Αδερφέ ο Πέλκας είχε στο ξεκίνημα της σεζόν την ηλικία του Οκκά (όταν ξεπεταχτηκε), που είναι η πιο σημαντική (22-24 ετών) στην εξέλιξη ενός παίκτη. Εκεί ο παίκτης πρέπει να κατακτήσει τη θεση του βασικού με την εξέλιξή του. Είδα και εγώ μια μικρή βελτίωση, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω. Για το Χαρίση πολυ κακή διαχείρηση.Sick Bastard έγραψε:Δεν ισχύει. Κατά πολύ βελτιωμένος και σε άλλη θέση που του ταιριάζει καλύτερα.vs40 έγραψε: Πέλκας στάσιμος
Επίσης εμπιστεύτηκε πάρα πολύ Κουλούρη, άσχετα αν ο παίχτης δεν τον πολυδικαίωσε.
Αγωνιστικά η ομάδα ενώ είχε ένα ρόστερ με καλούς 22 τουλάχιστον ποδοσφαιριστες, κατάφερε να επιβαρύνει με 50 παιχνίδια τους βασικούς. Παρά την έλλειψη ρυθμού του, δεν είδα ο Χαρίσης να υστερεί τόσο. Δεν αμφιβάλλω ότι ο Σάκχοφ είναι καλύτερος, αλλά αν είναι οι ομάδες να παίζουν με 16-17 ποδοσφαιριστές, δεν έχει νόημα να πληρώνουν παραπάνω συμβόλαια. Ας κρατάνε μικρό ρόστερ. Τα ίδια έλεγα και με άλλους προπονητές. Η πίεση κ.λπ. είναι δικαιολογίες. Στην τελική βάζεις μέσα τους βασικούς και πάλι χάνεις το ματς. Δε μου αρέσουν οι πολύ βραχυπρόθεσμες λογικές στο ποδόσφαιρο. Αν ο Χαρίσης είχε 5-6 ματς παραπάνω και ο Κάτσε 3, τότε πέρα του ότι αυτοί οιποδοσφαιριστέ θα είχανε αγωνιστικό ρυθμό, θα μπορούσε να κάνει 5-6 λιγότερα ματς ο Τσίμιροτ, 2-3 λιγότερα ο Σάκχοφ. Στα χαφ βαλτώσαμε στο ροτέρισον, αλλά και στα μπακ. Ενώ υπήρχε ένας σχετικά καλός Κίτσιου για αλλαγή, δεν δοθηκαν ανάσες στον Μάτος, παρά στο τέλος. Ο παίκτης είχε ήδη καταρεύσει από την κούραση. Το θέμα είναι να μην φτάσει εκεί ένας παίκτης. Ομοίως από την άλλη ο Λεοβατς θα μπορούσε να ξεκουραστεί σε 4-5 παιχνίδια και να παίξει ειτε ο Κίτσιου είτε ο Δελληγιαννίδης.
Προσωπικά πιστεώ ότι προπονητές στιλ Μπάγιεβιτς, το Δελληγιανίδη, Χαρίση, Πέλκας (που τους πιστεύω) θα τους είχανε κάνει παίκτες εδώ και καιρό. Έδωσε χρόνο στον Κουλούρη γιατί ο Κλάους ήταν αρνητικός. Ο Κουλούρης δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό για να επενδύσει κανείς πάνω του και ήταν πολύ τυχερός να έχει μηδενικό τον Κλάους, ώστε να πάρει παιχνίδια. Έγινε όμως λάθος από τον προπονητή και το επιτελείο στη θέση φορ. Συγκεκριμένα:
1) Δεν αποκτήθηκε Φορ για τους Αγώνες Τσουλου και όλη τη χρονια με αθλητικά προσόντα - ταχύτητα.
2) Παραγκωνίστηκε ο μόνος φορ που έγραφε γκολ και ασίστ (Φακούντο). Δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά. Είπε ο Ίβιτς για το ύψος - αν είναι έτσι ας ετρωγε πάγκο και ο Αραούχο ή ο Ντέμης Νικολαϊδης. Δε μου αρέσουν αυτά τα κολλήματα. Ο Περέιρα, χωρίς ρυθμό και την αυτοπεποίθηση βασικού, με 720 αγωνιστικά λεπτά έβαλε 5 γκολ και 3 ασίστ, όταν ο Κλάους ήταν μηδενικό. Επίσης του ακυρώθηκε καθαρό γκολ με Βέροια, που θα ηταν 3 βαθμοί για την ομάδα. Ο Περέιρα, πέρα από τα γκολ βοηθούσε στην ανάπτυξη. Με αυτόν μέσα πιστεύω ότι δε θα είχαμε τόσο ταπεινωτικό α' γύρο.
Στον β' γύρο, εφόσον είπανε να αγοράσουν ποιοτικό ψηλό φορ, θα έπρεπε να φύγει δανεικός ο Κουλούρης και όχι ο Φακούντο, που ήταν secondary striker και μπορούσε στην ανάγκη να παίξει και στο πλάι. Ζήτησε να φύγει γιατί δεν έπαιρνε παιχνίδια.
Επειδή όμως μάζεψα πολλά αρνητικά στα παραπάνω που γράφω, ο β' γύρος της ομάδας, με 38 βαθμούς, ήταν απόδοση μια σαρωτικής πρωταθλήτριας ομάδας, που έφτασε και στην κατάκτηση του κυπέλλου. Είδαμε και όμορφη μπάλα σε πολλά παιχνίδια.
Η ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ανέβασε κατά πολύ το Μ.Ο ηλικίας, αλλά και έχασε σε physical game. Εδώ έχει ευθύνη και ο Ίβιτς. Είναι πιο εύκολο να παίρνεις το αποτέλεσμα με τους έμπειρους, αλλά αυτό δε βοηθάει την ομάδα μακροπρόθεσμα. Για μένα η ισορροπία είναι κάπου στη μέση. Δε μου αρέσει και η λογική Άρνεσεν - ρίξε μέσα πιτσιρικια, για να κάνω πωλήσεις. Αλλά και δε μου αρέσει να γεμίσω 29-31 ετών ποδοσφαιριστές, κάτι που δε μου άρεσε ούτε στον Σάντος. Την τέλεια ηλικιακή ισορροπία πέτυχε στις ομάδες του στην Ελλάδα μόνο ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Πάντα είχε και έμπειρους, και ελπιδοφόρους που εξέλισσε, με δυνάμεις. Πάντα είχες να ονειρεύσαι. Με Τζαλμάδες τι όνειρα να κάνω. Αυτό πάει και στον Σάντος, που θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερό του μειονέκτημα ως προπονητής. Είσαι λιγάκι Κατσαπλιάς και παρτάκιας να κοιτάς μόνο τη δική σου 2ετία και όταν φύγεις να αφήνεις μια ομάδα - ΚΑΠΗ Φερνάντο. Δείτε αντίστοιχα τι παρέδωσε ο Μπάγιεβιτς σε ΑΑ (παρά τα οικονομικά προβλήματα).