Συζήτηση περί στόχων και ανάπτυξης του Π.Α.Ο.Κ μας

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis01

Re: Συζήτηση περί στόχων και ανάπτυξης του Π.Α.Ο.Κ μας

Δημοσίευση από tolis01 »

Πως να αλλάξει ρε Γκόραν; ΝΑ φύγει ο Βάνιας και να πάρει πίσω το κεφάλαιο .. ούτε θέλω να το σκέφτομαι..

Να αρχίζει να μοιράζει πρόστιμα μετά από ξεφτιλίκια στυλ Ατρόμητου;
Να το αλλάξει.

Επιτέλους όταν ακούγονται μουρμούρες από τους πλούσιους 20+χρονους να τους κόβει το βήχα ΠΑΡΑΥΤΑ;
Μαζί σου.

Το φετινό σε κάνει να τρελαίνεσαι. Εκεί που στο τσακ δεν πέρασε Άγιαξ ή δε διέσυρες γάβρο στο σπίτι του πχ ή αναρωτιέσαι γιατί δε βάζεις 4-5 γκολ το παιχνίδι (φυσιολογικά σύμφωνα με την τότε εικόνα) ξαφνικά έχεις το μαγκωμένο, παραλυμένο σύνολο.
Εγώ κι εσύ κι ο άλλος τι θα κάναμε; Εδώ σε θέλω...
Άβαταρ μέλους
ace79grpaok

Δημοσίευση από ace79grpaok »

Αποφυγή του υποβιβασμού είναι ο νέος στόχος έτσι που μας κατάντησαν.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Τόλη μου, "εγώ κι εσύ κι ο άλλος" αν αναλαμβάναμε την Π.Α.Ε., μαθηματικά θα φτάναμε να έχουμε τα χάλια του ρούλη και της γριάς σε δυο τρία χρόνια...Γιατί εμείς είμαστε εμείς...Απλοί οπαδοί και τίποτα παραπάνω...

Ο Θ.Ζ. όμως για παράδειγμα, έφτασε τον Π.Α.Ο.Κ. να διεκδικεί Πρωτάθλημα στον τρίτο χρόνο της παρουσίας του στην διοίκηση της ομάδας, δίχως να είναι ούτε τεχνοκράτης, ούτε κάνας φραγκάτος!!!! Ψέματα??? ΟΧΙ...

Ας κάτσει λοιπόν να παραδειγματιστεί τουλάχιστον από εκείνον, ο οποίος είναι το πιο πρόσφατο σωστό παράδειγμα καλών αγωνιστικών (και σχετικά σύντομων) αποτελεσμάτων της ομάδας κι ας κάνει τα αυτονόητα για να το πετύχει κι ο ίδιος!!!!

Μπορεί όμως να κάνει τα αυτονόητα, τα οποία όπως προσωπικά εκτιμώ είναι τα παρακάτω???

1...Να δώσει όραμα στον λαό και να τον συσπειρώσει γύρω απ την ομάδα...ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!

2...Να δώσει τα κλειδιά σε κάποιον/κάποιους γνώστες του ποδοσφαίρου με χρονικό ορίζοντα 3 χρόνων... ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 3 ΧΡΟΝΩΝ, όχι 6-7 μηνών όμως!!!!

3...Να βάλει τον εαυτό του (και τον γιο του) κάτω απ τον Π.Α.Ο.Κ. κι ας τον λένε "μουγκοΙβάν", όπως τον άλλο τον λέγανε "μουγκοΘόδωρα"...
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. δίχως μεγάλα λόγια!!!!

4...Να ξεκαθαρίσει ότι αυτό είναι το σχέδιο του κι όποιοι δεν γουστάρουν καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά απ τον Π.Α.Ο.Κ. για να μην αναγκάζεται να τους διώχνει ο ίδιος με τις κλωτσιές κάθε φορά!!!!
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ!!!!

5...Να φροντίσει η ομάδα να έχει σιδηρά πειθαρχία κι όχι να είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δίνετε"!!!!
ΣΙΔΗΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ κι όσο έχει να πληρώνει extra πριμ επιτυχιών, άλλο τόσο να δικαιούται να βάζει δίκαια πρόστιμα σε κάθε αποτυχία!!!!

Προσωπικά λοιπόν σαν Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ., έτσι θα ξεκινούσα να κάνω από αύριο, αφού με όλα όσα έχω κάνει ως τώρα, το μόνο που κατάφερα είναι και η ομάδα μου να πηγαίνει σημειωτόν και ο τεράστιος λαός της να απομακρύνεται κουρασμένος, απελπισμένος, απαισιόδοξος για το μέλλον της κι αηδιασμένος απ το παρόν της!!!!

Υ.Γ. Αλλά ξέχασα...Sorry...Εγώ είμαι ένας απλός ρομαντικός οπαδός κι όχι ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ.!!!! :oops:
PAOKhead

Δημοσίευση από PAOKhead »

tolis01 έγραψε: Το φετινό σε κάνει να τρελαίνεσαι. Εκεί που στο τσακ δεν πέρασε Άγιαξ ή δε διέσυρες γάβρο στο σπίτι του πχ ή αναρωτιέσαι γιατί δε βάζεις 4-5 γκολ το παιχνίδι (φυσιολογικά σύμφωνα με την τότε εικόνα) ξαφνικά έχεις το μαγκωμένο, παραλυμένο σύνολο.
Εγώ κι εσύ κι ο άλλος τι θα κάναμε; Εδώ σε θέλω...
Βασικά αυτή είναι μια εικόνα που επαναλαμβάνεται με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά και αυτή με Τουντορ. Ειδικός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι μεγάλο ρόλο παίζει αυτό το "τσακ" που αναφέρεις. Και πέρυσι και φέτος φέραμε αποτελέσματα πολύ άδικα στις αρχές της σεζον. Είτε λόγω διαιτησίας, είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω ατυχίας/αστοχίας, είτε όλων αυτών μαζί. Αυτά τα χαμένα μέσα από τα χέρια μας αποτελέσματα δημιουργούν έξτρα πίεση και άγχος και βλέπω ότι η ομάδα σαν σύνολο δεν μπορεί να τα διαχειριστεί.

Γνώμη μου είναι ότι αυτό που λείπει δεν είναι η ποιότητα αλλά 1-2 παίχτες ηγέτες. Ένας για τα χαφ και ένας για την επίθεση. Κάποιοι που ακόμα και στις κακές μέρες δεν θα φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες μέσα στο γήπεδο και να μπορούν να τραβήξουν και τους υπόλοιπους. Μέχρι στιγμής, ειδικά στα χαφ δεν υπάρχει κανένας τέτοιος. Μόλις ζορίσουν τα πράγματα πελαγοδρομούν όλοι παρόλο που δεν είναι κακοι παίχτες.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι άσπρο-μαύρο το όποιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και για αυτό μοιάζει και ακατόρθωτο να λυθεί:

1) Άμπαλη διοίκηση η οποία πελαγοδρομεί από υπερ-παρεμβατική-συγκεντρωτική έως παντελώς απούσα ή παρορμητική άνευ πλάνου
2) Οι προπονητές είναι το σύνηθες και εύκολο εξιλαστήριο θύμα με αποτέλεσμα να είναι μονίμως μπάχαλο τα αποδυτήρια
3) Αδυναμία - ανικανότητα της διοίκησης/ιδιοκτησίας να προστατεύσει την ομάδα εξω-αγωνιστικά. Το όποιο κίνητρο χάνεται νωρίς νωρίς όταν βλέπουν όλοι - ακόμα και οι φρέσκοι, για τους άλλους δεν μιλάμε, πια είναι συνηθισμένοι - οτι Ο,ΤΙ και να κάνουνε, ο κόκκινος δυνάστης θα βγει από πάνω ζάχαρη και εάν χρειαστεί και με βούλευμα.
4) Ατιτλίαση λόγω και κακών αγωνιστικών επιλογών και λόγω συστήματος --> μόνιμο άγχος για άμεση επιτυχία --> αποφάσεις εν βρασμώ --> απουσία σταθερότητας
5) Απουσία ηγετικών μορφών στο αγωνιστικό --> η ομάδα συνηθίζει στην ήττα και ως οργανισμός αποδέχεσαι παθολογικά την αποτυχία και τη μετριότητα βρίσκοντας μονίμως δικαιολογίες οι οποίες και να ισχύουν απλά δεν σε αφήνουν να κάνεις το παραπάνω βήμα. Η ομάδα έχει ανάγκη από επιτυχίες, οι οποίες δεν έρχονται λόγω των ανωτέρω λόγων.
6) Η απουσία πλάνου οδηγεί το ΙΒ σε σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες ενισχύονται από τους κάκκιστους συμβούλους που έχει κατά καιρούς λόγω της αμπαλίασής του. Οπότε ξοδεύει πολλά που πάνε άκλαφτα και αμέσως μετά σφίγγει το ζωνάρι. Αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ μονίμως να θέλει καμια 10αριά μεταγραφές για να κάνει σοβαρή και σταθερή ομάδα και στο χόρτο και στον πάγκο.
7) ΕΟ: ό,τι και να λέμε, κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα χώσει γερά φράγκα όταν βλέπει οτι η ΕΟ ζει και βασιλεύει και ακόμα και η FIFA θα επιστρατευτεί μαζί με μπουρλότα κλπ προκειμένου να μην αλλάξει βεζύρη το ελληνικό μπουρδέλο.

Τι στόχους επιτρέπουν όλα αυτά;

Για εμένα ο στόχος πρέπει να είναι να μπει ένα πλάνο ΞΕΚΑΘΑΡΟ σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, αγωνιστικό, οργανωτικό, εξω-αγωνιστικό, επιχειρηματικό) και να υπηρετηθεί ΠΙΣΤΑ από ΟΛΟΥΣ για όσο χρονικό διάστημα αποφασίσουν. Ο ΙΒ απλά να σταματήσει να ασχολείται (τώρα έγινε και πρόεδρος), ο ΓΣ να σταματήσει να ασχολείται διοικητικά πλέον συγκεκριμένου ρόλου, που δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι στο επίπεδο εμπειρίας του, και να δωθούν τα κλειδιά σε άτομο που θα φέρει σε πέρας αυτό το πλάνο. Εάν αποτύχει αυτό, ο επόμενος για το ΙΔΙΟ πλάνο. Είτε πιστεύεις στο πλάνο σου και ψάχνεις ποιος θα στο υλοποιήσει/πετύχει, είτε αλλάζεις πλάνο ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε τριμήνου. Και στο τέλος το κλείνεις το μαγαζάκι.

Ο ΠΑΟΚ στα χρόνια του ΙΣ δεν έχει στόχους. Έχει ευκαιριακές στοχεύσεις.

Τη μια θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα με τη μία. Την άλλη 3ετές πλάνο. Την παράλλη ταλέντα, την επόμενη Μπερμπάτωφ. Μια ακόμα προπονητής τοτέμ, την άλλη φέρελπις. Τη μια τα χώνουμε σε ό,τι βρούμε για το κύπελλο και σε πάει ασάλιωτο στον ημιτελικό. Και όλες τις φορές η ομάδα χωρίς στεγανά, χωρίς σταθερές, χωρίς παίκτες ηγέτες, με τον καθένα να κάνει ό,τ θέλει είτε ΑΡΔ, είτε μάνατζερ, είτε παίκτης, είτε διαιτητής, είτε σύμβουλος.

Όταν ο ΠΑΟΚ και η διοίκησή του υπηρετήσουν ΠΙΣΤΑ ένα δεδομένο ΠΛΑΝΟ και όχι αρπαχτές (πέφτει η ΕΟ πάω για τίτλο, αλλά λάου λάου γιατί από Οκτώβρη θα σιγουρευτούμε - πάω για κύπελλο, φέρε Νάτχο - πάω για Ευρώπη προκριματικά, φέρε Στοχ - πάω να γίνω φυτώριο Βαλκανίων, φέρε Σάμπο και Ζάιρο και το χαμηλότερο ποδοσφαιρικό IQ που έχω δει, το Λέοβατς - πάω να γίνω Σαχτάρ, αλλά με δανεικούς και τζαμπέ), τότε θα έχει νόημα να ξανασχοληθούμε σοβαρά. Μέχρι τότε μη χαλιέστε όσο μπορείτε.

Σόρρυ για το σεντόνι.
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

Ωραίο τοστ
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

PAOKhead τελικά εκεί καταλήγω κι εγώ, θέλεις 1-2 αγωνιστικά αρχηγούς που να τσαντίζονται όταν χάνουν.
Τέτοιους μόνο Μαλεζά (που παίζει δεν παίζει) και Μάτος βλέπω.

Γιατί δεν εξηγείται πριν 1 μήνα να μετράς τα τετατέτ που χάνεις και τώρα να μη μπορείς να αλλάξεις 2 μπαλιές. Δεν εξηγείται.
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

ΜΠΑΝΕ τα σέβη μου!!!!
Άβαταρ μέλους
painkiller4

Δημοσίευση από painkiller4 »

Bane απλά RESPECT
johnys999

Δημοσίευση από johnys999 »

Η γνώμη μου είναι ότι κανένας μακροπρόθεσμος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο σαν οργανισμός, από τον μεγαλομέτοχο έως τον τελευταίο φίλαθλο, δεν αποβάλλουμε την αλαζονεία των τελευταίων ετών. Να σας πω τι εννοώ πριν μου την πέσετε. Φίλαθλοι - οπαδοί. Έλα μωρέ, με τον Πανιώνιο παίζουμε, το παραρτηματάκι. Ή με το βάζελο του αφραγκούζου. Ή με το αεκάκι του καβούρια. Ή με το Γιάννενο που δεν έχει να πληρώσει τους παίχτες. Με όποιον και να παίζουμε η ίδια νοοτροπία. Ακόμα και στην Ευρώπη, όταν δεν αντιμετωπίζουμε ομάδα φίρμα. Έλα μωρέ, ποια είναι η Κράσνονταρ? Κι ας είχε τριπλάσιο μπάτζετ από μας. Κι όταν έρχονται οι ήττες, τα πάντα μεγενθύνονται και δημιουργούνται οι κρίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η έλλειψη σεβασμού τα τελευταία χρόνια προς οποιονδήποτε αντίπαλο περνάει και στους παίχτες και βγαίνει σε χαλαρότητα ή σε αφέλεια την ώρα του αγώνα. Και δε νομίζω ότι ήταν ποτέ στοιχείο του dna.
Πάμε και στη δημιουργία παιχτών από τις ακαδημίες. Τι ωραίο που ακούγεται. Έλα όμως που θέλει πρόγραμμα, ποδοσφαιράνθρωπους, εμπειρία, πρωτογενές υλικό, ταλέντο, έλα που ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να το κάνουν σε σταθερή βάση. Κι όλες αυτές έχουν περάσει πριν τα προαπαιτούμενα στάδια, έχουν φήμη, τίτλους, τεχνογνωσία, σκάουτς, τεράστιο συνήθως μπάτζετ για τα δικά μας δεδομένα. Η πίστη στις ακαδημίες ξεκίνησε από ανάγκη τα πέτρινα χρόνια και συνεχίστηκε επί Σαββίδη μάλλον και από την ανάγκη να βολεύεται κόσμος. Δεν λέω ότι οι ακαδημίες δεν χρειάζονται αλλά είμαι σίγουρος ότι στοιχίζουν πολύ περισσότερα απ όσα αποδίδουν και ποντάρουμε σε αυτές χωρίς να το αξίζουν.
Δημιουργία προπονητών, νέοι φιλόδοξοι που θα εξελιχτούν. Κι αυτό καλό ακούγεται. Έλα όμως που και αυτό ελάχιστες ομάδες το έχουν καταφέρει. Κι εκεί που αποτυγχάνουν σχεδόν όλοι, γιατί πιστεύουμε ότι εμείς θα πετύχουμε? Γίνεται ομάδα με τέτοια πίεση και νέος φιλόδοξος τεχνικός που θα έχει και αποτυχίες? Και με ποια κριτήρια ορίζεται ο προπονητής? Γίνεται να φτάνει η γνώμη του κόσμου και οι συμπάθειες του μικρόκοσμου γύρω από την ομάδα?
Ποδοσφαιράνθρωποι. Πόσοι πραγματικοί γνώστες -αποδεδειγμένα, στην Ευρώπη, όχι στην ψωροκώσταινα- έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια? Το πολύ δύο κατά τη γνώμη μου. Και διώχτηκαν γιατί εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς, ξέρουμε καλύτερα, άσχετα αν αυτό πάει αντίθετα με όσα κάνουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι του επιπέδου μας στην Ευρώπη. Αποφάσεις με ελαφρά τη καρδία, χωρίς σεβασμό στο άθλημα και τους κανόνες του.
Μεταγραφές. Συνήθως είναι απόνερα της αλαζονείας και της πίεσης που αυτή δημιουργεί. Παίχτες από υπερτιμημένες αγορές, με μεγάλα συμβόλαια βεβαίως βεβαίως, δεν είμαστε ατρόμητος, που για να μην κοστίσουν και πάρα πολύ ας είναι ελεύθεροι ή όσο πιο φτηνοί γίνεται. Λες και οι άλλοι που αγοράζουν και συχνά ακριβά είναι μ@λ@κες και μόνο εμείς οι ξύπνιοι. Μεταγραφές των ιδιοκτητών, άσχετα αν οι παίχτες μπορούν να προσφέρουν ή όχι. Το χειμώνα μεταγραφές ονόματα, γιατί οι ήττες έχουν δημιουργήσει πίεση κι έχει αδειάσει το γήπεδο. Οι μεταγραφές γίνονται για το κλίμα κι όχι για την ουσία. Μικρές ηλικίες? 'Ελα μωρέ, φυτώριο είμαστε? Κι ας μας άρεσαν τα λεφτά του Μακ και θα μας αρέσουν τα λεφτά του Τσίμιροτ και του Γκάρυ. Λες και οι πλούσιες ομάδες δεν πουλάνε.
Μακρόχρονο πλάνο? Ούτε γι αστείο.
Και για όλα αυτά παιδιά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια, κάπως έτσι θα πηγαίνουμε, άλλοτε λίγο καλύτερα. άλλοτε χειρότερα. Σόρι για το σεντόνι, ήθελα να τα πω να ξεσπάσω λιγάκι.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

@bane1980, το να σου γράψω και του λόγου μου Respect, τα σέβη μου ή μπράβο ή + 1926, θεωρώ ότι θα είναι σαν να ευλογάω τα γένια μου, για όσα έγραψα ο ίδιος, μάλιστα δυο posts μόλις παραπάνω απ το δικό σου...

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, όπως και όλους όσους δήλωσαν ότι συμφωνούν μαζί σου φυσικά ως τώρα:

Τι ακριβώς εννοείς καλώντας μας όλους στο τέλος του εντελώς ορθολογικού σου post "(θα έχει νόημα) να ασχοληθούμε σοβαρά, ΜΟΝΟ όταν ο Π.Α.Ο.Κ. ακολουθήσει το πλάνο που λες", κ.τ.λ.???

Μέχρι τότε δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε??? Να περιμένουμε απλά να συμβεί αυτό που λες???
Ως πότε λοιπόν να "μην χαλιόμαστε όσο γίνεται", ζώντας ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια???
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

bane1980 έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι άσπρο-μαύρο το όποιο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και για αυτό μοιάζει και ακατόρθωτο να λυθεί:

1) Άμπαλη διοίκηση η οποία πελαγοδρομεί από υπερ-παρεμβατική-συγκεντρωτική έως παντελώς απούσα ή παρορμητική άνευ πλάνου
2) Οι προπονητές είναι το σύνηθες και εύκολο εξιλαστήριο θύμα με αποτέλεσμα να είναι μονίμως μπάχαλο τα αποδυτήρια
3) Αδυναμία - ανικανότητα της διοίκησης/ιδιοκτησίας να προστατεύσει την ομάδα εξω-αγωνιστικά. Το όποιο κίνητρο χάνεται νωρίς νωρίς όταν βλέπουν όλοι - ακόμα και οι φρέσκοι, για τους άλλους δεν μιλάμε, πια είναι συνηθισμένοι - οτι Ο,ΤΙ και να κάνουνε, ο κόκκινος δυνάστης θα βγει από πάνω ζάχαρη και εάν χρειαστεί και με βούλευμα.
4) Ατιτλίαση λόγω και κακών αγωνιστικών επιλογών και λόγω συστήματος --> μόνιμο άγχος για άμεση επιτυχία --> αποφάσεις εν βρασμώ --> απουσία σταθερότητας
5) Απουσία ηγετικών μορφών στο αγωνιστικό --> η ομάδα συνηθίζει στην ήττα και ως οργανισμός αποδέχεσαι παθολογικά την αποτυχία και τη μετριότητα βρίσκοντας μονίμως δικαιολογίες οι οποίες και να ισχύουν απλά δεν σε αφήνουν να κάνεις το παραπάνω βήμα. Η ομάδα έχει ανάγκη από επιτυχίες, οι οποίες δεν έρχονται λόγω των ανωτέρω λόγων.
6) Η απουσία πλάνου οδηγεί το ΙΒ σε σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες ενισχύονται από τους κάκκιστους συμβούλους που έχει κατά καιρούς λόγω της αμπαλίασής του. Οπότε ξοδεύει πολλά που πάνε άκλαφτα και αμέσως μετά σφίγγει το ζωνάρι. Αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ μονίμως να θέλει καμια 10αριά μεταγραφές για να κάνει σοβαρή και σταθερή ομάδα και στο χόρτο και στον πάγκο.
7) ΕΟ: ό,τι και να λέμε, κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα χώσει γερά φράγκα όταν βλέπει οτι η ΕΟ ζει και βασιλεύει και ακόμα και η FIFA θα επιστρατευτεί μαζί με μπουρλότα κλπ προκειμένου να μην αλλάξει βεζύρη το ελληνικό μπουρδέλο.

Τι στόχους επιτρέπουν όλα αυτά;

Για εμένα ο στόχος πρέπει να είναι να μπει ένα πλάνο ΞΕΚΑΘΑΡΟ σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, αγωνιστικό, οργανωτικό, εξω-αγωνιστικό, επιχειρηματικό) και να υπηρετηθεί ΠΙΣΤΑ από ΟΛΟΥΣ για όσο χρονικό διάστημα αποφασίσουν. Ο ΙΒ απλά να σταματήσει να ασχολείται (τώρα έγινε και πρόεδρος), ο ΓΣ να σταματήσει να ασχολείται διοικητικά πλέον συγκεκριμένου ρόλου, που δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι στο επίπεδο εμπειρίας του, και να δωθούν τα κλειδιά σε άτομο που θα φέρει σε πέρας αυτό το πλάνο. Εάν αποτύχει αυτό, ο επόμενος για το ΙΔΙΟ πλάνο. Είτε πιστεύεις στο πλάνο σου και ψάχνεις ποιος θα στο υλοποιήσει/πετύχει, είτε αλλάζεις πλάνο ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε τριμήνου. Και στο τέλος το κλείνεις το μαγαζάκι.

Ο ΠΑΟΚ στα χρόνια του ΙΣ δεν έχει στόχους. Έχει ευκαιριακές στοχεύσεις.

Τη μια θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα με τη μία. Την άλλη 3ετές πλάνο. Την παράλλη ταλέντα, την επόμενη Μπερμπάτωφ. Μια ακόμα προπονητής τοτέμ, την άλλη φέρελπις. Τη μια τα χώνουμε σε ό,τι βρούμε για το κύπελλο και σε πάει ασάλιωτο στον ημιτελικό. Και όλες τις φορές η ομάδα χωρίς στεγανά, χωρίς σταθερές, χωρίς παίκτες ηγέτες, με τον καθένα να κάνει ό,τ θέλει είτε ΑΡΔ, είτε μάνατζερ, είτε παίκτης, είτε διαιτητής, είτε σύμβουλος.

Όταν ο ΠΑΟΚ και η διοίκησή του υπηρετήσουν ΠΙΣΤΑ ένα δεδομένο ΠΛΑΝΟ και όχι αρπαχτές (πέφτει η ΕΟ πάω για τίτλο, αλλά λάου λάου γιατί από Οκτώβρη θα σιγουρευτούμε - πάω για κύπελλο, φέρε Νάτχο - πάω για Ευρώπη προκριματικά, φέρε Στοχ - πάω να γίνω φυτώριο Βαλκανίων, φέρε Σάμπο και Ζάιρο και το χαμηλότερο ποδοσφαιρικό IQ που έχω δει, το Λέοβατς - πάω να γίνω Σαχτάρ, αλλά με δανεικούς και τζαμπέ), τότε θα έχει νόημα να ξανασχοληθούμε σοβαρά. Μέχρι τότε μη χαλιέστε όσο μπορείτε.

Σόρρυ για το σεντόνι.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

goran 64 έγραψε:@bane1980, το να σου γράψω και του λόγου μου Respect, τα σέβη μου ή μπράβο ή + 1926, θεωρώ ότι θα είναι σαν να ευλογάω τα γένια μου, για όσα έγραψα ο ίδιος, μάλιστα δυο posts μόλις παραπάνω απ το δικό σου...

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, όπως και όλους όσους δήλωσαν ότι συμφωνούν μαζί σου φυσικά ως τώρα:

Τι ακριβώς εννοείς καλώντας μας όλους στο τέλος του εντελώς ορθολογικού σου post "(θα έχει νόημα) να ασχοληθούμε σοβαρά, ΜΟΝΟ όταν ο Π.Α.Ο.Κ. ακολουθήσει το πλάνο που λες", κ.τ.λ.???

Μέχρι τότε δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε??? Να περιμένουμε απλά να συμβεί αυτό που λες???
Ως πότε λοιπόν να "μην χαλιόμαστε όσο γίνεται", ζώντας ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια???
Γρηγόρη, δεν πειράζει, δεν τα έγραψα για συλλογή "++" κλπ παρόλο που είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις σοβαρά μέλη να συμφωνούν (ή και να διαφωνούν) σημαίνει οτι το παλεύουμε ακόμα το πράγμα στο μυαλό μας (όχι όπως στο μπάσκετ πχ που έχει αφεθεί στη μοίρα του).

Για το "κλεισιμο" εννοω οτι δεν έχει νόημα να χαλάει ο καθένας μας τη μέρα του / εβδομάδα του/ μήνα του, ψυχολογία του, τηλεόρασή του ( :mrgreen: ) για όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται. Απογοητεύεσαι από κάτι, όταν αυτό το κάτι υπολείπεται των προσδοκιών ή απαιτήσεών σου. Όσο για το "σοβαρά"; να σπάμε το κεφάλι μας να δούμε τις πταίει, να μαλώνουμε εάν φταίει ο εκάστοτε Ίβιτς ή ο εκάστοτε Τζαβέλλας, να τρωγόμαστε εάν οι ΑΡΔ κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια ή εάν ο Ιβάν είναι προπονητοφάγος κλπ.

Δεν εννοώ να πάψουμε να ασχολούμαστε. Απλά εγώ ασχολούμαι για το χαβαλέ, δεν περιμένω τίποτα, δεν τρελαίνομαι πια όταν η ΕΟ κάνει όργια, δεν χαλάστηκα πάνω από 5' με τη ζέλα, αντιθέτως γούσταρα για μέρες με τη Φλωρεντία. ΚΑι όταν ασχοληθώ σοβαρά, θα σκάσω και το 200άρι (που δεν έχω κιόλας τώρα, αλλά δεν το χαλαλίζω κιόλας) να ανέβω στο ντέρμπυ ή στους 32 του EL, θα πάρω και 2η φανέλα, θα πληρώνω και τη γαμονόβα να βλέπω το ματς, θα απογοητεύω το παιδί μου στερώντας του το 2ωρο που με βλέπει τη μέρα για να βρω λινκ στη λαόλα κλπ κλπ κλπ.

Σχεδόν όλοι εδώ μέσα πληρώνουμε για την καψούρα μας με τον ΠΑΟΚ. Και χρηματικά και ψυχολογικά και κάποιοι και με την υγεία τους. (προφανώς το σχεδόν δεν πάει στους παλίκαρους που τρέχουν το site & forum...ο νοών νοείτο). Ε, όταν δω αυτά που λεω, τότε θα πειστώ οτι δεν πετάμε και εμείς τα λεφτά, τα μυαλά, και το χρόνο μας στον κουβά άδικα. Μέχρι τότε...χαλαρά και χωρίς νεύρα και χωρίς πολλή ανάλυση. Και όταν σκάει και κανα Ντόρτμουντ / Φλωρεντία ή κανα κύπελλο ή κανάς Άγιαξ, θα βγάζουμε και το άχτι μας.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
Yupis

Δημοσίευση από Yupis »

johnys999 έγραψε:Η γνώμη μου είναι ότι κανένας μακροπρόθεσμος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο σαν οργανισμός, από τον μεγαλομέτοχο έως τον τελευταίο φίλαθλο, δεν αποβάλλουμε την αλαζονεία των τελευταίων ετών. Να σας πω τι εννοώ πριν μου την πέσετε. Φίλαθλοι - οπαδοί. Έλα μωρέ, με τον Πανιώνιο παίζουμε, το παραρτηματάκι. Ή με το βάζελο του αφραγκούζου. Ή με το αεκάκι του καβούρια. Ή με το Γιάννενο που δεν έχει να πληρώσει τους παίχτες. Με όποιον και να παίζουμε η ίδια νοοτροπία. Ακόμα και στην Ευρώπη, όταν δεν αντιμετωπίζουμε ομάδα φίρμα. Έλα μωρέ, ποια είναι η Κράσνονταρ? Κι ας είχε τριπλάσιο μπάτζετ από μας. Κι όταν έρχονται οι ήττες, τα πάντα μεγενθύνονται και δημιουργούνται οι κρίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η έλλειψη σεβασμού τα τελευταία χρόνια προς οποιονδήποτε αντίπαλο περνάει και στους παίχτες και βγαίνει σε χαλαρότητα ή σε αφέλεια την ώρα του αγώνα. Και δε νομίζω ότι ήταν ποτέ στοιχείο του dna.
Πάμε και στη δημιουργία παιχτών από τις ακαδημίες. Τι ωραίο που ακούγεται. Έλα όμως που θέλει πρόγραμμα, ποδοσφαιράνθρωπους, εμπειρία, πρωτογενές υλικό, ταλέντο, έλα που ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να το κάνουν σε σταθερή βάση. Κι όλες αυτές έχουν περάσει πριν τα προαπαιτούμενα στάδια, έχουν φήμη, τίτλους, τεχνογνωσία, σκάουτς, τεράστιο συνήθως μπάτζετ για τα δικά μας δεδομένα. Η πίστη στις ακαδημίες ξεκίνησε από ανάγκη τα πέτρινα χρόνια και συνεχίστηκε επί Σαββίδη μάλλον και από την ανάγκη να βολεύεται κόσμος. Δεν λέω ότι οι ακαδημίες δεν χρειάζονται αλλά είμαι σίγουρος ότι στοιχίζουν πολύ περισσότερα απ όσα αποδίδουν και ποντάρουμε σε αυτές χωρίς να το αξίζουν.
Δημιουργία προπονητών, νέοι φιλόδοξοι που θα εξελιχτούν. Κι αυτό καλό ακούγεται. Έλα όμως που και αυτό ελάχιστες ομάδες το έχουν καταφέρει. Κι εκεί που αποτυγχάνουν σχεδόν όλοι, γιατί πιστεύουμε ότι εμείς θα πετύχουμε? Γίνεται ομάδα με τέτοια πίεση και νέος φιλόδοξος τεχνικός που θα έχει και αποτυχίες? Και με ποια κριτήρια ορίζεται ο προπονητής? Γίνεται να φτάνει η γνώμη του κόσμου και οι συμπάθειες του μικρόκοσμου γύρω από την ομάδα?
Ποδοσφαιράνθρωποι. Πόσοι πραγματικοί γνώστες -αποδεδειγμένα, στην Ευρώπη, όχι στην ψωροκώσταινα- έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια? Το πολύ δύο κατά τη γνώμη μου. Και διώχτηκαν γιατί εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς, ξέρουμε καλύτερα, άσχετα αν αυτό πάει αντίθετα με όσα κάνουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι του επιπέδου μας στην Ευρώπη. Αποφάσεις με ελαφρά τη καρδία, χωρίς σεβασμό στο άθλημα και τους κανόνες του.
Μεταγραφές. Συνήθως είναι απόνερα της αλαζονείας και της πίεσης που αυτή δημιουργεί. Παίχτες από υπερτιμημένες αγορές, με μεγάλα συμβόλαια βεβαίως βεβαίως, δεν είμαστε ατρόμητος, που για να μην κοστίσουν και πάρα πολύ ας είναι ελεύθεροι ή όσο πιο φτηνοί γίνεται. Λες και οι άλλοι που αγοράζουν και συχνά ακριβά είναι μ@λ@κες και μόνο εμείς οι ξύπνιοι. Μεταγραφές των ιδιοκτητών, άσχετα αν οι παίχτες μπορούν να προσφέρουν ή όχι. Το χειμώνα μεταγραφές ονόματα, γιατί οι ήττες έχουν δημιουργήσει πίεση κι έχει αδειάσει το γήπεδο. Οι μεταγραφές γίνονται για το κλίμα κι όχι για την ουσία. Μικρές ηλικίες? 'Ελα μωρέ, φυτώριο είμαστε? Κι ας μας άρεσαν τα λεφτά του Μακ και θα μας αρέσουν τα λεφτά του Τσίμιροτ και του Γκάρυ. Λες και οι πλούσιες ομάδες δεν πουλάνε.
Μακρόχρονο πλάνο? Ούτε γι αστείο.
Και για όλα αυτά παιδιά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια, κάπως έτσι θα πηγαίνουμε, άλλοτε λίγο καλύτερα. άλλοτε χειρότερα. Σόρι για το σεντόνι, ήθελα να τα πω να ξεσπάσω λιγάκι.
τα είπες ολα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”