για να μην ξεχνάμε τον κυριότερο στόχο εκτός του να φτιάξουμε ομάδα που είναι να ξεχρεώσουμε σιγά σιγά!PARASANDALOS έγραψε:λογιστης εισαι??
Δεν είναι κακό να ξέρουμε τι χρήμα μπαίνει στην ΠΑΕ και να αντιληφθούμε πραγματικά ότι αυτή η ομάδα μόνο με τα χρήματα του κόσμου μπορεί να πάει μπροστά και όχι με νταβατζήδες των Αθηνών!
Προτιμώ μια διοίκηση με την παρέα και χρηματοδότη το λαό μέσα από τα διαρκείας μαζί με 3-4 επιχειρηματίες τύπου Σαχπατζίδη παρά ένα Γούμενο!
-
Διαρκείας :22,000 * 330 = 7,260,000€ πες 7,000,000€
Εισιτήρια : S.L. ,play off ,κύπελλο, φιλικά : 22 * 6,000 * 30€ = 4,000,000€
Χορηγοί : Δ.Ε.Π.Α. = 1,200,000€ , ΜΟΛΤΟ/VIVARTIA = 1,100,000 ( 3 + 2 χρόνια) , 3,000,000 από άλλους 30 χορηγούς. Σύνολο : 5,300,000€
Τ.V. : 4,500,000€ το λιγότερο.( η μεγάλη διαφορά με φέτος,)
Σύνολο : 21,000,000€ περίπου τα σίγουρα έσοδα για του χρόνου( χωρίς πωλήσεις παικτών).
Σκεφτείτε λίγο το νούμερο.
Άμα βάλεις και 6 – 10,000,000€ από Champions League που παίζουν όλα τα πουστ@κια εκεί κάτω κάθε χρόνο πόσα μας κάνουν ? Περίπου 30,000,000€
Τι budget έχουν ΑΥΤΟΙ ρε κάθε χρόνο ?
Ακόμα νομίζετε ότι ΑΥΤΟΙ βάζουν λεφτά σε βάζελο και γαύρο ?
Διαχειριστές είναι και αυτοί. Φράγκο δε χρειάζεται να βάλουν από τι τζέπι τους.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ .
Τους αρμέγουν τόσα χρόνια ΑΥΤΟΙ και οι άλλοι ακόμα μασάνε.
Σκέψου τον Π.Α.Ο.Κ. με μηδέν χρέη. Και 20,000,000€ για την ομάδα και ΜΟΝΟ γιαυτήν .
Για Ζαγοράκη και Βρύζα. Ποιος θα μας κουνηθεί ρεεεεεεεεε??????
Γιαυτο τρέμουν ΟΛΟΙ μη τυχόν και ξεχρεώσουμε. Γιατί μετά ΑΥΤΟΙ θα χρειαστεί να βάλουν λεφτά από τη τζέπι τους για να μας φτάσουν.
Η λύση είναι μια : DEAL με το κράτος ( αφού έτσι το κατάντησαν) 6 – 9,000,000€ όπως έλεγαν μετά τη συνάντηση με Υπουργό.
Ξεχρεώνουμε μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα. Και τα λέμε από του χρόνου με ΑΥΤΟΥΣ εκεί κάτω.
Χορηγοί : Δ.Ε.Π.Α. = 1,200,000€ , ΜΟΛΤΟ/VIVARTIA = 1,100,000 ( 3 + 2 χρόνια) , 3,000,000 από άλλους 30 χορηγούς. Σύνολο : 5,300,000€
Σύνολο : 21,000,000€ περίπου τα σίγουρα έσοδα για του χρόνου( χωρίς πωλήσεις παικτών).
Άμα βάλεις και 6 – 10,000,000€ από Champions League που παίζουν όλα τα πουστ@κια εκεί κάτω κάθε χρόνο πόσα μας κάνουν ? Περίπου 30,000,000€
Σκέψου τον Π.Α.Ο.Κ. με μηδέν χρέη. Και 20,000,000€ για την ομάδα και ΜΟΝΟ γιαυτήν .
Γιαυτο τρέμουν ΟΛΟΙ μη τυχόν και ξεχρεώσουμε. Γιατί μετά ΑΥΤΟΙ θα χρειαστεί να βάλουν λεφτά από τη τζέπι τους για να μας φτάσουν.
Η λύση είναι μια : DEAL με το κράτος ( αφού έτσι το κατάντησαν) 6 – 9,000,000€ όπως έλεγαν μετά τη συνάντηση με Υπουργό.
Ξεχρεώνουμε μέσα σε ένα χρόνο από σήμερα. Και τα λέμε από του χρόνου με ΑΥΤΟΥΣ εκεί κάτω.
Δυστυχώς αδελφέ το θέμα δεν είναι ότι αρμέγουν μόνον αυτούς και καλά
τους κάνουν, αλλά και ΕΜΑΣ.
Δείτε πως φτιάχτηκε ο ακατονόμαστος με τις κομπίνες-μίζες
Ιντρακόμ και ΟΤΕ (πληρώναμε για σύνδεση τηλέφωνου 40000δρχ η120ευρω
και υποχρεωτική αγορά συσκευής άλλα τόσα).Δείτε διαφήμιση χρόνια τώρα
στον βάζελο από ΟΤΕ και και άλλες εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις στους καπεταναίους από το κράτος (δηλ. ΕΜΑΣ).
Τέλος είσπραξη τηλεοπτικών από την μεγάλη μας ΕΡΤ (αλήθεια μάθαμε πόσο έκλεισε ο γαυρος για του χρόνου?) και πόσα άλλα τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ.
τους κάνουν, αλλά και ΕΜΑΣ.
Δείτε πως φτιάχτηκε ο ακατονόμαστος με τις κομπίνες-μίζες
Ιντρακόμ και ΟΤΕ (πληρώναμε για σύνδεση τηλέφωνου 40000δρχ η120ευρω
και υποχρεωτική αγορά συσκευής άλλα τόσα).Δείτε διαφήμιση χρόνια τώρα
στον βάζελο από ΟΤΕ και και άλλες εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις στους καπεταναίους από το κράτος (δηλ. ΕΜΑΣ).
Τέλος είσπραξη τηλεοπτικών από την μεγάλη μας ΕΡΤ (αλήθεια μάθαμε πόσο έκλεισε ο γαυρος για του χρόνου?) και πόσα άλλα τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ.
-
ukmegahead έγραψε:Διαρκείας :22,000 * 330 = 7,260,000€ πες 7,000,000€
Άνθρωπέ μουυυυυυυυυυ!Ακριβώς αυτό σκέφτόμουν κι εγώ!
Μόνο ρε παιδιά να κόψουμε τις μακακίες με τα επεισόδια σκεφτείτε ότι με τα 75.000Ε που δώσαμε λόγω καυτατζογλείου και τα 'αλλα ψιλούρια θα είχαμε συμβόλαιο μιας χρονιάς για ένα παίκτη!
Απλά κπ άνθρωποι δεν πρέπει να φύγουν από τον ΠΑΟΚ βλέπε Ζαγοράκης,Βρύζας ακόμη και ο Σάντος που παρά τα κολλήματά του μας έχει οργανώσει καλά!Και στο κάτω κάτω δείτε και λίγο τι πάγκο έχουμε!
- trel@menos
Re: Οικονομικά Θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος!
Η μεταγραφή έκανε 2,2 τα υπόλοιπα όσα είναι πρέπει να τα βάλεις στις χορηγίες.delmuslimovic έγραψε: Μεταγραφή Χριστοδουλόπουλου: 2200000Ε+1.100.000Ε=3.300.000
Νομίζω 2 και όχι 2,2.delmuslimovic έγραψε: Μεταγραφή Μελίσση: 2.200.000Ε
Βγάλε 15% για τον δικηγόροdelmuslimovic έγραψε: Υπόθεση Σικαμπάλα: 900.000Ε
Καταρχήν το 7.000 που βάζεις θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλο μιας και μόνο στα ντέρμπι κόβονται 9.500 (και όχι σε όλα) ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν ξεπερνάμε τα 4.000 το πολύ 5.000 κομμένα, άρα νομίζω ότι ο μέσος όρος είναι ελαφρώς πάνω από τις 5.000.delmuslimovic έγραψε: Έσοδα από εισιτήρια πρωταθλήματος,play off,κύπελλο:
19*7000*30=4.000.000Ε
Επίσης το 30 που βάζεις για μέσο όρο εισιτηρίου είναι εξαιρετικά μεγάλος μιας και πάλι τα περισσότερα εισιτήρια που κόβονται σε κάθε αγώνα είναι στα πέταλα τα οποία έχουν 15 ευρώ στα περισσότερα ματς και 20 και 25 στα ντέρμπι.
Τώρα τα εισιτήρια που βγαίνουν είναι μία μίξη των κομμένω + τα διαρκείας οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα είναι τα κομμένα ακριβώς σε κάθε ματς.
Οπότε θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις .. πέρυσι στο ΠΑΟΚ - Καλαμαριά 4-1 είχανε κοπεί 4.430 εισιτήρια και τότε ήταν καθαρά χωρίς τα διαρκείας και οι εισπράξεις ήταν 73.115 ευρώ άρα ο μέσος όρος εισιτηρίου ήταν 16,5 ευρώ δηλαδή μόλις 1,5 ευρώ πάνω από το πιο φθηνό εισιτήριο.
Αυτό αποδεικνύει ότι τα περισσότερα κομμένα εισιτήρια πάντα βγαίνουν από τα πέταλα και κάποια στην 5 (20 ευρώ) και ελάχιστα στα επίσημα που ανέβασαν τον μέσο όρο κατά 1,5 μόλις ευρώ.
Τώρα τα ντέρμπι είναι πολύ πιο ακριβά τα εισιτήρια αλλά και πάλι γνώμη μου είναι (αν και δεν μπορώ να το αποδείξω γιατί πρέπει να έχω τα ακριβή νούμερα) ότι ο μέσος όρος εισιτηρίου συνολικά από τη χρονιά θα είναι ελαφρώς πάντα από τα 20 ευρώ και σίγουρα κάτω από τα 25.
Υγ: Όλα αυτά που έκανα quote δεν τα κάνω για να αποδείξω τίποτα, απλά λέω τη γνώμη μου επί των εσόδων.
- PABLO GARCIA2
Eγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το τόπικ αν και μάλλον δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας.
Και αυτό όχι γιατί αρέσει σε κανένα να είναι λογιστής αλλά γιατί δυστυχώς στον ΠΑΟΚ μας η μεγάλη πληγή για σειρά ετών ήταν και είναι το οικονομικό.Και πρέπει ο Νο1 στόχος μας να είναι ένας ΠΑΟΚ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.Και προσωπικά εγώ θα μπορούσα να κάνω υπομονή 2 χρονάκια ακόμη και να βλέπω σαρδέλλες και να πονάνε τα μάτια μου από αυτό που βλέπω στο γήπεδο αρκεί να ήξερα ότι μετά ο ΠΑΟΚ μας θα ήταν ελεύθερος.Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν και συνηθισμένος σε τίτλους και μεταγραφές,οπότε λίγο ακόμη δεν θα μου κακοέπεφτε.
Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν το βλέπουν όλοι έτσι.Μακάρι αυτό που έγινε φέτος με τα κοντά 20000 διαρκείας να επαναληφθεί και του χρόνου και να γίνει συνήθεια,αλλά πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί ίσως απογοητευθούν.
Πάντως σκέφτομαι ότι ΕΝΑΣ ΠΑΟΚ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ και που όλα του τα έσοδα θα πηγαίνουν στην ομάδα και όχι σε αμαρτίες του παρελθόντος θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους 3 της Αθήνας και θα ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα.Εστω και αν το μπάτζετ του θα ήταν και πάλι μικρότερο.Εχουμε το πλεονέκτημα της πιό ποδοσφαιρικής διοίκησης σ΄όλη την Ελλάδα,μην το ξεχνάμε αυτό.......
Και αυτό όχι γιατί αρέσει σε κανένα να είναι λογιστής αλλά γιατί δυστυχώς στον ΠΑΟΚ μας η μεγάλη πληγή για σειρά ετών ήταν και είναι το οικονομικό.Και πρέπει ο Νο1 στόχος μας να είναι ένας ΠΑΟΚ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.Και προσωπικά εγώ θα μπορούσα να κάνω υπομονή 2 χρονάκια ακόμη και να βλέπω σαρδέλλες και να πονάνε τα μάτια μου από αυτό που βλέπω στο γήπεδο αρκεί να ήξερα ότι μετά ο ΠΑΟΚ μας θα ήταν ελεύθερος.Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν και συνηθισμένος σε τίτλους και μεταγραφές,οπότε λίγο ακόμη δεν θα μου κακοέπεφτε.
Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν το βλέπουν όλοι έτσι.Μακάρι αυτό που έγινε φέτος με τα κοντά 20000 διαρκείας να επαναληφθεί και του χρόνου και να γίνει συνήθεια,αλλά πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί ίσως απογοητευθούν.
Πάντως σκέφτομαι ότι ΕΝΑΣ ΠΑΟΚ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ και που όλα του τα έσοδα θα πηγαίνουν στην ομάδα και όχι σε αμαρτίες του παρελθόντος θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους 3 της Αθήνας και θα ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα.Εστω και αν το μπάτζετ του θα ήταν και πάλι μικρότερο.Εχουμε το πλεονέκτημα της πιό ποδοσφαιρικής διοίκησης σ΄όλη την Ελλάδα,μην το ξεχνάμε αυτό.......