Lubos Michel

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
BlackBlockAttack

Re: Lubos Michel

Δημοσίευση από BlackBlockAttack »

Νταβατζη στα γουστα μου δε βαζω κανεναν οτι κανω το κανω επειδη το θελω εγω και δε περιμενω απο κανεναν ευχαριστω!
Δικαιωμα σου να γραφεις οτι θελεις ομως νομιζω οτι και εγω εχω αυτο το δικαιωμα!
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Δικαίωμα σου φυσικά είναι να γράφεις και να κάνεις ό,τι θέλεις και να μην περιμένεις και κανένα ευχαριστώ...

Όπως δικαίωμα μου είναι να απαιτώ από έναν οικονομικά επιφανή επιχειρηματία που ανέλαβε, επειδή ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, τον Π.Α.Ο.Κ. μας να μην τον κρατάει κάτω απ το δικό του "μέγεθος"!!!!

ΑΠΑΙΤΩ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Π.Α.Ο.Κ. 5 χρόνια μετά την άφιξη του!!!!
:pano:

Υ.Γ. Αυτά για νταβατζήδες που γράφεις, εμ δεν τα κατανοώ, εμ με ξεπερνάνε κιόλας εντελώς... 8-)
Άβαταρ μέλους
nico4

Δημοσίευση από nico4 »

Εγώ Γκόραν συμφωνώ με αυτό που λες .
Το θέμα είναι αν ο Ιβάν δεν θέλει/δεν μπορεί/δε γουστάρει να κάνει τον ΠΑΟΚ έτσι όπως τον θέλεις εσυ κι εγώ αλλά του αρκεί μια οικονομικά τακτοποιημένη ομάδα που δεν χρωστάει αλλά δεν θα πάει και για το παραπάνω, γιατί και έτσι κάνει τη δουλειά του.Τι κάνουμε τότε ; Οι επιλογές είναι δύο.
1.Συμβιβαζόμαστε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Σαν τη γυναίκα που έχει βρει ένα πλούσιο παντρεμένο όποιος της έχει πάρει ένα σπίτι και την ζει αλλά ξέρει πως ποτέ δεν πρόκειται να χωρίσει τη γυναίκα του και να κάνει οικογένεια με αυτήν και αν τον παρατήσει το πιο πιθανό είναι να πάει να καθαρίζει σκάλες ή να καταλήξει στο πεζοδρόμιο.
2. Τον διώχνουμε και πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα όπου με τη σημερινή κατάσταση πολύ δύσκολα θα βρεθούμε σε καλύτερη μοίρα από την περίπτωση ένα.
Δύσκολη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
BlackBlockAttack

Sorry που παρεμβαινω αλλα νομιζω οτι στη δημοκρατια που ζουμε δε μπορεις να διωξεις καποιον απο την εταιρεια του...Ειδικα εαν εχει βαλει χρηματα και ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του μονο αν το θελει και πουλησει φευγει καποιος
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευση από eorptol1 »

BlackBlockAttack έγραψε:Κανεις δε μας υποχρεωνει να το κανουμε ομως Γκοραν...Ο καθενας το κανει για τους δικους του λογους και εγω προσωπικα οτι κανω το κανω για τη παρτη μου το γουστο μου τη γκαβλα μου ειτε αγοραζω διαρκειας ειτε τρεχω σε εκδρομες ειτε ειτε ειτε και δε περιμενω καμμια ανταποδωση για αυτο που κανω!
Έτσι
Ksenitemenos4

Δημοσίευση από Ksenitemenos4 »

Παιρνω αφορμη απο το ποστ σου γκοραν επειδη ανεφερες τα πεντε χρονια του σαββιδη,και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι αντιμετωπιζεται μια πενταετια σαν αιωνιοτητα... ναι ειναι ικανος χρονος ωστε να στησεις σωστα μια παε και ναι θα μπορουσε αν ειχε αποφυγει καποια λαθη να ειμαστε πεντε βηματα πιο μπροστα αλλα βλεπω οτιδηποτε θετικο να το θεωρουμε αυτονοητο πλεον και φυσικα να ξεχναμε πολλες φορες τι εμποδια εχει να αντιμετωπισει ο ιβαν...αν μας ελεγε κανεις πριν πεντε χρονια οτι δεν θα χρωσταμε μια,οτι θα παλευαμε ισαξια στα προκριματικα τσου λου, οτι θα ειμαστε μονιμως ομιλους ουεφα και με προκρισεις,οτι θα βλεπαμε μπερμπα νατχο νομποα στοχ κτλ θα πετουσαμε τη σκουφια μας...και τωρα κανουμε σαν πεινασμενοι που ειδαν φαι μετα απο μηνες και πεσαν με τα μουτρα...μας ξινιζουν οι παικτες που δεν μας γεμιζουν το ματι,μας ξινιζουν τα ποσα οταν τους πουλαμε δεκα φορες πανω,μας ξινιζει που δεν σκαμε πεντε μυρια για φορ,αλλα ελα μωρε δεν ειναι σημαντικο οτι ακομα και με σαββιδη μπαιναμε μεσα καθε χρονο και αυτος συμπληρωνε...ναι χιλια δυο λαθη εκανε, αλλα δεν μπορω να το κατανοησω πραγματικα πως γινεται να περναει απο το μυαλο μας οτι ο ιβαν μπορει σκοπιμα να κραταει την ομαδα πισω...
Άβαταρ μέλους
nico4

Δημοσίευση από nico4 »

BlackBlockAttack έγραψε:Sorry που παρεμβαινω αλλα νομιζω οτι στη δημοκρατια που ζουμε δε μπορεις να διωξεις καποιον απο την εταιρεια του...Ειδικα εαν εχει βαλει χρηματα και ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του μονο αν το θελει και πουλησει φευγει καποιος
Ε καλά, αν θέλουμε μέχρι το τέλος του χρόνου το πολύ τον διώχνουμε. Εκτός αν νομίζεις πως αν το καλοκαίρι πουλήσει 50 διαρκείας, το γήπεδο έχει τριψήφιο αριθμό και γίνουν και κάνα δυο πορείες προς το Μακεδονία Παλλάς κι έχει όλο τον κόσμο απέναντι του δεν θα την κάνει με ελαφρά.
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

nico4 έγραψε: 2. Τον διώχνουμε και πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα όπου με τη σημερινή κατάσταση πολύ δύσκολα θα βρεθούμε σε καλύτερη μοίρα από την περίπτωση ένα.
Από περιέργεια και μόνο, πως ακριβώς θα τον διώχνετε;
Και χρησιμοποιώ δεύτερο πληθυντικό γιατί στον εμφύλιο που θα ακολουθούσε θα ήμουν με τον στρατόπεδο των Σαββιδικών.
Άβαταρ μέλους
BlackBlockAttack

Εσυ θα αφηνες μια εταιρεια που εχεις βαλει 70 μιλιονια?
Επισης ποιοι θα κανουν τη πορεια γιατι εγω νομιζω οτι η μεγαλη μαζα του κοσμου του ΠΑΟΚ δεν εχει κατι τετοιο στο μυαλο της...
Επισης για να μη μπερδευομαστε ο Ιβαν δεν ειναι γουμενος η παγωνης και δεν ειμαστε στο 2000 αλλα στο 2017...ο κοσμος εχει πολλα οικονομικα κοινωνικα προβληματα στη ζωη του.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Αδερφέ @ksenitemenos4, δεν λέω ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι λάθος, ούτε τυχόν παράλογος...
Δεν είναι όμως και ο μοναδικός τρόπος σκέψης και εξηγούμαι άμεσα...

Έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας (και επιχείρησης του όμως, ας μην το ξεχνάμε αυτό) ένα οικονομικά επιφανέστατος και παράλληλα (απ όσα γνωρίζουμε) αυτοδημιούργητος και ιδιαίτερα πετυχημένος επιχειρηματίας...
Φυσικά και δεν μπορούμε να τον διώξουμε φίλοι @BlackBlockAttack & @nico4 απ την επιχείρηση του, θέσφατο...

Ούτε και θέλουμε φυσικά να τον διώξουμε!!!! Να πάει καλά αυτή η επιχείρηση θέλουμε, όσο θέλει κι ο ίδιος!!!!

Τον Π.Α.Ο.Κ. λοιπόν, όπως επίσης γνωρίζουμε όλοι, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω απ το δάχτυλο τους φυσικά, δεν τον ανέλαβε επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μαυρόασπρο δωμάτιο κι επειδή φορούσε από μωρό φορμίτσες με τον Δικέφαλο Αετό επάνω...Τον ανέλαβε ΚΑΙ για να κάνει μπίζνες φυσικά, ας το παραδεχτούμε...Μπίζνες που θα του αποφέρουν κέρδη, όπως όλοι εμείς οφείλουμε να ευχόμαστε μάλιστα!!!!

Εν έτι 2012 το έκανε άλλωστε ο χριστιανός και όχι πριν το 1979 και μάλιστα τίποτα δεκαετίες, έτσι δεν είναι???

Οι μπίζνες λοιπόν γίνονται για προσδοκώμενα κέρδη, από κάθε επιχειρηματία, αν δεν κάνω λάθος...

Επειδή λοιπόν μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου ενασχόλησης είναι τα business plans, απορώ τι σόι τέτοιο έχει εκπονήσει ο Ιβάν στο επιχειρείν του που αφορά τον Π.Α.Ο.Κ. και πως είναι δυνατόν επί 5 χρόνια να ανέχεται ο ίδιος μόνο να βάζει λεφτά, δίχως σήμερα να φαίνεται καν η προοπτική, όχι μόνο να βγάλει κέρδη, αλλά ούτε καν να πάρει πίσω όσα έχει ήδη βάλει ή θα συνεχίσει να βάζει στο εξής...

Για όσους δεν κατέχουν την "επιστήμη" των businss plans, (αλλά και για όσους την γνωρίζουν) δίνω ένα βασικό σημείο, το οποίο αν δεν εξετάζεται ενδελεχώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το πλάνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχει κι αν πετύχει θα είναι μόνο επειδή κατά τύχη όλα πήγαν καλά, αν και ανεξέταστα...

Λέγεται S.W.O.T., είναι αρκτικόλεξο και κάθε γράμμα σημαίνει κάτι (που απαραίτητα εξετάζεται συνέχεια κατά την διάρκεια υλοποίησης ενός επιχειρηματικού πλάνου), είτε για την ίδια την εταιρία, (S = Strong points-δυνατά σημεία, W = Weak points-αδύναμα σημεία), είτε για το "περιβάλλον" στο οποίο δραστηριοποιείται αυτή (O = Opportunities-ευκαιρίες, T = Threats-απειλές)...

Αν λοιπόν εξετάσετε ενδελεχώς όλα αυτά τα σημεία για τον Π.Α.Ο.Κ. και το περιβάλλον που δραστηριοποιείται, θα δείτε ότι πολλά πράγματα έχουν πάρει εδώ και χρόνια έναν λάθος δρόμο και αν υπήρχε οποιοσδήποτε πίσω απ αυτό το πλάνο, με δεδομένο ότι αυτό έχει στηθεί λάθος και μάλιστα δεν αναπροσαρμόζεται, με σκοπό το, έστω και μελλοντικό πια, κέρδος, θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει κλοτσηδόν...Έτσι γίνεται στις επιχειρήσεις που κάνουν επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων με σκοπό τους το κέρδος, είναι όχι μόνο αξίωμα, αλλά ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!!

Τώρα, αν βγει κανένας και με πει "μα ο Ιβάν, ο Πόντος, ο ξεριζωμός" και τίποτα τέτοια, ε δικαιολογημένα δεν θα τον λάβω και υπ όψιν μου σοβαρά, συμπαθάτε με...

Υ.Γ Περιμένω εναγωνίως τον @kat5 να ξαναρίξει σύρμα στον δάσκαλο για PAOKmania Univercity... ;) :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Τρί 10 Ιαν 2017, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
KOSTAS54

Δημοσίευση από KOSTAS54 »

BlackBlockAttack έγραψε:Sorry που παρεμβαινω αλλα νομιζω οτι στη δημοκρατια που ζουμε δε μπορεις να διωξεις καποιον απο την εταιρεια του...Ειδικα εαν εχει βαλει χρηματα και ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του μονο αν το θελει και πουλησει φευγει καποιος
Αυτό που γράφεις, ισχύει για τα φυτά, τους χειροκροτητές και τα πρόβατα, όπως εσύ, ο erptol,ο sic, εγώ κλπ.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι με DNA, που θέλουν τον ΠΑΟΚ ψηλά, που έχουν άλλους τρόπους, πχ σαν αυτόν που σούταραν τον Παντελάκη ή τα σκουλήκια τον Κοντομηνά ή οι βάζελοι την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

ΥΓ. Κύριε Σαββίδη, παρακαλώ ρίξτε καμιά ματιά κι εδώ μέσα, γιατί νομίζω ότι τα στελέχη σας έχουν έλλειμμα γνώσεων και ικανοτήτων κι εσείς ψιλοάσχετος μου φαίνεστε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KOSTAS54 την Τρί 10 Ιαν 2017, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Ωραία επιχειρήματα Κώστα μου...Ό,τι ακριβώς περίμενα από σένα...Να είσαι καλά που με επιβεβαιώνεις... 8-)
Είναι κι αυτό το ότι δεν είσαι και είρωνας, δεν το ξεχνάω... :D
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευση από eorptol1 »

KOSTAS54 έγραψε:
Αυτό που γράφεις, ισχύει για τα φυτά, τους χειροκροτητές και τα πρόβατα, όπως εσύ, ο erptol,ο sic, εγώ κλπ.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι με DNA, που θέλουν τον ΠΑΟΚ ψηλά, που έχουν άλλους τρόπους, πχ σαν αυτόν που σούταραν τον Παντελάκη ή τα σκουλήκια τον Κοντομηνά ή οι βάζελοι την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

ΥΓ. Κύριε Σαββίδη, παρακαλώ ρίξτε καμιά ματιά κι εδώ μέσα, γιατί νομίζω ότι τα στελέχη σας έχουν έλλειμμα γνώσεων και ικανοτήτων κι εσείς ψιλοάσχετος μου φαίνεστε.
Μία χαρά τα λέει Γκόραν το αρχιλαμογιο Κόκκαλης πρώτος τίτλος στα 4,5 χρόνια εμείς που είμαστε 520 χλμ μακριά από το μπουρδέλο θα αργήσουμε λίγο παραπάνω.....
Ksenitemenos4

Δημοσίευση από Ksenitemenos4 »

goran 64 έγραψε: Οι μπίζνες λοιπόν γίνονται για προσδοκώμενα κέρδη, από κάθε επιχειρηματία, αν δεν κάνω λάθος...

Επειδή λοιπόν μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου ενασχόλησης είναι τα business plans, απορώ τι σόι τέτοιο έχει εκπονήσει ο Ιβάν στο επιχειρείν του που αφορά τον Π.Α.Ο.Κ. και πως είναι δυνατόν επί 5 χρόνια να ανέχεται ο ίδιος μόνο να βάζει λεφτά, δίχως σήμερα να φαίνεται καν η προοπτική, όχι μόνο να βγάλει κέρδη, αλλά ούτε καν να πάρει πίσω όσα έχει ήδη βάλει ή θα συνεχίσει να βάζει στο εξής...

Για όσους δεν κατέχουν την "επιστήμη" των businss plans, (αλλά και για όσους την γνωρίζουν) δίνω ένα βασικό σημείο, το οποίο αν δεν εξετάζεται ενδελεχώς και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το πλάνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχει κι αν πετύχει θα είναι μόνο επειδή κατά τύχη όλα πήγαν καλά, αν και ανεξέταστα...

Λέγεται S.W.O.T., είναι αρκτικόλεξο και κάθε γράμμα σημαίνει κάτι (που απαραίτητα εξετάζεται συνέχεια κατά την διάρκεια υλοποίησης ενός επιχειρηματικού πλάνου), είτε για την ίδια την εταιρία, (S = Strong points-δυνατά σημεία, W = Weak points-αδύναμα σημεία), είτε για το "περιβάλλον" στο οποίο δραστηριοποιείται αυτή (O = Opportunities-ευκαιρίες, T = Threats-απειλές)...

Αν λοιπόν εξετάσετε ενδελεχώς όλα αυτά τα σημεία για τον Π.Α.Ο.Κ. και το περιβάλλον που δραστηριοποιείται, θα δείτε ότι πολλά πράγματα έχουν πάρει εδώ και χρόνια έναν λάθος δρόμο και αν υπήρχε οποιοσδήποτε πίσω απ αυτό το πλάνο, με δεδομένο ότι αυτό έχει στηθεί λάθος και μάλιστα δεν αναπροσαρμόζεται, με σκοπό το, έστω και μελλοντικό πια, κέρδος, θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει κλοτσηδόν...Έτσι γίνεται στις επιχειρήσεις που κάνουν επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων με σκοπό τους το κέρδος, είναι όχι μόνο αξίωμα, αλλά ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!!

Τώρα, αν βγει κανένας και με πει "μα ο Ιβάν, ο Πόντος, ο ξεριζωμός" και τίποτα τέτοια, ε δικαιολογημένα δεν θα τον λάβω και υπ όψιν μου σοβαρά, συμπαθάτε με...

Υ.Γ Περιμένω εναγωνίως τον @kat5 να ξαναρίξει σύρμα στον δάσκαλο για PAOKmania Univercity... ;) :D
1) γκοραν συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα μετα απο δυο μερες επρεπε να κοιμηθω :D
2) ιδιαιτερες γνωσεις δεν εχω για μπιζνες πλανς και μανατζμεντ αλλα προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενας επιχειρηματιας που αποφασιζει να ασχοληθει με το ποδοσφαιρο με σκοπο να βγαλει χρηματα, τουλαχιστον οχι αμεσα, εκτος αν μιλαμε για απατεωνες και εγκληματιες...και εγω πιστευω οτι ο ιβαν εχει και αλλους λογους που ασχοληθηκε με τον ΠΑΟΚ αλλα εως τωρα δεν εχω διαβασει μια λογικη εξηγηση γιατι να θελει να περιορισει την εξελιξη της ομαδας που θα εξυπηρετουσε τα συμφεροντα του...δηλαδη συμφερει τον ιβαν να εχει χρεη η παε, να μην εχει αγωνιστικες επιτυχιες και να μην τον στηριζουν πολλοι οπαδοι? ισα ισα που το αντιθετο θα ηταν πιο λογικο....
3) οσον αφορα το τι ειδους πλανο εχει κανει για τον ΠΑΟΚ, επιτρεψε μου να μην δωσω προσωπικα τοση μεγαλη βαρυτητα σε μπιζνες πλανς οταν μιλαμε για το ελληνικο ποδοσφαιρο...αν θελεις σε καποιο αλλο τοπικ η εδω μπορεις να μου πεις ποια πραματα πιστευεις οτι πηραν λαθος δρομο,τοσο που να σε κανουν να αμφισβητεις ισως τις προθεσεις του...μπορει να κανω λαθος αλλα οταν στις 'απειλες' εχεις να κανεις με εγκληματικες οργανωσεις και τεραστια συμφεροντα, οταν οι 'ευκαιριες' ειναι μηδαμινες αφου μιλαμε για ενα προιον (το πρωταθλημα οχι η παε) εξευτελισμενο σε μια χρεωκοπημενη χωρα, και εναν ΠΑΟΚ απο την αλλη με τις χιλιες δυο ιδαιτεροτητες που εχει και τα βαρη που κουβαλουσε απο το παρελθον, για μενα ειναι πολυ νωρις για οποιαδηποτε συμπερασματα...εξαλλου δεν νομιζω να διαφωνεις οτι οικονομικα μοντελα και μπιζνες πλαν υπαρχουν χιλια δυο και πολλες φορες αποτυγχανουν η αναπροσαρμοζονται...
4) νομιζω οτι για πρωτη χρονια φετος η ομαδα δεν ειχε χασουρα, δεν ειναι δειγμα προοδου αυτο, αφου οπως ειπες κυριος στοχος ειναι να υπαρξει καποια στιγμη κερδος?
5) αν ο ιβαν το κοιτουσε τοσο 'λογιστικα' παντως το θεμα θα μπορουσε να μην πληρωσει τα χρεη και να γινει τιγρης...γενικα το να ασχοληθει καποιος με τον ΠΑΟΚ οταν το εκανε ο ιβαν ηταν για να το θεσω κομψα 'ενα εγχειρημα με τεραστιο ρισκο΄και αν βασιζοταν σε μοντελα και πλανα δεν θα επρεπε να ασχοληθει ποτε...
6)επισης φανταζομαι οτι ο ιβαν ξερει πολυ καλυτερα απο εμας λεπτομερειες για το ποσα εχει κανει για τις απειλες, τις ευκαιριες κτλ που λες, εμεις δεν ξερουμε ουτε το ενα δεκατο...
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Αν και θα έπρεπε να είναι στο τόπικ του Ιβάν, αλλά...fuck it..

SWOT analysis για μπίζνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο..;;;; Σόρρυ, αλλά δεν νομίζω οτι ο Ιβάν και οι στρατιές που έχει για managers πήραν τα βιβλία τους Introduction to Business Strategy - BS-101 και ακολούθησαν κατά γράμμα οδηγίες.

SWOT σε ένα χώρο που παίζει μπάλα (και) η μαφία δε στέκει.

Και όλα ξεκινούν (και ίσως τελειώνουν) στην υπόθεση οτι η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο γίνεται για να αποφέρει κέρδη. Παράλληλα/παράπλευρα ναι. Άμεσα σε φάση bottomline, ROI, BE point, NPV κλπ χλωμό.

Οπότε ας κρατήσουμε το οτι "μάλλον" ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει και πως το κάνει και το αποτέλεσμα θα δείξει.

ΥΓ. SWOT analysis δεν είναι πανάκεια. Ούτε 100% αποδεκτή, και παίζουν και χοντρά αντι-επιχειρήματα, αλλά είμαστε τόσο οφφ τόπικ όσο και η διάμετρος της σούφρας των γαύρων στην Ευρώπη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”