Game Of Thrones (TV series)

Μπαρκαρούτσος

Re: Game Of Thrones (TV series)

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Sick, ευχαριστώ για τα reports, οι ποινές ανακοινώνονται άμεσα...

Προγούλια και κιλά λέει... Α ρε Waldra Bolton που σας χρειάζεται!

Danirifle, 2 μήνες ban να απολαύσεις τις διακοπές σου μακριά από τα σχολεία...
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Δημοσίευση από DimitrisS »

Μονο εγω γελουσα σατανικα καθ'ολη την διαρκεια της μαχης γιατι ηξερα τι θα ακολουθησει και οσο φταναμε στο τελος δυναμωνε το σατανικο μου γελιο; :twisted:

Aν ειμαι αρρωστος πειτε το. Δεν θα με πειραξει.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

Τόσο ρεαλιστική απόδοση μάχης είχα να δω από το Braveheart....

Ακόμα και τακτικά να το δεις, η κύκλωση με τείχος φάλαγγας ήταν απόλυτα λογική. Απλά τι στο διάκο κοιτούσαν οι άλλοι να τους περικυκλώνουν. Όταν είσαι ασθενέστερος αριθμητικά ψάχνεις συγκεκριμένο κομμάτι της αντίπαλης παράταξης όπου μπορείς να υπερισχύσεις τάχιστα και να ανατρέψεις το αριθμητικό πλεονέκτημα ή κοιτάς να επωφεληθείς από γεωγραφικό στοιχείο (πχ ποτάμι ή ύψωμα για να μην υπερ-φαλαγγιστείς). Σε ανοικτό πεδίο δεν κάνεις επίθεση φουλ κατά μέτωπο, ειδικά εάν ο αντίπαλος έχει πλεονέκτημα στο ιππικό. Από την άλλη, το οτι πήγαν με ιππικό σφήνα ήταν λογικό. Όπως και οτι έριξαν τοξότες πριν τη σύγκρουση, άσχετα εάν ο ανώμαλος από την άλλη τόξευε και τους δικούς του (πάλι λογικό, γιατί σου λέει, έχω περίσσεμα, ενώ εσύ αποψιλώνεσαι).

Η σκηνή "ασφυξίας" όλα τα λεφτά.

Bonus: το promising scene Γιάρα και ξανθού...βάζεις και μια γαρνιτούρα Μισσαντέι και έδεσε το γλυκό.

Η Σάνσα νομίζω εξιλεώθηκε για όλα αυτά τα χρόνια βλακείας και ψωρομουνίασης. Ακόμα είχα τη σιχαμερή γεύση από την πρώτη σεζόν με την καψούρα για τον Τζόφρυ κουφάλα, έρχεται κρεμάλα, αλλά με τη μαγκιά της την άλλαξε. Περιμένω εναγωνίως να δω τι πήρε για αντάλλαγμα ο Μικροδάχτυλος, ο οποίος είναι τελικά η μεγαλύτερη κουφάλα όλων και κρίμα θα είναι μετά από τόσο playing να μην καταλήξει σε θέση κλπ.

Στήνεται η σκακιέρα και περιμένω να δω τα cliffhangers του τελευταίου. Νομίζω οτι πρώτα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να προσφέρουν στην τελική μάχη. Αν και περιμένω ακόμα ένα πρόσωπο έκπληξη κάποια στιγμή συν δυναμικό μπάσιμο τν φιδιών του νότου (το κοντομάλλικο αποδεικνύει τη δύναμη της φύσης στα 20 μοναχά έτη...)

Αυτά τα "ολίγα". Ξεσπάθωσα.

ΥΓ. Starks are back beyotches!
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Θαρρώ πως ο Ράμσει στόχευε και τους δικούς του με τα βέλη για να δημιουργηθεί ο σωρός από τα πτώματα και να γίνει η προσχεδιασμένη μανούβρα (αλήθεια, αυτόν τον ελιγμό πότε τον δούλεψαν στην προπόνηση οι κατσαπλιάδες; Πολύ εύκολα τους βγήκε :D ).

Τελικά το σχέδιο του Μικροδάχτυλου ποιο είναι; Βασικά υπάρχει σχέδιο; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι κάνει random πουστιές και συμμαχίες μπας και καταφέρει κάτι, χωρίς να υπάρχει κάποιο μακροσκοπικό πλάνο. Τον Τζόφρι γιατί τον σκότωσε πχ; Την Σάνσα γιατί την έδωσε στους Μπόλτον; Σε αντίθεση με τον Βάρυς ο οποίος φαίνεται πως έχει σχέδιο που ξεκίνησε χρόνια πριν και τραβάει και για χρόνια μετά (ειδικά αν ισχύουν και τα περί συνωμοσίας Blackfyre), ο Μικροδάχτυλος απλά κάνει κινήσεις στην σκακιέρα δίχως συγκεκριμένο σκοπό και δε νομίζω να βγει κερδισμένος in the long run.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Ο Μικροδάχτυλος έδωσε την Σάνσα στην σκυλοτροφή,ελπίζοντας πως μακροπρόθεσμα μέσω της Σάνσα θα κυριαρχήσει στον Βορρά.

Μετά που είδε πως ξέφυγε η Σάνσα,συμμάχησε μαζί της για να ρίξει τον Μπόλτον με σκοπό να την παντρευτεί και να γίνει και lord of the Vale και Warden of the North.Ο πιο ισχυρός άντρας στο Westeros.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

μην ξεχναμε οτι ο μικροδαχτυλος ειχε στο παρελθον γινει καλό ρεζιλ σε μονομαχια γιατι γουσταρε τρελα την κατελυν σταρκ την οποία -όπως έχει πει- του τη θυμίζει πάρα πολύ η σάνσα. Επίσης, το ότι έχουμε δει πως έχει τα κονέ με την iron bank που έχει τα -τρελά- κονέ με τους faceless men που ήταν η Άρυα που τώρα γυρνάει στο γουεστερος να τελειώσει με τη λίστα της... just saying. :D

δεύτερον, δεν βλέπω κανέναν να σχολιάζει τους 62 ΙΠΠΕΙΣ των Μορμοντ, που κυριολεκτικά έσωσαν τον Τζον Σνόου απο την ορδή αλόγων που του έστειλε ο ραμσεϋ. 8-)

όσο δε για τον Τζόν τον Σνόου, σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε όλο και περισσότερο αυτό που του έλεγε η Ίγκριντ (και η Μελλισάνδρη όμως 8-) ) ότι δλδ "you know nothing Jon Snow". Σε φάση που να σκέφτεται κανείς, μη παίζει κάποιο ρόλο τελικά ο Μπραν σε αυτή την πρόταση. :ugeek: :ugeek: Και τον ίδιο πραγματικά το μόνο που να ξέρει είναι να σφάζει και να πολεμάει, ούτε στρατηγικές ούτε τπτ. Pure Fighter. και μου αρέσει το πως εξελίσσεται μετά την ανάσταση του. Ναί, γίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο ...Azor Ahai... 8-)

υγ: ένα τελευταίο: θεωρώ πολύ σημαντικές για τη συνέχεια τις εκφράσεις ικανοποίησης (ίσως και θαυμασμού) της Σάνσα όποτε έβλεπε τον Τζόν να τρέχει και να κυνηγάει με μανία να πιάσει τον Ραμσεϋ... :roll:
Μπαρκαρούτσος

Όταν περικυκλώθηκαν, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι Starks ντου σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της φάλαγγας-καμπύλης, ώστε να τους ανοίξουν και να τους βγουν από πίσω..οι άλλοι μέχρι να γυρίσουν από την άλλη, θα είχε φτάσει στο Westeros η Daenerys..

PAOK_Antarctica έγραψε:Τελικά το σχέδιο του Μικροδάχτυλου ποιο είναι; Βασικά υπάρχει σχέδιο; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι κάνει random πουστιές και συμμαχίες μπας και καταφέρει κάτι, χωρίς να υπάρχει κάποιο μακροσκοπικό πλάνο. Τον Τζόφρι γιατί τον σκότωσε πχ; Την Σάνσα γιατί την έδωσε στους Μπόλτον; Σε αντίθεση με τον Βάρυς ο οποίος φαίνεται πως έχει σχέδιο που ξεκίνησε χρόνια πριν και τραβάει και για χρόνια μετά (ειδικά αν ισχύουν και τα περί συνωμοσίας Blackfyre), ο Μικροδάχτυλος απλά κάνει κινήσεις στην σκακιέρα δίχως συγκεκριμένο σκοπό και δε νομίζω να βγει κερδισμένος in the long run.

http://forum.paokmania.gr/viewtopic.php ... 0#p1124450

Στην αρχή αποδεικνύεται ότι λέω ένα κάρο μαλακίες, αλλά τα αριθμημένα που έχω πιο κάτω έχουν ακόμη λογική...
Άβαταρ μέλους
bane1980

Βασικά όταν περικυκλώνεσαι έτσι, κάπως την παλεύεις εάν ανέβεις σε ύψωμα. Έστω και εάν είναι από πτώματα. Η εφόρμηση με ταυτόχρονη άνοδο είναι κομματάκι δύσκολη, ειδικά για φάλαγγα η οποία δεν μπορεί να μείνει συντεταγμένη.

Εάν πάμε πιο πίσω, όταν περιμένεις εφόρμηση ιππικού και δεν πας σε φαλαγγίτικη μάχη ιππαστί, κάτι κάνεις για να κατευνάσεις την ορμή του επιτιθέμενου (φράχτης από ακονισμένους κορμούς, καλυμμένη τάφρο/χαρακώματα, ζώνες εύφλεκτου υλικού).

Εδώ βέβαια είχαμε ντου στα ίσα με impulse attack του Χιόνη,για το ηρωικό του θέματος, οπότε οκ, :opaokara:

Σάνσα και Χιόνης;;;

ΥΓ. Δεν ξέρω εάν πέρασε στα ψιλά η ατάκα του Τύριον που για πρώτη φορά δικαιολογεί το βασιλοκτόνο...
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Αντε να πω κ πως το ειδα κ γω, no offence :mrgreen:

Προς τερψη των fan-ατικων, εστιασαν υπερβολικα στην εντυπωσιακη αποτυπωση της μαχης, χρησιμοποιωντας απιστευτα κλισε (Vale-deus ex machina αλα Gandalf saves the day, WD rip off με τον Τορμουντ να τρωει την καρωτιδα του αλλου αλα Rick Grimes και το Χιονη στην κλειστοφοβικη σκηνη αλα Glen), ισοπεδωνοντας καθε ιχνος ρεαλισμου (εστω και αν ειναι fiction)..

Φυσικα, απο αποψη σκηνοθεσιας/φωτογραφιας οι κατα μετωπο μαχες, η πολιορκια, η τοξοβολια, η κλειστοφοβικη παλη του cheat αποτυπωθηκαν μαεστρικα, πολυ καλυτερα κ απο ταινια εκατομμυριων (respect στον Sapochnik)..
Aλλα οι σεναριακες λουμπες και υπερβολες δε αφησαν πολυ χωρο για immersion και για τη δεουσα απολαυση, παρα μονο για αμηχανια..

Οκ, εννοειται πως προκειται για μυθοπλασια κ οχι ντοκιμαντερ :mrgreen: , εννοειται πως καποια πραγματα γινονται για να εξυπηρετησουν την προοικονομια του εργου, αλλα ρε σεις οχι τοσο απροκαλυπτα..

Ξεκιναμε..
Μια ολοκληρη μαμημενη μαχη ηδη να μαινεται μα ο Tormund με τον πσηλο nowhere to find..
Παροτι οι 2 με τους free folks, ηταν στην εμπροσθοφυλακη και οι πρωτοι που αρχισαν την εφοδο..

Εικόνα

Και μας τους παρουσιαζουν πολυ αργοτερα (μετα τις εκατομβες των νεκρων) με τον Τορμουντ να σωζει το cheat και τον πσηλο να ερχεται marching με free folks κ αλλους.. :?:

Εικόνα
Εικόνα

Ενω secs νωριτερα, εδειξε πεντακαθαρα ποιοι ειχαν μεινει στην οπισθοφυλακη (Κρεμμυδας κ τοξοτες) και αποφασισαν να κανουν join...

Εικόνα

Sure, ας το μασησουμε..

Στη συνεχεια λοιπον, τους βλεπουμε να κοιταν σοκαρισμενοι τους ασπιδατους να περναν απο διπλα τους και αναιμακτα/βολικα τους περικυκλωνουν..
Οκ, λες λογικο να σαστισουν οι free folks καθως δεν εχουν keen military eye και μαλιστα να φοβηθουν γιατι εβλεπαν να ορθωνονται φαντασματα του προσφατου παρελθοντος (π με ανησυχια εξεφρασε ο Τορμουντ στη συσκεψη)..
Εικόνα

Το cheat ομως που με την εκνευριστικη/ατιμωρητη αφελεια του πηγε να κανει μονος του ηρωικες καγκουριες, θετοντας σε κινδυνο τη την επιχειρηση και τις ζωες τοσων που τον πιστεψαν?
Και αυτος σαστισμενος ηγετης? :lol:
Εικόνα

Sure, το μασαμε κι αυτο..

Οποτε τους περικυκλωνουν..
Ρε writers, ποσο ρεαλιστικο ειναι το να εχετε ενα force of nature τελειως ανημπορο μπροστα σε 2-3 σειρες απο ασπιδες, που με ενα "τακλιν" :mrgreen: θα δημιουργουσε ανετα ρηγμα ή με ενα "αντ'απο δω" θα εσπαζε τα δορια σαν οδοντογλυφιδες? Φοβισμενος κ αυτος? :?
Οπως επισης ποσο ρεαλιστικο ειναι να μπαινει στη μαχη χωρις να κραδαινει ενα κορμο ρε αδερφε π θα πολλαπλασιαζε τη δυναμη του, οπως στο Hardhome.. :roll:

Μην τα σερβιρετε αυτα σε ανθρωπους π μεγαλωσαν με Goscinny και ενας οβελιξ επιανε το δορυ του ρωμαιου και τον εκανε 5 τουμπες ή τον χρησιμοποιουσε σα ροπαλο του μπειζμπολ στους αλλους.. :mrgreen: :lol:
Εικόνα

Καντε τουλαχιστον πιο plausible το ολο σκηνικο και σιγουρα πιο awesome, με μια τυφλωση πχ του πσηλου απο βελη, κατι που θα δικαιολογουσε απολυτα την ανημπορια του..
(και στο τελος ποσο πιο γαματο/επικο θα ηταν, να τον καθοδηγα απ΄το χερι ο τορμουντ στην πυλη και αυτος τυφλος με αιματα στα ματια να διαλυει την πυλη, ως την απολυτη πραξη ηρωισμου/αυτοθυσιας..)

Αντ'αυτου παροτι μας τον παρουσιαζουν να στελνει 2-3 μπροστα πανευκολα για βρουβες, αλλα να μη συνεχιζει και πολυ περισσοτερο οι υπολοιποι να μην εκμεταλλευονται το ρηγμα.. :?
Εικόνα
Sure, το μασαμε κ δαυτο..

Στη συνεχεια, το cheat αφου καταφερε να μην ποδοπατηθει απ'τις ορδες των αλογων, καταφερε να επιβιωσει κ απ'το σαρδελιασμα αλα Νο.25 Νεαπολης, rising again victorious (παλι καλα π δε ζητησε να του χτυπησουν εισιτηριο οπως κανουν καποιοι στο χαμο :lol:)

Μια παρενθεση εδω για τις παροιμιωδεις αφελειες του Σταρκεικου..
Ο ενας του λενε τρεξε να εξασκηθω στην τοξοβολια και πηγαινει ισια το χαιβανι..
Ο αλλος, χωρις να κατανοησει την ιστορικη ευθυνη που εχει στις πλατες του εκμεταλλευεται τα απιστευτα χαρισματα του αψηφωντας τον Ed, και συνδεεται στο treeinternet χωρις parental supervision...
H αλλη με το μπουγατσομαχαιρο, το παιζει "θα δειτε τι θα παθετε εσεις που με αγνοειτε ετσι, θα σωσω τη μερα και θα επεμβω αφου εχει σφαγιαστει ολος ο στρατος μου, δινοντας το πανω χερι (αριθμητικα) στον Μικροδαχτυλο παροτι την εστειλε να της βεβηλωθει καθε τρυπα"..
Για τον Χιονη, τα'παμε πιο πανω..
Εικόνα
Enuff Z'nuff :mrgreen:

Παμε τωρα σε μια λουμπαρα που ελαβε χωρα στο Μηριν..
Εκει που ο 14 (που λεει κ ο Ρομαν) και η Καυλησι τα συζητουσαν στην πυραμιδα
Εικόνα
μεσα στον κακο χαμο με τις πυρινες μπαλες να ισοπεδωνουν την πολη, καταφερνουν να κανονισουν meeting με τους πολιορκεις (SMS ή viber?) και να μεταφερθουν καμια 5χλμ απ'την πυραμιδα..

Εικόνα

Εικόνα

Τηλεμεταφορα ή μαθαμε τωρα και καναμε τον Drogon ταξακι? :lol:

Τελος, μια μικρη λουμπιτσα, οχι τοσο σημαντικη βεβαια..
Ενω κανουν εφοδο προς το καστρο οι 3
Εικόνα
βλεπουμε πισω απ'τον πσηλο να μπαινουν μονο τοξοτες
Εικόνα
και μετα απο λιγη ωρα αφου καθαρισε η φαση, να μπαινουν απ'την πυλη ο Τορμουντ με το cheat ασθμαινοντας
Εικόνα

Noice :mrgreen:

Εικόνα

Y.Γ.Κριμα για το γελαστο παιδι που ειπε και ο Sick :lol: , γιατι η σειρα εχασε ενα πολυ legit κακο, και εμεινε πλεον μια μαδημενη Σερσει..Το'φαγε το κεφαλι του απτην απληστια κ το σαδισμο.. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
bane1980

Ωραίος ο γιος του Μουφάσα (no offense :-) )

Btw, για το ίσιο τρέξιμο του μικρού, αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Διαγώνια boy, διαγώνια και ας τρέξεις μεγαλύτερη απόσταση. Δεν είχε δει τη σκηνή από εκείνο το έργο με τους Μάγια κλπ του Γκίμπσον να δει πως γλυτώνουν από τοξο-σκοποβολή :mrgreen:

Όσο για τη Σάνσα, εννοείται οτι θα έσκαγαν ως DEM οι κοιλάδες. Σκηνοθετικά για το :o :o :o , θεωρητικά γιατί εάν τους είχε από την αρχή, αφενός θα έκανε τσαλιμάκια ο Χιόνης 100% αφετέρου θα άλλαζε τακτική, ίσως και στρατηγική ο Σαδομάζο.
Μπαρκαρούτσος

bane1980 έγραψε:ΥΓ. Δεν ξέρω εάν πέρασε στα ψιλά η ατάκα του Τύριον που για πρώτη φορά δικαιολογεί το βασιλοκτόνο...
Έχει προηγηθεί η εξομολόγηση στη Brienne στα Boltonόλουτρα..η Brienne μάλλον είναι η πρώτη μη-Lannister που τον δικαιολόγησε..

By what right does the Wolf judge the Lion?

Ωραίος Simba, κάποια από αυτά τα είχα προσέξει κι εγώ, noteable flaws και είναι κρίμα...
Αν προσέξεις την φάση που σπάει τη πύλη ο Wun-Wun, οι τοξότες που τον σημαδεύουν από τις επάλξεις είναι 4-5 άτομα, ενώ όταν αυτός μπαίνει στην χολ του Winterfell, οι τοξότες αυξάνονται και οι επάλξεις μάλιστα διευρύνονται...

Αλλά κι εδώ σεντόνια ρε 'σύ;;; Πάλι καλά που μιλάς για Game Of Thrones το διάβασα όλο...
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Ειναι π μουδωσες εμπνευση μπαγασα :mrgreen:

Χαχα, ναι καλη παρατηρηση..Τετοια ειχαν γινει και στο Battlewater στα τειχη..

Για τα 2 αρχικα flaw π σημειωσα, μηπως εχεις κανα αλλο take μπας κ διαλευκανεις τη φαση γτ απ τη δευτερα που τοδα μέχρι την 3η φορα χθες, με "τρελαινει"...

Οπως επισης αυτο με την τηλεμεταφορα..
Αλλά κι εδώ σεντόνια ρε 'σύ;
Chl λαιμαι..
Και το ωραια π θα τεντωνει :mrgreen:
Μπαρκαρούτσος

Blackwater*
Όχι Battlewater...άντε, σκεπάσου με το σεντόνι και ύπνο! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

Ωραίοι οι Roman & Simba.

Βασικά η σειρά εξελίσσεται στο μεγαλύτερο μεταφεμινιστικό έπος με τους άντρες απλά κομπάρσους.
Cersei, Sansa, Margaery, Olena, Yara, Daenerys, οι κορίτσαροι του Dorne, Arya..

Οι αρσενικοί χαρακτήρες στην καλύτερη περίπτωση συμβουλάτορες και ¨μυαλά¨ του 1ου βιολιού, που είναι θηλυκό (Tyrion, Littlefinger, Sir Joras, Varys).
ΟΙ λεβεντομαλάκες της κατηγορίας Snow, Jaime χάνουν τη big picture.

ΥΓ: ΘΑ γούσταρα τρελά ένα gang bang με Ντάνυ Γκρειτσόισα & Ντορνιώτισες.
Κι η Missandei έχει τα προσόντα (να βοηθήσει στη μετάφραση ρε συ), αλλά την κάνανε πολύ μυξοπαρθένα παρά τα σούπερ κολλητά φορέματα.
Μπαρκαρούτσος

Καλά, ας έρθουν οι WW και θα σε πω εγώ τι θα κάνουν οι γυναίκες...στη καλύτερη θα πλέκουν πουλοβεράκια για τη μάχη στις βουνοκορφές της Πίνδου!

Προβλέπω στην 7η σεζόν συνεργασία μεταξύ Sansaς και Margaery... Κάτι θα κάνουν από κοινού.
Επίσης, προβλέπω θάνατο του Tommenάκου στο επόμενο επεισόδιο..

Η Βασίλισσα της καρδιάς μου έχει κάτι μεγάλο στο νου της για τα σπουργίτια...μάλλον θα τρίψουμε τα μάτια μας στο 10ο...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”