Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσεις II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...

Πόσο ευχαριστημένοι είστε με τις φετινές μεταγραφές;

10 - Πάρτε το πρέφα...
24
10%
9 - Σχεδον τέλειες
36
15%
8 - Πολύ καλές
112
47%
7 - Αρκετά καλές
39
16%
6 - Οριακά καλές
16
7%
5 - Μέτριες
6
3%
4 - Λίγα πράγματα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
3 - Κακές
1
0%
2 - Κακος σχεδιασμός Μίχελ-Ίβιτς, ντροπή
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
1 - Φέτος μόνο σκάκι θα δούμε
3
1%

Σύνολο ψήφων: 237

Άβαταρ μέλους
vs40

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσει

Δημοσίευση από vs40 »

Βane, για το παραπάνω σου σχόλιο, δε ξέρω αν ο Σαββίδης αγοράζει 7-8εκ και πουλάει 15-20 ότι θα το θεωρήσουμε κακό. Νομιζω είναι χειρότερο να αγοράζεις 300-500 και να πουλάς στα 3Μ. Γιατί αν δε μπορείς να ανανεώσεις παίκτη που πουλάς 3Μ, είσαι μικρη ομαδα. Αντίθετα όταν σου σκάνε 15-20Μ, είναι σε ένα ταβάνι που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ξεπερνά τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης θα έχει πρόταση από Άρσεναλ (όπως σήμερα ο Λούκας), οπότε δε νομίζω κανείς να κρατήσει μούτρα στον Ιβάν σε αυτό το σενάριο. Τα βέλη θα πέφτουν στο χαμηλό επίπεδο πρωταθλήματος που δεν επιτρέπουν το επιπλέον αυτό σκαλοπάτι, που εξάλλου ποτέ δεν απαιτήσαμε σαν ΠΑΟΚ.

Σίγουρα η Ντιναμό και η Στεάουα έχουν δύκτιο στις χώρες τους, αλλά αν δώσεις στη Βιτορούλ για τον Τανάσε 2Μ πχ, δε νομίζω να μπορεί να σε σταματήσει ο Μπεκάλης. Εμείς δεν είμαστε rival club, δε θα χαλαστούν οι οπαδοί της Βιτορούλ και γενικά όλοι βλέπουν θετικά τις εξαγωγές παικτών για να παίξουν μπάλα "τα παιδιά τους" σε καλύτερα πρωταθλήματα. Υπάρχει μαφία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαστε πουθενάδες να μη μπορούμε να κάνουμε τις προσφορές μας. Το χρήμα είναι το σημαντικό. Εδώ εμείς πήραμε Σικαμπάλα, σε μπερδεμένη υπόθεση (τροφεία) από τελείως μαφιόζικη αγορά και σούπερ περίπλοκη επί Γούμενου. Στα Βαλκάνια έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και το έθεσε πολύ σωστά ο Άρνεσεν. Οι παίκτες πιέζουν για να έρθουν Ελλάδα, που είναι το Νο1 όπλο.

Τώρα στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων με μάνατζερ έχουμε δείξει μια αδυναμία, που φάνηκε στην περίπλοκη υπόθεση Τσίμιροτ. Δε μπορώ να είμαι κάθετος σε κάτι, αλλά γενικά βλέπω ότι μας έχουν για κορόιδα οι μανατζερ και έχουν περίεργες απαιτήσεις. Στις ανανεώσεις το ίδιο. Είχαμε υπερκοστολογημένα συμβόλαια σε υπερβολικό βαθμό και όταν υπάρχει η φήμη ότι έχει πολύ χρήμα (ο Ιβάν) και δεν τσιγγουνεύεται να το δώσει, ίσως να οδηγεί τις διαπραγματεύσεις εκεί που βολεύει το μάνατζερ. Νομίζω ότι αν έχεις τη φήμη ενός σφικτού κλαμπ με συγκεκριμένο μπάτζετ, μπορείς να διαπραγματεύεσαι πιο αποδοτικά. πχ διάβασα ότι ο Σάμπα έκλεισε στον βάζελο με 300Κ μισθό. Σε εμάς σιγουρα θα ήθελε 500Κ. Ομοίως ο Τσιργκίνσκι. Πως γίνεται ο Βαρέλα να παίρνει στη Στεάουα 200Κ (180 διάβασα) και να μη μπορούμε να τον πείσουμε να έρθει με 350Κ, άντε βαρυά 400Κ? Δεν υπήρχε προσφορά από άλλη ομάδα και είχαμε αυτό το πλεονέκτημα. Δίνεις και στο Μπεκάλι 1,5Μ αντί για 1,1 + δανεικό, και τον κρατάς πιο ευχαριστημένο. Στην τελική 550Κ μισθού σε σχέση με τα 400Κ έχουν διαφορά (150*3 έτη)/0,55 = 820K

Έχω κάνει ένα excel με τους μισθούς των 4 ανταγωνιστών στη Λίγκα μας κάνοντας τις εξής διακρίσεις:
18 παίκτες βασικοί (στο ροτέισον), 6 παίκτες back -up και οι υπόλοιποι παίκτες που δε χρειάζονται στο ρόστερ. Ουσιαστικά μελετώντας τις ομάδες είδα ότι χρειαζόμαστε ρόστερ 24 παικτών + 3-4 από τις ακαδημίες, έναν σε κάθε γραμμή (με ασήμαντο κόστος μισθών). Το σημαντικό είναι οι 24 να είναι στα πλάνα του προπονητή. Έχουμε λοιπόν:

Βασικοί 18:
ΠΑΟΚ: 8,5Μ ---> 15,45Μ (με εφορία)
ΕΟ: 11,5Μ -----> 20,9Μ
Τουϊτι: 8,7Μ---> 15,8Μ (τον βαραίνει ο Εσσιέν)
αεκ: 5,15Μ ----> 9,36Μ

Back-up players (6 παίκτες εκτός από αεκ που έχει 5):
ΠΑΟΚ: 1,04Μ ---> 1,89Μ
ΕΟ: 1,88Μ ------> 3,42Μ
Τουϊτι: 1,2Μ ----> 2,18Μ
αεκ: 800Κ -------> 1,45Μ

Σύνολο για τους 24 παίκτες (23 για αεκ χωρίς Ευρώπη):
ΠΑΟΚ: 9,54Μ ----> 17,34Μ
ΕΟ: 13,38Μ ------> 24,33Μ
Τουϊτι: 9,9Μ -----> 18Μ
αεκ: 5,95Μ ------> 10,82Μ

Παίκτες που κάτσανε στο συμβόλαιό τους ή Not needed by club + Τσοντάρισμα δανεικών:
ΠΑΟΚ: 1,91Μ ----> 3,47Μ
ΕΟ: 1,86Μ -------> 3,38Μ
Τουϊτι: 1,43Μ -----> 2,6Μ
αεκ: 0,2Μ -------> 0,36Μ

Συνολικά Έξοδα για Μισθούς παικτών:
ΠΑΟΚ: 11,45Μ ----> 20,8Μ
ΕΟ: 15,2Μ ---------> 27,7Μ
Τουϊτι: 11,3Μ -----> 20,6Μ
αεκ: 6,15Μ --------> 11,2Μ

Συμπέρασμα: Υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσό (γύρω στα 3Μ) και στις 3 ομάδες που χάνεται πλην της αεκ. Θωρώ ότι το ιδανικό θα είναι αυτά τα 1,9Μ (χωρίς εφορία) που χάνουμε με το μεγάλο μας ρόστερ, να πάνε σε 3 συμβόλαια βασικών στο μέλλον. Συγκεκριμένα:
6άρι με απολαβές στο 1Μ αντί του Κοροβέση (που βγαίνει εκτός ομάδας). Άρα +800Κ
Εξτρέμ αντι του Τιάμ στο 1Μ. Άρα +600Κ (ο Τιάμ παίρνει περίπου 400Κ)
Φοράκλα αντί Φακούντο (που λήγει) στο 1Μ. Άρα πάμε στα + 700Κ.

Σύνολο 2,1Μ. Δηλαδή λίγο πάνω από τη φύρα μας των 1,9Μ που ελπιζω να ελαχιστοποιηθεί την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι αυτό το μπάτζετ πάει, θεωριτικά παντα, για πρωτάθλημα με προσεκτικές κινήσεις, που πλέον κάνουμε. Φυσικά στις 3 θέσεις που ανέφερα για πιθανή μελλοντική ενίσχυση, μπορεί να χρειαστούν πολύ ακριβές αγορές. Αυτό θα είναι η επένδυση που είπα σε προηγούμενο ποστ και δεν αφορούν τους μισθούς που ακολουθούν το κλαμπ σε περισσότερες από μία χρήσεις. Εξάλλου υπάρχουν πάντα και οι πωλήσεις από την άλλη πλευρά που δε γράφω. Έχω κάνει ένα excel αναλυτικό (αρκετά όμορφο - με χρώματα ομάδων) αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το μοιραστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Δευ 05 Σεπ 2016, 14:15, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nothu

Δημοσίευση από nothu »

Demir έγραψε:Το παιδί ειναι οτι καλυτερο έπρεπε ήδη να τον έχουν κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες...λες και δεν τον βλέπουν...θα είχες Λάμπρου,Λημνιό,δημητριαδη,Σταθόπουλο ,Σαμπάνη και Τζοβαρας οτι καλυτερο κυκλοφορεί..σε 98-99
Αρα έχουμε 4/6. Δεν είν κακό.
Demir

Δημοσίευση από Demir »

Μπακαλίστικη λογική στα οικονομικά στοιχεία ειναι αυτή που εκανε τον Ζαγορ να μπει μεσα καμια 10 χαρτιά,,, εννοείται ένας βαρελα απο 220 θα ζήτησει για μεταγραφή σε ομαδα άλλη μεγαλύτερη τα δίπλα και πάνω.. Που ειναι το περίεργο??? δηλαδή η Άρσεναλ έπρεπε να πει τον λουκας " κοιτά να δεις Τιτίκα εκεί πέρνεις 400.000 άρα σε εμάς με 650.000'ειναι οκ ???" ...
Ο λουκας όμως υπέγραψε με 2,5 εκ ευρώ το χρόνο ... Ετσι ειναι η αγορά...
Άβαταρ μέλους
Ale

Δημοσίευση από Ale »

Demir έγραψε:... κοίτα να δεις Τιτίκα...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δημοσίευση από Kostas_Peraia4 »

Ανακοινωθηκε επισημα ο δανεισμος του Αντωνη στην Βεροια
Άβαταρ μέλους
GiorgosAtha

Δημοσίευση από GiorgosAtha »

ΠΑΟΚ 2016

Gk: Γλύκος, Βελλίδης, Μελισσάς, Σιαμπάνης
DC: Vitor, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Χ'ισαίας
DL: Leovac
DR: Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας
DMC: Τζιόλης, Kace, Cimirot, Antonis
MC: Χαρίσης, Golasa, Sabo
AMC: Πέλκας
AML: Mak, Jairo, Κοροβέσης
AMR: Rodriguez, Μυστακίδης
ST: Berbatov, Κλάους

ΠΑΟΚ 2017

Gk: Brkic, Γλύκος, Βελλίδης, Σιαμπάνης
DC: Varela, Τζαβέλλας, Crespo, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Χ'ισαίας
DL: Leovac, Γιαννούλης
DR: Leo Matos, Κίτσιου, Σκόνδρας
DMC: Canas, Cimirot, Τζιόλης
MC: Shakhov, Χαρίσης
AMC: Biseswar, Πέλκας, Δημητριάδης
AML: Mame Thiam, Κοροβέσης
AMR: Djalma, Rodriguez, Μυστακίδης
ST: Κλάους, Pereyra, Κουλούρης

Ήρθαν: Leo Matos (ελεύθερος - Dnipro), Shakhov (ελεύθερος - Dnipro), Δημητριάδης (προώθηση - U20), Πούγγουρας (τέλος δανεισμού - Βέροια), Γιαννούλης (τέλος δανεισμού - Βέροια), Κουλούρης (τέλος δανεισμού - Ανόρθωση), Pereyra (τέλος δανεισμού - Racing Club), Djalma (ελεύθερος - Genclerbirligi), Biseswar (ελεύθερος - Kayserispor), Crespo (ελεύθερος - Aston Villa), Brkic (? - Udinese), Canas (ελεύθερος - Espanyol), Varela (1.40 εκ.€ - Steaua Bucharest), Mame Thiam (δανεισμός - Juventus)

Έφυγαν: Berbatov (ελεύθερος - ?), Vitor (ελεύθερος - H. Beer Sheva), Golasa (ελεύθερος - Maccabi Tel Aviv), Mak (3.50 εκ.€ - Zenit St. Petersburg), Κωνσταντινίδης (δανεισμός - Ομόνοια Λευκωσίας), Kace (δανεισμός - Viktoria Plzen), Sabo (δανεισμός - Beitar Jerusalem), Μελισσάς (δανεισμός - ΑΕ Σπάρτη), Jairo (δανεισμός - ΠΑΣ Γιάννινα), Antonis (δανεισμός - ΠΑΕ Βέροια)

ΥΣ.1 Οι παίχτες, τα ποσά και οι θέσεις (με μικρή διαφοροποιήση) είναι από το transfermarkt... 8-)
ΥΣ.2 Για να γίνεται καλύτερη ανάλυση έχω υπογραμμίσει αυτούς που λογικά/θεωρητικά φαίνεται ότι δεν υπολογίζονται για την νέα season.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GiorgosAtha την Δευ 05 Σεπ 2016, 14:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Ντεμίρ δεν είναι έτσι ακριβώς. Ζήτηση και προσφορά καθορίζει το μισθό του παίκτη. Για το Λούκας υπήρχαν πολλές προσφορές. Για το Βαρέλα καμία. Επίσης παίζει ρόλο και ο μέσος μισθός μιας ομάδας και ο ρόλος του παίκτη σε αυτή. Το να πάει κάποιος από τα 200Κ στα 400Κ είναι τεράστια διαφορά και στην τελική μας περισσεύουν? Να το πιάσω και από άλλη πλευρά: Αν η αεκ έδινε στον Μπεκάλη 1,5Μ, ο παίκτης δε θα συμφωνούσε με Αεκ στα 350Κ? Άνετα λέω εγώ και αν μιλήσω για 400Κ, που είναι το ταβάνι της αεκ θα ερχότανε τρέχοντας. Για αυτό θεωρώ ότι το μπάτζετ πρέπει να είναι σφικτό. Βλέπει ο μάνατζερ το Μ.Ο των απολαβών σου και ανάλογα διαπραγματεύεται στον αντίστοιχο ρόλο του παίκτη του (βασικός εν προκειμένω).

Ήταν τεράστια πρόοδος της ομάδας μας που διώξαμε τη φύρα Μαντούρο, Μάρτενς, κ.α. στο παρελθόν. Φυσικά ο Βαρέλα ήταν πολύ καλή κίνηση, πουλέν μου, αλλά δίνω νομίζω ξεκάθαρα την επίπτωση του να είσαι 'large' στους μισθούς. Αν κάνεις 1 σεζόν αυτό το λάθος, σε ακολουθούν για πολλά χρόνια τα παλτά, αλλά και η "ρετσινιά". Σε εμάς το κακό έγινε κυρίως τη χρονιά Στέφενς. Το είχα γράψει από τότε πόσο καταστροφική θα είναι εκείνη η χρονιά μιλώντας για τον Τσιστιακόφ χρησιμοποιώντας τη λέξη "λαίλαπα Τσιστιακόφ". Αυτή τη φιλοσοφία (σφικτό wage budget) την έχω εδώ και 15 χρόνια και απλά βλέπω συνέχεια να επιβεβαιώνομαι στο πόσο αποδοτική μπορεί να είναι, δίνοντάς σου ευελιξία στις στρατηγικές επιλογές: αγορές παίκτών bargains ή όταν έχεις πεσμένους ανταγωνιστές (όπως φέτος) σου δίνουν τη δυνατότητα να πας για πρωτάθλημα (γιατί έχεις χώρο στο μπάτζετ σου), κ.α. Αντίθετα ανοίγματα που είδαμε να κάνει ο αρούλης το 2007 στις περίφανες ανανεώσεις τον οδήγησαν εκτός ποδοσφαίρου, αλλά και της υπερπροστατευμένης αεκ, στη μέγιστη ξεφτίλα της γ' εθνικής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Δευ 05 Σεπ 2016, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
agios

Δημοσίευση από agios »

Εγώ πάντως αυτόν θα τον ήθελα από τους ελεύθερους.Το μόνο κακό που έχει είναι ότι μερικές φορές εξαφανίζεται από το παιχνίδι.Όχι όπως ο Πέλκας,λίγο χειρότερα.....
[youtube]raPdFZgUgt4[/youtube]
speedy.g

Δημοσίευση από speedy.g »

vs40 έγραψε:Βane, για το παραπάνω σου σχόλιο, δε ξέρω αν ο Σαββίδης αγοράζει 7-8εκ και πουλάει 15-20 ότι θα το θεωρήσουμε κακό. Νομιζω είναι χειρότερο να αγοράζεις 300-500 και να πουλάς στα 3Μ. Γιατί αν δε μπορείς να ανανεώσεις παίκτη που πουλάς 3Μ, είσαι μικρη ομαδα. Αντίθετα όταν σου σκάνε 15-20Μ, είναι σε ένα ταβάνι που ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ξεπερνά τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης θα έχει πρόταση από Άρσεναλ (όπως σήμερα ο Λούκας), οπότε δε νομίζω κανείς να κρατήσει μούτρα στον Ιβάν σε αυτό το σενάριο. Τα βέλη θα πέφτουν στο χαμηλό επίπεδο πρωταθλήματος που δεν επιτρέπουν το επιπλέον αυτό σκαλοπάτι, που εξάλλου ποτέ δεν απαιτήσαμε σαν ΠΑΟΚ.

Σίγουρα η Ντιναμό και η Στεάουα έχουν δύκτιο στις χώρες τους, αλλά αν δώσεις στη Βιτορούλ για τον Τανάσε 2Μ πχ, δε νομίζω να μπορεί να σε σταματήσει ο Μπεκάλης. Εμείς δεν είμαστε rival club, δε θα χαλαστούν οι οπαδοί της Βιτορούλ και γενικά όλοι βλέπουν θετικά τις εξαγωγές παικτών για να παίξουν μπάλα "τα παιδιά τους" σε καλύτερα πρωταθλήματα. Υπάρχει μαφία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαστε πουθενάδες να μη μπορούμε να κάνουμε τις προσφορές μας. Το χρήμα είναι το σημαντικό. Εδώ εμείς πήραμε Σικαμπάλα, σε μπερδεμένη υπόθεση (τροφεία) από τελείως μαφιόζικη αγορά και σούπερ περίπλοκη επί Γούμενου. Στα Βαλκάνια έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και το έθεσε πολύ σωστά ο Άρνεσεν. Οι παίκτες πιέζουν για να έρθουν Ελλάδα, που είναι το Νο1 όπλο.

Τώρα στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων με μάνατζερ έχουμε δείξει μια αδυναμία, που φάνηκε στην περίπλοκη υπόθεση Τσίμιροτ. Δε μπορώ να είμαι κάθετος σε κάτι, αλλά γενικά βλέπω ότι μας έχουν για κορόιδα οι μανατζερ και έχουν περίεργες απαιτήσεις. Στις ανανεώσεις το ίδιο. Είχαμε υπερκοστολογημένα συμβόλαια σε υπερβολικό βαθμό και όταν υπάρχει η φήμη ότι έχει πολύ χρήμα (ο Ιβάν) και δεν τσιγγουνεύεται να το δώσει, ίσως να οδηγεί τις διαπραγματεύσεις εκεί που βολεύει το μάνατζερ. Νομίζω ότι αν έχεις τη φήμη ενός σφικτού κλαμπ με συγκεκριμένο μπάτζετ, μπορείς να διαπραγματεύεσαι πιο αποδοτικά. πχ διάβασα ότι ο Σάμπα έκλεισε στον βάζελο με 300Κ μισθό. Σε εμάς σιγουρα θα ήθελε 500Κ. Ομοίως ο Τσιργκίνσκι. Πως γίνεται ο Βαρέλα να παίρνει στη Στεάουα 200Κ (180 διάβασα) και να μη μπορούμε να τον πείσουμε να έρθει με 350Κ, άντε βαρυά 400Κ? Δεν υπήρχε προσφορά από άλλη ομάδα και είχαμε αυτό το πλεονέκτημα. Δίνεις και στο Μπεκάλι 1,5Μ αντί για 1,1 + δανεικό, και τον κρατάς πιο ευχαριστημένο. Στην τελική 550Κ μισθού σε σχέση με τα 400Κ έχουν διαφορά (150*3 έτη)/0,55 = 820K

Έχω κάνει ένα excel με τους μισθούς των 4 ανταγωνιστών στη Λίγκα μας κάνοντας τις εξής διακρίσεις:
18 παίκτες βασικοί (στο ροτέισον), 6 παίκτες back -up και οι υπόλοιποι παίκτες που δε χρειάζονται στο ρόστερ. Ουσιαστικά μελετώντας τις ομάδες είδα ότι χρειαζόμαστε ρόστερ 24 παικτών + 3-4 από τις ακαδημίες, έναν σε κάθε γραμμή (με ασήμαντο κόστος μισθών). Το σημαντικό είναι οι 24 να είναι στα πλάνα του προπονητή. Έχουμε λοιπόν:

Βασικοί 18:
ΠΑΟΚ: 8,5Μ ---> 15,45Μ (με εφορία)
ΕΟ: 11,5Μ -----> 20,9Μ
Τουϊτι: 8,7Μ---> 15,8Μ (τον βαραίνει ο Εσσιέν)
αεκ: 5,15Μ ----> 9,36Μ

Back-up players (6 παίκτες εκτός από αεκ που έχει 5):
ΠΑΟΚ: 1,04Μ ---> 1,89Μ
ΕΟ: 1,88Μ ------> 3,42Μ
Τουϊτι: 1,2Μ ----> 2,18Μ
αεκ: 800Κ -------> 1,45Μ

Σύνολο για τους 24 παίκτες (23 για αεκ χωρίς Ευρώπη):
ΠΑΟΚ: 9,54Μ ----> 17,34Μ
ΕΟ: 13,38Μ ------> 24,33Μ
Τουϊτι: 9,9Μ -----> 18Μ
αεκ: 5,95Μ ------> 10,82Μ

Παίκτες που κάτσανε στο συμβόλαιό τους ή Not needed by club + Τσοντάρισμα δανεικών:
ΠΑΟΚ: 1,91Μ ----> 3,47Μ
ΕΟ: 1,86Μ -------> 3,38Μ
Τουϊτι: 1,43Μ -----> 2,6Μ
αεκ: 0,2Μ -------> 0,36Μ

Συνολικά Έξοδα για Μισθούς παικτών:
ΠΑΟΚ: 11,45Μ ----> 20,8Μ
ΕΟ: 15,2Μ ---------> 27,7Μ
Τουϊτι: 11,3Μ -----> 20,6Μ
αεκ: 6,15Μ --------> 11,2Μ

Συμπέρασμα: Υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσό (γύρω στα 3Μ) και στις 3 ομάδες που χάνεται πλην της αεκ. Θωρώ ότι το ιδανικό θα είναι αυτά τα 1,9Μ (χωρίς εφορία) που χάνουμε με το μεγάλο μας ρόστερ, να πάνε σε 3 συμβόλαια βασικών στο μέλλον. Συγκεκριμένα:
6άρι με απολαβές στο 1Μ αντί του Κοροβέση (που βγαίνει εκτός ομάδας). Άρα +800Κ
Εξτρέμ αντι του Τιάμ στο 1Μ. Άρα +600Κ (ο Τιάμ παίρνει περίπου 400Κ)
Φοράκλα αντί Φακούντο (που λήγει) στο 1Μ. Άρα πάμε στα + 700Κ.

Σύνολο 2,1Μ. Δηλαδή λίγο πάνω από τη φύρα μας των 1,9Μ που ελπιζω να ελαχιστοποιηθεί την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι αυτό το μπάτζετ πάει, θεωριτικά παντα, για πρωτάθλημα με προσεκτικές κινήσεις, που πλέον κάνουμε. Φυσικά στις 3 θέσεις που ανέφερα για πιθανή μελλοντική ενίσχυση, μπορεί να χρειαστούν πολύ ακριβές αγορές. Αυτό θα είναι η επένδυση που είπα σε προηγούμενο ποστ και δεν αφορούν τους μισθούς που ακολουθούν το κλαμπ σε περισσότερες από μία χρήσεις. Εξάλλου υπάρχουν πάντα και οι πωλήσεις από την άλλη πλευρά που δε γράφω. Έχω κάνει ένα excel αναλυτικό (αρκετά όμορφο - με χρώματα ομάδων) αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το μοιραστώ.

Εννοείς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο όρος συγκριτικό πλεονέκτημα έχει εξαχθεί από την οικονομική θεωρία του Ricardo και με λίγα λόγια λέει ότι κάποιος έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όταν το κόστος ευκαιρίας για την παραγωγή ενός αγαθού είναι μικρότερο από το αντίστοιχο κάποιου άλλου ανταγωνιστή. Βέβαια το συγκεκριμένο λάθος γίνεται από πάρα πολλούς αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείται σωστά. Sry για το off-topic!
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

ευτυχως του χρονου θα φυγουν οι μετριοτητες κ τα βαριδια

μαλεζας
σκονδρας
τζιολης
κοροβεσης

και ισως

γλυκος
βελλιδης
περευρα

θα Μιλαμε για αυτοκτονία αν του χρονου τετοιο καιρο δεν εχουμε την καλυτερη ομαδα ολων των εποχων!
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Τι σχέση έχει ο Μαλεζάς και ο Περέυρα με τους υπόλοιπους στην λίστα σου;
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Καλά εκ των πραγμάτων ο Μαλεζάς έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν νομίζω να συνεχίσει.
Το ίδιο ισχύει και για τον Γλύκο, που πιστεύω όμως ότι θα ανανεώσει.
Για Φανούρη, που επίσης λήγει το καλοκαίρι, δεν ξέρω αν θα θέλει να συνεχίσει ο ίδιος, πέρα από τον ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Άλλο να λες οτι θα λήξει το συμβόλαιο του και άλλο να τον χαρακτηρίζεις βαρίδιο ή μέτριο.
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Odi έγραψε:Τι σχέση έχει ο Μαλεζάς και ο Περέυρα με τους υπόλοιπους στην λίστα σου;
Προφανως οτι αφου εχει αναβαθμιστει παρα πολυ ποιοτικα επιτελους το ροστερ, του χρονου θα πρεπει να βρεθουν ακομα καλυτεροι του μαλεζα κ του περειρα. Εγω συμφωνω. Απλα του χρονου πρεπει να τολμησουν να αποκτησουν μεγαλους πραγματικα παικτες
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

Ναι αλλά μπορεί να έχει πουληθεί ο Τσιμιροτ, ο Μπρκιτς, ο Τζαλμα, ο Μπίσεσβαρ να βγουν παλτά ( ή έστω μέτριοι) και να είσαι πάλι στο σημείο μηδέν. Με 4 ματς κατακαλόκαιρο δεν έχουμε ακόμα εικόνα για όλους όσους ήρθαν. Ακόμα και για τον Ίβιτς. Έχει πολυ ψωμί ακόμα.
ΟΚ, So far so good. Αν π.χ. όμως γκελαρεις με Παναιτωλικό κ Τριπολη, χάσεις απο Φιορεντίνα κλπ θ' αρχίσουν δειλά δειλά τα "όργανα". Και δε φημιζομαστε για την υπομονή μας. Όλοι, οπαδοί, αρδ, παε κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anekfrastos την Δευ 05 Σεπ 2016, 20:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”