Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσεις.

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
panpangr77

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού,Συζήτηση για το ρόστερ,Αποχωρήσει

Δημοσίευση από panpangr77 »

[quote="vs40"
Όταν ένας παίκτης είναι από τις ακαδημίες σου και τον έκανες από το μηδέν άνθρωπο, γιατί χωρίς εσένα μπορεί να είχε φτάσει ως τη Β' εθνική, περιμένεις να υπογράψει λίγο πιο κάτω από αυτό που του δίνει η αγορά. Θεωρώ ότι οι παίκτες των ακαδημιών που φτιάχτηκαν από τον ΠΑΟΚ, και ο ΠΑΟΚ έχασε παιχνίδια και χρήμα για να γίνουν κανονικοί ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να δίνουν μια έκπτωση 10-20% περίπου στο συμβόλαιό τους. Συγκεκριμένα ο Κλάους έπρεπε να υπογράψει με 500Κ, άντε βαρυά 550Κ. Η διαφορά δε θεωρώ ότι είναι σημαντική από τα 700Κ που εν τέλει υπόγραψε, ούτε χαλάει αυτό τα αποδυτήρια, ούτε την πιάτσα, γιατί αυτός προσέφερε, σε αντίθεση με τους Μάαρτενς.

[/quote]

Σε όλη την παραγραφο, γνώμη μου, εντελώς φιλικά , εισαι λάθος ,καμια ομαδα δεν σε κάνει ανθρωπο φίλε ο κάθε ανθρωπος εχει την αξία του. Ολο το σκεπτικο ειναι λάθος , τι ειναι να κάνει και σκόντο... οσα πιστευει εκεινος θα ζητήσει .

Η φιλοσοφία των ακαδημιων ειναι εντελώς άλλη.
1. Κοινη Φιλοσοφια και σχολη ποδοσφαίρου .
Δημιουργείς ενα στυλ ποδοσφαιρου και το μαθαίνεις σε παιδια απο μικρη ηλικία με χρι να φτάσουν την ανδρική για να εχεις ομογένεια . Μέσα απο την ομογένεια μια ομάδας κερδίζει πάρα πολλα .Βλέπε Αγιαξ ,βλέπε Μπαρτσελονα ,βλέπε Μαντσεστερ ,μια φουρνια και φτιαξανε δυναστείες οχι πυροτεχνηματα. Το καλυτερο παράδειγμα ειναι ο Νεβιλ της Μαντσεστερ δεν εχω δει χειροτερο παικτη ,ομως συμπληρωνε τον Μπεκαμ . ο Μπεκαμ ποτε δεν επαιξε την μπαλα που επαιξε στην Μαντσεστερ σε άλλη ομαδα .
2 .Εχεις παίκτες που αγαπουν την ομάδα ,αγαπουν την ομαδα δεν παει να πει οτι κάνουν σκόντο στην ομάδα ,επαγγελματίες ειναι.
3. Τεραστίο Οικονομικο Οφελος
Δημιουργεις παικτες που στην ουσια σου κοστιζουν ψιχουλα ,και αναλογα την επενδυση που εχεις κανει κερδιζεις περισσοτερα , οσα βάζεις τοσο περισσοτερα παιρνεις.

Να πω και ενα γενικο σχολιο για το κάθε Κλαους , και για παικτες απο τις ακαδημιες , πρέπει να τους στηρίζουμε οσο δεν πάει. Εινα τα σπλαχνα μας.

Αλλο γενικο σχολιο , μας λείπει η ποδοσφαιρική παιδεία , μπερδευουμε παρα πολλά πράγματα , την αγαπη μας για την ομάδα με το εγω μας , την προσωπικη μας επιτυχία με την πορεία της ομάδα μας ,το πορτοφολι του ιδιοκτητη με το δικό μας ,ταυτιζόμαστε με καταστάσεις , βγαζουμε προσωπικα κομπλέξ.

Ποδοσφαιρο ειναι, ολα χανονται και όλα μπαινουν. Ποδοσφαιρο ειναι και ο ΠΑΟΚ το κάνει πιο ομορφο.
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

Μιας κ η κουβέντα είναι για παίκτες απ την ακαδημία , με κείνον το Κάτσε τι παίζει ?
nasos66

Δημοσίευση από nasos66 »

Εγω θα ελεγα ότι πρεπει να ξεκινήσουμε από τον Ιβιτς.Ο οποιος είναι πρωταρης,και δειχνει ότι εχει το διάβασμα και το στησιμο,αλλα όχι τη διαχειριση του παιχνιδιού.Στηριξη αλλα και τσεκαρισμα.Δηλ αν δεν εχει τη διαχειριση τι θα γινει?
Και ποτε θα ξερουμε?Σε3,6 9 μηνες?
Όπως και για παιχτες.Πχ ο Κουλουρης ητανε πολύ καλος στη προετοιμασια, αλλα επεξε ο Κλαους που δεν ειχε ακουμπησει.Ο δε Γκαρη και ο Χαρισης γιατι γινονται συνεχως αλαγη?
Μετα είναι ο ρολος του κοσμου και των ΑΡΔ.Πχ περσι φαγωθηκε ο Ολσεν (και από τον κοσμο και τους αρδ)και η παε πηρε 2 τερματαδες,και ακομα ψαχνωμαστε.Στηριχτηκε ο Πελκας και ο Σαμπο,δεν πουληθηκε ο Κατσε,και τελικα καηκε ο Αντώνης και ισως και ο Σαμπο,εχασε και ο Κατσε,και σε αξια,η παε πηρε αλλους 3 παιχτες στα κεντρικα χαφ
και ισως δουμε Πελκα και Τζιωλη στο πανγκο και εν τελη να χανονται ετσι.
Υπαρχει δηλ μια στηριξη για τα δικα μας παιδια,και ταυτόχρονα απαιτηση για μεταγραφες,κανοντας κουμαντο στην τσεπη του Ιβαν.Πχ ειδα συνεντευξη πρωην μεγαλου παιχτη που λεει να παρουμε φορ καλο, για να εχει και ο Κλαους ανταγωνισμο,Ποιος?Ο αρχηγος του ΠΑΟΚ,των 700.000 ευρο!Και ετσι να είναι,ειχε περσι τον Μπερμπα.
Εγω που περιμενω 4-5 δεκαετιες για να δω τον ΠΑΟΚ που θελω,λεω ότι πειραζει και παραπειραζει που η ομαδα δεν περασε τον Αγιαξ.
Ετσι λοιπον πιστευω ότι από εδώ και περα ο κάθε παιχτης πρεπει να εχει την ευκαιρεια του, αλλα οποιος δεν μπορει η δεν κανει,πρεπει να φευγη,και με το μεγαλυτερο δυνατο κερδος για την παε.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Παντως αν υπολογιζουν στον Περειρα και σε ενα σετ παιχνιδιων οπως με τον Αγιαξ ,που λογικα επελεξες να χτυπησεις στην κοντρα ,κατεβηκαμε με φορ τον Κλαους και δευτερη επιλογη τον Κουλουρη κατι δεν μου καθεται καλα.Δεν μπορω να πιστεψω οτι Μιχελς και Ιβιτς θεωρουν το ροστερ πληρες οπως γραφτηκε οπως και δεν μπορω να πιστεψω οτι υπολογιζεται ο Περειρα ,διαφορετικα εκανε εγκλημα ο Βλανταν με τους Ολλανδους.
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Ο ιβιτς ειπε θα παρουμε φορ. Τωρα το ινπαοκ πως γραφει ρεπορταζ του κωλου ενας θεος ξερει
Άβαταρ μέλους
ace79grpaok

Δημοσίευση από ace79grpaok »

AN πάρουν ΑΝ λέω προς το τέλος των μεταγραφών το βλέπω και μετά τα ματς με τους γεωργιανούς.
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Δημοσίευση από DimitrisS »

Το ινΠΑΟΚ απο την μια βγαζει καποιες ειδησεις και ονοματα που ισχυουν και απο την αλλη βγαζει κατι τετοια ρεπορταζ που πραγματικα κανει μπαμ οτι μιλαμε για ρεπορταζ....του κωλου, οτι του φανει του λωλοστεφανη.
GoMaRoS

Δημοσίευση από GoMaRoS »

Dimg4 έγραψε:Ο ιβιτς ειπε θα παρουμε φορ. Τωρα το ινπαοκ πως γραφει ρεπορταζ του κωλου ενας θεος ξερει
ρεπορτάζ; ή απλά ένα άρθρο θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει
johnys999

Δημοσίευση από johnys999 »

joshua έγραψε:Παντως αν υπολογιζουν στον Περειρα και σε ενα σετ παιχνιδιων οπως με τον Αγιαξ ,που λογικα επελεξες να χτυπησεις στην κοντρα ,κατεβηκαμε με φορ τον Κλαους και δευτερη επιλογη τον Κουλουρη κατι δεν μου καθεται καλα.Δεν μπορω να πιστεψω οτι Μιχελς και Ιβιτς θεωρουν το ροστερ πληρες οπως γραφτηκε οπως και δεν μπορω να πιστεψω οτι υπολογιζεται ο Περειρα ,διαφορετικα εκανε εγκλημα ο Βλανταν με τους Ολλανδους.

Πιστεύω ότι ο Ίβιτς πόνταρε σε ένα γρήγορο γκολ (που ήρθε) και σε σκορ πρόκρισης στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήξερε ότι η ομάδα θα κουραστεί και γι αυτό είχε Τζιώλη και Κάνιας στη 18άδα, να τους ρίξει μέσα να κρατήσει το σκορ αλα Σάντος. Οι ευκαιρίες και το πέναλτυ ανέτρεψαν το πλάνο και άλλο πλάνο δεν υπήρχε γιατί εκτός από το Μυστακίδη δεν υπήρχε άλλος μεσοεπιθετικός που θα μπορούσε ν απειλήσει. Έτσι, αντί στο β ημίχρονο που χρειαζόμασταν γκολ και η ομάδα κουράστηκε να μπει είτε ο Ζάιρο είτε ο Φακούντο είτε ακόμα κι ο Πέλκας, να μείνουν χαμηλά τα χαφ του Άγιαξ και να απειλούμε και με 2-3 παίχτες, δεν μπορούσε να γίνει. Μόνο με φάση σαν του Μυστακίδη θα μπορούσαμε να απειλήσουμε, από γιόμα. Και σωστά έπαιξε μετά το χαρτί του Μπίσεσβαρ, μήπως γλιτώσει την παράταση, άσχετα αν αυτός ήταν σε τραγική κατάσταση ακόμα και για δεκάλεπτο. Αν έπρεπε να είναι ο Μπίσεσβαρ στην αποστολή ή κάποιος άλλος είναι άλλη συζήτηση. Μ όλα αυτά προσπαθώ να εξηγήσω την παρουσία 2 εξαριών και μόλις ενός game changer στον πάγκο, ώστε να δω πώς περίπου θα παίζουμε φέτος τα δύσκολα ματς και ποιοι υπολογίζονται γι αυτά. Και δεν έχω άλλη λογική εξήγηση για την παρουσία και του Τζιώλη και του Κάνιας.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Θεωρώ δυσκολα δε θα παρουμε φορ

Εγω ανησυχώ για αυτους που δε φεύγουν περισσοτερο
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Μπα μια χαρά θα φύγουν. Νομίζω πως πέρα από φορ θα χρειαστούμε και μεσοεπιθετικό που να δίνει γκολ γιατί τα 20 του Μακ δύσκολα θα τα πάρουμε από κάποιον άλλο που υπάρχει ήδη στο ρόστερ

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Stelios Bagios

Δημοσίευση από Stelios Bagios »

Ορισμένα σχόλια:

- Είναι νωρίς ακόμα, αλλά φαίνεται να έχουν γίνει πολύ καλές μεταγραφές. Έχω την αίσθηση ότι έχει ξεκινήσει ένα 3ετές πλάνο από τότε που ήρθαν οι Άρνεσεν και Τούντορ το οποίο συνεχίζεται παρότι ο Άρνεσεν και ο Τούντορ έχουν φύγει. Γενικά, είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη μου δίνει την εντύπωση ότι ακολουθεί ένα πλάνο. Ελπίζω η εντύπωσή μου να βγει αληθινή.

- Μία άλλη εντύπωση που έχω είναι ότι η αποτυχία της μεταγραφής Ματέους αποτελεί ένα από τα κομβικότερα σημεία της φετινής χρονιάς. Χωρίς να τον έχω δει ποτέ να παίζει, από ότι έχω διαβάσει / ακούσει πιστεύω ότι είναι ακριβώς ο παίκτης που λείπει από το ρόστερ και ότι δύσκολα θα βρούμε κάτι αντίστοιχο.

- Μου έχουν αρέσει πάρα πολύ και οι 2 παίκτες που πήραμε από τη Ντνίπρο.

- Θεωρώ πολύ δύσκολο να πάμε για πρωτάθλημα. Το να συγκρίνουμε τα ρόστερ δεν αρκεί. Μειονεκτούμε ως οργανισμός α) στο να μαζεύουμε βαθμούς και β) στο να σηκώνουμε το βάρος της πορείας πρωταθλητισμού. Μπορεί να έχουμε μεγαλώσει τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά στα ζητήματα αυτά είμαστε ακόμα πίσω από τους 3 του κέντρου.

Θα κλείσω όπως άρχισα: είναι νωρίς ακόμα.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Ο μακ εξτρεμ τετοια νουμερα δεν θα εκανε παντως

Αν βρούμε φοροεξτρεμ ιδανικό νομιζω
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

panpangr77 πολύ ρομαντικά τα βλέπεις φίλε. Ελάχιστες ομάδες στον κόσμο έχουν σχολή σαν της Μπάρτσα ή Άξιαξ που θα βγάλουν υπεραξία από αυτό που λες. Εξ ορισμού πάρε ρώτα προπονητές να σου πουν γιατί πληρώνουν οι ομάδες σε ακαδημίες. Αν είναι τα "σπλάχνα" σου να σου φέρονται έτσι, καλύτερα σβήσε τελείως τις ακαδημίες και με το 2Μ/έτος πάρε 2 έτοιμους παικταραδες. Συμπεριφορές σαν αυτή του Τσανδαρη ακυρώνουν τη λογική των ακαδημιών. Για τον Κλάους νομίζω τα έγραψα κι έγινα κατανοητός: Δε θεωρώ πρόβλημα που αντι για 550Κ παίρνει 700Κ. Θα με ενοχλούσε αν έπαιρνε βέβαια 1Μ. Το μόνο που θέλω να πω είνα ότι όταν δεν έχεις μαζεμένους τους μισθούς και τα σκορπάς σε παλτά, στις ανανεώσεις με τους δικούς παίκτες (από ακαδημίες ή μη) θα σου κάνουν ζημιές οι μάνατζερ. Παραλίγο να χαλούσε τότε η ανανέωση Κλάους, και να είχαμε λαϊκά δικαστήρια. Στο τσαφ τον κλείσαμε, ενώ αν στο ρόστερ δεν υπήρχαν παλτά με ακριβά συμβόλαια, ο Κλάους θα υπέγραφε με 600Κ χωρίς δεύτερη σκέψη. Δε θα γινότανε σίριαλ.

Όσο για αυτό που λέω στο προηγούμενο ποστ για τους παίκτες των ακαδημιών, σε όλο τον πλανήτη, στατιστικά, συμβαίνει οι ομάδες που αναδεικνύουν έναν παίκτη ,να του δίνουν αρκετά κάτω από αυτά που δίνει η αγορά και ούτε καν το "ευγενικό" 10-20% που είχα πει. Απλά οι έξυπνες ομάδες, αξιολογούν το υλικό σωστά και όταν δουν εξελίξιμο παίκτη του κάνουν 5ετές συμβόλαιο στα 18 τους. 30Κ/έτος. Μόλις πιάσει τα 20 και έχει παίξει του λενε: ή συνεχίζεις με 30/ετος ή υπογράφεις νέο πενταετές με 100Κ. Ο παίκτης ξέρει ότι αν πάει κόντρα στο σωματείο του μπορεί ανετα να μη γίνει ποτέ ποδοσφαιριστής. Υπογράφει. Στα 22 του κάνεις νέο 5ετές στα 250Κ εφόσον έγινε κάτι σαν τον Μακ. Στα 24 του πλέον είναι σε ποιότητα Μακ και υπάρχουν προσφορές. Προφανώς υπάρχουν ομάδες που μπορούν να δώσουν μισθό κοντα στο 1Μ και ως αποτέλεσμα αρχίζει "τα κολπάκια" ο παίκτης και ο μάνατζερ. Εσύ δε θέλεις να του κάνεις τόσο ακριβή ανανέωση, αλλά τον θέλεις αν μείνει να προσφέρει (προσηλωμένο). Είτε τον πουλάς στα λεφτά που θέλεις και σε συμφέρει, είτε λες το μάνατζερ του παίκτη: Έχεις άλλα 3 χρόνια συμβόλαιο στα 250Κ, όπου έχεις υποχρέωση να σεβαστείς. Εγώ εκτιμώ την προσφορά σου στο σωματείο και για αυτό θα σου δώσω τα διλπά σε νέο 4ετές συμβόλαιο. Ο μάνατζερ ζητά μίνιμουμ 700Κ. Στην τελική ο παίκτης υπογράφει στα 550Κ για 4 έτη στα 24 του, ενώ μπορεί να έβρισκε αλλού συμβόλαιο κοντά στο 1Μ (αν ήταν ελεύθερος). Έτσι έχει τη δυνατότητα μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ να πάρει τα καλύτερα χρόνια από τον ποδοσφαιριστή με ένα μισθό σχετικα χαμηλό. Μετά ακολουθει το επόμενο δίλημα στα 25-26 του: τον πουλάς? ------>Ανάλογα με τις προσφορές που υπάρχουν αλλά και κατα πόσο είναι αρχηγός ο παικτης στην ομάδα (influential).

Λίγο πολύ σε αυτή τη λογική κινούνται οι ομάδες και επιτυγχάνουν χαμηλοτερους μισθούς σε παίκτες των ακαδημιών τους. Αν αντίθετα δούμε την περίπτωση Καρέλη, βλέπουμε ότι στα 23 του πήρε μεταγραφή, και από 200Κ μισθό, εκτινάχτηκε στα 800Κ. Δηλαδή ο παίκτης όταν έχει χαμηλό μισθό και μεγάλη ζήτηση τον συμφέρει να πάρει μεταγραφή και να εκτινάξει τις απολαβές του. Σε εκείνη τη φάση πρέπει να τον έχεις δεμένο με συμβόλαιο. Ιδανικά 3 έτη πριν την λήξη του συμβολαίου. Αν μείνει 1 έτος όπως μας συμβαίνει κλαύτα Χαράλαμπε. Η ίδια λογική περίπου με τους παίκτες των ακαδημιών ισχύει και σε παίκτες που εσύ τους "έφτιαξες", όπως κάναμε με Μακ, Βιεϊρίνια και πλέον με Χαρίση, Τσίμιροτ. Εδώ αν θέλεις να μη σε φηδήξουν οι μάνατζερ ανελέητα και χωρίς σάλιο και να παρακαλάς για πώληση (όπως με Μακ), θα πρέπει να κάνεις εγκαίρως την ανανέωση. Τώρα σοβαρά τι περιμένουν να συμβεί τουχρόνου στον Τσίμιροτ με 1 έτος συμβολαίου? Δεν τα λέω από τώρα για να το παίξω σασταλεγάκιας. Είναι νομίζω κοινή λογική που ισχύει στο ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια. Προσοχή και στον Χαρίση λέω εγώ.

Υγ: panpangr77 αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ: "τον κάναμε άνθρωπο", νομίζω ήμουν κατανοητός ότι το εννοούσα μεταφορικά. Εννοώ προφανώς τον κάναμε έτοιμο επαγγελματία ποδοσφαιριστή, μέσα από δικές μας θυσίες και πόρους(αγωνιστικά λεπτά που στοιχίζουν βαθμούς στην ομάδα). Αν τον αφήναμε ελεύθερο νωρίς, ζήτημα να έκανε καριέρα σε Πανσεραϊκό. Δε μιλάω για τον Κλάους, αλλά για τον παίκτη γενικά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Μιλάω για Κάτσε, Τσανδάρη, Τσουκαλά (δε ζητούσε και αυτός λίγα), και τόσους άλλους. Αν ο ΠΑΟΚ τους άφηνε ελεύθερους (στα 19-20 τους χωρίς να τους έδινε τον πολύτιμο χρόνο της α' ομάδας) θα σβήνανε, όπως κάνανε και άπειροι άλλοι σαν τους Παναγιωτούδης, Πόποβιτς κ.α. Είναι κρίμα για τα παιδιά αυτά να αραδιάσω τα ονόματά τους.

Υγ2: Θα πρέπει να μας προβληματίσει πως ο Μπεκάλης έχει παίκτη όπως ο Στάντσιου στα 23 του με πενταετές συμβόλαιο κάτω από 400Κ, που έκανε φέτος... Ποιοτικοί παίκτες όπως ο Λίνο, στην καλύτερή τους ηλικία στην Πορτογαλία παίρνουν 150-200Κ ---> και είναι πολλοι!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Σάβ 06 Αύγ 2016, 00:08, έχει επεξεργασθεί 10 φορές συνολικά.
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

panpangr77 έγραψε:Ποδοσφαιρο ειναι και ο ΠΑΟΚ το κάνει πιο ομορφο.

Από τις καλύτερες κουβέντες που διάβασα για τον Π.Α.Ο.Κ. τον τελευταίο καιρό..!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”