Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Re: Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Αυριο πρωι πρωι αναβει ο ξυλοφουρνος.
Το αγριογουρουνο ειναι στην γαστρα με την μαριναδα του.
Ντολμαδακια ετοιμα.
Μια σπεσιαλιτέ της παπαδιάς με κοτοπουλο,μανιταρια και μελιτζανες,ετοιμο για τον φουρνο.
Το γαλακτομπουρεκο σε 20 λεπτα βγαινει,μεζεδακια κ.λ.π.για το νεκταρ αυριο το πρωι,
ψωμι ζυμωτο πρωι πρωι.
Πιστυω οτι θα ειμαι ετοιμος μεχρι την αφιξη του "υψηλου προσκεκλημενου".
Το αγριογουρουνο ειναι στην γαστρα με την μαριναδα του.
Ντολμαδακια ετοιμα.
Μια σπεσιαλιτέ της παπαδιάς με κοτοπουλο,μανιταρια και μελιτζανες,ετοιμο για τον φουρνο.
Το γαλακτομπουρεκο σε 20 λεπτα βγαινει,μεζεδακια κ.λ.π.για το νεκταρ αυριο το πρωι,
ψωμι ζυμωτο πρωι πρωι.
Πιστυω οτι θα ειμαι ετοιμος μεχρι την αφιξη του "υψηλου προσκεκλημενου".
Όχι και υψηλός.
1,80 τελευταία μέτρηση.
Κεν, στείλε.
Υ.γ.: Οι βραδιές που ξημερώνουν ρεμπέτικα στην Θεσσαλονίκη, αξίζουν για 100 χρόνια ζωής η κάθε μία.
Υ.γ.1: Ωστόσο το ελιξήριο της αθανάτου ζωής εκ του............. Στρυμώνος εκπορεύεται.
1,80 τελευταία μέτρηση.
Κεν, στείλε.
Υ.γ.: Οι βραδιές που ξημερώνουν ρεμπέτικα στην Θεσσαλονίκη, αξίζουν για 100 χρόνια ζωής η κάθε μία.
Υ.γ.1: Ωστόσο το ελιξήριο της αθανάτου ζωής εκ του............. Στρυμώνος εκπορεύεται.
prist64 έγραψε:Ale έγραψε:Έσσεται....... νέκταρ.
Τριπλή βράση,καταραμενε5 ψηνεσαι?
φωνη παπά εν τη ερήμω
Καλημερα,τρεχουμε για να τα προλαβουμε ολα.
Η παπαδιά που ειναι τελειομανης,για να τα εχει ολα στην εντέλεια
απο τις 05.00 με τρεχει.
Εσσεται.......Ale-ξιος

Η παπαδιά που ειναι τελειομανης,για να τα εχει ολα στην εντέλεια
απο τις 05.00 με τρεχει.
Εσσεται.......Ale-ξιος
- ΑποστόληςΑ
- ΑποστόληςΑ
Καλημέρα σε όλους μας!
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους φυλακισμένους (ένεκα της εορτής του Ονησίμου)!
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους φυλακισμένους (ένεκα της εορτής του Ονησίμου)!
Ε-ε-ερχεται
Βαζω μια στιγμη το ψωμι στον φουρνο και τρεχω να στρωσω το κοκκινο χαλι.
barlow,τα υπολοιπα ειναι μεσα στον φουρνο κανα τριωρο.
Εσσεται.........κραιπαλη.
Βαζω μια στιγμη το ψωμι στον φουρνο και τρεχω να στρωσω το κοκκινο χαλι.
barlow,τα υπολοιπα ειναι μεσα στον φουρνο κανα τριωρο.
Εσσεται.........κραιπαλη.
Καλημέρα Π.Α.Ο.Κ.τσάκια, με υγεία και δύναμη σε όλους μας!!!!
Υ.Γ. @Ale, απ ότι κατάλαβα επέστρεψες στην πατρίδα...Προσωρινά ή μόνιμα δεν ξέρω αλλά ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ...
Λίγα στην φυλακή και πολλά περισσότερα ελεύθεροι πλέον, εύχομαι με την σειρά μου!!!!ΑποστόληςΑ έγραψε:Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους φυλακισμένους (ένεκα της εορτής του Ονησίμου)!
Υ.Γ. @Ale, απ ότι κατάλαβα επέστρεψες στην πατρίδα...Προσωρινά ή μόνιμα δεν ξέρω αλλά ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ...
Μόλις διάβασα ένα άρθρο στο entypwsiako.com, το οποίο αναφέρει όσα μας έμαθε ο Απόστολος (να είναι καλά) για την κανέλα Κεϋλάνης και την Κινέζικη "κάσια" ή "κασσία" που περιέχει την τοξική "κουμαρίνη"...ΑποστόληςΑ έγραψε:Καλημέρα!
Ο φραπές μου σήμερα ήταν με ίδιες ποσότητες καφέ και ζάχαρης. 4 κουταλάκια για κάθε τρόφιμο. Στην αρχή με ξένισε λίγο, αλλά μετά ΟΚ. Η διαφορά, που δεν την ένιωσα όμως γευστικά, είναι ότι άλλαξα την κανέλα του εμπορίου και την αντικατέστησα με κανέλα Κεϋλάνης.
Για την κανέλα Κεϋλάνης πρώτη φορά έμαθα στην εκδρομή του Σαββάτου (Ύδρα, Πόρος, Αίγινα), από έναν συνάδελφο της γυναίκας μου. Μου είπε ότι η κανέλα Κεϋλάνης είναι η καλή ενώ οι άλλες που συνήθως βρίσκουμε στο εμπόριο και προέρχονται από Κίνα ή Ινδονησία και περιέχουν κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιφέρει βλάβη στο συκώτι και τα νεφρά. Η Κινέζικη κανέλα έχει και πιο έντονη μυρωδιά γι' αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.
Αναφέρει δε ότι ο τρόπος να τις ξεχωρίζουμε είναι το χρώμα, η "στρωματοποίηση" και η ευκολία ή μη, με την οποία σπάζει ένα "στικ" (ξυλάκι) κανέλας...
Η κανέλα Κεϋλάνης λοιπόν [Cinnamomum (Verum) Zeylanicum ονομάζεται το φυτό απ το οποίο προέρχεται] είναι πιο ανοιχτόχρωμη, έχει περισσότερες στρώσεις και σπάει εύκολα...
Η Κινέζικη "κάσια" (Cinnamomum aromaticum) έχει σκούρα ξυλάκια, με λιγότερες στρώσεις και σπάει δύσκολα!!!!
Άκουσον άκουσον ρε φίλε...
Υ.Γ. Απόστολε...αφιερωμένο...
Υ.Γ. 2...Ο συχωρεμένος ο μαραγκός πατέρας μου, ανέφερε πολλές φορές παλιά την ορολογία "κάσια", για μια χρωστική ουσία όμως, την οποία (σε περιεκτικότητα ανάλογη με το ζητούμενο αποτέλεσμα) έβαζαν μέσα στα άχρωμα βερνίκια ξύλου για να βγει όσο πιο σκούρο ήθελαν το βερνικωμένο ασπρόξυλο, π.χ. της λεύκας (καβάκι) ή του πεύκου (Σουηδικό, Ρώσικο ή Αμερικάνικο Oregon Pine)...
Ελπίζω λοιπόν να μην είναι το ίδιο με την Κινέζικη "κάσια"...
Υ.Γ. 3...Καλοτάξιδος πλέον @Sn0ufel...Με προσοχή και σύνεση το τιμόνι, όσες ρόδες κι αν καβαλάς!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Τρί 22 Νοέμ 2016, 19:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλά ταξίδια και τα μυαλά όχι στα κάγκελα όταν οδηγαμεsn0ufel4 έγραψε:Πηραμε το διπλωμα!!!