Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

οχι γιατι δε συμβαδιζει με τον χριστιανισμο
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Γιατί είναι μαντζούνια και όχι επιστήμη, όσο και ο Θείος μου ισχυριζόταν το αντίθετο. Άλλωστε φυλακίστηκε κιόλας. Αυτό είναι το πολιτικό (κοσμικό) σκέλος.
Για την πνευματική αντιμετώπιση της ομοιοπαθητικής διάβασα σε ένα βιβλίο που είχε γραφεί για τον βίο και τους λόγους του - τότε - μακαριστού Γέροντα και νυν αγίου Παϊσίου, όπου ανέφερε ότι ο άγιος πίστευε:

"ότι συμβαίνει και αυτό το τελευταίο – δηλαδή ύπαρξη δαιμονικής ενέργειας – τονίζοντας μάλιστα στο τέλος χαρακτηριστικά:
-Εδώ αυτοί χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους, όπως εμείς χρησιμοποιούμε τον αγιασμό!".
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Γιατί είναι μαντζούνια και όχι επιστήμη,
Κι ο αγιασμος δεν ειναι επιστημη Αποστολη ;)

Αλλα και η επιστημη δεν ειναι πανακεια.Υπαρχουν πολλα πραγματα που δε γνωριζουμε και δεν εχουν ερευνηθει αρκετα οποτε μη απορριπτετε κατι χωρις να το ψαξετε επειδη το λενε πχ οι γιατροι.Οι γιατροι γνωριζουν σημερα οτι τους εχουν μαθει αλλοι γιατροι και οι γνωσεις τους ειναι πεπερασμενες.Δε τα γνωριζουν ολα.
Για παραδειγμα διαβαστε την ιστορια του Γιαννη Λυκουδη
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF ... E%B7%CF%82
που ανακαλυψε τη θεραπεια του ελκους με αντιβιωτικα 25 χρονια πριν τους Marshall και Warren.Για την ανακαλυψη του αυτη ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ απ τους ιατρικους συλλογους ως κομπογιανιτης και τσαρλατανος γιατι προτεινε κατι πρωτοπορικαο ,κατι καινουργιο ,κατι που δεν ειχαν ξανακουσει.25 χρονια καθυστερησε η θεραπεια του ελκους χαρις στη στενοκεφαλια καποιων που "τα ξεραν ολα".
Η ομοιοπαθητικη στηριζεται κατα μια εννοια στην υποθεση οτι οταν βαζουμε μια ουσια στο νερο ,ακομα και ελαχιστη ,το νερο κατα καποιο τροπο, αποκταει τις ιδιοτητες της αν ενεργοποιηθει(κρουσεις).Απιθανο ετσι,δε το χουμε ξανακουσει ,δε μας το μαθανe στο σχολειο ακουγεται τρελο.Ισως.

Ριξτε μια ματια στο τι λενε καποιοι γερμανοι επιστημονες του πανεπιστημιου της Στουτγκαρδης που ασχοληθηκαν με τις ιδιοτητες του νερου
[youtube]ILSyt_Hhbjg[/youtube]
Υπαρχουν ενα σωρο παρομοια βιντεο στο web που δειχνουν καποιες εκπληκτικες ιδιοτητες του νερου που δε γνωριζουμε.Και το ανθρωπινο σωμα αποτελειται απο 70% νερο. ;)

Δε λεω οτι η ομοιοπαθητικη σιγουρα δουλευει(εχω δει και "θαυματα" αλλα και αποτυχιες) απλα λεω να μην αποριπτουμε κατι επειδη το ειπε ο Α η ο Β .Απλα ψαξτε το.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ο αγιασμός είναι πνευματικό θέμα και δεν εξηγείται με την ανθρώπινη λογική.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

ΝΤΡΙΙΙΝ, ΝΤΡΙΙΙΝ, ΝΤΡΙΙΙΝ...

- Λέγετε...

- - Καφενείο εκεί;

- Ναι...

- - Σερβίρετε κι αγιασμό;

- ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ;;; :twisted:

- - Καλά ντε, μην φωνάζεις έτσι..................................................Το topic "εκκλησία" αργεί πολύ; :roll:
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Ο αγιασμός είναι πνευματικό θέμα και δεν εξηγείται με την ανθρώπινη λογική.
Πες τα ρε Αποστολη που τα ξερουνε ολα και μπαινουν σε ξενα χωραφια.

υγ well come to Dinos
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Στον περισσότερο δυτικό κόσμο πάντως βγαίνουν νόμοι να απαγορευθεί οι ομοιοπαθητικοι να αποκαλούνται γιατροί, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να αποδεικνύει πως δουλεύει. Να πω ότι ο βελονισμός δεν απαγορεύεται γιατί υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως για κάποια θέματα δουλεύει...

Το θέμα το έχω ψάξει εξαιρετικά πολύ επειδή έψαχνα θεραπείες για θέμα του πατέρα μου, και κατέληξα πως είναι καθαρά θέμα placebo δυστυχώς
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Και να πω και αυτό. Ένα από τα φάρμακα ομοιοπαθητικής για την ωχρά κηλίδα όπως και πολλά δημοφιλή για το κρύωμα κτλ, έχει διαλυτότητα 200C

Τι σημαίνει αυτό; Πώς κάποιος πρέπει να καταναλώσει 10.321 φορές (αν θυμάμαι το νούμερο) τον αριθμό ΌΛΩΝ των ατόμων του σύμπαντος που μπορούμε να παρατηρήσουμε (μιλάμε για τρελό νούμερο) για ένα έχει κάποια καλή πιθανότητα να καταναλώσει ΈΝΑ άτομο της ουσίας που θεωρητικά κάνει τη δουλειά

Μιλάμε για ένα απίστευτα τρελό νούμερο

Και για όσους ξέρουν αγγλικά, να βάλω και αυτό

The founder of homeopathy, Samuel Hahnemann (1755-1843), followed a thought process which lets you see the flawed grounds of the basic idea.

Hahnemann translated a book by William Cullen, in which the usefulness of Peruvian Cinchona in treating malaria was put down to due to its bitter and astringent properties. (Quinine, as we know today.) Hahnemann disagreed with Cullen's explanation because there were other substances that were much more bitter but which were not effective in treating malaria. However, he noted that a large, near-toxic dose generated fever and other symptoms similar to malaria. He concluded from this that Cinchona was curative because it caused symptoms similar to those of the disease it was treating. However, you could get the benefits without taking a dose that brought on those symptoms. Indeed, you could use hardly any dose at all, in a sort of sympathetic magic.

So two fallacies are piled on top of each other. First, you cure a disease by using compounds that induce similar symptoms. Second, you can deliver this cure with vanishingly tiny quantities of those compounds. The first is haplessly wrong; so you hardly need the test the second, which is also wrong.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

pgetsos έγραψε: Το θέμα το έχω ψάξει εξαιρετικά πολύ επειδή έψαχνα θεραπείες για θέμα του πατέρα μου, και κατέληξα πως είναι καθαρά θέμα placebo δυστυχώς
Με placebo δε μπορει να εξηγηθει η εξαφανιση κυστεων,δερματικων προβληματων, η θεραπεια βρεφων ,ζωων και φυτων(βιοδυναμικες καλιεργειες) γιατι πολυ απλα τα βρεφη τα ζωα και τα φυτα δε καταλαβαινουν τι τους δινεις.
Εχω κανει 3 εγχειρησεις για κυστη κοκυγγος ,την τελευταια φορα αντι για το μαχαιρι προτιμησα το χαπι (γιατι δε μπορουσα αλλιως ειχα συγγενη μου στο νοσοκομειο) που σε 3 μερες την εξαφανισε.Την ιστορια την ξεκινησε η γυναικα μου που επρεπε με βαση τα οσα εδειχνε ο υπερηχος,να κανει επεμβαση για αφαιρεση κυστεων(πηγαμε σε δυο γυναικολογους ο ενας φιλος) που προκαλουσαν πονο .Μια γνωστη της της ειπε οτι ξεπερασε το προβλημα με ομοιοπαθ. κι ετσι πριν το μαχαιρι αποφασισε να δοκιμασει.Σε 20 μερες ο υπερηχος επιβεβαιωσε οτι οι κυστες εξαφανιστηκαν.Ο φιλος γιατρος επεμενε να του πω τι φαρμακο πηρε γιατι δε το πιστευε.
Στο πιτσιρικα ειχα σοβαρο δερματικο εξανθημα(ειχε κοκκινησει το μισο δεξι χερι με μικρα σπυρακια με υγρο) .2 γιατροι ειπαν οτι χρειαζεται κορτιζονες για καιρο και αν θυμαμαι καλα καυτηριασμος .Προκαλειται απο καποιο ιο μας ειπαν.Με 5 χαπακια ομοιοπαθ. εξαφανιστηκαν ολα σε 5 μερες.
Απ την αλλη εχω φιλους που παροτι προσπαθησαν πολυ για να ρυθμισουν χολιστερινες,πιεση,καταθλιψη κλπ δε τα καταφεραν με ομοιοπαθητικη .Οπως ειπα πριν εχω δει και θαυματα αλλα και αποτυχιες,οποτε επιλεγω να προσπαθω πρωτα με τα εναλακτικα(και η αγιουρβεδα δινει εξαιρετικα αποτελεσματα) και μετα να καταφευγω στα δηλητηρια των φαρμακευτικων των οποιων καλα θα κανετε να διαβαζετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα φυλλαδια οδηγιων για τις παρενεργειες που εχουν.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Βρε μείναμε εξω απο τον τελικό ευροβιζιον .... Θλίψη στο πανελλήνιο
Άβαταρ μέλους
nikolasf
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nikolasf »

"Δεν μας πέρασαν γιατί θα το παίρναμε στον τελικό, και μετά θα μας δάνειζαν για να κάνουμε το θεσμό "
Από το twiter :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :D :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

MANIAKOS έγραψε:Βρε μείναμε εξω απο τον τελικό ευροβιζιον .... Θλίψη στο πανελλήνιο
Τι, δε γουσταρουν τα ποντιακα οι κρυοκ@λοι ευρωπαιοι? :evil:
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

kataramenos5 έγραψε:
MANIAKOS έγραψε:Βρε μείναμε εξω απο τον τελικό ευροβιζιον .... Θλίψη στο πανελλήνιο
Τι, δε γουσταρουν τα ποντιακα οι κρυοκ@λοι ευρωπαιοι? :evil:
Τοσο μ@λ@κες ειναι.

Τα παπακια τα εβαλα για να ακολουθησω.........το ανωτερο επιπεδο σου.

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Ετσι ετσι :lol:
Υπαρχει στα ποντιακα αντιστοιχο του μ@λ@κα ?
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

kataramenos5 έγραψε:Ετσι ετσι :lol:
Υπαρχει στα ποντιακα αντιστοιχο του μ@λ@κα ?
Kυριολεκτικα δεν μου 'ρχεται κατι.

Με την εννοια που χρησιμοποιειται το μ@λ@κ@ς στην καθομιλουμενη(βλακας,χαζος)
παρε μερικα.

Λογγούρτς,αβανάκς,σέφτελος,εύκαιρος,ελπιζω να σου φτανουν. :D
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”