Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες VI
Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες VI
αντε κι ενα τελευταιο...
στην Κυπρο δεν εχει 600 χρονια που την επεσαν..
και οσο ζω και θυμαμαι, δεν τους εχει προκαλεσει ή απειλησει ποτε το ελληνικο κρατος, αντιθετως αυτοι καθε τρεις και λιγο κατι κανουν ή λενε...
Αλλα οκ, εν ετει 2017 δεν κανει να λεμε τετοια και οι τουρκοι ειναι καλα παιδια κι αδερφια μας
στην Κυπρο δεν εχει 600 χρονια που την επεσαν..
και οσο ζω και θυμαμαι, δεν τους εχει προκαλεσει ή απειλησει ποτε το ελληνικο κρατος, αντιθετως αυτοι καθε τρεις και λιγο κατι κανουν ή λενε...
Αλλα οκ, εν ετει 2017 δεν κανει να λεμε τετοια και οι τουρκοι ειναι καλα παιδια κι αδερφια μας
- PAOK_Antarctica
Η ιστορική μνήμη έτσι δουλεύει, όμως πλέον έχουμε τα εφόδια να δούμε και πέρα από αυτήν. Πλέον μπορούμε να κατανοήσουμε πως αυτό που ονομάζουμε "εθνική ταυτότητα" είναι κάτι το οποίο αποκτάται και όχι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε. Και επομένως, αυτό που ονομάζεται "ιστορική μνήμη" είναι κάτι που μας δόθηκε και όχι κάτι το οποίο είχαμε εξ'αρχής. Μπορούμε έτσι να δούμε με πιο καθαρό μάτι την ιστορία, χωρίς "συναισθηματισμούς" ας πούμε. Και να την μελετήσουμε ως την εξαιρετικά πολύπλοκη επιστήμη που είναι. Να βρούμε τις βαθύτερες αιτίες πίσω από τα γεγονότα, τους αληθινούς λόγους για τους οποίους μάζες κόσμου φεύγουν από το ένα μέρος και σφάζονται και σφάζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από το "σπίτι" τους, να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε το μέλλον ή και να διδαχθούμε από αυτήν. Σε έναν ιδανικό κόσμο τουλάχιστον.sic-4 έγραψε:edit: και δεν ειναι ακριβως "μουτρα για πραγματα που εγιναν πριν 600 χρονια". Οι παπουδες και οι γιαγιαδες μου γεννηθηκαν στην Μικρα Ασια. Οκ.. ετσι δουλευει η ιστορια οπως λες, ετσι δουλευει και η ιστορικη μνημη ομως. Γιατι αυτην πρεπει να την κανουμε να δουλευει αλλιως ή εστω να μην την αποδεχομαστε δηλαδη;
Όπως και να΄χει, είναι μεγάλη κουβέντα που ίσως γίνει κάποτε σε κάποιο άλλο τόπικ. Μην σπαμάρουμε αυτό εδώ
Με εχουν καλυψει ηδη οι απαντησεις πανω κατω και ουτε θελω να ανοιξω μεγαλη κουβεντα γιατι στη τελικη η αποψη του καθενος αλλαζει μονο απο τον ιδιο και ειναι σεβαστη εφοσον δεν προσπαθει να την επιβαλει στους υπολοιπους με το ζορι. Η ιδεα της μηδενικης διαφορας μεταξυ ανθρωπων ειναι κατι που πρεπει να το νιωσεις, ειναι δυσκολο να το περιγραψεις με λεξεις. Προσωπικα εγω το ενιωσα σε μικρο βαθμο σε ταξιδια στο εξωτερικο και σε μεγαλο βαθμο οταν μετακομισα στο εξωτερικο και οι καλυτεροι μου φιλοι πλεον ειναι απο ενα σωρο κουλτουρες και εθνοτητες.
Γενικως πιστευω πως το τσουβαλιασμα οποιουδηποτε τυπου, μικρου η μεγαλου βαθμου (πχ μικρου/ασημαντου οι κοντοι αντρες ειναι κομπλεξικοι vs οι ψηλοι αντρες δεν εχουν κομπλεξ | μεγαλυτερου/πιο σημαντικου εμεις που ειμαστε ασπροι ειμαστε πιο εξυπνοι απο αυτους που ειναι μαυροι) ειναι διηγηματα/αποτελεσματα μιας υποσυνείδητης αναγκης να δημιουργησουμε μια φουσκα προστασιας γυρω απο τον εαυτο μας, μια φουσκα η οποια υποστηριζει το ατομο μας η τα πιστευω μας. Κατι που μας προσφερει χαρα και παρηγορια χωρις λογο. (και εγω το κανω συχνα).
Το παρελθον καλως/κακως ειναι ιστορια και την ιστορια περα απο οτι δεν μπορεις να την αλλαξεις ειναι κατι το οποιο την γραφουν οι νικητες, ειναι κατι το οποιο δεν μπορεις ποτε να το δεχτεις στην ονομαστικη αξια του, ποσο μαλλον να τη χρησιμοποιησεις για να καθορισεις 100% τις πραξεις η σκεψεις σου. Μη πας πισω 100αδες η 1000αδες χρονια, ενα ευκολο παραδειγμα ειναι εγω και εσυ να δουμε ενα αγωνα ποδοσφαιρου σημερα και αυριο (1 μερα διαφορα) να κατσουμε να γραψουμε οσο πιο αντικειμενικα μπορουμε το τι εγινε, θα συμφωνησουμε? αμφιβαλλω. Enter philosophy [...].
Η πιο απλη συμβουλη απο προσωπικη εμπειρια ειναι να εχουμε την σκεψη μας ανοιχτη και να κρινουμε τον καθε ανθρωπο με βαση τις προσωπικες του πραξεις του και μονο. Οπως πετυχαινουμε ατομα οι οποιοι ηταν η εγιναν φιλοι, ανταγωνιστες, κλεφτες, απατεωνες, μαλακες η οτιδηποτε στη πολη η χωρα μας, τις ιδιες κατηγοριες θα βρουμε και σε οποιαδηποτε αλλη χωρα (και τα ιδια ακριβως ατομα μπορει να τα θεωρουν εντελως διαφορετικα αλλοι ανθρωποι με διαφορετικα κριτιρια).
EDIT: Σε οποιον αρεσει η Ιστορια ενα φανταστικο podcast series (το εχω ακουσει 2-3 φορες) ειναι του Dan Carlin, Wrath of the Khans. Νομιζω 3-4 επεισοδια, 5-6 ωρες συνολο.
Γενικως πιστευω πως το τσουβαλιασμα οποιουδηποτε τυπου, μικρου η μεγαλου βαθμου (πχ μικρου/ασημαντου οι κοντοι αντρες ειναι κομπλεξικοι vs οι ψηλοι αντρες δεν εχουν κομπλεξ | μεγαλυτερου/πιο σημαντικου εμεις που ειμαστε ασπροι ειμαστε πιο εξυπνοι απο αυτους που ειναι μαυροι) ειναι διηγηματα/αποτελεσματα μιας υποσυνείδητης αναγκης να δημιουργησουμε μια φουσκα προστασιας γυρω απο τον εαυτο μας, μια φουσκα η οποια υποστηριζει το ατομο μας η τα πιστευω μας. Κατι που μας προσφερει χαρα και παρηγορια χωρις λογο. (και εγω το κανω συχνα).
Το παρελθον καλως/κακως ειναι ιστορια και την ιστορια περα απο οτι δεν μπορεις να την αλλαξεις ειναι κατι το οποιο την γραφουν οι νικητες, ειναι κατι το οποιο δεν μπορεις ποτε να το δεχτεις στην ονομαστικη αξια του, ποσο μαλλον να τη χρησιμοποιησεις για να καθορισεις 100% τις πραξεις η σκεψεις σου. Μη πας πισω 100αδες η 1000αδες χρονια, ενα ευκολο παραδειγμα ειναι εγω και εσυ να δουμε ενα αγωνα ποδοσφαιρου σημερα και αυριο (1 μερα διαφορα) να κατσουμε να γραψουμε οσο πιο αντικειμενικα μπορουμε το τι εγινε, θα συμφωνησουμε? αμφιβαλλω. Enter philosophy [...].
Η πιο απλη συμβουλη απο προσωπικη εμπειρια ειναι να εχουμε την σκεψη μας ανοιχτη και να κρινουμε τον καθε ανθρωπο με βαση τις προσωπικες του πραξεις του και μονο. Οπως πετυχαινουμε ατομα οι οποιοι ηταν η εγιναν φιλοι, ανταγωνιστες, κλεφτες, απατεωνες, μαλακες η οτιδηποτε στη πολη η χωρα μας, τις ιδιες κατηγοριες θα βρουμε και σε οποιαδηποτε αλλη χωρα (και τα ιδια ακριβως ατομα μπορει να τα θεωρουν εντελως διαφορετικα αλλοι ανθρωποι με διαφορετικα κριτιρια).
EDIT: Σε οποιον αρεσει η Ιστορια ενα φανταστικο podcast series (το εχω ακουσει 2-3 φορες) ειναι του Dan Carlin, Wrath of the Khans. Νομιζω 3-4 επεισοδια, 5-6 ωρες συνολο.
Ενταξει, τα επιχειρηματα τυπου "πρεπει να τη νιωθεις τη μηδενικη διαφορα μεταξυ ανθρωπων" και "οι ασπροι ειμαστε πιο εξυπνοι", ειναι ατοπο και προσβλητικο να χρησιμοποιουνται οταν μαλιστα φροντισα να διευκρινισω την αποψη μου περι μηδενικης διαφορας ανθρωπων βασει φυλης/αιματος. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι οι ανθρωποι συντασσονται σε ομαδες με κοινη ιδεολογια/κουλτουρα και σε καποιες περιπτωσεις η κουλτουρα αυτη μπορει να ειναι δημιουργικη σε καποιες αλλες καταστροφικη σε καποιες αλλες φασιστικη. Οπως ακριβως καποια ελληνικα φυντανια συνασπιζονται γυρω απο φασιστικες/επεκτατικες ιδεολογιες, ετσι οι γειτονες το εχουν κανει επισημο κρατος εδω και αιωνες και μεχρι σημερα, οποτε θα τους κρινω γι αυτο. Να μου κανεις κηρυγμα για τσουβαλιασματα και για ασπρους/μαυρους δεν ειναι καθολου δικαιο και ειναι μονο για τις εντυπωσεις μια και δεν προκυπτει απο τα λεγομενα μου.
ΥΓ: Μεγαλωσα κοντα σε τσιγγανικο καταυλισμο, το σχολειο μου ηταν στην καρδια του και ειχα καλους φιλους τσιγγανους με καποιους απο τους οποιους εχω ακομα σχεσεις. Αυτα, 40 χρονια πριν, οταν ο σεβασμος στη διαφορετικοτητα δεν ηταν και τοσο της μοδας.
ΥΓ: Μεγαλωσα κοντα σε τσιγγανικο καταυλισμο, το σχολειο μου ηταν στην καρδια του και ειχα καλους φιλους τσιγγανους με καποιους απο τους οποιους εχω ακομα σχεσεις. Αυτα, 40 χρονια πριν, οταν ο σεβασμος στη διαφορετικοτητα δεν ηταν και τοσο της μοδας.
ο καθένας ότι γουστάρει.
εγώ όμως τούρκικη ομάδα δεν μπορώ να υποστηρίξω.Από την στιγμή που δεν γίνεται να αποκλειστούν και οι δυο θα είμαι με τον γαύρο στην συγκεκριμένη σειρά.Απλά δεν θα τρελαθώ και από την χαρά μου αν προκριθεί.
εγώ όμως τούρκικη ομάδα δεν μπορώ να υποστηρίξω.Από την στιγμή που δεν γίνεται να αποκλειστούν και οι δυο θα είμαι με τον γαύρο στην συγκεκριμένη σειρά.Απλά δεν θα τρελαθώ και από την χαρά μου αν προκριθεί.
Εσυ αυτο που καταλαβες οτι σου εκανα προσωπικο κυρηγμα? Συγνωμη, το παιρνω πισω.
- NapolitanosG4
Επειδη γινεται κουβεντα περι μεσου τουρκου ο οποιος ειναι φιλικος, αναρωτιεμαι τα τεραστια ποσοστα του μιλιταριστη και εθνικιστη Ερντογαν απο που προερχονται;;;
Ομαδα της οποιας το σημα εχει πανω την τουρκικη σημαια δεν τρωω τον προλογο οτι ειναι υπερ ανω και δηθεν φιλικη προς τον ΠΑΟΚ, μην τρελαθουμε. Ας αλλαξουν το σημα τους και βλεπουμε, μεχρι τοτε θα ειμαι με την ελληνικη ομαδα οσο σαπια και σιχαμενη και αν ειναι, με ιδανικοτερο σεναριο την διακοπη λογω επεισοδιων του αγωνα τους και την αποβολη και των δυο!!
Ομαδα της οποιας το σημα εχει πανω την τουρκικη σημαια δεν τρωω τον προλογο οτι ειναι υπερ ανω και δηθεν φιλικη προς τον ΠΑΟΚ, μην τρελαθουμε. Ας αλλαξουν το σημα τους και βλεπουμε, μεχρι τοτε θα ειμαι με την ελληνικη ομαδα οσο σαπια και σιχαμενη και αν ειναι, με ιδανικοτερο σεναριο την διακοπη λογω επεισοδιων του αγωνα τους και την αποβολη και των δυο!!
Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει τι πιστευει ο καθενας αλλα υποθετω οτι ειστε μεγαλοι ανθρωποι και καλα θα ηταν να διαβασετε λιγη ιστορια πριν ανασκευασετε την πραγματικοτητα ωστε να ταιριαζει σε υποκειμενικες αντιληψεις. Η κατακτηση (που ηταν και παραμενει ο κυριαρχος τροπος επεκτασης πορων και πληθυσμων της ανθρωποτητας) αφησε αλλες φορες τον κοσμο "λιγοτερο" και αλλες "περισσοτερο". Στην νοτια ιταλια περηφανευονται γι την ελληνικη τους καταγωγη, στο αφγανισταν υπαρχουν ανθρωποι που δηλωνουν περηφανοι που ειναι απογονοι του Μεγαλεξανδρου και ενας Θεος ξερει ποσα (αμετρητα) χρωσταει ΟΛΗ η ανθρωποτητα στους προγονους μας (οχι σε εμας, στου προγονους). Ειναι αστειο και το επιχειρημα και αυτος που το φερνει οταν λεει και εξισωνει τους μαμελουκους, τους τουρκους, τα γοτθικα βαρβαρικα φυλλα με τους ελληνες τους ρωμαιους και τους βυζαντινους στους οποιους βασιζεται τουλαχιστον το 80% του συγχρονου δυτικου πολιτισμου. Ειναι αφελες να συνταιριαζεις ανθρωπους που δημιουργησαν και μοιραστηκαν εναν ολοκληρο πολιτισμο με εκεινους που εκαψαν σκοτωσαν εσφαξαν κυνηγησαν βιασαν γυναικες και παιδια και γερους και ιερεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ειχαν την ευκαιρια. Η ιστορια των τουρκων ειναι σφαγη και μηδεν, ΜΗΔΕΝ πολιτισμος. Δεν εφτιαξαν απολυτως τιποτα ποτε παρα μονο χαμαμ και χαρεμια οπως και αλλοι λαοι. Ολη τους η "αυτοκρατορια" ηταν σφαγες, τεμπελια και βιασμοι. Δεν ειναι ρατσισμος ο φυλετισμος, φυλετισμος ειναι η παρατηρηση των φυλων η εξελιξη και τα χαρακτηριστικα τους. Δεν εισαι ρατσιστης οταν βλεπεις την αληθεια και μαλιστα κατω απο την ιστορικη πραγματικοτητα. Δεν ειναι λαθος να πεις οτι οι ελληνες ειμαστε επιρρεπεις στην διχονοια, την πολυγνωμια, την κολακεια και την αχαριστια. Το εχουμε αποδειξει πολλακις. Η ταυτοτητα μας ως εθνος δεν δημιουργηθηκε χτες, βασιστηκε σε ποταμια αιμα και θυσια για να ειμαστε εμεις ελευθεροι σημερα και δεν εχει κανενας το δικαιωμα να μπερδευει τα λουλουδια με τα σκατα επειδη ζουμε σε ευκολα χρονια και ολοι ξαφνικα απεκτησαν ξεκουραστη αποψη για οσα ματωμενα καταφεραν οι παλαιοτεροι. Μπορειτε να αγαπατε οποιον θελετε, μπορειτε να πιστευετε σε οτι θελετε (ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε) αλλα στην θεση σας ως ενηλικας θα ημουν πολυ πολυ προσεκτικος στο τι λεω και με ποιον εξισωνω την καταγωγη μου...την οποια μπορει καποιος να αποποιειται η να μην παιρνει τοις μετρητοις...αλλα δεν του δινει το δικαιωμα να μπερδευει την πραγματικοτητα με την υποκειμενικη του αντιληψη.
Αυτα και να με συγχωρειτε αν ενοχλησα κανεναν αλλα διαβασα καποια αστεια πραγματα.
Αυτα και να με συγχωρειτε αν ενοχλησα κανεναν αλλα διαβασα καποια αστεια πραγματα.
-
adidas1926
Οταν φαει πουτσ@ η ομαδα που υποστηριζεις στη συγκεκριμενη σειρα σταματα να αποκαλεισαι ΠΑΟΚτσης και τραβα γινε εθνικη ελλαδος,εσυ και ολοι οι ομοιοι σου αντε γιατι και η υπομονη εχει και τα ορια της με αυτα που διαβαζουμε εδω και εκει ολη μερα.alp920 έγραψε:ο καθένας ότι γουστάρει.
ΝΑΙ εβαλα ΠΑΟΚομετρο και δυστυχως ολοι εσεις ψευτοοπαδοι του ΠΑΟΚ που θα πανηγυρισετε γκολ(αν βαλει) του γαυρου κοβεστε.
Πάμε ρε Μπεσικτάρα!! Και επειδή οι πιο πολλοί γαύροι είναι εθνίκια χρυσάυγουλα θα τους πονέσει ακόμα περισσότερο που θα την φάνε από τούρκο.
- PAOK_Antarctica
Αυτό να υποθέσω είναι η σοβαρή και, κυρίως, αντικειμενική άποψη ενός ενήλικα;Φαντασμα έγραψε:Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει τι πιστευει ο καθενας αλλα υποθετω οτι ειστε μεγαλοι ανθρωποι και καλα θα ηταν να διαβασετε λιγη ιστορια πριν ανασκευασετε την πραγματικοτητα ωστε να ταιριαζει σε υποκειμενικες αντιληψεις. Η κατακτηση (που ηταν και παραμενει ο κυριαρχος τροπος επεκτασης πορων και πληθυσμων της ανθρωποτητας) αφησε αλλες φορες τον κοσμο "λιγοτερο" και αλλες "περισσοτερο". Στην νοτια ιταλια περηφανευονται γι την ελληνικη τους καταγωγη, στο αφγανισταν υπαρχουν ανθρωποι που δηλωνουν περηφανοι που ειναι απογονοι του Μεγαλεξανδρου και ενας Θεος ξερει ποσα (αμετρητα) χρωσταει ΟΛΗ η ανθρωποτητα στους προγονους μας (οχι σε εμας, στου προγονους). Ειναι αστειο και το επιχειρημα και αυτος που το φερνει οταν λεει και εξισωνει τους μαμελουκους, τους τουρκους, τα γοτθικα βαρβαρικα φυλλα με τους ελληνες τους ρωμαιους και τους βυζαντινους στους οποιους βασιζεται τουλαχιστον το 80% του συγχρονου δυτικου πολιτισμου. Ειναι αφελες να συνταιριαζεις ανθρωπους που δημιουργησαν και μοιραστηκαν εναν ολοκληρο πολιτισμο με εκεινους που εκαψαν σκοτωσαν εσφαξαν κυνηγησαν βιασαν γυναικες και παιδια και γερους και ιερεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ειχαν την ευκαιρια. Η ιστορια των τουρκων ειναι σφαγη και μηδεν, ΜΗΔΕΝ πολιτισμος. Δεν εφτιαξαν απολυτως τιποτα ποτε παρα μονο χαμαμ και χαρεμια οπως και αλλοι λαοι. Ολη τους η "αυτοκρατορια" ηταν σφαγες, τεμπελια και βιασμοι. Δεν ειναι ρατσισμος ο φυλετισμος, φυλετισμος ειναι η παρατηρηση των φυλων η εξελιξη και τα χαρακτηριστικα τους. Δεν εισαι ρατσιστης οταν βλεπεις την αληθεια και μαλιστα κατω απο την ιστορικη πραγματικοτητα. Δεν ειναι λαθος να πεις οτι οι ελληνες ειμαστε επιρρεπεις στην διχονοια, την πολυγνωμια, την κολακεια και την αχαριστια. Το εχουμε αποδειξει πολλακις. Η ταυτοτητα μας ως εθνος δεν δημιουργηθηκε χτες, βασιστηκε σε ποταμια αιμα και θυσια για να ειμαστε εμεις ελευθεροι σημερα και δεν εχει κανενας το δικαιωμα να μπερδευει τα λουλουδια με τα σκατα επειδη ζουμε σε ευκολα χρονια και ολοι ξαφνικα απεκτησαν ξεκουραστη αποψη για οσα ματωμενα καταφεραν οι παλαιοτεροι. Μπορειτε να αγαπατε οποιον θελετε, μπορειτε να πιστευετε σε οτι θελετε (ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε) αλλα στην θεση σας ως ενηλικας θα ημουν πολυ πολυ προσεκτικος στο τι λεω και με ποιον εξισωνω την καταγωγη μου...την οποια μπορει καποιος να αποποιειται η να μην παιρνει τοις μετρητοις...αλλα δεν του δινει το δικαιωμα να μπερδευει την πραγματικοτητα με την υποκειμενικη του αντιληψη.
Το αστείο είναι ότι αυτοί που μας λένε βουλγαρους θέλουν να τους υποστηρίζουμε στους αγώνες με μπεσικτας γιατί λέει είναι εθνικό θέμα

Για ποσοστά εκλογών ας μην μιλάμε καλύτερα βέβαια... Δε νομίζω ότι μας βολεύει σαν Έλληνες...NapolitanosG4 έγραψε:Επειδη γινεται κουβεντα περι μεσου τουρκου ο οποιος ειναι φιλικος, αναρωτιεμαι τα τεραστια ποσοστα του μιλιταριστη και εθνικιστη Ερντογαν απο που προερχονται;;;
Πιο πίσω έβαλα πάντως ένα Facebook group. Δείτε το πάντως, έτσι Από περιέργεια. Αυτοί πάντως σπάστηκαν μαζί μας για ένα πανό με τον δικέφαλο στην Αγία Σοφιά. Λίγους έχουμε που πιστεύουν ότι θα πάρουμε πίσω την Πόλη; (επειδή κάποιος είπε για Θράκη που λένε κάποιοι από αυτούς)
Όταν λέμε μέσο τούρκο, ΠΆΝΤΑ λέμε για τον μέσο τούρκο στα παράλια. Μη μου συγκρίνετε τότε αμόρφωτος κυριολεκτικά Στα βάθη, που Από κει κιόλας βγαίνει ο...Σουλτάνος τόσο άνετα. Πήγε φίλη στη Καππαδοκία Και δε καταλάβαιναν εκεί πως υπάρχει γλώσσα εκτός από τα τούρκικα!
Αλήθεια θα ρωτήσω, έχετε πάει Τουρκία εσείς με την τόσο αρνητική άποψη;
- Josey Wales
Ούτε με τον pgetsos, ούτε με τον sic διαφωνώ επί της ουσίας. Ο κάθε ένας, είτε Έλληνας είτε Τούρκος σε ατομικό επίπεδο μπορεί να είναι ο καλύτερος τύπος που θα συναντήσεις, πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Εκεί είναι κιόλας απαλλαγμένος κατά κάποιο τρόπο από ότι του επιβάλει η καθημερινότητα να σκεφτεί και να πιστεύει για τον τόπο από όπου έρχεται. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε ότι αυτό που πραγματικά μετράει σε επίπεδο συλλογικής αντίληψης είναι η συμπεριφορά του συνόλου. Εκεί λοιπόν όντως, οι Τούρκοι είναι οι γείτονες που όλος ο κόσμος θα ευχόταν να μην είναι δίπλα του.
Τώρα επί του θέματος, όπως και νωρίτερα συμφώνησα με τον cartman, δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα έχει ως αντιπρόσωπο το σίχαμα της Τρούμπας. Δεν πρόκειται να τους κάνω ποτέ αυτή την παραχώρηση και δεν πρόκειται να δεχτώ ποτέ ότι αυτοί οι κλέφτες, μαφιόζοι ή όπως αλλιώς τους πεις, μπορούν να με αντιπροσωπεύουν σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Επίσης, μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας με μια πρόκριση ενός συλλόγου σε βάρος ενός ανταγωνιστή, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.
Τέλος, υπάρχουν στην καθημερινότητα μας δεκάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την χώρα σου και κατ' επέκταση τα παιδιά σου, την οικογένεια σου ή τον εαυτό σου. Ας δώσουμε βάση εκεί κι ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο να είναι ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για να μπορούμε να βρίσκουμε αφορμές για να σκάει κι ένα χαμόγελο, μια φορά στο τόσο.
Τώρα επί του θέματος, όπως και νωρίτερα συμφώνησα με τον cartman, δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα έχει ως αντιπρόσωπο το σίχαμα της Τρούμπας. Δεν πρόκειται να τους κάνω ποτέ αυτή την παραχώρηση και δεν πρόκειται να δεχτώ ποτέ ότι αυτοί οι κλέφτες, μαφιόζοι ή όπως αλλιώς τους πεις, μπορούν να με αντιπροσωπεύουν σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Επίσης, μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας με μια πρόκριση ενός συλλόγου σε βάρος ενός ανταγωνιστή, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα.
Τέλος, υπάρχουν στην καθημερινότητα μας δεκάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την χώρα σου και κατ' επέκταση τα παιδιά σου, την οικογένεια σου ή τον εαυτό σου. Ας δώσουμε βάση εκεί κι ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο να είναι ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για να μπορούμε να βρίσκουμε αφορμές για να σκάει κι ένα χαμόγελο, μια φορά στο τόσο.
- V-olakiotis
Έχω πολλά πολιτικά ζητήματα με το τουρκικό καθεστώς, αλλά με μεγάλη μερίδα του κόσμου που παλεύει για να αλλάξουν τα πράγματα δεν έχω κανένα ζήτημα.
Έχω επαφή με οπαδό της Μπεσίκτας μέσω fbook και συνεννοούμαστε μια χαρά σε ασπρόμαυρο και όχι μόνο φόντο. Οι οπαδοί της Μπεσίκτας γουστάρουν ΠΑΟΚ.
Και με Φενέρ να έπαιζε ο γάβρος όμως, Φενέρ θα υποστήριζα...
PAOK for ever.
Έχω επαφή με οπαδό της Μπεσίκτας μέσω fbook και συνεννοούμαστε μια χαρά σε ασπρόμαυρο και όχι μόνο φόντο. Οι οπαδοί της Μπεσίκτας γουστάρουν ΠΑΟΚ.
Και με Φενέρ να έπαιζε ο γάβρος όμως, Φενέρ θα υποστήριζα...
PAOK for ever.