Είμαι της άποψης ότι οι ομάδες αλλάζουν επίπεδο (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) όταν αλλάζουν οι παίκτες-βαρόμετρα που έχουν.
Ένας από αυτούς και ίσως ο πιο "βαρόμετρο", είναι ο συμπαθέστατος και πέρα για πέρα χρήσιμος στον φετινό ΠΑΟΚ, Τζιόλης.
Αν μπορέσουμε να φέρουμε παίκτη στην θέση του, που θα μας δώσει περισσότερα από τον Άλεξ σε ταχύτητα και προώθηση παιχνιδιού, τότε ναι,
θα ανέβουμε επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι η θέση που θα πρέπει να πέσει το περισσότερο χρήμα σε έτοιμο παίκτη, μπαρουτοκαπνισμένο και όχι πρώην παγκίτη.
Απ' ότι φαίνεται, ο Βίτορ μας χαιρετάει. Αν ναι, χαίρομαι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι ο Τζαβέλας το καλύτερό μας στόπερ και όχι αυτός. Η απόδοσή του είχε πολλές διακυμάνσεις και έβγαζε πολλά νεύρα όταν κάποια ματς στράβωναν. Θολό μυαλό. Εγώ με τον Κουμάλο ένιωθα πιο σίγουρος.
Μακάρι να βρούμε τον επόμενο κόνδορα ή Μαρκαντώνη. Θα ανέβουμε επίπεδο και στην άμυνα.
Ένας άλλος παίκτης που θα ήθελα να αντικατασταθεί με κάποιον πολύ καλύτερο, είναι ο Μακ. Ίσως επειδή ζω ακόμα με την ανάμνηση του Αντρέ.
Θα ήθελα στην θέση του έναν πιο ομαδικό, φαντεζί και ουσιαστικό εξτρέμ. Και που να έχει το ένας με έναν με ντρίπλα και όχι με τρέξιμο στον χώρο.
Και που να μην κοιτάζει τα κορδόνια του όταν σουτάρει.
Τον Πέλκα δεν θα τον χαρακτήριζα βαρόμετρο του φετινού ΠΑΟΚ. Παίζει σε μια θέση που δεν έχει εσωτερικό ανταγωνισμό και νομίζω ότι έδωσε ότι μπορούσε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει να δώσει περισσότερα. Επιμένω ότι θα πρέπει να δουλέψει την αερόβια αντοχή του.
Σίγουρα θα ήθελα ένα καλύτερο δεκάρι στην θέση του αλλά αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με το τι έχει στο μυαλό του ο Βλάνταν.
Για τον Κλάους .... θα τα ξαναπώ: αν μας φέρουν ένα φορ που έχει μίνιμουμ τα 10 γκολ στο πρωτάθλημά του τα τελευταία 4-5 χρόνια, ας το φέρουν και ας το βάλουν και βασικό. Το τι μπορεί να κάνει ο Κλάους και τι όχι, ο Βλάνταν το γνωρίζει καλύτερα από όλους, άρα ξέρει και τι χρειάζεται για τον ΠΑΟΚ του 2016-2017.
Για το τέρμα, αν αλλάξουν τερματά θα πρέπει να φύγει ο Γλύκος. Του παιδιού ΔΕΝ του αξίζει ο πάγκος και το δευτεριλίκι, ακόμα και στον ΠΑΟΚ των υψηλών απαιτήσεων. Δεν είναι μόνο το ότι τον θεωρώ καλό τερματοφύλακα, καλό με την μπαλα στα πόδια κλπ αλλά έχει αποδείξει (ακούγωντας τα χίλια μύρια τα τελευταία 5 χρόνια) ότι διαθέτει το άντερο που χρειάζεται ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Κάτι που φυσικά δεν είχε ούτε και θα αποκτήσει ποτέ του ο Όλσεν.
Προσωπικά θα τον κρατούσα. Για πρώτο.
Για τους υπόλοιπους δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξεις 10 παίκτες. Κάποτε ο Κάτσε ήταν απαραίτητος πχ. Τώρα έχει εσωτερικό ανταγωνισμό από Χαρίση και Τσίμι. Είτε μείνει είτε φύγει, δεν θα χαλαστώ. Ο Ζαΐρο; Μια χαρά παγκίτης. Κοροβέσσης; Το ίδιο. Μυστακίδης; Το ίδιο. Όλοι αυτοί είναι παίκτες που κάποια στιγμή θα χρειαστούν και μπορείς να τους εμπιστευτείς, αλλά δεν μπορείς να έχεις έναν Τσίμιροτ για βασικό και άλλον έναν στον πάγκο. Όχι ακόμα τουλάχιστον.
Για Γκολάσα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι.
Για τον Αντώνις δεν νομίζω ότι ξέρω να γράψω κάτι.
Αυτά τα ολίγα μιας και η σεζόν τελείωσε οριστικά για φέτος και σειρά έχουν ο σχηματισμός και η προετοιμασία και αισθάνομαι ότι μπορώ να αναφερθώ σε νυν παίκτες.
PS: Το παραπάνω ποστ ίσως ταίριαζε παρισσότερο στο τόπικ για την συζήτηση για το ρόστερ, που περιέργως το βρήκα κλειδωμένο. Αν οι μπλε νομίζουν ότι είναι οφ τόπικ, ας το σβήσουν ελεύτερα.
Edit: ω ρε πούστη μου .... τώρα που πάτησα "υποβολή" είδα τι σεντόνι έγραψα. Σόρι παίδες.