Pc support
- Μπαρκαρούτσος
Re: Pc support
Μίλα Ελληνικά ρε μάστορα;
Τι είναι αυτό, στη μαμά σου το είπες;
Δίνει λεφτά αυτό; Το παραγγέλνω σε καφετέρια;
Τι είναι αυτό, στη μαμά σου το είπες;
Δίνει λεφτά αυτό; Το παραγγέλνω σε καφετέρια;
- Μπαρκαρούτσος
Σε όποιον μπορεί να βοηθήσει!!!
Εδώ και τρεις ημέρες ο υπολογιστής μου προσπαθεί να μου εγκαταστήσει τα windows 10 - έχει 7άρια πάνω original-.
Εγώ κάθε φορά τον σταματάω, ή τον επαναφέρω στα 7άρια αλλά βαρέθηκα φοβάμαι να αφήσω το pc ανοιχτό και να λείψω...
Δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης της διαδικασίας ή δεν γνωρίζω πως γίνεται
Δεν θέλω τα 10άρια- έχω ακούσει διάφορα- ή δεν θέλω τώρα ντες και καλά την αναβάθμιση...
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;;;;;
Εδώ και τρεις ημέρες ο υπολογιστής μου προσπαθεί να μου εγκαταστήσει τα windows 10 - έχει 7άρια πάνω original-.
Εγώ κάθε φορά τον σταματάω, ή τον επαναφέρω στα 7άρια αλλά βαρέθηκα φοβάμαι να αφήσω το pc ανοιχτό και να λείψω...

Δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης της διαδικασίας ή δεν γνωρίζω πως γίνεται
Δεν θέλω τα 10άρια- έχω ακούσει διάφορα- ή δεν θέλω τώρα ντες και καλά την αναβάθμιση...
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;;;;;
- kataramenos5
Κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε παρατεταμένα) στη γραμμή εργασιών και έπειτα επιλέξτε Ιδιότητες.
Στην καρτέλα της γραμμής εργασιών, επιλέξτε Προσαρμογή... για την περιοχή ειδοποιήσεων.
Στο παράθυρο "Εικονίδια περιοχής ειδοποιήσεων", για το εικονίδιο GWX (Απόκτηση των Windows 10), επιλέξτε Απόκρυψη εικονιδίου και ειδοποιήσεων.
Edit: Οπα, εννοεις ξεκιναει μονος του την αναβαθμιση η βγαζει το μηνυμα για αναβαθμιση
Στην καρτέλα της γραμμής εργασιών, επιλέξτε Προσαρμογή... για την περιοχή ειδοποιήσεων.
Στο παράθυρο "Εικονίδια περιοχής ειδοποιήσεων", για το εικονίδιο GWX (Απόκτηση των Windows 10), επιλέξτε Απόκρυψη εικονιδίου και ειδοποιήσεων.
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-10/upgrade-to-windows-10-faq
Αν εχεις την εκδοση windows 7 home δεν το γλυτωνεις καθως νομιζω δεν εχει τροπο αποφυγης, αντιθετα οι εκδοσεις Pro/Enterprise/Education υπαρχει τροπος να τα καθυστερησεις απλα, αλλα παλι καποια στιγμη θα πρεπει να τα βαλεις!
http://windows.microsoft.com/el-gr/wind ... =windows-7
δες παραπανω στο λινκ μπας και σε βοηθησει καθολου.
δες και αυτο το λινκ, ισως να σε βοηθησει καλυτερα!
δες και αυτο το λινκ, ισως να σε βοηθησει καλυτερα!
http://www.pcsteps.gr/76279-απενεργοποίηση-ενημερώσεων-windows-update-windows-10-home/
Εχθές την ολοκλήρωσε και τον έβαλα να με γυρίσει πάλι στα 7 γιατί δεν αποδέχτηκα τους όρουςkataramenos5 έγραψε:Κάντε δεξί κλικ (ή πατήστε παρατεταμένα) στη γραμμή εργασιών και έπειτα επιλέξτε Ιδιότητες.
Edit: Οπα, εννοεις ξεκιναει μονος του την αναβαθμιση η βγαζει το μηνυμα για αναβαθμισηΚώδικας: Επιλογή όλων
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-10/upgrade-to-windows-10-faq
Αυτά έχω δυστυχώς Windows Home Premium...stelyk έγραψε:Αν εχεις την εκδοση windows 7 home δεν το γλυτωνεις καθως νομιζω δεν εχει τροπο αποφυγης, αντιθετα οι εκδοσεις Pro/Enterprise/Education υπαρχει τροπος να τα καθυστερησεις απλα, αλλα παλι καποια στιγμη θα πρεπει να τα βαλεις!
δες και αυτο το λινκ, ισως να σε βοηθησει καλυτερα!Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.pcsteps.gr/76279-απενεργοποίηση-ενημερώσεων-windows-update-windows-10-home/

Νίκο, αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος τύπου ασυμβατότητα εφαρμογής, προτείνω να τα βάλεις πάντως
Έχω κλείσει 8μηνο μαζί τους με καθημερινή πολύωρη χρήση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
Έχω κλείσει 8μηνο μαζί τους με καθημερινή πολύωρη χρήση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα
Πέτρο είσαι πιο έμπειρος από εμένα στα PC ... Απλά φοβάμαι να το κάνω τώρα γιατί αν πάει κάτι στραβά έμεινα από το βασικό εργαλείο δουλειά μου... Έχω και κάτι σπασμένα προγράμματα και ψιλιφοβάμαι,,,, Κάποια στιγμή θα θελήσω τις συμβουλές σου!pgetsos έγραψε:Νίκο, αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος τύπου ασυμβατότητα εφαρμογής, προτείνω να τα βάλεις πάντως
Κάτι έχω ακούσει και για μελλοντικές χρεώσεις

Καταλαβαίνω αυτό που λες, λογικός ο φόβος
Είναι λάπτοπ;
Έχεις τον κωδικό από τα 7 από όταν τον είχες αγοράσει
Για μένα μια καλή λύση θα ήταν backup όλων των σημαντικών αρχείων σε κάποιον εξωτερικό σκληρό/άλλο partition. Ακόμα καλύτερα κάποιο system image για τις εφαρμογές αν χρειάζεσαι δεδομένα κτλ
Δημιουργία Windows disc σε κάποιο φλασακι μέσω του Rufus (πολύ εύκολο, μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό αν χρειαστείς)
Αναβάθμιση σε 10. Αν δουλέψει, όλα καλά. Αν όχι, βάζεις το φλασακι και γυρνάς στα 7 (αν και στους όρους χρήσης που είπες ότι έφτασε νομίζω είχε κάνει ήδη εγκατάσταση, άρα δε νομίζω να έχεις θέμα)
Γενικά το μόνο πρόβλημα που έχω ακούσει είναι η μεγάλη σε διάρκεια αναβάθμιση, ακόμα και ολόκληρη μέρα σε κάποιες περιπτώσεις (ανάλογα τα αρχεία που έχεις να μεταφέρει στη νέα έκδοση νομίζω)
Είναι λάπτοπ;
Έχεις τον κωδικό από τα 7 από όταν τον είχες αγοράσει
Για μένα μια καλή λύση θα ήταν backup όλων των σημαντικών αρχείων σε κάποιον εξωτερικό σκληρό/άλλο partition. Ακόμα καλύτερα κάποιο system image για τις εφαρμογές αν χρειάζεσαι δεδομένα κτλ
Δημιουργία Windows disc σε κάποιο φλασακι μέσω του Rufus (πολύ εύκολο, μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό αν χρειαστείς)
Αναβάθμιση σε 10. Αν δουλέψει, όλα καλά. Αν όχι, βάζεις το φλασακι και γυρνάς στα 7 (αν και στους όρους χρήσης που είπες ότι έφτασε νομίζω είχε κάνει ήδη εγκατάσταση, άρα δε νομίζω να έχεις θέμα)
Γενικά το μόνο πρόβλημα που έχω ακούσει είναι η μεγάλη σε διάρκεια αναβάθμιση, ακόμα και ολόκληρη μέρα σε κάποιες περιπτώσεις (ανάλογα τα αρχεία που έχεις να μεταφέρει στη νέα έκδοση νομίζω)
- The_Stalker
H Microsoft θέλει σώνει και καλά να βάλεις 10αρια. Γιατί; Αυτή ξέρει. Πάντως το update συμπεριφέρεται σαν malware.
Αυτό που παίζει με τα 10αρια είανι ότι αλλάζουν πλατφόρμα, ώστε να είναι κοινή για όλες τις συσκευές (tablets, smartphones κλπ). Αυτό που έχει ακουστεί αλλά ΔΕΝ επιβεβαιώνεται έως τώρα από κανέναν που έχει βάλει 10αρια, είναι ότι θα ανιχνέυουν το παράνομο software.
Επειδή είμαι της λογικής "not a cent has ever been paid for software and not a cent will ever be paid", δεν βάζω 10αρια μέχρι να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον εξάμηνο, για να δούμε τι παίζει. Αν θέλεις να απαλλαγείς από τη μ@λ@κια gwx, ακολουθέις ΟΛΑ όσα αναφέρονται εδώ:
Και ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, μην παίρνετε συμβουλές από τα φόρα της microsoft. Οι τύποι, ειδικά οι αποκαλούμενοι "microsoft experts" παίζει να είναι οι πιο ηλίθιοι που κυκλοφορούν στο δίκτυο. Στα windows οι λύσεις πάντοτε δίνονται από τρίτους.
Αυτό που παίζει με τα 10αρια είανι ότι αλλάζουν πλατφόρμα, ώστε να είναι κοινή για όλες τις συσκευές (tablets, smartphones κλπ). Αυτό που έχει ακουστεί αλλά ΔΕΝ επιβεβαιώνεται έως τώρα από κανέναν που έχει βάλει 10αρια, είναι ότι θα ανιχνέυουν το παράνομο software.
Επειδή είμαι της λογικής "not a cent has ever been paid for software and not a cent will ever be paid", δεν βάζω 10αρια μέχρι να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον εξάμηνο, για να δούμε τι παίζει. Αν θέλεις να απαλλαγείς από τη μ@λ@κια gwx, ακολουθέις ΟΛΑ όσα αναφέρονται εδώ:
http://www.howtogeek.com/218856/how-do-you-disable-the-get-windows-10-icon-shown-in-the-notification-tray/
- Μπαρκαρούτσος
Τις τελευταίες μέρες, όταν κλείνω το καπάκι του laptop για λίγο και επανέρχομαι, χάνει κάθε επαφή με το internet. Ανιχνεύει το router μου και όλης της γειτονιάς κανονικά, αλλά δεν συνδέεται με τίποτα! 9 στις 10 φορές, με ένα restart του router είναι όλα καλά.. Άλλες φορές και με restart του laptop, αλλά όχι πάντα.
Σήμερα μάλιστα, όταν γύρισα από σχολή, άναψα το laptop και δεν έπιανε internet από την αρχή!
Την ώρα που τα παθαίνει αυτά το laptop, άλλες συσκευές παραμένουν κανονικά συνδεδεμένες..
Το router είναι ένα ZTE που μας έδωκε η Cyta..
Α, επίσης:
Όταν αγόρασα το laptop, δεν εγκατέστησα antivirus, γιατί σε 2 μέρες θα μπάρκαρα και ήξερα ότι για ένα 6μηνο δεν θα μπω internet.. Και το φιλαράκι που με έβαλε τα Windows 8.1 (όταν αγόρασα το laptop, δεν είχε OS μέσα), με είπε ότι το Windows firewall είναι αρκετό... Υποψιάζομαι ότι με είπε μαλακία..
Υπάρχει περίπτωση να είχε δίκιο;; Αν όχι, ποιο να εγκαταστήσω;
Σήμερα μάλιστα, όταν γύρισα από σχολή, άναψα το laptop και δεν έπιανε internet από την αρχή!
Την ώρα που τα παθαίνει αυτά το laptop, άλλες συσκευές παραμένουν κανονικά συνδεδεμένες..
Το router είναι ένα ZTE που μας έδωκε η Cyta..
Α, επίσης:
Όταν αγόρασα το laptop, δεν εγκατέστησα antivirus, γιατί σε 2 μέρες θα μπάρκαρα και ήξερα ότι για ένα 6μηνο δεν θα μπω internet.. Και το φιλαράκι που με έβαλε τα Windows 8.1 (όταν αγόρασα το laptop, δεν είχε OS μέσα), με είπε ότι το Windows firewall είναι αρκετό... Υποψιάζομαι ότι με είπε μαλακία..
Υπάρχει περίπτωση να είχε δίκιο;; Αν όχι, ποιο να εγκαταστήσω;
- The_Stalker
Roman,
στο 1ο φαίνεται ότι φταίει ο ασύρματος προσαρμογέας του laptop, ο οποίος λογικά είναι onboard. Τσεκαρε στο device manager αν λειτουργεί κανονικά (wireless network adapter). Κάνε update τους drivers. Επίσης δοκίμασε να συνδεθείς ασύρματα σε άλλο δίκτυο (όχι στο router σου) για να δεις τι γίνεται. Επίσης δες τι power options έχεις (απ' το control panel κάπου), μήπως υπάρχει κάτι για να παραμένει ενεργή η σύνδεση όταν κλείνεις το καπάκι.
στο 2ο δεν έχει και πολύ άδικο ο φίλος σου. Δύσκολο να κολλήσεις ιό γενικώς. Για εμένα είναι υπεραρκετό να βάλεις το Microsoft Security Essentials. Όλα τα υπόλοιπα free antivirus είναι σπασαρχίδικα μέχρι αηδίας. Υπάρχει πάντα κίνδυνος για malware, το οποίο δεν είναι εγγυημένο όμως ότι θα στο κόψει κάποιο antivirus. ΑΝ κολλήσεις malware, θα χρειαστεί να κατεβάσεις διάφορα προγραμματάκια (πχ mbam), όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να τρέχουν μόνιμα καταναλώνοντας πόρους του συστήματος.
στο 1ο φαίνεται ότι φταίει ο ασύρματος προσαρμογέας του laptop, ο οποίος λογικά είναι onboard. Τσεκαρε στο device manager αν λειτουργεί κανονικά (wireless network adapter). Κάνε update τους drivers. Επίσης δοκίμασε να συνδεθείς ασύρματα σε άλλο δίκτυο (όχι στο router σου) για να δεις τι γίνεται. Επίσης δες τι power options έχεις (απ' το control panel κάπου), μήπως υπάρχει κάτι για να παραμένει ενεργή η σύνδεση όταν κλείνεις το καπάκι.
στο 2ο δεν έχει και πολύ άδικο ο φίλος σου. Δύσκολο να κολλήσεις ιό γενικώς. Για εμένα είναι υπεραρκετό να βάλεις το Microsoft Security Essentials. Όλα τα υπόλοιπα free antivirus είναι σπασαρχίδικα μέχρι αηδίας. Υπάρχει πάντα κίνδυνος για malware, το οποίο δεν είναι εγγυημένο όμως ότι θα στο κόψει κάποιο antivirus. ΑΝ κολλήσεις malware, θα χρειαστεί να κατεβάσεις διάφορα προγραμματάκια (πχ mbam), όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να τρέχουν μόνιμα καταναλώνοντας πόρους του συστήματος.