Aureliano Buendia έγραψε:
Πάντως, ρε παιδιά, αλήθεια τώρα, μήπως να σταματήσουμε να το συζητάμε, αφού όλα θα κριθούν βάσει αποτελεσμάτων; Τι εννοώ;
Εννοώ ότι αν πάμε καλύτερα από εδώ και πέρα, αυτό θα αποδοθεί στην "κάθαρση" παρόλο που η μόνη φανερή ενέργεια αυτής της κάθαρσης θα είναι η αποπομπή Τζαβέλα (για πολλοστή φορά να αναφέρω ότι fine by me, εγώ εδώ και 3 χρόνια μιλάω για το φρικτό και αντί-επαγγελματικό επίπεδο χαρακτήρα αυτού του παίκτη). Η κάθαρση τότε θα γίνει νοητή ως αλλαγή νοοτροπίας και σφίξιμο λουριών, στοιχεία δηλαδή εξ ορισμού αόρατα και μη ανιχνεύσιμα.
Αν από την άλλη συνεχιστούν τα κλαρίνα, αυτό θα αποδοθεί στη "μη κάθαρση" και άπαντες θα ζητούν τότε φανερές ενέργειες, τονίζοντας πως η αποπομπή Τζαβέλα είναι ψύλλος στα άχυρα. Η κάθαρση θα πρέπει να καταστεί χειροπιαστή τότε, με κάποιον χ,ψ τρόπο. Βλέπω ήδη μπροστά μου την παράνοια της ευμετάβλητης άποψης ανάλογα με το πού θα φυσήξει ο άνεμος.
Από εκεί και πέρα, σκεφτόμουν ότι με αυτά που συμβαίνουν στο τέλος θα βγούνε όλοι ευχαριστημένοι (αν το επιτρέψουν φυσικά οι συγκυρίες). Τι εννοώ;
Εννοώ ότι αν η ομάδα πάει έστω και ελαφρά καλύτερα, ο Ίβιτς θα καθιερωθεί ως ο εξυγιαντής που καθάρισε τον κόπρο του Αυγεία και θα κριθεί ελαστικότερα ως προς τα προπονητικά του επιτεύματα.
Ο Ιβάν θα αξιολογηθεί θετικά υπό την έννοια ότι επιτέλους το "πήρε αλλιώς" και έκοψε τις παθογένειες και από εδώ και πέρα θα διοικεί και ως "ένας από εμάς" αλλά και ως Γερμανός τεχνοκράτης.
Ο κόσμος θα νιώσει πως είναι ο ντομπρότερος του πλανήτη, πως το μόνο που θέλει είναι σταράτες κουβέντες και ότι ήταν αυτός που προώθησε την κάθαρση. Και ξανά προς τη δόξα θα τραβήξει καλωδιώμενος σε ραδιόφωνα, sites και τα ρέστα και μακριά, φυσικά, από το γήπεδο και τη φωνή.
Οι παίκτες, όσοι μείνουν, εφόσον η ομάδα τα πάει λίγο καλύτερα, θα λάβουν πιστοποιητικό μη ρουφιανιάς. Θα είναι καθαροί και ούτε γάτα ούτε ζημιά αν είναι και λιγουλάκι χειρότεροι από το επίπεδο που αντιστοιχεί στον παχυλό τους μισθό (καμιά φορά, όταν σκέφτομαι τι παίρνουν τα καλόπαιδά μας και το τι τραβάω εγώ για να τα βγάζω πέρα, μουρλαίνομαι με τις ευαισθησίες του άγχους και της πίεσης που τραβάνε τα καημενούλια) και στις προσδοκίες όλων.
Και η ζωή θα συνεχιστεί.
Πάρα πολύ σωστά, μόνο τα αποτελέσματα φαίνεται να μπορούν να μας σώσουν
αφού στην καλύτερη, αυτό που έγινε, ας το ονομάσουμε ''απόπειρα κάθαρσης'' έγινε συγκυριακά
κι όχι βάση κάποιου σχεδίου. Αν δεν χάναμε και έμενε 3-1 η ζωή θα συνεχιζόταν και τώρα όλα θα ήταν ρόδινα στην επιφάνεια.
Όμως, μιας και ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν, θα πρέπει να μπουν και κάποιες
σκαλωσιές έτσι ώστε να μην καταρεύσει (και αυτή) η διαδικασία. Σε πρώτη φάση, ας δεχτούμε όλοι ότι το τελείωμα του Τζαβέλα είναι παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους που ο προπονητής είπε ότι υπάρχουν.
Τώρα είναι φίλοι του, είναι άνθρωποι που επηρεάζει δεν ξέρω, δεν με νοιάζει κιόλας, αλλά αυτός έφαγε την λέζα
κι αν όντως υπάρχουν άλλοι, ή θα ηρεμήσουν ή θα πάρουν την άγουσα.
Σαν γενικότερη λειτουργία ομάδας, θα πρέπει νομίζω, να γίνει πιο αυστηρή.
Τέρμα κάθε λογής ανόητο ποστάρισμα στα social media (ναι ξέρω όλες τις ενστάσεις, άνθρωποι είναι να ζήσουν τη ζωή τους) αλλά μέχρι να μπορεί να το διαχειριστεί η ΠΑΕ κι αφού αποδεδειγμένα δεν μπορεί, ας το απαγορέψει να τελειώνουμε.
Πρόστιμα στις ήττες.
Χαχαχουχα τέλος.
Στρατικωποιηση των αποδυτηρίων. Ξέρω ότι η λέξη ακούγεται κάπως (κι εμένα δεν μου αρέσει) αλλά αφού αναγωνρίζουμε ότι ο Τζαβελισμός είναι σύμπτωμα κι όχι η ασθένεια, πρέπει να δημιουργηθούν στεγανά τα οποία δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Δεν θέλετε ''στρατικωποίηση''; Κανένα πρόβλημα, ας το ονομάσουμε ''επαναπροσδιορισμό στεγανών''.
Πως θα γίνει αυτό, δεν ξέρω. Ας βάλουν τον Λεοντιάδη ξέρω γω.
Απομάκρυνση του υιού Σαββίδη απ την ομάδα. Μόνο σαν φίλαθλος θα μπορεί να έρχεται. Απ την Θ1 και στην σουϊτα του κι από κει στο αεροδρόμιο ή όπου αλλού θέλει. Όχι στα αποδυτήρια, όχι στα facebook να πλακώνεται με τον κάθε άσχετο, ή να την λέει στον ανύπαρκτο Λαμπριάκο.
Στελέχωση της ΠΑΕ με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και δεν φοβουνται να ρισκάρουν έχοντας ένα πλάνο.
Ίβιτς-Μίχελς κι ένας ακόμα. Όχι άλλοι. Κανένας πάνω κάτω γύρω δεξιά αριστερά πλάγια μέσα έξω. Αυτοί οι 2-3 και μετά ο Ιβάν και το Μαράκι για το οικονομικό. Ούτε σύμβουλοι, ούτε παρασύμβουλι, ούτε γιόκες, ούτε ξαδέρφια, ούτε ανηψιές.
Ξεκάθαρη επικοινωνιακή στρατηγική. Δεν μπορεί η SD να στηλιτεύει χωρίς καμιά ουσιαστικά απόδειξη παίχτες του ΠΑΟΚ στο εξώφυλλό της και να την περνάει πούδρα. Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να άγεται και να φέρεται απ τους ίδιους τους βετεράνους του στην εκπομπή του Χύτα πχ.
Επικοινωνιακά, τέρμα το κανάκεμα. Να γίνει ξεκάθαρο στους παίχτες, ότι η προσπάθεια θα ανταμείβεται και η αδιαφορία θα αντιμετωπίζεται όπως της αρμόζει. Εμφανίσεις τύπου Βέροιας, πρώτον 30 λεπτών στη Ν. Σμύρνη και Καραμπακ μέσα-έξω τιμωρούνται. Εμφανίσεις τύπου Καραϊσκάκη ακόμα και με ήττα, δεν επιβραβεύονται μεν, στο βαθμό που θα γινόταν αν νικούσε η ομαδα αλλά να υπάρχει κατανόηση.
Πολύ Dominatrix μου βγήκε το τοστ, αλλά κάπου εκεί νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε.
Η ομάδα σαν λειτουργία πρέπει να το γυρίσει λίγο προς Κ20 παρά ως ''επαγγελματίες είναι, ξέρουν τη δουλειά τους''.
Είναι φανερό ότι αυτό, εδώ και 5 χρόνια δεν λειτουργεί.
Η ομάδα ουσιαστικά είναι χωρίς διοίκηση.