28.Evgen Shakhov

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
alex ntepo

Re: 28.Evgen Shakhov

Δημοσίευση από alex ntepo »

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απλά τραγικός. Μπορεί να μην προώθησε τη μπάλα μπροστά ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά. Πάντα στο πλάι ή πίσω. Σαν φοβισμένος, δεν ανέλαβε καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Ανασταλτικά, για άλλη μια φορά άχρωμος και άοσμος, δεν άσκησε ιδιαίτερη πίεση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν τον παρακολούθησα τόσο σχολαστικά λόγω του εκνευρισμού από τον τρόπο που αγωνιζόμασταν και την εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του για κάποιο θετικό λόγο, ενώ από δικό του χέρι προέκυψε το φάουλ με το οποίο σκόραρε η Ξάνθη.
apple64

Δημοσίευση από apple64 »

O Shakhov είχε εχθές έναν αόρατο Τσίμιροτ και έπαιζε όλο το κέντρο μόνος του και υπάρχει άνθρωπος που διαμαρτύρεται για την εμφάνιση του; Το αστείο της ημέρας είναι αυτό;

Το γεγονός ότι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που παίζει πάντα με την μία έπρεπε εχθές να κάνει κοντρόλ και να δίνει πάσες προς τα πίσω δεν είναι δικό του πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της ομάδας που δεν του έδινε άλλη επιλογή.

Υ.Γ. Τα "συμβόλαια θανάτου" ποδοσφαιριστών γίνονται κατανοητά. Δεν είμαστε χαζοί όπως κάποιοι χαζοί νομίζουν.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Στα πρώτα 63 λεπτά που είδα (μέχρι το γκολ) ήταν ο καλύτερος χαφ και ο μόνος παίκτης μας πάνω από το μέτριο.
Άβαταρ μέλους
back in black

Δημοσίευση από back in black »

Επαθε και αυτός ότι έπαθε και ο Χαρίσης στος ματς με τη γριά, ήταν κακοί οι παρτεναίρ του στα χαφ (Τσίμροτ/Πέλκας) και απέμεινε μόνος να τρέχει για 3. Κατά τη δική μου εκτίμηση ήταν ο καλύτερος στα χαφ.
Άβαταρ μέλους
alex ntepo

apple64 έγραψε:O Shakhov είχε εχθές έναν αόρατο Τσίμιροτ και έπαιζε όλο το κέντρο μόνος του και υπάρχει άνθρωπος που διαμαρτύρεται για την εμφάνιση του; Το αστείο της ημέρας είναι αυτό;

Το γεγονός ότι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που παίζει πάντα με την μία έπρεπε εχθές να κάνει κοντρόλ και να δίνει πάσες προς τα πίσω δεν είναι δικό του πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της ομάδας που δεν του έδινε άλλη επιλογή.
To "παίζω τη μπάλα με τη μία" είναι σαφώς μια ποδοσφαιρική αρετή, αλλά όχι από μόνη της. Παίζω τη μπάλα με τη μία και τη δίνω συνέχεια πίσω, ή στο πλάι, απλά για να πάει σε κάποιον άλλο, να φύγει από πάνω μου η ευθύνη, συγγνώμη αλλά αυτό δε λέει κάτι. Ώστε αναγκάστηκε ο Σάχοφ να κάνει κοντρόλ ε; Αναγκάστηκε να δώσει τη μπάλα προς τα πίσω και φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν ε; Για το γεγονός ότι μία φορά δε μπόρεσε να κάνει λίγα μέτρα, τί μέτρα, λίγα βήματα με τη μπάλα προς τα μπροστά, και γι'αυτό οι άλλοι φταίνε; Αλλά ξέχασα, ίσως αυτό δεν είναι ένα από τα προτερήματά του.
Ποιά είναι όμως τα προτερήματά του; Το πολύ δυνατό παιχνίδι του με το οποίο κυριαρχεί στο κέντρο και ανακόπτει τις αντίπαλες επιθέσεις; Τα συχνά και απειλητικά του σουτ; Η φοβερή του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και οι πάντα επικίνδυνες κεφαλιές του, ή μήπως γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύεται το μπόι του και μας δίνει το πλεονέκτημα στα στημένα;
Συνεχίζω να απορώ τί βλέπετε ορισμένοι στον παίχτη αυτό. Για μένα το θέμα Σάχοφ είναι απόδειξη ότι μπορούμε να βλέπουμε το ίδιο πράγμα ΤΟΣΟ διαφορετικά. Μακάρι πάντως να έχετε δίκιο εσείς!
Άβαταρ μέλους
falconakis

Δημοσίευση από falconakis »

Το πρόβλημα με τους χαφ είναι ότι στην ουσία είναι οι αφανείς ήρωες...Η τακτική και αμυντική δουλειά τ ους δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ και εαν η ομάδα δεν έχει τον έλεγχο δύσκολα διακρίνονται μπροστά! Τώρα για την περίπτωση του Ευγένη εγώ απλά περιμένω ακόμη να δω τον χαφ της Ντνιέπρ γιατί μέχρι τώρα απλά ελάχιστα πράγματα απ όσα είναι ικανός να κάνει έχει δείξει...
Το γεγονός ότι είναι σταθερά στις επιλογές του κόουτς δείχνει ότι έχει περιθώρια να μας τρελάνει!!!
:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Darkm4n

Δημοσίευση από Darkm4n »

Ειδωμεν... :opaokara: :pano:
apple64

Δημοσίευση από apple64 »

alex ntepo έγραψε:Για το γεγονός ότι μία φορά δε μπόρεσε να κάνει λίγα μέτρα, τί μέτρα, λίγα βήματα με τη μπάλα προς τα μπροστά, και γι'αυτό οι άλλοι φταίνε; Αλλά ξέχασα, ίσως αυτό δεν είναι ένα από τα προτερήματά του.
Δεν πρόκειται να απαντήσω σε όλα. Δεν τον γουστάρεις και δεν βλέπω κανένα νόημα να προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη. Απλά θα σου πω πως το 1ο πράγμα που μαθαίνεις σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι πως αν είσαι εσωτερικό χαφ το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κουβαλάς την μπάλα. Στην Γερμανία (δεκαετίες τώρα) μάλιστα για να στο μάθουν σου κάνουν κάτι απλό. Σε βάζουν δίπλα στην μπάλα και ο προπονητής την σουτάρει μακριά. Αν προλάβεις την μπάλα τότε είσαι ο Μπόλτ και μπορείς να την κουβαλάς. Σε άλλη περίπτωση είναι καλό να την δίνεις με την μία γιατί η μπάλα είναι γρηγορότερη από εσένα. Το κάνουν όσες φορές χρειάζεται για να το καταλάβεις. Εάν δεν το καταλάβεις υπάρχουν και άλλα αθλήματα. Για να την δώσεις μπροστά (πράγμα που ο Σάκχοφ κάνει πάντα όταν υπάρχει η δυνατότητα) πρέπει οι συμπαίκτες σου να σου δίνουν την δυνατότητα αυτή. Εσύ ζητάς ο χαφ να κουβαλήσει την μπάλα. Σκέψου το...
Άβαταρ μέλους
alex ntepo

Φίλε apple, το νόημα νομίζω είναι να κουβεντιάζουμε πάνω σε ένα αγαπημένο θέμα όλων μας που είναι η ομαδάρα μας. Άλλωστε εγώ τουλάχιστον δε διεκδικώ κανένα αλάθητο ειδικά περί των ποδοσφαιρικών ζητημάτων. Ούτε μπαίνω έδω μέσα για να αποδείξω ότι ξέρω κάτι παραπάνω από κανέναν φίλο, την τύφλα μου ξέρω. Απλά κουβεντιάζω για την μεγάλη μου αγάπη την ΠΑΟΚΑΡΑ.
Τώρα σε ό,τι αφορά τον Σάχοφ, ένας λόγος που τον κρίνω αυστηρά είναι ότι πιστεύω πως σε αυτή τη θέση εκτός του ότι πάσχουμε διαχρονικά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν παίχτη ΚΛΑΣΗΣ, να κάνει τη διαφορά, να κυριαρχήσει στο κέντρο. Μάλιστα, ειδικά από τον Σάχοφ τολμώ να πω ότι περίμενα αυτό το κάτι παραπάνω. Ψηλό παιδί, γερό κορμί, ήρθε με περγαμηνές ότι σκοράρει κιόλας, λέω εδώ κάτι θα δούμε. Και βλέπω ότι πέραν αυτής της ικανότητας να παίζει με τη μία, που δεν την αρνήθηκα ποτέ, δε μας έχει δείξει και πολλά πράγματα. Δεν έχω δει, εγώ τουλάχιστον, τίποτα από όλα όσα ανέφερα στο προηγούμενο ποστ ότι θα ήθελα να κάνει. Δεν έχω παρατηρήσει τίποτα στο οποίο να ξεχωρίζει, να είναι εντυπωσιακά καλός, ή έστω πολύ καλός. Εντάξει, παίζει με τη μία. Όταν όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας με μια πάσα, έστω επειδή οι συμπαίκτες του δεν έχουν φροντίσει να βρίσκονται στις σωστές θέσεις, δεν πρέπει ο κεντρικός box to box μέσος σου να μπορεί να προχωρήσει λίγο με τη μπάλα ώστε να δώσει τη ρημάδα την πάσα όταν οι προυποθέσεις θα είναι λίγο καλύτερες; Αν οι αντίπαλοι ξέρουν ότι με τη μπάλα στα πόδια δεν πρόκειται να απειλήσεις, ότι δε μπορείς να κάνεις ουτε δυο βήματα μπροστά με την μπάλα, γιατί να σε πιέσουν; Θα περιμένουν την πάσα σου πιέζοντας τους συμπαίχτες σου και δε θα ξέρεις πού να τη δώσεις.
Και τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι ίσως δεν χρειάζεται όλοι οι παίχτες σου εκεί στο κέντρο να έχουν αυτή την ικανότητα, ειδικά αυτοί που έχουν καθαρά ανασταλτικό ρόλο. Αλλά ο Σάχοφ έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ένα καθαρά αμυντικό χαφ. Περιμένουμε από αυτόν αρκετά πράγματα και στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι, κάνω λάθος;
Όπως και να'χει, εύχομαι σήμερα που λογικά θα ξεκινήσει βασικός να με βγάλει όχι μία, χίλιες φορές λάθος.
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

Ευγένιε, θελω γκόλ σήμερα. Σε πιστεύω και θα το καρφώσεις σε κάποιο απ᾽τα στημένα μας.

Και μία επεξήγηση για κάποιους που δεν βλέπουν μπάλα, σε πολλούς κρίσιμους αγώνες φέτος παίζεις αναγκαστικά 6άρι το οποίο δεν είσαι. Η ας πούμε το μοιράζεσαι με Τσίμιροτ. Το είδαμε από τις μέρες του Αγιαξ όπου δεν υπήρχε Κάνιας, μέχρι προχτές. Πέρα απο αυτά σου βάλαν και τον Πέλκα προχτές που δεν είναι δεκάρι και έπαιζες όλο το κέντρο μόνος σου μέχρι να τα φτύσεις. Χωρίς 6άρι στο κέντρο μας (ποιός μπορεί να παίξει, ο Κατσε ή ο Χαρίσης;) θα έχουμε πάλι πρόβλημα. Ας αναρωτηθούμε όλοι την δυσκολία για κάποιους παίχτες, όπως ο Σακχόφ, και ας αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στις δύσκολες ώρες: μπορούμε να παίξουμε χωρις 6άρι και χωρίς ψηλό στο κέντρο; Καλά που τον έχουμε λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
alex ntepo

Ναι ρε συ Magpies, προφανώς δε μπορούμε να παίξουμε χωρίς 6άρι, τα αυτονόητα θα λέμε; Το θέμα είναι γιατί η ομάδα να έχει μόνο ένα αξιόμαχο 6άρι, όπως καταλαβαίνω ότι πιστεύεις. Επίσης, αν θεωρούμε απαραίτητο έναν ψηλό στο κέντρο, τότε γιατί αφήσαμε την ομάδα μόνο με έναν ψηλό; Από εκεί και πέρα, ελλείψει καλύτερου, προφανώς και πάλι καλά που έχουμε όποιον έχουμε. Το θέμα είναι να κρίνουμε αν ο χ παίχτης ικανοποιεί τα standards της ομάδας ώστε να κάνουμε τις πρέπουσες διορθωτικές κινήσεις. Και για μένα ο Σάχοφ, με όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, δεν είναι αυτό που θέλω για αυτή τη θέση.

ΥΓ: Για μένα ο Κάτσε είναι μια χαρά ως back-up στο 6, αλλά με τη διαχείρηση που έγινε φέτος προφανώς και δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει το 100% αυτού που μπορεί.

ΥΓ2: Αν ο Τσίμιροτ ΔΕ μπορεί στο 6, όπως καταλαβαίνω ότι λες, κι αν θέλουμε ντε και καλά έναν ψηλέα στο κέντρο, τί σημαίνει αυτό για τη θέση του Τσίμι στην εντεκάδα; Εκτός αν παέι ο Σάχοφ στο 10 για να παέι στο 8 ο Τσίμι. Και ρωτώ εγώ, στον σημερινό ΠΑΟΚ, εσείς θα επιλέγατε στο 10 τον Σάχοφ; Εκτός αν δεν εχω καταλάβει καλά το σκεπτικό σου.
maceio

Δημοσίευση από maceio »

alex ntepo έγραψε:
apple64 έγραψε:O Shakhov είχε εχθές έναν αόρατο Τσίμιροτ και έπαιζε όλο το κέντρο μόνος του και υπάρχει άνθρωπος που διαμαρτύρεται για την εμφάνιση του; Το αστείο της ημέρας είναι αυτό;

To "παίζω τη μπάλα με τη μία" είναι σαφώς μια ποδοσφαιρική αρετή, αλλά όχι από μόνη της. Παίζω τη μπάλα με τη μία και τη δίνω συνέχεια πίσω, ή στο πλάι, απλά για να πάει σε κάποιον άλλο, να φύγει από πάνω μου η ευθύνη, συγγνώμη αλλά αυτό δε λέει κάτι. Ώστε αναγκάστηκε ο Σάχοφ να κάνει κοντρόλ ε; Αναγκάστηκε να δώσει τη μπάλα προς τα πίσω και φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν ε; Για το γεγονός ότι μία φορά δε μπόρεσε να κάνει λίγα μέτρα, τί μέτρα, λίγα βήματα με τη μπάλα προς τα μπροστά, και γι'αυτό οι άλλοι φταίνε; Αλλά ξέχασα, ίσως αυτό δεν είναι ένα από τα προτερήματά του.
Ποιά είναι όμως τα προτερήματά του; Το πολύ δυνατό παιχνίδι του με το οποίο κυριαρχεί στο κέντρο και ανακόπτει τις αντίπαλες επιθέσεις; Τα συχνά και απειλητικά του σουτ; Η φοβερή του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και οι πάντα επικίνδυνες κεφαλιές του, ή μήπως γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύεται το μπόι του και μας δίνει το πλεονέκτημα στα στημένα;
Συνεχίζω να απορώ τί βλέπετε ορισμένοι στον παίχτη αυτό. Για μένα το θέμα Σάχοφ είναι απόδειξη ότι μπορούμε να βλέπουμε το ίδιο πράγμα ΤΟΣΟ διαφορετικά. Μακάρι πάντως να έχετε δίκιο εσείς!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++συμφωνω απολυτως και αυτο δεν εγινε σε ενα ματς αλλα σε ολα οσα εχει παιξει,συμπληρωνει απλως την 11αδα
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευση από eorptol1 »

Magpies4 έγραψε:Ευγένιε, θελω γκόλ σήμερα. Σε πιστεύω και θα το καρφώσεις σε κάποιο απ᾽τα στημένα μας.

Και μία επεξήγηση για κάποιους που δεν βλέπουν μπάλα, σε πολλούς κρίσιμους αγώνες φέτος παίζεις αναγκαστικά 6άρι το οποίο δεν είσαι. Η ας πούμε το μοιράζεσαι με Τσίμιροτ. Το είδαμε από τις μέρες του Αγιαξ όπου δεν υπήρχε Κάνιας, μέχρι προχτές. Πέρα απο αυτά σου βάλαν και τον Πέλκα προχτές που δεν είναι δεκάρι και έπαιζες όλο το κέντρο μόνος σου μέχρι να τα φτύσεις. Χωρίς 6άρι στο κέντρο μας (ποιός μπορεί να παίξει, ο Κατσε ή ο Χαρίσης;) θα έχουμε πάλι πρόβλημα. Ας αναρωτηθούμε όλοι την δυσκολία για κάποιους παίχτες, όπως ο Σακχόφ, και ας αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στις δύσκολες ώρες: μπορούμε να παίξουμε χωρις 6άρι και χωρίς ψηλό στο κέντρο; Καλά που τον έχουμε λοιπόν.
Σωστά
Άβαταρ μέλους
Magpies4

alex ntepo έγραψε:Ναι ρε συ Magpies, προφανώς δε μπορούμε να παίξουμε χωρίς 6άρι, τα αυτονόητα θα λέμε; Το θέμα είναι γιατί η ομάδα να έχει μόνο ένα αξιόμαχο 6άρι, όπως καταλαβαίνω ότι πιστεύεις. Επίσης, αν θεωρούμε απαραίτητο έναν ψηλό στο κέντρο, τότε γιατί αφήσαμε την ομάδα μόνο με έναν ψηλό; Από εκεί και πέρα, ελλείψει καλύτερου, προφανώς και πάλι καλά που έχουμε όποιον έχουμε. Το θέμα είναι να κρίνουμε αν ο χ παίχτης ικανοποιεί τα standards της ομάδας ώστε να κάνουμε τις πρέπουσες διορθωτικές κινήσεις. Και για μένα ο Σάχοφ, με όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, δεν είναι αυτό που θέλω για αυτή τη θέση.

ΥΓ: Για μένα ο Κάτσε είναι μια χαρά ως back-up στο 6, αλλά με τη διαχείρηση που έγινε φέτος προφανώς και δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει το 100% αυτού που μπορεί.

ΥΓ2: Αν ο Τσίμιροτ ΔΕ μπορεί στο 6, όπως καταλαβαίνω ότι λες, κι αν θέλουμε ντε και καλά έναν ψηλέα στο κέντρο, τί σημαίνει αυτό για τη θέση του Τσίμι στην εντεκάδα; Εκτός αν παέι ο Σάχοφ στο 10 για να παέι στο 8 ο Τσίμι. Και ρωτώ εγώ, στον σημερινό ΠΑΟΚ, εσείς θα επιλέγατε στο 10 τον Σάχοφ; Εκτός αν δεν εχω καταλάβει καλά το σκεπτικό σου.
Εχεις δίκιο στα παραπάνω. Ο προπονητής έχει να κάνει μία δύσκολη επιλογή. Οντως ο Σάχοφ δεν είναι δεκάρι. Υπάρχει η επιλογή του Κάτσε στο 6 και αν γίνει αυτή το πιό λογικό θα ήταν να παίξει σαν αντιΚάνιας με τον Τσίμιροτ στο 8, και τον Μπίσεσβαρ (ή Ουάρντα) στο 10. Δεν νομίζω ότι θα πάει σ᾽αυτή την επιλογή, αφού δείχνει να προτιμάει να μην παίξει με καθαρό 6άρι και να κρατάει τον Τσίμιροτ πιο πίσω στην ίδια γραμμή με τον Σακχόφ. Αυτό είναι και το πρόβλημα ότι ΚΑΙ ο Σακχόφ ΚΑΙ ο Τσίμι πρεπει να κάνουν την βρωμοδουλειά του 6αριού με προσοχή να μην ανεβαίνουν και οι 2 μαζί. Αυτο υποννοώ παραπάνω, ότι δηλαδή πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας για τον Σάκχοφ. Ο παίκτης σίγουρα θα έχει δυσκολία να μαρκάρει Φορτούνηδες και Μάρτινς (πχ ο Κάνιας είχε σβήσει τον Φορτούνη, νομίζω, στο πρώτο ματς). Βλέπε επίσης το γκόλ που φάγαμε μέσα στον Αγιαξ... Μιλάω για αυτήν την περιοχή του γηπέδου που δρουν οι Κατσε, Κάνιας (τα 6άρια). Εύχομαι όλα να πάνε καλά ό,τι επιλογή και να κάνει ο Ιβιτς.
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Magpies4 έγραψε:Ευγένιε, θελω γκόλ σήμερα. Σε πιστεύω και θα το καρφώσεις σε κάποιο απ᾽τα στημένα μας.

Χα χα χα ... Πάμε Ευγέν ...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”