Βόλλευ 2016/17: Εγχώριες διοργανώσεις

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
PaokPatraG4

Re: Βόλλευ 2016/17: Εγχώριες διοργανώσεις

Δημοσίευση από PaokPatraG4 »

BigBaby έγραψε:Εγω πιστευω θα παμε σε Ελληνα πασαδορο για να φερουμε ξενο κεντρικο.
Ο Κουβανος (εχει αυτομολησει) παιρνει ενα σκασκο δολλαρια και παιζει στην Ασια... ειναι στα 29
και δυσκολα να ερθει στην Ευρωπη. (αν ερθει τετοιος παικτης θα βρουμε πετρελαιο στο παλατακι)

Και εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω....Φιλιποφ πασά και ξένοι ακραίος και κεντρικός....και όλοι άλλοι όπως είμαστε με υγιή Ερναν Γκόμεζ....
Άβαταρ μέλους
Hermann

Δημοσίευση από Hermann »

Στο PAOK VC επιμένουν ότι κάτι παίζει με Τράβιτσα. Επίσης κάπου είχα διαβάσει πως ο Ελγκέτα είχε δηλώσει ότι μάλλον ο πασαδόρος θα είναι ξένος. Εγώ πάντως θα προτιμούσα Τράβιτσα αντί για κεντρικό ξένο.

Ο Φιλίποφ γιατί έπαιζε αναπληρωματικός στον γαύρο αφού είναι τόσο καλός;
Άβαταρ μέλους
painkiller4

Δημοσίευση από painkiller4 »

Αν είναι να έρθει ξένος πασαδορος συμφωνώ απόλυτα για Τραβιτσα εξαιρετική επιλογή. Βασικά και εγώ αυτή την διαίσθηση έχω ότι η θέση αυτή θα καλυφθεί από ξένο παίχτη.
Άβαταρ μέλους
PaokPatraG4

Δημοσίευση από PaokPatraG4 »

Εάν έρθει ο Ντράγκαν Τράβιτσα τότε σίγουρα θέλουμε ακραίο που να τελειώνει τις φάσεις.... Σίγουρα καλό όνομα που θα παίρνει επιθέσεις για να μην πέφτει όλο το βάρος στον Ερναν....Ας ελπίσουμε να επανέλθει πλήρως βέβαια ο Γκομεζ γιατί αλλιώς θα θέλουμε και διαγώνιο....
Άβαταρ μέλους
Vasilis pap

Δημοσίευση από Vasilis pap »

Γνωρίζεις κάνας αδερφός αν ισχύει καθόλου αυτά που ακούω για τραβιτσα κουμε και Λι?
Μην μας ενθουσιάζουν τζάμπα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Για τα επεισόδια στο "εξοχικό" μας, εκεί που πήγαμε για Σ/Κ και καρφώσαμε κάτι δαφνο(τσι)μπουκωμέν@ εφηβάκια, στέλνοντας τα κλαμένα και γ@μημέν@ στις μανάδες τους, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΔΙΩΞΗ ο κύριος εισαγγελεύς, ο οποίος μάλιστα έστειλε σούμπιτους μετά τον αγώνα δύο ανθρώπους του για να καταγράψουν όλες τις ζημίες?

Α Ν Α Μ Ε Ν Ο Υ Μ Ε ... ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ... "Κ Υ Ρ Ι Ο Ι" !!!!
:twisted: :evil:

Υ.Γ.
Θα μιλήσει ο αυγουλομάτης, κρίνοντας τα δολοφονικά επεισόδια των πιθηκοειδών υπανθρωπαρίων της τρούμπας?

Κάθε μέρα θα το ποστάρω, μέχρι να ασκηθεί δίωξη!!!!

:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Οπλισου με υπομονή.

SM-G935F
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

και οχι μόνο
Marianov6

Δημοσίευση από Marianov6 »

cellophan έγραψε:Ρε παιδιά κοιτάζω αυτόν τον Robertlandy που έγραψε ένας φίλος εδώ κάποια posts πριν. Ωραία περίπτωση, δεινοσαυρίζει σε τύπο Κλάντον οπότε μου είναι και πολύ συμπαθής. Τώρα από όσο μπορώ να καταλάβω, αλτικός, μεγάλα χέρια, καρφώνει σε πρώτο χρόνο πολύ κοντά στο φιλέ όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντίδρασης ούτε και κατά τύχη(φοβερό), βλέπω κάποια βίντεο του και λέω ωραιότατος κεντρικός. Μετά βλέπω κάποια άλλα βίντεο και ο τύπος παίζει εξίσου καλά καραμπάμ διαγώνιος.

Κάποιος που να ξέρει από βόλει, Marianov, V-olakiotis ή όποιος τέλος πάντων, ας μας πει τι περίπτωση παίκτη είναι δαύτη και αν έχω δίκιο, αυτό το duality στις θέσεις συμβαίνει συχνά;
:pano:

To duality ειναι αδιαφορο στο βολλει απο την στιγμη που δημιουργεις μια πληρης ομαδα αλλα ναι, υπαρχουν αρκετοι παιχτες λογο χαρακτηριστικων. Ο Αγκαμεζ για παραδειγμα μπορει ανετα να παιξει κεντρικος επειδη το καρφι του ειναι περισσοτερο καρφι κεντρικου (το οπλισμα και το χτυπημα). Ο πρωτος χρονος του κεντρικου οπως λεει και ο ορισμος του ειναι ενα γρηγορο συστημα. Αν βαλεις σε αυτο και το γρηγορο καρφι που εχει ο Robertlandy (γιατι εχει καρφι διαγωνιου 'η ακραιου, το ιδιο ειναι) και σε συνδοιασμο με την αθλητικοτητα του, τον κανει λιγο απαιχτο στο φιλε. Στα θετικα επισης μπορεις να βαλεις και το επιθετικο σερβις απο κεντρικο, πραγμα που δεν ειναι συνηθισμενο αν ο παιχτης δεν ειναι αθλητικος.

Παρα τα μεγαλα του χερια ομως, στα αρνητικα βαζω λιγο το μπλοκ του γενικα. Σαν κεντρικος δεν υπαρχει προβλημα, μια χαρα μπλοκ εχει στη κυρια περιοχη ευθυνης του. Σαν κεντρικος ομως που πρεπει να καλυψει γρηγορα δεξια και αριστερα υστερει γιατι πηδαει σαν διαγωνιος με αποτελεσμα να ειναι τσαπατσουλης λιγο.

Ειναι παντως πολυ διαφορετικα τα χαρακτηριστικα που θα σου δωσει ο Λι και ο Σαιμον, καλα και οι δυο αλλα διαφορετικα. Εκει μετραει το τι θελεις να χτισεις σαν ομαδα. Στο ευρωπαικο βολλει ταιριαζει πιο πολυ το στιλ του Λι, πραγμα που τον κανει πιο σημαντικο για εμας. Αν τωρα θα εκανε την διαφορα ο Σαιμον στην Ελλαδα σε σχεση με τους αντιπαλους κεντρικους, ναι, σιγουρα θα ηταν καλο να τον ειχαμε. Θα ειχες μια πολυ καλη τετραδα με Σαιμον, Ανδρεαδη, Τακουριδη και Παντακιδη (ο Σμαραγδης εξω).
Marianov6

Υ.Γ.: Στα βιντεο μην δινεις πολυ σημασια γιατι ειναι απεναντι σε οχι πολυ καλους αντιπαλους. Φαινεται να κανει περιπατο εκει αλλα το βολλει στην Κινα για παραδειγμα ειναι και πιο κοντο κατα μεσο ορο.

Εκει ειναι σαν τον Hightower στην μεγαλη των μπατσων σχολη :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Marianov6 έγραψε:Υ.Γ.: Στα βιντεο μην δινεις πολυ σημασια γιατι ειναι απεναντι σε οχι πολυ καλους αντιπαλους. Φαινεται να κανει περιπατο εκει αλλα το βολλει στην Κινα για παραδειγμα ειναι και πιο κοντο κατα μεσο ορο.

Εκει ειναι σαν τον Hightower στην μεγαλη των μπατσων σχολη :lol: :lol:

:D :D Σωστός, όλοι με δεός τον κοιτάνε. Ο Σμαραγδής δε ξέρω γιατί φέτος περιθωροποιήθηκε ως 4ος Κεντρικός. Στο μυαλό μου τον είχα μπροστά από Τακουρίδη και σίγουρα Παντακίδη. Δεν είμαι σίγουρος αν οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί η θέμα διάθεσης/attitude στην προπόνηση.

Για τον Φιλίποφ τι άποψη έχεις;

Σε αυτό τι σημείο να σε ευχαριστήσω κιόλας και όσα παιδιά έχουν μια μεγαλύτερη γνώση του αθλήματος και τη μοιράζονται εδώ μέσα. Έχω μάθει πολλά διαβάζοντας αυτά που γράφετε, κάτι που με έχει κάνει να ευχαριστιέμαι πιο πολύ το άθλημα, σε σημείο να βλέπω και άσχετους με τον ΠΑΟΚ αγώνες και να σκέφτομαι πράγματα. Για παράδειγμα πιστεύω πως εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο βόλευ ο χρόνος σωστής επαναφοράς μετά την προσπάθεια (υποδοχή, άμυνα αλλά και μπλοκ, καρφί). Ο Ντάντε και ο Ανδρεάδης, είχαν πολύ χαμηλό βαθμό σε αυτό ιδίως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κατά την άποψη μου, κάτι που βελτιώθηκε και από τους δύο στα play off. Δανειζόμενος από την εμπειρία άλλων αθλημάτων, θαρρώ είναι θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης πρώτα και μετά γενικού fitness. Τεσπα, κουβέντα να γίνεται.
makispaspartou

Δημοσίευση από makispaspartou »

Σενάριο ένα.. Φιλίποφ - Ακραίος - Λι- Γκόμεζ- Γκάρας- Ανδρεάδης- Σαφράνοβιτς
Σενάριο δύο.. Τράβιτσα- Ακραίος - Πετρέας - Γκόμεζ- Γκάρας- Ανδρεάδης- Σαφράνοβιτς
Σενάριο τρία.. Τράβιτσα- Κουμεντάκης- Λι - Γκόμεζ- Γκάρας- Ανδρεάδης- Σαφράνοβιτς
Στα σενάρια δεν ξέρω τι στυλ ακραίου θα ταίριαζε, προφανώς κάποιου ισορροπημένου με έφεση στην επίθεση και με αθλητικά προσόντα. (Ντάντε δηλ. στα νιάτα του!)
Διαλέχτε!!
Άβαταρ μέλους
BigBaby

Δημοσίευση από BigBaby »

Ο Κουμεντακης εχει υπογραψει συμβολαιο 1+1 με την οψιον να την εχει η ομαδα.
Ο Φιλιποφ αν δεν κανω λαθος φετος ειχε προβλημα με την μεση του...επρεπε να κανει επεμβαση κι αυτος επελεξε τις θεραπειες γι αυτο δεν επαιξε. Μια αλλη λυση για πασαδορος ειναι ο Μαρουλης του βαζελου...(βασει στατιστικων ο καλυτερος πασαδορος του πρωταθληματος).
Ο Λι βαδιζει στα 34 του....βεβαια ειναι πολυ μεγαλος παικτης.
Ο Τραβιτσα ειναι τοπ επιπεδου παικτης και ειναι μαγος...
Δυσκολο το που θα αποφασισουν να δωσουν τις θεσεις ξενων.
Marianov6

cellophan έγραψε:Για τον Φιλίποφ τι άποψη έχεις;

Σε αυτό τι σημείο να σε ευχαριστήσω κιόλας και όσα παιδιά έχουν μια μεγαλύτερη γνώση του αθλήματος και τη μοιράζονται εδώ μέσα. Έχω μάθει πολλά διαβάζοντας αυτά που γράφετε, κάτι που με έχει κάνει να ευχαριστιέμαι πιο πολύ το άθλημα, σε σημείο να βλέπω και άσχετους με τον ΠΑΟΚ αγώνες και να σκέφτομαι πράγματα. Για παράδειγμα πιστεύω πως εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο βόλευ ο χρόνος σωστής επαναφοράς μετά την προσπάθεια (υποδοχή, άμυνα αλλά και μπλοκ, καρφί). Ο Ντάντε και ο Ανδρεάδης, είχαν πολύ χαμηλό βαθμό σε αυτό ιδίως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κατά την άποψη μου, κάτι που βελτιώθηκε και από τους δύο στα play off. Δανειζόμενος από την εμπειρία άλλων αθλημάτων, θαρρώ είναι θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης πρώτα και μετά γενικού fitness. Τεσπα, κουβέντα να γίνεται.

Παντα το προβλημα ειναι ποσοι ξενοι θα μπορουν να παιξουν γιατι κακα τα ψεματα, οι Ελληνες ειναι πολυ πισω σε παγκοσμιο επιπεδο (παρα πολυ θα ελεγα). Εαν χρειαζεσαι Ελληνα πασαδορο γιατι η θεση ξενου θα παει αλλου τοτε ναι, ειναι μια εξαιρετικη λυση. Εαν ομως σε παιρνει να επενδυσεις σε ξενο, τοτε πολυ απλα δεν υπαρχει θεμα συζυτησης. Εχει περιθωριο παντως να εξελιχθει λιγο ακομα ο Φιλιποφ αρκει να το θελει και ο ιδιος.

Οσο για Νταντε και Ανδρεαδη που λες, τα κορμια αυτα δεν μπορουν να κανουν παραπανω. Εχουν συγκεκριμενο ρολο και δεν μπορεις να περιμενεις κατι παραπανω 'η κατι διαφορετικο. Ειναι σαν να τρως φασολαδα και να γκρινιαζεις γιατι ο αστακος ειναι καλυτερος. Οταν τρως φασολαδα, πρεπει να ξερεις τι τρως και γιατι την τρως (για την βουτα με το ψωμι ειναι ο βασικος μου λογος χα). Γι'αυτο και κατα την αποψη μου ειναι λαθος οταν συγκρινετεαι με αλλους παιχτες που παιζουν/επαιξαν στην θεση αυτη. Πολλοι τον ειχαν τελειωμενο, συνταξιουχο κτλ γιατι μπαιναν σε διαδικασια συγρκισης. Εγω ηξερα τι μπορει να κανει, το ειχα γραψει και καποια στιγμη, και ευτυχως για εμας το εκανε.

Εξαιρετικα σημαντικο για το βολλει αν ρωτας εμενα ειναι το μυαλο, η αντιληψη απο ολους αλλα κυριως απο λιμπερο και πασαδορο (σπανιζει πολυ εδω το να κοιτανε οι πασαδοροι που ειναι οι αντιπαλοι, ειναι σαν τους ποδοσφαιριστες που κοιτανε κατω στην επιθεση και στο τελος απλα τραβανε ενα σουτ και αμα μπει μεσα μπηκε), η ταχυτητα στα παντα (τοποθετηση θεσης, πασα, εκτελεση) και φυσικα ο χρονος που παιζουν μαζι ολοι οι παιχτες. Στο βολλει σε νοιαζει πολυ το να μειωθουν τα λαθη οσο δεν παιρνει γιατι κοστιζει ακριβα στο αθλημα αυτο. Το να εχουν οι παιχτες ξεκαθαρο ρολο μεσα στο γηπεδο ειναι επισης πολυ σημαντικο. Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα που κανουν την διαφορα σαν συνολο. Μετα ειναι ατομικα χαρακτηριστικα οπως αλμα διαγωνιου, μακρια χερια του "βουνου" κεντρικου σου, "γλυκα" χερια πασαδορου, παλαμες και διαφορα αλλα, οπως επισης και εμπειρια και ικανοτητα να εισαι ο ψυχολογος του εαυτου σου την ωρα του παιχνιδιου για να μπορεις να χειριζεσαι τα swing moods που σιγουρα θα εχεις.
Marianov6

Ενας νεος παιχτης που μου αρεσει παρα πολυ ειναι ο Ρωσσος Victor Poletaev. Εχει εξαιρετικα ψηλο αλμα (ειναι 1.95 και καρφωνει στα 3.70) και το πιο σημαντικο ειναι εξαιρετικα γρηγορος στην εκτελεση και στην τοποθετηση. Αν και μολις 24, ειναι μελος της εθνικης Ρωσσιας πραγμα που το κανει απιθανο να τον φερουμε. Απλα για να γινουν λιγο πιο κατανοητα αυτα που λεω. Για να εκμεταλευτεις αυτον τον παιχτη στο φουλ, θελεις και καλο πασαδορο να τον βρισκει εκει που πρεπει (μιας και ολες οι αμυνες δεν ειναι τελειες αρα και ο πασαδορος εκτος θεσης). Ο συνδοιασμος αλμα και αριστεροχειρας ειναι αυτο που του δινει μεγαλο πλεονεκτημα (οπως ηταν και πλεονεκτημα για τον Σεπεδα).

Α) Το απιθανο αλμα του. Στο 0:19 πηδαει τοσο ψηλα που και πιο πανω απο τους αντιπαλους του βγαινει αλλα και την βρισκει την μπαλλα με τον καρπο γιατι δεν βρισκεις ευκολα σαν πασαδορος το αλμα του καθε φορα.
[youtube]Z2eON58TSIg[/youtube]

Β) Αυτο που λεει ο τιτλος του βιντεο που εβαλα απο πανω. Ειναι φανταστικα γρηγορος στην εκτελεση σε σημειο να μην προλαβαινει το αντιπαλο μπλοκ να τοποθετηθει σωστα.

Γ) Αντιληψη και τοποθετηση (και ταχυτητα φυσικα). Στο 0:16 φευγει απο το κεντρο για να μπλοκαρει τον ακραιο τους. Εκτος απο το οτι φτανει σαν καλοκουρδισμενο τρενο στην ωρα του, το αλμα που κανει στο μπλοκ ειναι επιτοπιο αν και πιο ευκολο ειναι να κανει αλμα σε μηκος για να καλυψει τυχον καρφι στην ευθεια οπως φανταζομαι εχετε δει πολλους παιχτες να κανουν. Επειδη ομως ειναι αρκετα γρηγορος, προλαβαινει να τοποθετηθει σωστα. Γνωριζει οτι η ευθεια καλυπτεται παντα απο αμυντικο και καταλαβαινει επισης απο το σωμα του αντιπαλου οτι παει για να καρφωσει στην μικρη διαγωνιο (hence, αντιληψη και τοποθετηση σε συνδοιασμο με την ταχυτητα του).
[youtube]Ap0nqV2BBCs[/youtube]
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”