sourmenetes έγραψε:Εγω ξερω οτι οταν ο μεγαλομετοχος πεταει σημαντικο ποσο για να διωξει παικτη βλ.τζαβελλα,σου φερνει γρηγορα παικτες στην αρχη της σεζον(ασχετα αν δεν ηρθε φορ),σε ενισχυσε με φορ το χειμωνα,σου εφερε βοηθο που ηθελες το χειμωνα,αγωνιστικα σε εμπιστευθηκε.
Το αν εσυ εφερες τον καμπος που δεν μπορουσε να βρει διχτυα ή τον μπισεσβαρ που ηθελε ενα μηνα για προσαρμογη κακο δικο σου και του μιχελ.
Βεβαια το λαθος με τον τιαμ ηταν της διοικησης,αλλα και οσους εφερες μεσοεπιθετικα δε σου προσφεραν και ιδιαιτερα γκολ.
Το οτι η ομαδα δεν εφερνε για δυο βδομαδες προπονητη παλι δειχνει οτι ο ΠΑΟΚ περιμενε το βλανταν.
Εγω ειδα οτι σε ενα μεγαλο ποσοστο ο βλανταν αγωνιστικα καλυφθηκε.με μιση χρονια καλη δεν μπορεις να ζητας παραλογα πραγματα .σιγουρα κανεις δε θελει κανεναν πανω απο το κεφαλι του,αλλα ως ενα σημειο ειναι σχετικα αποδεκτο.
Γιατι απο την αλλη μπορουσε και η διοικηση να του πει βλαντανακο εγω ομιλους ηθελα να παιξω και συ απο πρωτος βγηκες τελευταιος.μονο δυο ματς κερδισες και εγινες ρομπα μεσα στην τουμπα δυο φορες.
Να τα λεμε σωστα.
Με μισο βαζελο επαιζες και εχασες.
Εγω εκει δινω αδικο στο βλανταν.πρωτα επρεπε να ισχυροποιηθει και μετα να απαιτησει και το κατι παραπανω το οποιο δεν ηταν αγωνιστικο.
Θεωρουσε οτι θα δουλευε καλυτερα ο ΠΑΟΚ και μπορει να δουλευε,αλλα αυτος ειναι αφεντικο μεσα στο γηπεδο στα αποδυτηρια στους παικτες.
Δεν ξερω αν ζητησε να μην ακουμπησει κανεις το δικο του τομεα,αλλα οπως ανεφερα παραπανω φανηκε οτι του εδωσαν σχετικα πληρη ελεγχο.
Παραπανω ειναι αλλος αφεντικο και αλλος κανονιζει.
Εγώ που έχω κάποιες ενστάσεις σε κάποια απ αυτά που λες sourme, απλά θα θυμίσω...
1...Ότι τον περασμένο Γενάρη, τότε που ήμασταν "στα κάγκελα" με την πώληση του Γκάρυ (ζητώντας άμεσα αντικαταστάτη του) και την μη συμμετοχή του καν στην 18άδα, απ τις 31 Δεκέμβρη και αλυχτούσαμε όλοι, σαν τα σκυλιά του δρόμου για κάνα ξεροκόκαλο, για σέντερ φορ που μπορούσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, στην θέση του "ανέκδοτου" Τιάμ, του δανεικού του καλοκαιριού (τις μέρες μάλιστα που ο Ιβάν ήταν "έγκλειστος" για τις τηλεοπτικές άδειες, τυχαίο?) απ την Γιουβέντους, τότε (και πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η απόφαση για απομάκρυνση του τρύπιου 31, η οποία "τελεσιδίκησε" στις 16 του μήνα, ημέρα που ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Πρίγιοβιτς, τυχαίο?), ο Πρόεδρος και ο υιός Σαββίδης ήταν στην Ρωσία και μάλιστα ο υιός βγήκε (στις 12 ή 13 Γενάρη, αν θυμάμαι καλά) και πόσταρε ότι
"τώρα που επιστρέφουμε στην Ελλάδα θα κανονιστούν (ή διορθωθούν, δεν θυμάμαι καλά) όλα!!!!"...Αυτήν την δήλωση, προσωπικά δεν την θεωρώ στήριξη σε Ίβιτς-Μίχελ, αλλά, μάλλον εντελώς αντίθετα, την θεωρώ "αναβολή" ή/και καπέλωμα τους ακόμα ακόμα, αφού έδειξε ότι δεν αποφασίζουν αυτοί!!!!
2...Ότι ο αντικαταστάτης του Γκάρυ, ο Ενρίκε, ανακοινώθηκε στις 30 Γενάρη και ενώ η ομάδα είχε παίξει (μάλιστα πηγαίνοντας τρένο, τυχαίο?) 7-8 αγώνες δίχως αυτόν, αλλά με διάφορα "μπαλώματα", ίσως τον Πέλκα αριστερά...
Αυτή η καθυστέρηση (για σκληρά παζάρια απ όσα διαβάζαμε τότε για πάνω από 15 μέρες) δεν ήταν και στήριξη!!!!
3...Ότι ο Ίβιτς ήταν (πολύ φυσιολογικά μάλιστα) ισχυρότατος αμέσως μόλις κατακτήσαμε το Κύπελλο, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα του πρώτου ποδοσφαιρικού τίτλου του Π.Α.Ο.Κ. επί Ιβάν Σαββίδη...Πότε/τι αλλαξε?
4...Ότι πριν τον τελευταίο αγώνα με τον β@ζελο, προϋπήρξε ο αγώνας της λεωφλόρου, εκείνος με το κουτάκι της μπύρας και όλα τα επακολουθήσαντα αίσχη του, μετά τον οποίο ο Ιβάν μάλιστα δήλωσε ότι
γι αυτόν τον διαιτητή θα κάνω οτιδήποτε για να μην ξανασφυρίξει" (ή έστω κάπως έτσι αλλά μ αυτήν την έννοια, άσχετο αν τον ξαναβρήκαμε μπροστά μας -εντελώς αδιαμαρτύρητα κιόλας- μετά την εκλογή της "νέας ΕΠΟ", καταλαβαίνετε το point, όμως τυχαίο?), αλλά ο Ίβιτς αφέθηκε τότε πλήρως εκτεθειμένος απ την διοίκηση, βορά στο στόμα των β@ζελων, των ΑΡΔ, αλλά ακόμα και συνοπαδών μας που και μέσα εδώ μιλούσανε για θέατρο που έπαιξε τότε (μάλλον τότε είχε επέλθει ήδη η ρήξη, κατά την δική μου εκτίμηση) και δεν συνέχισε τον αγώνα, γιατί ήταν "κότα"...
5...Ότι αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα με τον β@ζελο για τα play off, ο Ιβάν πάνω στην τσατίλα του (και ενώ ακόμα δεν είχε κοινοποιηθεί η τιμωρία μας σε βαθμούς ή κεκλεισμενων) είπε δημόσια ότι
"ο Βλάνταν ήταν ο πρώτος που ζήτησε να φύγει, πριν την αρχή των play off γιατί του απείλησαν την οικογένεια (ο Βλάνταν σε ανάλογη ερώτηση των ΑΡΔ, λίγο πιο πέρα, λίγαλεπτά μετά, φάνηκε να αιφνιδιάζεται πολύ, τυχαίο?) και ας μας ρίξουν και -10 βαθμούς ποινή"!!!! Ποιος μας λέει ότι η ποινή δεν ήταν ήδη αποφασισμένη και ο Ιβάν μάλιστα την γνώριζε?
Όσο για κάποια άλλα που ακούστηκαν παλαιότερα (ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ), όπως για μεγάλο θυμό του Ιβάν αμέσως μετά τις δηλώσεις του Βλάντο για τον τρύπιο 31 στο γυαλί, συνοδευόμενο μάλιστα με την φράση "δεν ξαναπατάω στην Τούμπα", για γαλλικά του υιού στον Ίβιτς μετά την ισοπαλία στην Βέροια (θαρρείς κι εκείνος έφταιγε που το σημαιοκόρακο έπαθε εγκεφαλικό και ακύρωσε κανονικότατο γκολ, ισχυριζόμενος κατόπιν ότι είδε ΣΚΡΙΝ) και για κάτι ψιλοχοντρές του υιού με Σαραβάκο-Λυμπερόπουλο στην Τούμπα, μετά το 4-0 και με αφορμή την αναφορά στην διαιτησία του Κύζα, αυτά δεν νομίζω να τα άκουσα μόνο εγώ αλλά πολλοί, άσχετα αν ξεχάστηκαν!!!!
Όσο για το ότι η ομάδα δεν έφερνε για 2 βδομάδες προπονητή επειδή περίμενε τον Ίβιτς, αυτό είναι πολύ θεωρητικό, ειδικά αφού δεν προέκυψε καμιά συνάντηση Ιβάν-Ίβιτς αλλά μάλλον κάποια (έστω ύστατη) προσπάθεια του Μίχελ να πείσει τον Ίβιτς να μείνει με τους όρους του Ιβάν, δίχως να χει άλλο πια "παράλογες απαιτήσεις"!!!!
Σημειώνω ότι τα αριθμημένα (1,2,3,4 και 5) είναι καταγεγραμμένα γεγονότα και όλα τα παρακάτω απ αυτά είναι "ακούσματα", μη επαληθευμένα μεν, αλλά και μη διαψευσμένα από υπεύθυνους της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., τα οποία οδηγούν τον καθένα στα δικά του συμπεράσματα για τους λόγους που έφυγε ο Ίβιτς κι ακολούθησε ό,τι ακολούθησε μετά...
Εμένα πάντως με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ίβιτς ήθελε τουλάχιστον μακριά τον Γιώργη απ το αγωνιστικό τμήμα, είτε για Τιάμηδες, είτε για τάτσι μίτσι με Τζαβέλες και Κλάους, είτε για καθυστερήσεις ή για "διορθώματα"!!!!
Όπως θεωρώ φυσιολογικό αλλά ταυτόχρονα και κρίμα, ο πατέρας δεν γινόταν να αφήσει ανικανοποίητο τον υιό...
Προσωπική μου εκτίμηση είναι το παραπάνω συμπέρασμα, δίχως "από μέσα" πληροφόρηση, αλλά βάζοντας γεγονότα κι "ακούσματα" σε λογική σειρά!!!!
Σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα ορίσω στον Ιβάν πώς θα ξοδεύει τα λεφτά του αλλά απαιτώ τον Π.Α.Ο.Κ. μας ψηλά...
Έχω εκφράσει πολλές φορές πώς εκτιμώ ότι πηγαίνουν ψηλά οι ομάδες και θα κριτικάρω κάθε αντίθετη κίνηση...
Το δικαίωμα μου το δίνει ο ίδιος ο Π.Α.Ο.Κ. και η 91+ χρόνων ένδοξη Ιστορία του και δεν λέω να το απεμπολήσω!!!!
Αυτά προς το παρόν και συμπαθάτε με όλοι σας παρακαλώ για το εν λόγω μακροσκελέστατο post μου...