Το οκτάρι έπρεπε να είναι σούπερ παίκτης με προσωπικότητα. Ο Μακ έπρεπε να μείνει παση θυσία και να πάρουμε έναν παίκτη σαν τον Τανάσε με παρών και μέλλον ως 3ο εξτρέμ και Μύστ 4ο. Φυσικά δε με χαλάει και ο Τζαλμά ως 3ος εξτρέμ, αλλά σε αυτή τη θέση καλό είναι να έχεις παίκτες σε καλή ηλικία. Ο Τζαλμά φετος είναι ΟΚ παικτης, αλλά την επόμενη και μεθεπόμενη που θα πέσει και άλλο σε ταχύτητα? Στα εξτρέμ δε μου αρέσει η εμπειρία. Στο κέντρο και στην άμυνα θέλω τους έμπειρους. Για μένα αυτές είναι οι χτυπητές αδυναμίες. Ο Κλάους μια χαρά είναι, απλά χρειάζονταν έναν ακόμη παικταρά, ώστε να παίζει ο πιο φορμαρισμένος και πιο ξεκούραστος. Αν δε χώσεις χρήμα μια φορά δε γίνεται δουλειά. Είχαμε φέτος την τύχη να μας βγει και ο Μάτος (σούπερ κίνηση) και ο Κρέσπο. Γενικά έχουμε μια σπουδαία άμυνα. Ευτυχώς ο Κάνιας στο 6 μας βγήκε επίσης.
Δε θεωρώ από την άλλη τη νοοτροπία Άρνεσεν την ιδανική για τον ΠΑΟΚ. Κάτι στη μέση. Ταλέντο και εμπειρία χρειάζεσαι. Ο άξονας την εμπειρία, οι γρήγοροι (πτέρυγες) με ταλέντο.
Τέσπα, κάνω την ίδια κριτική που έκανα και το καλοκαίρι για τις μεταγραφές, αλλά το ρόστερ είναι αυτό. It is what it is. Μόνο με στήριξη θα πάρουμε το 100% από την ομάδα. Πρέπει να στηρίξουμε ατομικά τους παίκτες, και να απαιτήσουμε από τη διοίκηση κάτι παραπάνω. Παίκτες σαν τον Μακ να ανανεώνονται. Διαφορετικά το ταβάνι είναι η 2η θέση και μάλιστα με αδύναμους αντιπάλους. Είναι η γνωστή 4η θέση (ταβάνι) που είχαμε επί Μπάγιεβιτς, τότε που αεκ και βάζελος είχανε ομάδες. Αν δεν κρατάς τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην ομάδα σου (δεν είχαμε και κανέναν άλλο εδώ που τα λέμε) δε γίνεται να μιλάς για πρωτάθλημα.
Απαγορεύεται για μένα το πέσιμο σε παίκτες και το κράξιμο και η μορμούρα. Όταν προσπαθούν πρέπει να τους χειροκροτάμε και προσπάθεια βλέπουμε. Αν παίζει ο τάδε βασικός στον ΠΑΟΚ ή αναπληρωματικός, δε φταίει ο ίδιος, αλλά αυτοί που κάνουν το σχεδιασμό της ομάδας. Θα ξαναπώ τον πόνο μου:
Δε μπορεί ρε Ιβάν να δίνεις 1,8εκ στον 35χρονο Μπέρμπα, και να μη ανανεώνεις το Μακ των 20γκολ. Ας πάρει και 1,2εκ. Δηλ τώρα καλύτερα ειναι με Τζάλμα στα 800Κ που σε 2 χρόνια θα είναι εξτρέμ 32 ετών? Το ξένο είναι πιο γλυκό πάντα. Το δικό μας δεν το εκτιμάμε. Αυτή είναι η νοοτροπία που εκλαμβάνω εγώ από το κεφάλι της διοίκησης. Από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής εγώ αυτό ξέρω: Κατά 95% το φταίξιμο είναι στο κεφάλι της διοίκησης, και όταν επαναλαμβάνονται με το ίδιο μοτίβο τα λάθη, το 95% γίνεται 99,99%. Πάλι ο προπονητής θα φταίει... Μας έβγαλε ο ΓΔ 2ους με μπάτζετ μικρότερο από του Αστέρα: άχρηστος ο προπονητής, τον πήγε στα δικαστήρια. Ακολουθεί η χρονιά Στέφενς που είναι η μοναδική που ξυλώθηκε, έχοντας όμως ΤΔ την μεγαλύτερη λαίλαπα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Τσιστιακόφ) που εσυ επέλεξες. Ακολουθεί μετά ο Οσιομάρτυρας με ουσιατικό μπάτζετ ομάδας που πάει για σωτηρία, γιατί όλα τα μεγάλα συμβόλαια (Τσιστιακόφ-ΖΒ) ήταν εκτός των επιλογών του προπονητή και βγήκανε παλτά για Γ'εθνική. Πάλι φταίει ο προπονητής. Ο δε ΓΧ όποτε ανέλαβε είπε ότι το υλικό είναι χάλια και σε ποιότητα και σε ψυχολογία. Παίρνεις μετά Άρνεσεν με νοοτροπία να κάνει τον ΠΑΟΚ φυτώριο παικτών και προπονητών. Ακόμη και αυτός ο αλλοπρόσαλος Τούντορ και χειρότερος έβερ προπονητής του ΠΑΟΚ, ζήτησε παίκτες που δεν πήρε. Φέτος μπροστά σε όλο αυτό το χάλι, έχοντας έναν ΕΞΑΙΡΕΙΤΙΚΟ προπονητή που ξέρει από ΠΑΟΚ, κατάφερε να κάνει ομάδα. Κανονίστε να τον φάτε και αυτόν