Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MANIAKOS έγραψε:Πριν γινει αθτο με βιερι πίστευα θε χασουμε
Τωρα οκως πιστευω οτι θε χασουμε
Το ματς δεν το χάνουμε με τον βάζελο φίλε θα έχουμε και τον κόσμο(sold-out)+έχουμε και εναλλακτικές δεν λέω πως δεν είναι μεγάλη απώλεια του Vieirinha αλλά να΄ναι καλά και με το καλό να επιστρέψει και γρηγορότερα.
Το παιχνίδι με τον βάζελο όπως είναι τώρα(αφραγκία και μπουρδέλο"όπως είμασταν εμείς πριν χρόνια, μεταξύ τους τρώγονται για προσφυγές(λεφτά ΓΙΟΚ)ο βάζελάκος θα φάει μια 3αρα και θα ησυχάσει.
Την ομαδ μας να την φοβάσαι στα εκτός όχι στην Τούμπα φίλε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος White Ranger την Σάβ 09 Δεκ 2017, 02:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1 λαγός, 1½-2 κιλά περίπου, πλυμένος με νερό και ξίδι και κομμένος σε μερίδες
1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ντοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζ. νερό
2-3 φύλλα δάφνης, ξερά
10 κόκκους μπαχαριού
10 κόκκους πιπεριού
1 ξυλαράκι κανέλα
2½ κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
αλάτι
Για τη μαρινάδα
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
1 καρότο, σε ροδέλες
½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
10 κ.σ. ξίδι
2 κλωνάρια σέλινου
2 φύλλα δάφνης, ξερά
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κλαράκι δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
4 καρφιά γαρίφαλο
1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κ.κ. χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Μαρινάδα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει εντελώς. Τοποθετούμε τον λαγό σε ένα γυάλινο σκεύος, τον περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 4 ημέρες. Κατά διαστήματα τον γυρίζουμε για να μη στεγνώνουν τα μέρη που ενδεχομένως μένουν έξω από τη μαρινάδα.
Προετοιμασία κρεμμυδιών: Μία ημέρα προτού τελειώσει το μαρινάρισμα του λαγού βουτάμε τα κρεμμυδάκια σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 3 ώρες. Τα καθαρίζουμε και τα χαράζουμε σταυρωτά στη βάση τους (το πολύ 1 εκ.). Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τα ζεματάμε για 15 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι για 5-6 ώρες.
Μαγείρεμα: Βγάζουμε τον λαγό από τη μαρινάδα και την περνάμε από σουρωτήρι. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για ½ ώρα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το πιπέρι, την κανέλα, τα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ανάλογο αλάτι. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Δεν το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα κρεμμυδάκια, κουνάμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.