Μεταγραφές καλοκαιριού 2016 ΙΙ

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2016 ΙΙ

Δημοσίευση από buffalobill4 »

simba έγραψε:
buffalobill4 έγραψε:ενιγουει. φερνουμε κανια και κλειδωνουμε το τοπικ?
Τον Βαρελα δε θα τον ξεχνας, ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ !! 8-)

Υ.Γ. Ειναι θεμα παιδειας αδερφε..Αλλα και βιοτικου επιπεδου. Οταν ο αλλος ζει σε μια απανθρωπη, ανοργανωτη και "ασχημη" πολη, οταν ο εγωισμος, ο ωχαδερφισμος και η κουτοπονηρια βασιλευουν, λογικο ειναι να αλλοτριωθει κ να χασει τον ανθρωπισμο του.

Τελος, στο θεμα οπαδος, μεγαλο ρολο παιζουν κ τα "αρδοακουσματα"..Οταν ο αλλος μεγαλωνει με ζαγορομυρτσοκαμοροραπτοπουλους, οσο ναναι χανει τη μπαλα της μετριοπαθειας.
ξεχνιεται ρε ο βαρελας? ειναι σαν τη φαση την καλοκαιρινη που επαιξε στο νησι που ληγει ομως αδοξα γιατι καποιος απο τους δυο φευγει πρωτος. δεν ξεχνιεται ομως.

στα κοινωνικα συμφωνω βεβαιως. δε βλεπω τον τροπο να αλλαζουνε ωστοσο και απελπιζομαι
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δημοσίευση από Kostas_Peraia4 »

Δεν ξερω αν το καταλαβατε αλλα ειναι 7 Ιουλιου και ο ΠΑΟΚ χρειαζεται ποσοτικα μονο 1 ακομα μεταγραφη(6αρι),ενω αν το δουμε ποιοτικα ισως 3(Σεντερ μπακ,6αρι,Σεντερ φορ)

ΑΙΝΤΕ ΜΩΡΗ ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Mμάθαμε αν δωσαμε λεφτα για μπρίκι ;
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Είναι καιρός που θέλω να γράψω 2-3 πραγματάκια για τις μεταγραφές μας και για το πώς φαίνεται να διαμορφώνεται το ροστερ μας φέτος.

Νομίζω πως για να κρίνουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας , πρέπει να θέσουμε κάποιους κανόνες σχετικά με τους στόχους μας. Τι ήταν αυτό που θέλαμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι και ποια μέσα είχαμε για να το πετύχουμε;

Αν θέλαμε να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της ομάδας και να κινηθούμε με γνώμονα τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κατέβαινε φαβορί στο πρωτάθλημα και με πολλές βλέψεις στην Ευρώπη τότε έπρεπε να πάρουμε παίκτες που ανήκουν στην ελιτ. Παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, παίκτες με ανοδική πορεία και από πρωταθλήματα προηγμένα ... πχ από ομάδες της πρώτης 8αδας των 5-6 καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Για να αγοράσεις τέτοιους παίκτες χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη και να τους πληρώσεις πολύ παραπάνω από ότι αξίζουν. Μιλάω για αγορές >3 χαρτιών χώρια μισθούς. Μιλάω για αγορές από ομάδες που δε "θέλουν" να ξεφορτωθούν το παίκτη.. Αν λοιπόν αυτός ήταν ο στόχος μας , τότε δε μπορούμε παρά να πούμε ότι μέχρι στιγμής έχουμε πάρει παικτάκια της σειράς , της πλάκας παίκτες που σε καμία περίπτωση δε σου αλλάζουν επίπεδο. Ακόμα χειρότερο είναι πως και όλοι οι παίκτες που ακούγονται - πχ Βαρέλα , είναι εξίσου παικτάκια της σειράς που δεν είναι ικανοί με τη παρουσία τους να σου αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπό αυτό το πρίσμα καταλαβαίνω κάποιους φίλους που είναι μουδιασμένοι ... ζούσαν ένα παραλήρημα πιστεύοντας ότι θα ρίχναμε 30 μύρια για να κατέβουμε με αξιώσεις στα προκριματικά .

Ευτυχώς , μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με το ΠΑΟΚ , ανήκω στο κομμάτι του κόσμου που προτιμώ να κρίνω με τη λογική κι όχι με το συναίσθημα. Ο Σαββίδης ότι και να λέει , δεν είναι ο άραβας χοσάδας που θα σου αλλάξει την ιστορία σε 1-2 χρόνια. Στην ομάδα υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση πρωτοφανής για τα δεδομένα μας , αλλά που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να φτάσει την αγοραστική δύναμη του πουστογαυρου ή των μεσαίων ομάδων από τα καλά Ευρωπαικά πρωταθλήματα. Επομένως ο πήχης είναι πολύ συγκεκριμένος και σαφής , σύμφωνα με τη δική μου πάντα οπτική.

Ε λοιπόν , για αυτό που περίμενα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε κινηθεί γρήγορα και μεθοδικά στις μεταγραφές , έχουμε κλείσει παίκτες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν αγωνιστικές αδυναμίες μας και φαίνεται να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο . Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η ομάδα φέτος θα είναι ανταγωνιστική και θα έχει για τα Ελληνικά δεδομένα ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ . Επιπλέον , μακάρι να δικαιωθούμε και για την επιλογή Ίβιτς και να δέσει το σύνολο αρμονικά.

Το μόνο παράπονο που έχω είναι πως θα ήθελα 1-2 περιπτώσεις ακόμα όπως Τσιμιροτ-Σάμπο-Ζάιρο. Παίκτες δηλαδή σε σχετικά ανοδική πορεία, σε καλή ηλικία που θα τους αγοράσω από τις ομάδες τους. Πρέπει να βρούμε ομάδες/αγορές που είναι ένα σκαλί κάτω σε πρεστιζ/οικονομική δύναμη και να ψωνίζουμε σταθερά ότι καλύτερο. Δυστυχώς η Στεάουα , η μικρομεσαίες Τούρκικες και οι ρωσικο/ουκρανικές δεν είναι τέτοιες αγορές.

Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος και περιμένω πως και πως να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας ...
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Μιλάω για αγορές >3 χαρτιών χώρια μισθούς. Μιλάω για αγορές από ομάδες που δε "θέλουν" να ξεφορτωθούν το παίκτη..

Καταλαβαίνω κάποιους φίλους που είναι μουδιασμένοι γτ ζούσαν ένα παραλήρημα πιστεύοντας ότι θα ρίχναμε 30 μύρια :shock:

Επομένως ο πήχης είναι πολύ συγκεκριμένος και σαφής
Οποτε ειτε αγορές >3 χαρτιών ειτε μονο ελευθερους και ταβανι αγορας per παικτη 500-600 χιλιαρικα?
Υπαρχει ενα χασμα, δε νομιζεις?

Κανεις λογο για παραληρηματα και φαντασιωσεις 30 μυριων τη στιγμη που οι περισσοτεροι καναμε λογο τουλαχιστον για ιδιου υψους μπατζετ (20 μυρια), εφοσον μια αυξηση της ταξεως του 10% ηταν δυσκολη..

Οπως ειπα χθες, "εχουμε" αποδεχθει οτι μεση λυση δεν υπαρχει και αυτο ειναι λαθος. Απλα η μεση λυση μπορει να κοστιζει 20-30% παραπανω..

Μεσες λυσεις ειναι και οι εξης:
Αν ενας 29-30χρονος εχει γεματες χρονιες σε καλο επιπεδο, παραστασεις απο σημαντικα ματς (τιτλους κ συμμ. σε εθνικη, σαφως κοστιζουν πιο ακριβα), θαχει και προσωπικοτητα. Αλλιως πας για επενδυση σε υψηλη ποιοτητα αλα Τσιμιροτ.
Άβαταρ μέλους
Rizla

Δημοσίευση από Rizla »

Γιαπας καπελακι να φορας εχει πολλη ζεστη :mrgreen:

Απο Τοπ πρωταθληματα δεν παιρνεις παιχτη που χρειαζονται γιακανενα λογο...ΠΟΤΕ.
Δεν ερχεται...no coming
Εκει που λες για την αγοραστικη δυναμη του πουστογαυρου εκλαψα... :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Giapas εγω πιστευω οτι εχει μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη απο τον χοντρομπαλα,ο Ιβαν.Ισα ισα που πιστευω οτι ο χοντρος βαζει πολυ λιγοτερα απο την τσεπη.Απλα τα εσοδα τους ειναι πολλα περισσοτερα,ιδιαιτερα απο πωλησεις και απο το Champions League
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Αν έρθει ο Canas, σημαίνει ότι Mocinic άκυρο...
Και μπήκα χθες FM και είδα Mocinic και τον έβγαλα έξω...όχι τον Mocinic...

Μάλλον ο Canas είναι πιο 6 και ο Mocinic πιο 8.. Άλλωστε είμαστε υπερπλήρεις, το θέμα είναι να ανεβούμε ποιοτικά και φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά το πράγμα...
Άβαταρ μέλους
Γκουερινο

Δημοσίευση από Γκουερινο »

giapas έγραψε:Ο Σαββίδης ότι και να λέει , δεν είναι ο άραβας χοσάδας που θα σου αλλάξει την ιστορία σε 1-2 χρόνια. Στην ομάδα υπάρχει μια σχετική οικονομική άνεση πρωτοφανής για τα δεδομένα μας , αλλά που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να φτάσει την αγοραστική δύναμη του πουστογαυρου ή των μεσαίων ομάδων από τα καλά Ευρωπαικά πρωταθλήματα. Επομένως ο πήχης είναι πολύ συγκεκριμένος και σαφής , σύμφωνα με τη δική μου πάντα οπτική.
Η αγοραστικη δυναμη μιας ομαδας εξαρταται αποκλειστικα απο την αγορα της χωρας που βρισκεται (διαφημισεις, τηλεοπτικα) απο τα ευρωπαικα της εσοδα και απο τους φιλαθλους. Ο ιδιοκτητης παιζει πολυ μικρο ρολο. ειτε με τον Σαββιδη ειτε με τον αμπραμοβιτς την ιδια αγοραστικη δυναμη θα ειχες.
Καποια στιγμη πρπει να καταλαβουμε οτι ο Σαββιδης καθε χρονο εξαντλει τα ορια του FFP
giapas

Δημοσίευση από giapas »

φιλε σιμπα . Ετσι όπως έκανες παράθεση αυτά που έγραψα δε μου είναι ξεκάθαρο αν με ρωτάς κάτι.
Αν με ρωτάς για μέση λύση προφανώς και υπάρχει. Απλά δε νομίζω ότι έχει και μεγάλη διαφορά.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να αγοράσει καλό παίκτη στη παρούσα φάση.

ριζλα φίλε μου φοράω καπέλο γιατί το καλοκαίρι στον ήλιο καίγομαι και δε ρισκάρω να βγω ακαπέλωτος έξω. Συμφωνώ απόλυτα για τα τοπ πρωταθλήματα που λες.Απόλυτα όμως. Για αυτό και δε μου αρέσουν οι ατάκες για μπαμ και μπουμ . Σιγά μην είναι μπαμ ο βαρέλας κι ο κάθε βαρέλας. Δε μπορεί ο ΠΑΟΚ στη παρούσα φάση να αγοράσει παίκτες που θα του αλλάξουν την ιστορία σε ένα καλοκαίρι. Όσο για την αγοραστική δύναμη του πουστόγαυρου , λυπάμαι που σε έκανα να κλάψεις καλοκαιριάτικα . Όμως νομίζω ότι από τη στιγμή που βγαίνει τσουλου 20 χρόνια, έχει ξεπλύνει τα κέρατά του, είναι χωμένος στις πιο περίεργα νταλαβέρια κι έχει δικτυωθεί με μανατζερκαι με πουστιές σε όλη την ευρώπη .. τότε είναι πιο δυνατός από μένα σε όρους αγοράς.

φίλε κώστα απο περαία , νομίζω παρεξήγησες. Δεν εννοώ απαραίτητα χρήμα για ξόδεμα.

φίλε νέτο γκουερίνο. Δε ξέρω ακριβώς τι είναι και πως υπολογίζεται το FFP. Μου φαίνεται απίθανο ο ΠΑΟΚ με τον Αμπράμοβιτς να είχε την σχεδόν ίδιες δυνατότητες με το ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Αλλά επειδή δε γνωρίζω το θέμα ,το δέχομαι. Νομίζω όμως ότι ψιλοσυμφωνούμε ότι δεν έχουμε και καμιά ιδιαίτερη δύναμη για τα ευρωπαικά δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δεν το βαζω στο topic του Brkic γιατι πιστευω οτι εδω θα το δουν περισσοτεροι

Μια τυπικη συγκριση στο FM μεταξυ των :

-Kαλυτερος GK στο ελληνικο πρωταθλημα,μεχρι προτινος(Roberto)
-Kαλυτερος GK στο ροστερ μας(Γλυκος)
-Νεος τερματοφυλας στο ροστερ μας(Brkic)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Αρχικα βλεπουμε λοιπον πως ο Brkic ειναι αρκετα καλυτερος του Γλυκου
Επισης σε σχεση με τον Ρομπερτο,ο Βrkic ειναι σχετικα καλυτερος ως προς τον ελεγχο της περιοχης του,αλλα δεν εχει τοσο καλες τοποθετησεις.Επισης,ισως και λογο του υψους του δεν ειναι τοσο ευελικτος οσο ο Ισπανος.Στις αποκρουσεις ομως ειναι ισαξιοι.

Τα συμπερασματα δικα σας :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Νετο, εχεις δικιο
Αν καταλαβα καλα ομως απ'οσα ειχες ποσταρει για τα ορια του ffp, φετος ειχαμε περιθωριο μεχρι 10.5 μυρια μειον..
Κουβέντα να γινεται για να ξερουμε τι παίζει, οχι να κάνουμε και τους αγαδες της τσεπης του Ιβαν. ;)

(για μην παρεξηγηθω, το οτι υπαρχει περιθωριο δε σημαινει οτι υπαρχει καμια απαιτηση να ζημειωνεται 10 μυρια καθε χρονο ο Ιβαν, λες κ εχουμε βρει κανα μλκ...
Απλα, σκεφτομαι πως αν υπηρχε μια χρονια που μια τετοια ζημια θα ηταν ακρως ανταποδοτικη κ ωφελιμη -τοσο βραχυπροθεσμα οσο κ μακροπροθεσμα-, νομιζω πως αυτη ηταν η φετινη...)

Giapas, περα απο 1-2 επισημάνσεις π εκανα, η βασικη ερωτηση ηταν ποια η αποψη σου για το χάσμα π ανεφερα και για τις μεσες λυσεις.
Σημειωσες οτι δν υπάρχει μεγαλη διαφορα (πχ κρεσπο με βαρελα, σέρβος με δανεικο μποικο, μπισεσβαρ με σκαριονε) κ οτι δυσκολευομαστε να αγορασουμε...Διαφωνω αλλα το σεβομαι..

Απλα μην καταφεύγουμε ρε συ και σε υπερβολές τυπου φαντασιωσεις κλπ, "μειώνοντας" τροπον τινα οποιον δν ειναι απολυτα ευχαριστημενος κ ηθελε κατι περισσοτερο σε 2-3 κρισιμες θεσεις..

:pano:

Υ.Γ. κωστα τα προσοντα είναι μαλλον αδιαμφισβητητα, το θεμα ειναι η οποια ευπάθεια του (βλ. thread του) και η τρέχουσα κατασταση του..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος simba την Πέμ 07 Ιούλ 2016, 23:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Σιγουρα Simba,αλλα αν δεν τραυματιζοταν δεν θα επαιζε ακομα στην Ουντινεζε,αλλα θα πηγαινε σε μεγαλυτερη ομαδα.Οποτε σιγουρα δεν θα ερχοταν στον ΠΑΟΚ.Αν ειναι υγιης,ειναι μακραν του δευτερου,τουλαχιστον μεχρι στιγμης,ο καλυτερος τερματοφυλακας στην Ελλαδα
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Αντε να έκλεισε κ ο Ισπανός κ μετα να δουμε τι θα κανουμε με πωλησεις
giapas

Δημοσίευση από giapas »

simba έγραψε: Giapas, περα απο 1-2 επισημάνσεις π εκανα, η βασικη ερωτηση ηταν ποια η αποψη σου για το χάσμα π ανεφερα και για τις μεσες λυσεις.
Σημειωσες οτι δν υπάρχει μεγαλη διαφορα (πχ κρεσπο με βαρελα, σέρβος με δανεικο μποικο, μπισεσβαρ με σκαριονε) κ οτι δυσκολευομαστε να αγορασουμε...Διαφωνω αλλα το σεβομαι..

Απλα μην καταφεύγουμε ρε συ και σε υπερβολές τυπου φαντασιωσεις κλπ, "μειώνοντας" τροπον τινα οποιον δν ειναι απολυτα ευχαριστημενος κ ηθελε κατι περισσοτερο σε 2-3 κρισιμες θεσεις..
Δεν υπάρχει μεγάλη παικτική διαφορά όσον αφορά τη δική μου οπτική ,η οποία βέβαια δεν είναι και κανένα σημείο αναφοράς. Φαντασιώσεις έχω και εγώ όπως κι εσύ , αλλά για κακή μας τύχη δε νομίζω να τις συμμερίζεται ο Ιβάν ;) .

Πραγματικά όμως πιστεύω ότι θα είμαστε σημαντικά καλύτεροι από πέρυσι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”