Π.Α.Ο.Κ-Oldenburg 79-82, Σχόλια & Παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Δικεφάλου και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
cellophan

Re: Π.Α.Ο.Κ-Oldenburg 79-82, Σχόλια & Παραλειπόμενα

Δημοσίευση από cellophan »

palok έγραψε:
εκεί που διαφωνώ είναι η θέση 2. θεωρητικά μπορεί να παίξει εκεί. Αλλά στο ευρωπαικό μπάσκετ (στην αμερική είναι πολύ συγκεκριμένοι οι ρόλοι και οι χώροι για έναν παίκτη, επίσης αναγκαστικά πάει στο 2 λόγω ύψους- nba τέτοιος παίκτης δεν παίζει ποτέ!) 2 χωρίς πολύ καλό ball handling δεν υφίσταται. Δλδ και ο payne έπαιζε άσσος και καλά στο κολέγιο αλλά σε εμάς έπαιζε 3. δεν γίνεται κάτι άλλο από 3. και εκεί βλέπω και ένα θέμα με τον peiners: δλδ έχεις 2 πολύ καλούς παίκτες (ΟΚ πολύ καλούς, κλάιν) που παίζουν στην ίδια θέση (γι αυτό είπα οτι θα μετακινούσα κάποιο χρόνο τον λετονό στο 4 όσο και αν αυτό φαίνεται εξαρχής περίεργο).

Θωμά, μένω εδώ και να το συζητήσουμε. Θέση 2 γίνεται και χωρίς πολύ καλό ball handling, απλά δεν είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και άσσος, αλλά είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και 3.Ο Λοτζέσκι δηλαδή έχει καλύτερο ball handling? Η επειδή είναι 5 πόντους πιο ψηλός, αυτό του δίνει σιγουριά να παίξει όπως παίζει. Και λέω για τον Λοτζέσκι γιατί αν θυμάσαι όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν αγγούρι σαν τον δικό μας. Παικταράς ναι, αλλά αγγούρι. Τον έχεις δει τώρα πως παίζει; Με άλλα λόγια, επειδή φαντάζομαι όπως και εσύ έτσι και εγώ, έχουμε παίξει και λίγο μπάσκετ, αν ο coach δεν καταλαβαίνει τι μπορείς να κάνεις, τότε έχεις υποχρέωση να του το δείξεις. Τσαγανό του λείπει νομίζω, περισσότερο από ότι skills & qualities.

:pano:
Άβαταρ μέλους
Chuck Norris

Δημοσίευση από Chuck Norris »

Θα μπορούσαν να δοθούν ευκαιρίες στον Peiners να παίξει ως oversized pointguard και Macfadden, Sibert στο 2,3
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

cellophan έγραψε:Θωμά, μένω εδώ και να το συζητήσουμε. Θέση 2 γίνεται και χωρίς πολύ καλό ball handling, απλά δεν είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και άσσος, αλλά είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και 3.Ο Λοτζέσκι δηλαδή έχει καλύτερο ball handling? Η επειδή είναι 5 πόντους πιο ψηλός, αυτό του δίνει σιγουριά να παίξει όπως παίζει. Και λέω για τον Λοτζέσκι γιατί αν θυμάσαι όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν αγγούρι σαν τον δικό μας. Παικταράς ναι, αλλά αγγούρι. Τον έχεις δει τώρα πως παίζει; Με άλλα λόγια, επειδή φαντάζομαι όπως και εσύ έτσι και εγώ, έχουμε παίξει και λίγο μπάσκετ, αν ο coach δεν καταλαβαίνει τι μπορείς να κάνεις, τότε έχεις υποχρέωση να του το δείξεις. Τσαγανό του λείπει νομίζω, περισσότερο από ότι skills & qualities.

πάμε λοιπόν: μιλάς για παίκτη τον οποίο συμπαθώ πάρα πολύ και χαίρει εκτίμησης πολλών που γνωρίζουν από μπάσκετ. όμως Λοτζέσκι στη θέση 2 για μένα δεν υπάρχει.Ο γαύρος παίζει με μάνζαρη(waters ή hackett)-σπανούλη-green στο 2 και παπανικολάου-λοτζέσκι στο 3.Αν έχεις δεί σχήματα τελευταία με τον Λοτζέσκι στο 2 θεωρώ οτι γίνονται για ειδικές καταστάσεις και όταν ο σφαιρόπουλος θέλει να έχει σουτ απέξω. Σχήμα με Μάντζαρη ή Waters ή Green στον άσσο (ναι έχουμε δεί και τον Green στον άσσο!) ή ακόμα και Σπανούλη (νομίζω δεν υφίσταται χρόνος στον άσσο για τον σπανούλη πλέον) και Λοτζέσκι-παπανικολάου στο 2-3 για μένα δεν μπορεί να υπάρξει επουδενί για πάνω από 2-3 λεπτά σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα όπου ο αντίπαλός σου ας πούμε θα παίζει με milos-de colo-higggins ή καλάθη-james-rivers ξερω γω στο 1-2-3. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και το συζητάμε όσο θέλεις!

το μπάσκετ έχει πάει σε small ball, κάτι sonny weems στο 2 από maccabi (ή παλαιότερα cska) μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Και δεν έχει να κάνει με τη μόδα, warriors Κι έτσι. Το βλέπεις στα μάτια σου καθημερινά. έχουνε ανοίξει οι χώροι (γιατί άνοιξε το τρίποντο και από εκεί υπάρχουν στις ομάδες υπέροχοι σουτέρ- εδώ χτες ένας μαντεριχ πώς τονε λέγανε σου βαλε 3 με 80%!) και ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ close out: πόσο καλά μπορείς να μαρκάρεις (ή αντίστοιχα να επιτεθείς) στα ΠΟΔΙΑ. Ναι έχει potential o Sibert, είναι εκρηκτικός (όπως είναι και ο Peiners) αλλά δεν έχουνε (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) το quality να πάνε στο 2 στο σύγχρονο μπάσκετ ΕΠΟΥΔΕΝΙ!!!! Τους κατεβάζεις όλους αυτούς στο 3 (μιλάμε για παίκτες βασικά με ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ) και τους πηδάς όλους.

PS: το χω ξαναγράψει, ο Σούλης είναι ένας από τους λίγους κόουτς ευρωπαικά που επιμένει σε έναν παίκτη μέχρι να του βγάλει αυτά που μπορεί να δώσει.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Αύριο κλειδώνει...

Πάντως χθες είχε ζέστη στο Παλατάκι. Με μια φούτερ παλευόταν άνετα. Εκεί που ανέβασε στροφές η ομάδα ειδικά, πήραμε και φωτιά...
Άβαταρ μέλους
cellophan

palok έγραψε:
cellophan έγραψε:Θωμά, μένω εδώ και να το συζητήσουμε. Θέση 2 γίνεται και χωρίς πολύ καλό ball handling, απλά δεν είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και άσσος, αλλά είσαι 2 που μπορείς να παίξεις και 3.Ο Λοτζέσκι δηλαδή έχει καλύτερο ball handling? Η επειδή είναι 5 πόντους πιο ψηλός, αυτό του δίνει σιγουριά να παίξει όπως παίζει. Και λέω για τον Λοτζέσκι γιατί αν θυμάσαι όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν αγγούρι σαν τον δικό μας. Παικταράς ναι, αλλά αγγούρι. Τον έχεις δει τώρα πως παίζει; Με άλλα λόγια, επειδή φαντάζομαι όπως και εσύ έτσι και εγώ, έχουμε παίξει και λίγο μπάσκετ, αν ο coach δεν καταλαβαίνει τι μπορείς να κάνεις, τότε έχεις υποχρέωση να του το δείξεις. Τσαγανό του λείπει νομίζω, περισσότερο από ότι skills & qualities.

πάμε λοιπόν: μιλάς για παίκτη τον οποίο συμπαθώ πάρα πολύ και χαίρει εκτίμησης πολλών που γνωρίζουν από μπάσκετ. όμως Λοτζέσκι στη θέση 2 για μένα δεν υπάρχει.Ο γαύρος παίζει με μάνζαρη(waters ή hackett)-σπανούλη-green στο 2 και παπανικολάου-λοτζέσκι στο 3.Αν έχεις δεί σχήματα τελευταία με τον Λοτζέσκι στο 2 θεωρώ οτι γίνονται για ειδικές καταστάσεις και όταν ο σφαιρόπουλος θέλει να έχει σουτ απέξω. Σχήμα με Μάντζαρη ή Waters ή Green στον άσσο (ναι έχουμε δεί και τον Green στον άσσο!) ή ακόμα και Σπανούλη (νομίζω δεν υφίσταται χρόνος στον άσσο για τον σπανούλη πλέον) και Λοτζέσκι-παπανικολάου στο 2-3 για μένα δεν μπορεί να υπάρξει επουδενί για πάνω από 2-3 λεπτά σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα όπου ο αντίπαλός σου ας πούμε θα παίζει με milos-de colo-higggins ή καλάθη-james-rivers ξερω γω στο 1-2-3. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και το συζητάμε όσο θέλεις!

το μπάσκετ έχει πάει σε small ball, κάτι sonny weems στο 2 από maccabi (ή παλαιότερα cska) μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Και δεν έχει να κάνει με τη μόδα, warriors Κι έτσι. Το βλέπεις στα μάτια σου καθημερινά. έχουνε ανοίξει οι χώροι (γιατί άνοιξε το τρίποντο και από εκεί υπάρχουν στις ομάδες υπέροχοι σουτέρ- εδώ χτες ένας μαντεριχ πώς τονε λέγανε σου βαλε 3 με 80%!) και ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ close out: πόσο καλά μπορείς να μαρκάρεις (ή αντίστοιχα να επιτεθείς) στα ΠΟΔΙΑ. Ναι έχει potential o Sibert, είναι εκρηκτικός (όπως είναι και ο Peiners) αλλά δεν έχουνε (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) το quality να πάνε στο 2 στο σύγχρονο μπάσκετ ΕΠΟΥΔΕΝΙ!!!! Τους κατεβάζεις όλους αυτούς στο 3 (μιλάμε για παίκτες βασικά με ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ) και τους πηδάς όλους.

PS: το χω ξαναγράψει, ο Σούλης είναι ένας από τους λίγους κόουτς ευρωπαικά που επιμένει σε έναν παίκτη μέχρι να του βγάλει αυτά που μπορεί να δώσει.

Θωμά, να ξεκινήσουμε με τα βασικά, με Σάιμπερτ τριάρι, δεν πήδηξε ποτέ κανείς...... :lol: .

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως όσο δεν είναι 2 ο συγκεκριμένος παίκτης, κατά την άποψη μου άλλο τόσο δεν είναι και 3. Είναι τουλάχιστον 5-7 πόντους πιο κοντός από τις σύγχρονες απαιτήσεις της θέσης, η ικανότητα του στο αμυντικό αλλά ακόμα περισσότερο στο επιθετικό ριμπάουντ είναι περιορισμένη (δεν του λείπει άλμα, θέση και διάθεση του λείπει) και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει την αμυντική πολυφωνία στις θέσεις που μπορεί να αμυνθεί, βασικό χαρακτηριστικό ενός SF (ουσιαστικά μόνο στα αντίπαλα PG & SG ανταπεξέρχεται μέτρια προς καλά). Τέλος, στο κομμάτι της επίθεσης, αυτό που παρατηρήσαμε και οι δύο, δηλαδή η τάση του για catch & shoot και η αδυναμία του για δημιουργία off dribble προσπαθειών (μέσα από τη γραμμή, γιατί όταν είναι από έξω όλο και κάτι κάνει να βρει χώρο) μου τον φέρνει νομίζω πιο κοντά στη θέση 2, με δίπλα του ένα καλό combo που θα του δώσει τη δυνατότητα να σουτάρει, παρά στη θέση 3 που θα στερήσει από την ομάδα ύψος, δύναμη, αμυντικές επιλογές, ριμπάουντ και βοήθεια στους δεινοσάυρους.

Δε ξέρω, νομίζω όσο το σκέφτομαι, πως το βασικό του πρόβλημα είναι ότι είναι 2,5. Μάλλον παίκτης για 10 λεπτά / αγώνα και ειδικές καταστάσεις, παρά παίκτης που ξεκινάς και τελειώνεις με αυτόν. Εκτός αν δεν έχεις άλλον βέβαια.

Υ.Σ. Καλό το small ball, αλλά νομίζω πως θα συμφωνήσεις πως η θέση που επηρεάζεται λιγότερο από αυτό το trend είναι η θέση 3 (με τις θέσεις 1 και 5 να έρχονται πρώτες).
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

βλέπουμε το ίδιο μπάσκετ αλλά διαφωνούμε πλήρως. δεν είναι κακό αυτό. ακριβώς όπως το πες ο παίκτης είναι 2.5, για μένα είναι παραπάνω από clear: αυτοί οι παίκτες στο σύγχρονο μπάσκετ πάνε στο 3. θές δημιουργία (για τους άλλους) και από τα 2 γκαρντ σου.

για πές μου μια Line-up στον ΠΑΟΚ με τον sibert στο 2 (βάλε μου παίκτες που έχουμε δεί στον ΠΑΟΚ γενικά, όχι από φέτος). Δλδ με combo στον άσσο τύπου hatcher ή mcgrath ή tepic? και στο 3 τι στύλ παίκτη?
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

επειδή ο ρομαν βιάζεται να κλείσει το μαγαζί (για λόγους απροσδιόριστους), να πούμε οτι οι τσόχλας-μιλιε είχανε -22 συνολικά όσο ήταν στο παρκέ και ο κόνιαρης +19 :shock:
ο γλυνια θεός, -11 σε 4:12 :oops:

και μια τελευταία ερώτηση: γιατί όλες αυτές οι ομαδίτσες πρέπει να ρχονται στην πυλαία και να κάνουνε το παιχνίδι τους και όταν τους πιέζεις 5 λεπτά δεν μπορούν να περάσουν τη σέντρα? δλδ ποιά είναι αυτή η κολομάδα που ρχεται και παίρνει διπλά μέσα εδώ και εμείς καθόμαστε σαν κότες και τους κοιτάμε? ομάδα με 8000 λάθη σε 3 λεπτά.
Άβαταρ μέλους
cellophan

palok έγραψε:βλέπουμε το ίδιο μπάσκετ αλλά διαφωνούμε πλήρως. δεν είναι κακό αυτό. ακριβώς όπως το πες ο παίκτης είναι 2.5, για μένα είναι παραπάνω από clear: αυτοί οι παίκτες στο σύγχρονο μπάσκετ πάνε στο 3. θές δημιουργία (για τους άλλους) και από τα 2 γκαρντ σου.

για πές μου μια Line-up στον ΠΑΟΚ με τον sibert στο 2 (βάλε μου παίκτες που έχουμε δεί στον ΠΑΟΚ γενικά, όχι από φέτος). Δλδ με combo στον άσσο τύπου hatcher ή mcgrath ή tepic? και στο 3 τι στύλ παίκτη?

Θωμά, έτσι όπως έκλεισα το τελευταίο μου ποστ, δε νομίζω πως έχει νόημα να δώσω πεντάδα για παίκτη ειδικών καταστάσεων που περιέγραψα. Θα κάνω κάτι πιο απλό. Θα σου πω, πως θέλω να δω τον Σάιμπερτ να παίζει τη θέση 2 σαν Christmas (είναι πολύ πιο κοντά σωματοτυπικά, skillset, πολύ μακριά σε mindset) αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να παίζει τη θέση 3 σαν Gregory.

Ρόμαν, σώσε με ο Palok μου κάνει bullying.....κλείστο, κλείστο......... :D
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Παίδες αυτό με το κλείδωμα των topic το έχετε ξαναγράψει..Θέλετε τα τοπικ να μην κλειδώνουν καθόλου;Δεν υπάρχει πρόβλημα.Τωρα πάντως,Όσο μένουν ανοικτά στο ποδόσφαιρο,τόσο μένουν και στο μπάσκετ.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

ε'αν γίνεται μια συζήτηση το τόπικ δεν πρέπει να κλείνει. επίσης εγώ έχω μπεί να γράψω σχόλια για ένα συγκεκριμένο ματς μετά από 2 μέρες του αγώνα και το τόπικ ήταν κλειστό. πού να το γράψω? άποψή μου όλα αυτά.

cello (πές όνομα ρε, θα σε λέω κυτταρίνη!), ξαναλέω διαφωνούμε, δεν λέω οτι εγώ είμαι σωστός. Christmas στο 2 εγώ ακόμα και τώρα ΔΕ ΒΛΕΠΩ. μιλάω για ευρωπαικό μπάσκετ υψηλού επιπέδου όπου στο 2 είναι ο σπανούλης, ο δε κολό. Φυσικά και υπάρχει αυτό το μπάσκετ που λές: o bogdanovic στη fener, ας πούμε ο boom-boom παίζει κάποιες φορές στο 2 στη ρεάλ, ο λοτζέσκι που είπες, ο φελτέιν κλπ.

ρώτησε σε παρακαλώ τους προπονητές των παραπάνω ομάδων γιατί τελειώνουν τα ματς με τους σλούκα-dixon ξερω γω ή θυμάμαι κάποτε ο ζέλικο τελείωνε με σπανούλη-3d και σαρας τα ματς.

by the way o sibert ξεκινάει στο 2 με κόνιαρη δίπλα του και πεινερς στο 3. γιατί δεν τελειώνει έτσι τα ματς ο σούλης?
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

palok έγραψε:επειδή ο ρομαν βιάζεται να κλείσει το μαγαζί (για λόγους απροσδιόριστους), να πούμε οτι οι τσόχλας-μιλιε είχανε -22 συνολικά όσο ήταν στο παρκέ και ο κόνιαρης +19 :shock:
ο γλυνια θεός, -11 σε 4:12 :oops:

και μια τελευταία ερώτηση: γιατί όλες αυτές οι ομαδίτσες πρέπει να ρχονται στην πυλαία και να κάνουνε το παιχνίδι τους και όταν τους πιέζεις 5 λεπτά δεν μπορούν να περάσουν τη σέντρα? δλδ ποιά είναι αυτή η κολομάδα που ρχεται και παίρνει διπλά μέσα εδώ και εμείς καθόμαστε σαν κότες και τους κοιτάμε? ομάδα με 8000 λάθη σε 3 λεπτά.

Δεν βιάζομαι να το κλείσω, απλώς είδα ότι πάγωσε το topic... Αν εξελίσσεται νορμάλ συζήτηση, ευχαρίστως να το αφήσω! Όσο η συζήτηση δεν εκτροχιάζεται.

Ο ψηλός14 είναι μεγάλη απογοήτευση, και αν έρθει 4άρι και πάει ο Keith στο 5, πιστεύω ότι θα είναι λάθος... Χίλιες φορές να φύγει ο 14 και να έρθει ένα κανονικό 5 που θα βγάλει σίγουρα ένα 20λεπτο με καλή απόδοση και ο Keith να πηγαίνει στο 5 σαν αλλαγή με Peiners στο 4.. Αν είχαμε φράγκα, 1 & 4 & 5 θα είχαν αλλάξει ήδη.

Απάντηση στην ερώτηση, για όταν έχει πάνω από 500 στην κερκίδα: γιατί η ομάδα ωθεί τον κόσμο (και αντίστροφα) να ζεστάνει το γήπεδο και αρχίζουν τα βουητά, τα μπινελίκια και τα συνθήματα.. Ειδικά όταν αυτά αρχίζουν μετά από 20 λεπτά παγωμάρας, σαστίζει ο αντίπαλος και τα χάνει για λίγο..και οι δικοί μας αποκτούν φτερά στα πόδια, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ασφυκτική η πίεση.

Υπό συνήθεις συνθήκες Παλατακιού, απλώς τους "κοιμίζει" η χαλαρή μας άμυνα και μετά μπλοκάρουν, γιατί δεν έχει προσαρμόσει ο coach τους γρήγορο παιχνίδι με συνεχείς κινήσεις και πάσες.

Το πρόβλημα γενικότερα είναι ότι δεν είμαστε τόσο αθλητικοί ώστε να έχουμε αυτά τα ξεσπάσματα για 15' πχ σε ένα παιχνίδι..

palok έγραψε:by the way o sibert ξεκινάει στο 2 με κόνιαρη δίπλα του και πεινερς στο 3. γιατί δεν τελειώνει έτσι τα ματς ο σούλης?

Γιατί ο Σούλης ξέρει... 8-) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Μίλησα λίγο για μπάσκετ και τη κοπανήσατε... Θέλετε να σας κρατάω ανοιχτά και τα topic...

Θα κλείσω και του Miljenovic ρε, να μην έχετε πού να κράζετε! :twisted:
Άβαταρ μέλους
stelyk

Δημοσίευση από stelyk »

παγωμενη ξεπαγωμενη συζητηση να το αφηνετε οσο του ποδοσφαιρου ρε παιδια, μπορει σε καποιον να του ρθει να γραψει μετα απο 2 μερες.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

το πλέον off topic σχόλιο (αλλά συνεχίζω τη συζήτηση με τον cellophan):

χαζεύω λίγο γαύρο απέναντι στην (πολύ καλή ομάδα) μπασκόνια:το σκόρ 20-15, κατεβάζει το σχήμα waters-green στο 1-2, λοτζέσκι στο 3, παπαπέτρου στο 4 και birch στο 5, να σου το 50-28 ;)

οντόπικ, κανά όνομα παίκτη έχει γραφεί-ακουστεί?
Άβαταρ μέλους
cellophan

palok έγραψε:το πλέον off topic σχόλιο (αλλά συνεχίζω τη συζήτηση με τον cellophan):

χαζεύω λίγο γαύρο απέναντι στην (πολύ καλή ομάδα) μπασκόνια:το σκόρ 20-15, κατεβάζει το σχήμα waters-green στο 1-2, λοτζέσκι στο 3, παπαπέτρου στο 4 και birch στο 5, να σου το 50-28 ;)

οντόπικ, κανά όνομα παίκτη έχει γραφεί-ακουστεί?

Έλιωσα σήμερα, πριν λίγο μπήκα. Ποιο ον-τοπικ βρε Θωμά??? Σταύρος είναι το όνομα μου btw.

Να σου πω τώρα και να σε φτιάξω κιόλας. Αν είναι να πάει στο 3 ο Σάι, τότε ας γίνει ένα καλό σύγχρονο αντίγραφο του Eddie Johnson και εγώ θα του συγχωρήσω τις τρύπες στα μαρκαρίσματα και τα ριμπάουντ που θα δημιουργήσει. Πάντως νίωθω μια ματαιότητα όταν μιλάμε για πάικτες του ΠΑΟΚ, αφού πλέον αν είναι καλοί δε θα μείνουν και δεύτερη χρονιά, αν είναι κακοί το ίδιο και εμείς μένουμε με αυτούς στη μέση.....cluster fuck είναι η φάση.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Champions League”