Γενική συζήτηση για το ροστερ, μεταγραφικά νέα, αποχωρήσεις
-
Re: Γενική συζήτηση για το ροστερ, μεταγραφικά νέα, αποχωρήσ
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μας λείπει ο σέντερ φορ που να μπορεί να δημιουργήσει μόνος του μία φάση.Εγώ βέβαια πιστεύω ότι μας λείπει και ο επιθετικός μέσος που θα είναι ο παικταράς που θα κάνει τηδιαφορά.Κοινώς, η ομάδα είναι καλή, ένα 9 τώρα το Δεκέμβρη (π.χ. Devic) και ένα δεκάρι το καλοκαίρι (π.χ. mastour)
simba έγραψε:Κ γω εψαξα χθες για Μπιμπρας, γτ είχα ακουσει οτι δεν πολύ παίζει στην τσεσεκα..
Αλλα εχει συμβολαιο μεχρι το 18 κ παίρνει κ πολλά..
Ένα σήριαλ να βγει καλο τον πήραμε
Εγιναν 2 κυριως λαθη το καλοκαιρι.Oταν και οι πετρες ηξεραν πως ο Μακ θα πωληθει, οπως ξεραμε και το τιμημα, επρεπε ενα μερος των χρηματων να επενδυθει επιτελους σε αγορα ενος μεσοεπιθετικου και να μην στραφουν απλα σε 2 παικτες με μετριοκαλη πορεια ,σε μετριοκαλες ομαδες, ενος μετριοκαλου πρωταθληματος οπως ειναι οι Μπισεσβαρ,Καμπος.Επιπλεον απο την στιγμη που αναζητουσαμε φορ σχεδον απο περσι και ειχαμε ενα δεκαημερο διαθεσιμα πλεον 6 μυρια απο την μεταγραφη Λουκας επρεπε να γινει και μια ηχηρη κινηση στην επιθεση και οχι να ερθει ενας ταλαντουχος δανεικος οπως ο Τιαμ.Ελπιζω αυτες οι 2 κινησεις να γινουν τον Γεναρη και θα ειμαστε πολυ καλα και αν εως τοτε ειμαστε ειτε κοντα ειτε στην κορυφη αυτοματα θα γινουμε το πρωτο φαβορι καθως αυτη τη στιγμη ειμαστε ηδη η πιο ισορροπημενη η πιο συμπαγης και η πιο ομαδα του πρωταθληματος
- Stelios Bagios
Καταρχήν, φέτος είμαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές. Το ρόστερ φαίνεται να είναι ένα επίπεδο πάνω από το περσινό. Υπάρχει μία αίσθηση του ανολοκλήρωτου, επειδή οι φετινοί συσχετισμοί δείχνουν ότι με λίγο καλύτερο ρόστερ θα διεκδικούσαμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ωστόσο, συνολικά είμαι ικανοποιημένος και το τονίζω, γιατί ακολουθεί πολύ κείμενο και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω σκοπό να γκρινιάξω, απλά να συμμετέχω στη συζήτηση για το μελλοντικό βήμα παραπάνω.
Ένα πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες που δυσκολεύονται να σκοράρουν. Π.χ. ας πούμε ότι η καλύτερη σύνθεσή μας από το κέντρο και μπροστά είναι οι Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδης. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή εξάδα παικτών, αλλά ο μόνος που είναι σκόρερ είναι ο Αθανασιάδης. Ο επόμενος ίσως είναι ο Μπίσεσβαρ, αλλά συνήθως δεν αγωνίζεται (από τα 720 λεπτά που έχουμε παίξει, συμμετείχε μόλις στα 261). Το συμπέρασμα είναι ότι αν ο αντίπαλος κλείσει τον Αθανασιάδη, είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε γκολ.
Αν βγάλουμε τους Κάνιας και Τσίμιροτ από τη συζήτηση, για τις υπόλοιπες 4 θέσεις υπάρχει το επιπλέον πρόβλημα του rotation. Οι λύσεις πίσω από τους Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδη είναι καλές, αλλά όχι όσο θα έπρεπε.
Κατά την άποψή μου, για να κάνουμε το επόμενο βήμα του χρόνου χρειαζόμαστε:
Α) Να παίζει περισσότερο ο Μπίσεσβαρ. Δεν είναι μομφή προς τον Ίβιτς, απλά αν δεν μπορεί να παίζει περισσότερο, τότε χρειαζόμαστε παίκτη στη θέση του. Δε φτάνει το δεκάρι σου να παίζει στο 1/3 του συνολικού χρόνου. Ασφαλώς είναι νωρίς ακόμα, υπάρχει αρκετός καιρός για να δούμε πώς θα τα πάει ο παίκτης, φαίνεται να είναι καλός και αισιοδοξώ ότι θα προσφέρει πολύ.
Β) Ένα εξτρέμ που να μπορεί να σκοράρει, αλλά και να συμμετέχει στο rotation με Ροντρίγκεζ και Τζάλμα οι οποίοι δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια. Ίσως ο Τιάμ να είναι καλός για αυτό το ρόλο, θα δείξει. Νομίζω όμως ότι για το βήμα παραπάνω χρειαζόμαστε εξτρέμ που να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε ήδη (οι οποίοι είναι καλοί). Ο Μυστακίδης για μένα θα πρέπει να είναι ο τέταρτος εξτρέμ.
Γ) Έναν επιθετικό σαφώς καλύτερο του Αθανασιάδη, με τον Αθανασιάδη να παραμένει σημαντικός.
Νομίζω είναι λάθος η συζήτηση ότι ο Αθανασιάδης βάζει 15 γκολ τη σεζόν, οπότε ένα φορ που θα βάλει 20 δε θα κάνει πολύ διαφορά. Ας έρθει ένας καλός επιθετικός που θα βάλει κι αυτός 15 γκολ, αλλά θα βγάλει περισσότερες ασίστ, θα συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι (π.χ. περισσότερες πάσες πριν την ασίστ) και θα μπορεί να συνεργαστεί με τον Αθανασιάδη ώστε να βάλει και αυτός άλλα 12 γκολ. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε περισσότερα από 50 παιχνίδια τη σεζόν. Ακόμα και να έρθει ένας πολύ καλός επιθετικός, ο Αθανασιάδης θα παίζει αρκετά: π.χ. 15-18 παιχνίδια ως βασικός και 15-25 ως αλλαγή δεν είναι λίγος χρόνος για να βάλει ο Αθανασιάδης 12 γκολ, ειδικά από τη στιγμή που δε θα παίζει συνεχώς στα κόκκινα.
Για να συνοψίσω το σκεπτικό μου, δε χρειαζόμαστε αντικαταστάτη του Τζάλμα ή του Ροντρίγκεζ ή του Αθανασιάδη. Είναι καλοί παίκτες και πολύ χρήσιμοι. Θέλουμε 2 παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation που θα γίνεται στις 4 πιο επιθετικές θέσεις της ενδεκάδας. Δηλαδή, μαζί με τους Τζάλμα, Ροντρίγκεζ, Αθανασιάδη και Μπίσεβαρ, συνολικά 6 παίκτες για 4 θέσεις για 50+ παιχνίδια, και πάλι θα περισσεύει κάποιος χρόνος για Μυστακίδη, Πέλκα ή σύστημα χωρίς δεκάρι.
Κλείνοντας (μιας και δεν έγραψα αρκετά), ξανατονίζω ότι είμαι ικανοποιημένος από το φετινό ρόστερ. Ακόμα και αν έρθουν στραβά αποτελέσματα (που θα έρθουν), θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Φαίνεται ότι κάτι καλό χτίζεται.
Ένα πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες που δυσκολεύονται να σκοράρουν. Π.χ. ας πούμε ότι η καλύτερη σύνθεσή μας από το κέντρο και μπροστά είναι οι Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδης. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή εξάδα παικτών, αλλά ο μόνος που είναι σκόρερ είναι ο Αθανασιάδης. Ο επόμενος ίσως είναι ο Μπίσεσβαρ, αλλά συνήθως δεν αγωνίζεται (από τα 720 λεπτά που έχουμε παίξει, συμμετείχε μόλις στα 261). Το συμπέρασμα είναι ότι αν ο αντίπαλος κλείσει τον Αθανασιάδη, είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε γκολ.
Αν βγάλουμε τους Κάνιας και Τσίμιροτ από τη συζήτηση, για τις υπόλοιπες 4 θέσεις υπάρχει το επιπλέον πρόβλημα του rotation. Οι λύσεις πίσω από τους Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδη είναι καλές, αλλά όχι όσο θα έπρεπε.
Κατά την άποψή μου, για να κάνουμε το επόμενο βήμα του χρόνου χρειαζόμαστε:
Α) Να παίζει περισσότερο ο Μπίσεσβαρ. Δεν είναι μομφή προς τον Ίβιτς, απλά αν δεν μπορεί να παίζει περισσότερο, τότε χρειαζόμαστε παίκτη στη θέση του. Δε φτάνει το δεκάρι σου να παίζει στο 1/3 του συνολικού χρόνου. Ασφαλώς είναι νωρίς ακόμα, υπάρχει αρκετός καιρός για να δούμε πώς θα τα πάει ο παίκτης, φαίνεται να είναι καλός και αισιοδοξώ ότι θα προσφέρει πολύ.
Β) Ένα εξτρέμ που να μπορεί να σκοράρει, αλλά και να συμμετέχει στο rotation με Ροντρίγκεζ και Τζάλμα οι οποίοι δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια. Ίσως ο Τιάμ να είναι καλός για αυτό το ρόλο, θα δείξει. Νομίζω όμως ότι για το βήμα παραπάνω χρειαζόμαστε εξτρέμ που να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε ήδη (οι οποίοι είναι καλοί). Ο Μυστακίδης για μένα θα πρέπει να είναι ο τέταρτος εξτρέμ.
Γ) Έναν επιθετικό σαφώς καλύτερο του Αθανασιάδη, με τον Αθανασιάδη να παραμένει σημαντικός.
Νομίζω είναι λάθος η συζήτηση ότι ο Αθανασιάδης βάζει 15 γκολ τη σεζόν, οπότε ένα φορ που θα βάλει 20 δε θα κάνει πολύ διαφορά. Ας έρθει ένας καλός επιθετικός που θα βάλει κι αυτός 15 γκολ, αλλά θα βγάλει περισσότερες ασίστ, θα συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι (π.χ. περισσότερες πάσες πριν την ασίστ) και θα μπορεί να συνεργαστεί με τον Αθανασιάδη ώστε να βάλει και αυτός άλλα 12 γκολ. Τα τελευταία χρόνια παίζουμε περισσότερα από 50 παιχνίδια τη σεζόν. Ακόμα και να έρθει ένας πολύ καλός επιθετικός, ο Αθανασιάδης θα παίζει αρκετά: π.χ. 15-18 παιχνίδια ως βασικός και 15-25 ως αλλαγή δεν είναι λίγος χρόνος για να βάλει ο Αθανασιάδης 12 γκολ, ειδικά από τη στιγμή που δε θα παίζει συνεχώς στα κόκκινα.
Για να συνοψίσω το σκεπτικό μου, δε χρειαζόμαστε αντικαταστάτη του Τζάλμα ή του Ροντρίγκεζ ή του Αθανασιάδη. Είναι καλοί παίκτες και πολύ χρήσιμοι. Θέλουμε 2 παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation που θα γίνεται στις 4 πιο επιθετικές θέσεις της ενδεκάδας. Δηλαδή, μαζί με τους Τζάλμα, Ροντρίγκεζ, Αθανασιάδη και Μπίσεβαρ, συνολικά 6 παίκτες για 4 θέσεις για 50+ παιχνίδια, και πάλι θα περισσεύει κάποιος χρόνος για Μυστακίδη, Πέλκα ή σύστημα χωρίς δεκάρι.
Κλείνοντας (μιας και δεν έγραψα αρκετά), ξανατονίζω ότι είμαι ικανοποιημένος από το φετινό ρόστερ. Ακόμα και αν έρθουν στραβά αποτελέσματα (που θα έρθουν), θα πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Φαίνεται ότι κάτι καλό χτίζεται.
Δεν νερω ποιον θελω αλλα ολο κ κπν απο τη λιμπρεχτς θα παρουμε
Το κακο με το ροστερ που εχουμε φτιαξει ειναι πως ολοι εχουμε στο μυαλο μας πως κατι λειπει αλλα αν μας ρωτησει καποιος πες μας πχ 2 θεσεις που θελει οπως και δηποτε ενισχυση η ομαδα δεν ξερω τι θα απαντουσαμε.Υπαρχει βεβαια καιρος μπροστα και πολλα παιχνιδια που θα ξεκαθαρισουν καποια πραγματα.
Σωστό πχ σημερα σαχοφ κ κανιας καλοι ήτανε αλλα δε νομιζω η μη κατοχή να ωφελείται στο μέτριο τσιμι
- Chuck Norris
Αριστερό μπακ , Λεοβατςjoshua έγραψε:Το κακο με το ροστερ που εχουμε φτιαξει ειναι πως ολοι εχουμε στο μυαλο μας πως κατι λειπει αλλα αν μας ρωτησει καποιος πες μας πχ 2 θεσεις που θελει οπως και δηποτε ενισχυση η ομαδα δεν ξερω τι θα απαντουσαμε.Υπαρχει βεβαια καιρος μπροστα και πολλα παιχνιδια που θα ξεκαθαρισουν καποια πραγματα.

Δεξί εξτρεμ , αν και κραταω μια επιφύλαξη γιατι ελπίζω σε άνοδο του Τζαλμα
και σεντερ φορ ετσι για να εχουμε
- Panos Fanfaras
Ενα 6αρι οπωσδηποτε. Ισως κι ενα εξτρεμ, αναλογα με την πορεια Τζαλμα, Τιαμ.joshua έγραψε:Το κακο με το ροστερ που εχουμε φτιαξει ειναι πως ολοι εχουμε στο μυαλο μας πως κατι λειπει αλλα αν μας ρωτησει καποιος πες μας πχ 2 θεσεις που θελει οπως και δηποτε ενισχυση η ομαδα δεν ξερω τι θα απαντουσαμε.Υπαρχει βεβαια καιρος μπροστα και πολλα παιχνιδια που θα ξεκαθαρισουν καποια πραγματα.
Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- ΑποστόληςΑ
Εξτρέμ και 10ρι. Στη θέση εξτρέμ περιμένουμε τον Campos να ανεβει και τον Thiam να προσαρμοστεί. Σε μια τέτοια περίπτωση (και μόνο) δεν θα χρειαστούμε εξτρέμ. Στο 10ρι ο Bis είναι απελπιστικά μόνος του.
Vierinha
& (αν δεν ανέβει ο Μπίσ ή ο Πέλκας) κάτι σε Τσόριοειδές
& (αν δεν ανέβει ο Μπίσ ή ο Πέλκας) κάτι σε Τσόριοειδές
- Chuck Norris
O Noboa μένει ελεύθερος το καλοκαίρι
Aν και εγώ θέλω τρελό σενάριο με πώληση Τσιμιροτ (Σορρυ πουλεν) και αγορά Νατχο από ΤΣΣΚΑ , πιστεύω σε αυτήν την ομάδα θα έκανε ΠΑΠΑΔΕΣ
Edit: Και γιατί όχι επιστροφή Σταφυλίδη

Edit: Και γιατί όχι επιστροφή Σταφυλίδη
-
Γιατι παιζει βασικος στην Γερμανια. Ας ξεκολλησουμε επιτελους ρε σεις απο τους πρωην παικτες μας. Τοσοι και τοσοι υπαρχουν δλδ, φτανει με Βιεϊρινια, Νατχο κλπ. Εναν σαν τον Αρνεσεν χρειαζομαστε, να ξερει καλα την αγορα και να εντοπιζει τετοιους παικτες πριν τους παρουν πρεφα ολοι οι αλλοι.Chuck Norris έγραψε: Edit: Και γιατί όχι επιστροφή Σταφυλίδη
- Chuck Norris
Εναν αρνεσεν είχαμε και τον διωξαμε τον Μαρτη! Δεν καταλαβαίνω γιατι αν ένας παίκτης έχει παίξει σε εμάς , πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας στη απόκτηση του! Ή Ντόρτμουντ δηλαδή γιατί πήρε πάλι πίσω Γκοτζε ,Καγκαβα ? Ίσα ίσα ξέρουν την ομάδα και θα μπορούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα ! Ο Νατχο όταν έπαιξε ή ομάδα ήταν παιδική χαρά και πάλι έδειξε τα προσόντα του , δεν έχει έρθει παίκτης με καλύτερη κάθετη από τότε! Το αν θέλουν να γυρίσουν προφανώς είναι άλλο θέμα
- ace79grpaok
εγώ μπορούσα θα έπαιρνα νατχο,απλα παικτουρα πάντως δεν παίζει στην τσσκα