Την περίοδο αυτή έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε reset στη "μνημη" της ομάδας για το πως βλέπει τον θεσμό του προπονητή και να διορθώσει λάθη του παρελθόντος. Εχουμε στον κορμό της βασικής ομάδας 7-8 νέους παίκτες χωρίς την "μνήμη" των προηγούμενων χρόνων, 2-3 παίκτες επένδυση από τον περσινό κορμό σε συνέχεια του περσινού πλάνου και δίπλα σε αυτούς ο Ιβιτς αποφάσισε ότι θα έχουν ρόλο και οι Γλύκος και Τζαβέλας τους οποίους ανανέωσε για να τους έχει μαζί τους στο πλάνο του καθώς και όσους παλιούς κράτησε στο ρόστερ. Είναι αυτονόητο πως ότι έγινε έχει και ηθικό μέρος αφού η εμπιστοσύνη αυτή του προπονητή στα μάτς με Πανιώνιο και Ατρόμητο προδόθηκε. Αν αυτά που είδαμε από τον Τζαβέλα έγιναν για να ανακατευτεί η τράπουλα και να έρθουν τα φιλαράκια από την αφάνεια στην επιφάνεια επειδή το έχει γράψει η "μνήμη" του ότι είναι εφικτό, η αν ήθελε να την περνάει ζάχαρη μέχρι τα πλει οφ επειδή το έχει γράψει και αυτό η "μνήμη" του ή για άλλους λόγους εντός η εκτός "μνήμης", σημασία έχει ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή και της ομάδας. Η δήλωση του Ιβιτς ότι εγώ του ανανέωσα δείχνει αυτή ακριβώς την αίσθηση προδοσίας που δέχθηκε, όπως και η δήλωση ότι θα παίζουν μόνο όσοι είναι 100% μαζί μου και προφανώς αυτή η δήλωση δεν απευθύνονταν στους νέους παίκτες (παρότι φάνηκε να έχουν επηρεαστεί) αλλά ήθελε να θυμίσει στους παλαιότερους με "μνήμη" ότι είστε εδώ γιατί σας εμπιστεύτηκα να είστε στα πλάνα μου.
Ο Ιβιτς κατά πολύ μεγάλο ποσοστό με τις κινήσεις του καλοκαιριού έθεσε τις βάσεις για το reset της μνήμης που αφορά τον θεσμό του προπονητή και ίσως πίστευε ότι το πέτυχε στο 100% μη περιμένοντας την αχαριστία και την προδοσία για αυτό και αυτή η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ αντίδραση του. Οι εχθροί μας θα σκυλιάσουν να τον φάνε γιατί πολύ απλά αυτή η "επιτυχία" θα γράψει και στην καθαρή "μνήμη" των 7-8 νέων παικτών και με τα 3ετή και 4ετή συμβόλαια τους θα διαιωνιστεί σε βάθος τετραετίας χωρίς να μπορέσεις να την καθαρίσεις. Καταστροφή δεν είναι καμία ήττα που κάναμε ή θα κάνουμε από δω και πέρα, όπως πολλοί προσπαθούν ή θα προσπαθήσουν να μας περάσουν. Καταστροφή θα είναι να συνεχιστούν τα ίδια για τις επόμενες 3-4 χρονιές ως αλληλουχία των αποφάσεων που μπορεί να πάρουμε παρορμητικά ή κάτω από την πίεση των εχθρών μας. Αδέλφια, να κλείσουμε τα αυτιά μας και να είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν και τρέφονται από την διαιώνιση της ίδιας συμπεριφοράς στον θεσμό του προπονητή. Σαν οπαδοί με αγάπη στην ομάδα μπορούμε να δώσουμε πολλά αν απλά εμπιστευτούμε και αγκαλιάσουμε την προσπάθεια της ομάδας μας και σταθούμε απέναντι σε όσους βολεύονται και τρέφονται από τα πισωγυρίσματα.
Στα μάτια μου η ομάδα γιγαντώνεται με σταθερά βήματα. Την πρώτη τριετία του Ιβάν πήρε άριστα στα οικονομικά, πήρε μέτρια στην οργάνωση των δομών και υποδομών και κάτω από την βάση στα αγωνιστικά αφού δεν ήρθαν τίτλοι. Θα είμαι πολύ ικανοποιημένος αν την τριετία που διανύουμε ως το τέλος του 17-18: α)κρατήσουμε το άριστα στα οικονομικά, β) ανέβουμε στο άριστα στην οργάνωση των δομών (θεσμοί προπονητή, ΤΔ, στελεχών και μελών ομάδας, ακαδημίες, μάρκετινγκ, επικοινωνία κλπ) και υποδομών (προπονητικό, γηπεδικό) και γ) βελτιώσουμε στο μέτρια με καλά το αγωνιστικά με καποιο/ους τίτλους. Τότε νομοτελειακά θα υπάρχει η υγεία και η βάση για την ολοκληρωτική γιγάντωση ώστε να έρθει και το μόνιμα άριστα στο αγωνιστικό με διαρκείς τίτλους.
@goran 64. E χαρά μου Γρηγόρη αμα έστρωσα ένα λιθαράκι στο δρόμο σου για το γήπεδο