cellophan έγραψε:Για τον Φιλίποφ τι άποψη έχεις;
Σε αυτό τι σημείο να σε ευχαριστήσω κιόλας και όσα παιδιά έχουν μια μεγαλύτερη γνώση του αθλήματος και τη μοιράζονται εδώ μέσα. Έχω μάθει πολλά διαβάζοντας αυτά που γράφετε, κάτι που με έχει κάνει να ευχαριστιέμαι πιο πολύ το άθλημα, σε σημείο να βλέπω και άσχετους με τον ΠΑΟΚ αγώνες και να σκέφτομαι πράγματα. Για παράδειγμα πιστεύω πως εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο βόλευ ο χρόνος σωστής επαναφοράς μετά την προσπάθεια (υποδοχή, άμυνα αλλά και μπλοκ, καρφί). Ο Ντάντε και ο Ανδρεάδης, είχαν πολύ χαμηλό βαθμό σε αυτό ιδίως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κατά την άποψη μου, κάτι που βελτιώθηκε και από τους δύο στα play off. Δανειζόμενος από την εμπειρία άλλων αθλημάτων, θαρρώ είναι θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης πρώτα και μετά γενικού fitness. Τεσπα, κουβέντα να γίνεται.
Παντα το προβλημα ειναι ποσοι ξενοι θα μπορουν να παιξουν γιατι κακα τα ψεματα, οι Ελληνες ειναι πολυ πισω σε παγκοσμιο επιπεδο (παρα πολυ θα ελεγα). Εαν χρειαζεσαι Ελληνα πασαδορο γιατι η θεση ξενου θα παει αλλου τοτε ναι, ειναι μια εξαιρετικη λυση. Εαν ομως σε παιρνει να επενδυσεις σε ξενο, τοτε πολυ απλα δεν υπαρχει θεμα συζυτησης. Εχει περιθωριο παντως να εξελιχθει λιγο ακομα ο Φιλιποφ αρκει να το θελει και ο ιδιος.
Οσο για Νταντε και Ανδρεαδη που λες, τα κορμια αυτα δεν μπορουν να κανουν παραπανω. Εχουν συγκεκριμενο ρολο και δεν μπορεις να περιμενεις κατι παραπανω 'η κατι διαφορετικο. Ειναι σαν να τρως φασολαδα και να γκρινιαζεις γιατι ο αστακος ειναι καλυτερος. Οταν τρως φασολαδα, πρεπει να ξερεις τι τρως και γιατι την τρως (για την βουτα με το ψωμι ειναι ο βασικος μου λογος χα). Γι'αυτο και κατα την αποψη μου ειναι λαθος οταν συγκρινετεαι με αλλους παιχτες που παιζουν/επαιξαν στην θεση αυτη. Πολλοι τον ειχαν τελειωμενο, συνταξιουχο κτλ γιατι μπαιναν σε διαδικασια συγρκισης. Εγω ηξερα τι μπορει να κανει, το ειχα γραψει και καποια στιγμη, και ευτυχως για εμας το εκανε.
Εξαιρετικα σημαντικο για το βολλει αν ρωτας εμενα ειναι το μυαλο, η αντιληψη απο ολους αλλα κυριως απο λιμπερο και πασαδορο (σπανιζει πολυ εδω το να κοιτανε οι πασαδοροι που ειναι οι αντιπαλοι, ειναι σαν τους ποδοσφαιριστες που κοιτανε κατω στην επιθεση και στο τελος απλα τραβανε ενα σουτ και αμα μπει μεσα μπηκε), η ταχυτητα στα παντα (τοποθετηση θεσης, πασα, εκτελεση) και φυσικα ο χρονος που παιζουν μαζι ολοι οι παιχτες. Στο βολλει σε νοιαζει πολυ το να μειωθουν τα λαθη οσο δεν παιρνει γιατι κοστιζει ακριβα στο αθλημα αυτο. Το να εχουν οι παιχτες ξεκαθαρο ρολο μεσα στο γηπεδο ειναι επισης πολυ σημαντικο. Αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα που κανουν την διαφορα σαν συνολο. Μετα ειναι ατομικα χαρακτηριστικα οπως αλμα διαγωνιου, μακρια χερια του "βουνου" κεντρικου σου, "γλυκα" χερια πασαδορου, παλαμες και διαφορα αλλα, οπως επισης και εμπειρια και ικανοτητα να εισαι ο ψυχολογος του εαυτου σου την ωρα του παιχνιδιου για να μπορεις να χειριζεσαι τα swing moods που σιγουρα θα εχεις.