Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16
Re: Συζήτηση για το ρόστερ & Μεταγραφικά νέα 15/16
Εκτιμώ ότι μπερδεύεσαι λιγάκι K_geo μου...Αν ποτέ είχα την δυνατότητα να διαπραγματευτώ με την τρόικα, σε ένα μόνο ίσως συμφωνούσα μαζί τους: Ότι και ως χώρα αλλά και ως λαός, μπορούμε να κάνουμε πολλά και σταθερά βήματα προς τα εμπρός, σε βάθος χρόνου όμως και μετά την πάροδο μίας πολύ δύσκολης περιόδου 2-3 ετών, ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ !!! 
ναι ρε χιουμορ εκανα.
ξες, θα σκισω θα κανω θα ρανω και τελικα...συμφωνω σε ολα.
Υπέγραψαν οι μικροί στην Σλοβακία.
Για να δούμε, θα γράψουν συμμετοχές;
SM-G920F
Για να δούμε, θα γράψουν συμμετοχές;
SM-G920F
- Aureliano Buendia
Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα γράφτηκαν στις προηγούμενες σελίδες ενός τόπικ, όπου γίνεται ποιοτική συζήτηση κι όχι γαϊτανάκι παρεξηγήσεων. Προτού βάλω τις σκέψεις μου σε σειρά, να πω ότι όλα ξεκινούν από τη βασική μας επιδίωξη. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ώστε να μην βλέπουμε την πλάτη πρασινοκίτρινων (οπότε δεν πρέπει να θεωρούμε άπαντες του φετινού ρόστερ καλούς) και συγχρόνως να μην φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή (οπότε να μην τους θεωρούμε όλους ανίκανους, αντιστοίχως)
Επιλογή βασικού συστήματος
Όσο και να μου αρέσει η ιδέα του να μπορεί η ομάδα να παίξει τόσο 3-5-2 όσο και 4-2-3-1 (ή κάποια παραλλαγή του), πρέπει οπωσδήποτε να επιλεγεί το βασικό μας σύστημα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο σχεδιασμός του κορμού μας. Ανάλογα με το σύστημα, θα προτεραιωθούν άλλες επιλογές τόσο σε χαρακτηριστικά παικτών όσο και σε ποσόστωση στις γραμμές της ομάδας (πχ στο 3-5-2 εκ των πραγμάτων θέλουμε περισσότερους αμυντικούς). Διάφορα ζητήματα που εγείρονται είναι τα εξής κατ' εμέ:
- Ο Χατζηισαϊας δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα να παίξει ως δεξί στόπερ σε σχηματισμό με 3 αμυντικούς. Όποτε θα πρέπει να βγει στα πλάγια με ποιοτικό αντίπαλο εξτρέμ, θα εκτίθεται χωρίς να φταίει.
- Ως δεξί στόπερ στο 3-5-2 θα ήθελα έναν αντίστοιχο Τζαβέλα, κάτι ανάμεσα δηλαδή σε στόπερ και πλάγιο μπακ. Αν επιλεγεί αυτό το σύστημα, θα ήθελα να πάρουμε 2 αμυντικούς, ένα τέτοιο κι ένα ηγέτη για το κέντρο, του οποίου αναπληρωματικός θα είναι ο Χατζηισαϊας. Αν επιλεγεί το άλλο σύστημα, ένας παικταράς στόπερ μου αρκεί, με συμπλήρωμα τους Τζαβέλα, Χατζηισαϊα και έναν εκ των Βίτορ ή Μαλεζά (μάλλον τον πρώτο λόγω ηλικίας)
- Ο Λέοβατς μου αρέσει ως πλάγιος μπακ με 4 στην άμυνα, αλλά όχι τόσο πολύ ως φουλ μπακ με 3 στην άμυνα.
- Ο Ροντρίγκεζ μου αρέσει επιθετικά στο 3-5-2, αλλά όχι τόσο πολύ στο 4-2-3-1
Πιθανές αποχωρήσεις
- Θεωρώ απίθανο να παραμείνει ο Μπερμπάτοφ και πολύ πιθανό να πωληθεί ο Κάτσε.
- Δεν θα ήθελα να παραμείνουν στην ομάδα οι Σκόνδρας, Τζιόλης
- Νομίζω πως πρέπει να φύγει ένας εκ των Μαλεζά και Βίτορ κι αυτός που θα μείνει να λογίζεται σαφώς ως αναπληρωματικός. Ομοίως ένας εκ των Βελίδη και Γλύκου να φύγει και όποιος μείνει, να λογίζεται ως αναπληρωματικός.
- Το μεγάλο θέμα είναι ο Κλάους : κατά πόσο θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και θα μπούμε σε διαδικασία να τον πουλήσουμε. Παρόλο που τον αγαπώ, νομίζω πως δεν θα ήταν επιβλαβές για την ομάδα να πουληθεί σε καλή τιμή. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε και τις αντιδράσεις του κόσμου στο ζήτημα.
Ερωτηματικά ως προς την εμπιστοσύνη
Για μένα 2 είναι τα βασικά ερωτηματικά:
- Ο Όλσεν μπορεί να λογιστεί ως ο κίπερ στον οποίο δίνουμε τα γάντια βασικού;
- Ο Κωνσταντινίδης, τον οποίο πιστεύω πάρα πολύ, μπορεί μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του να λογιστεί ως το αδιαπραγμάτευτο βασικό δεξιό μπακ;
Όσο και να μου αρέσει η ιδέα του να μπορεί η ομάδα να παίξει τόσο 3-5-2 όσο και 4-2-3-1 (ή κάποια παραλλαγή του), πρέπει οπωσδήποτε να επιλεγεί το βασικό μας σύστημα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο σχεδιασμός του κορμού μας. Ανάλογα με το σύστημα, θα προτεραιωθούν άλλες επιλογές τόσο σε χαρακτηριστικά παικτών όσο και σε ποσόστωση στις γραμμές της ομάδας (πχ στο 3-5-2 εκ των πραγμάτων θέλουμε περισσότερους αμυντικούς). Διάφορα ζητήματα που εγείρονται είναι τα εξής κατ' εμέ:
- Ο Χατζηισαϊας δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα να παίξει ως δεξί στόπερ σε σχηματισμό με 3 αμυντικούς. Όποτε θα πρέπει να βγει στα πλάγια με ποιοτικό αντίπαλο εξτρέμ, θα εκτίθεται χωρίς να φταίει.
- Ως δεξί στόπερ στο 3-5-2 θα ήθελα έναν αντίστοιχο Τζαβέλα, κάτι ανάμεσα δηλαδή σε στόπερ και πλάγιο μπακ. Αν επιλεγεί αυτό το σύστημα, θα ήθελα να πάρουμε 2 αμυντικούς, ένα τέτοιο κι ένα ηγέτη για το κέντρο, του οποίου αναπληρωματικός θα είναι ο Χατζηισαϊας. Αν επιλεγεί το άλλο σύστημα, ένας παικταράς στόπερ μου αρκεί, με συμπλήρωμα τους Τζαβέλα, Χατζηισαϊα και έναν εκ των Βίτορ ή Μαλεζά (μάλλον τον πρώτο λόγω ηλικίας)
- Ο Λέοβατς μου αρέσει ως πλάγιος μπακ με 4 στην άμυνα, αλλά όχι τόσο πολύ ως φουλ μπακ με 3 στην άμυνα.
- Ο Ροντρίγκεζ μου αρέσει επιθετικά στο 3-5-2, αλλά όχι τόσο πολύ στο 4-2-3-1
Πιθανές αποχωρήσεις
- Θεωρώ απίθανο να παραμείνει ο Μπερμπάτοφ και πολύ πιθανό να πωληθεί ο Κάτσε.
- Δεν θα ήθελα να παραμείνουν στην ομάδα οι Σκόνδρας, Τζιόλης
- Νομίζω πως πρέπει να φύγει ένας εκ των Μαλεζά και Βίτορ κι αυτός που θα μείνει να λογίζεται σαφώς ως αναπληρωματικός. Ομοίως ένας εκ των Βελίδη και Γλύκου να φύγει και όποιος μείνει, να λογίζεται ως αναπληρωματικός.
- Το μεγάλο θέμα είναι ο Κλάους : κατά πόσο θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και θα μπούμε σε διαδικασία να τον πουλήσουμε. Παρόλο που τον αγαπώ, νομίζω πως δεν θα ήταν επιβλαβές για την ομάδα να πουληθεί σε καλή τιμή. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε και τις αντιδράσεις του κόσμου στο ζήτημα.
- Ο Όλσεν μπορεί να λογιστεί ως ο κίπερ στον οποίο δίνουμε τα γάντια βασικού;
- Ο Κωνσταντινίδης, τον οποίο πιστεύω πάρα πολύ, μπορεί μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του να λογιστεί ως το αδιαπραγμάτευτο βασικό δεξιό μπακ;
"Πίσω από τις λέξεις...έρχεται ο Αλέξης...και με πιάνει μια μελαγχολία...κλείσε κοριτσάκι τα βιβλία..." που τραγουδούσε κι ο Πασχάλης δηλαδή, πολλά χρόνια όμως πριν κάνει...ΤΟ ΛΑΘΟΣ !!!K_geo έγραψε:ναι ρε χιουμορ εκανα.

Δεν ξέρω τι σχηματισμό θα παίζουμε από του χρόνου, είναι κάπως πρόωρο νομίζω και θα εξαρτηθεί από πολλά.., αλλά για αυτήν την σεζόν αν ο Τούντορας σκοπεύει να πάει σε φινάλε με το αγαπημένο του 3-5-2 ελπίζω να αξιωθώ επιτέλους να το δω με τα δύο τουρμποκίνητα στις πλευρές και τον Μύστα σε ρόλο SS.
-
makispaspartou
Κι εγω τον πιστευω αλλα χρειαζεται βασικος φουλ μπακ με χαρακτηριστικα Γκαλο ή Mayke.Αν πας σε 4-2-3-1 τοτε ίσως περισσεύει ο Κίτσιου.Ίσως.Aureliano Buendia έγραψε:Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα γράφτηκαν στις προηγούμενες σελίδες ενός τόπικ, όπου γίνεται ποιοτική συζήτηση κι όχι γαϊτανάκι παρεξηγήσεων. Προτού βάλω τις σκέψεις μου σε σειρά, να πω ότι όλα ξεκινούν από τη βασική μας επιδίωξη. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ώστε να μην βλέπουμε την πλάτη πρασινοκίτρινων (οπότε δεν πρέπει να θεωρούμε άπαντες του φετινού ρόστερ καλούς) και συγχρόνως να μην φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή (οπότε να μην τους θεωρούμε όλους ανίκανους, αντιστοίχως)
Όσο και να μου αρέσει η ιδέα του να μπορεί η ομάδα να παίξει τόσο 3-5-2 όσο και 4-2-3-1 (ή κάποια παραλλαγή του), πρέπει οπωσδήποτε να επιλεγεί το βασικό μας σύστημα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο σχεδιασμός του κορμού μας. Ανάλογα με το σύστημα, θα προτεραιωθούν άλλες επιλογές τόσο σε χαρακτηριστικά παικτών όσο και σε ποσόστωση στις γραμμές της ομάδας (πχ στο 3-5-2 εκ των πραγμάτων θέλουμε περισσότερους αμυντικούς). Συμφωνώ απόλυτα.Θεωρώ το 3-5-2 με τις παραλλαγές του αλλα με τη λογικη οτι θα παραμεινει ο Τουντρ και θα αποκτηθουν παικτες με τα χαρακτηριστικα που απαιτει το συστημα.Διάφορα ζητήματα που εγείρονται είναι τα εξής κατ' εμέ:
- Ο Χατζηισαϊας δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα να παίξει ως δεξί στόπερ σε σχηματισμό με 3 αμυντικούς.Συμφωνω.Όποτε θα πρέπει να βγει στα πλάγια με ποιοτικό αντίπαλο εξτρέμ, θα εκτίθεται χωρίς να φταίει.
- Ως δεξί στόπερ στο 3-5-2 θα ήθελα έναν αντίστοιχο Τζαβέλα, κάτι ανάμεσα δηλαδή σε στόπερ και πλάγιο μπακ. Αν επιλεγεί αυτό το σύστημα, θα ήθελα να πάρουμε 2 αμυντικούς, ένα τέτοιο κι ένα ηγέτη για το κέντρο, του οποίου αναπληρωματικός θα είναι ο Χατζηισαϊας.Συμφωνω. Αν επιλεγεί το άλλο σύστημα, ένας παικταράς στόπερ μου αρκεί, με συμπλήρωμα τους Τζαβέλα, Χατζηισαϊα και έναν εκ των Βίτορ ή Μαλεζά (μάλλον τον πρώτο λόγω ηλικίας)Ίσως και κανέναν από τους δύο και πάλι πας για 2 στόπερ.Απλα στο 3-5-2 χρειαζεσαι εναν εκ των Μαλεζα ή Βίτορ.
- Ο Λέοβατς μου αρέσει ως πλάγιος μπακ με 4 στην άμυνα, αλλά όχι τόσο πολύ ως φουλ μπακ με 3 στην άμυνα.Συμφωνώ.Στο 3-5-2 θα χρειαστεις φουλ μπακ με χαρακτηριστικα Vargas ή Lino.
- Ο Ροντρίγκεζ μου αρέσει επιθετικά στο 3-5-2, αλλά όχι τόσο πολύ στο 4-2-3-1Νομίζω υστερεί ένα κλικ αλλα ειναι καλος και σαν εξτρεμ.Ισως οχι βασικος αλλα σιγουρα στους 3 του rotation.
Πιθανές αποχωρήσεις
- Θεωρώ απίθανο να παραμείνει ο Μπερμπάτοφ και πολύ πιθανό να πωληθεί ο Κάτσε.Συμφωνω
- Δεν θα ήθελα να παραμείνουν στην ομάδα οι Σκόνδρας, ΤζιόληςΣυμφωνω απολυτα
- Νομίζω πως πρέπει να φύγει ένας εκ των Μαλεζά και Βίτορ κι αυτός που θα μείνει να λογίζεται σαφώς ως αναπληρωματικός. Ομοίως ένας εκ των Βελίδη και Γλύκου να φύγει και όποιος μείνει, να λογίζεται ως αναπληρωματικός. Αν παμε σε 4-2-3-1 να φυγουν και ο Μαλεζας και ο Βιτορ.Αλλιως μόνο ο Μαλεζας.Για Βελλιδη και Γλυκο συμφωνω αλλα προτιμω τον Βελλιδη για δευτερο.
- Το μεγάλο θέμα είναι ο Κλάους : κατά πόσο θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και θα μπούμε σε διαδικασία να τον πουλήσουμε. Παρόλο που τον αγαπώ, νομίζω πως δεν θα ήταν επιβλαβές για την ομάδα να πουληθεί σε καλή τιμή. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε και τις αντιδράσεις του κόσμου στο ζήτημα.Ειναι νομιζω το καταλληλο timing να πουληθει.
- Ο Όλσεν μπορεί να λογιστεί ως ο κίπερ στον οποίο δίνουμε τα γάντια βασικού;Γνωμη μου ναι αλλα επειδη μαλλον τον καψαμε ηδη πωληση και τερματας νουμερο 1
Θελω να ξεκαθαρισω οτι αντιπαρατιθεμαι την αποψη σου γιατι μου αρεσει και σχεδον συμφωνω σε ολα.
-
Dimg4
Ιδανικοτατο συστημα! Μπερμπατοφ κορυφη με μυστα απο πισω και μακ ροντρι πλευρεςaoratos έγραψε:
Δεν ξέρω τι σχηματισμό θα παίζουμε από του χρόνου, είναι κάπως πρόωρο νομίζω και θα εξαρτηθεί από πολλά.., αλλά για αυτήν την σεζόν αν ο Τούντορας σκοπεύει να πάει σε φινάλε με το αγαπημένο του 3-5-2 ελπίζω να αξιωθώ επιτέλους να το δω με τα δύο τουρμποκίνητα στις πλευρές και τον Μύστα σε ρόλο SS.
- ΑποστόληςΑ
Σκεφτόμενος το σημερινό ρόστερ πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή σε θέμα προσώπων βάσει ποιοτικών χαρακτηριστικών, παρεταγμένοι σε 3-5-2. Είναι περισσότερο μια προσπάθεια να βάλω τους καλύτερους στις θέσεις που πιστεύω ότι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.
Από εκεί και πέρα αμυντικά καταλαβαίνω την ανησυχία και θεωρώ ότι η αποτελεσματικότητα ενώς τέτοιου σχήματος προυποθέτει πολλά αν. ΑN η γραμμή άμυνας μπορεί να προσαρμοστεί τακτικά ώστα να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά, ΑΝ η φυσική κατάσταση των δύο 6αριών είναι τέτοια ώστε πέρα από το να κλέβουν, να κόβουν, να κουβαλάν και να μοιράζουν σωστά την μπάλα να μπορούν και να δίνουν πολλές πλάγιες καλύψεις. ΑΝ ο Πέλκας και ο Μυστακίδης πέρα από τον ρόλο δημιουργών έχουν τα τρεξίματα να βγάζουν καλό pressing στην πρώτη μπάλα, ΑΝ ο Γκάρυ μπορεί να ποιασει την ίδια απόδοση που είχε πριν τον τραυματισμό, ΑΝ ο Μακ από πριμαντόνα της επίθεσης με focus στο goal μπορεί να προσαρμοστεί στον ρόλο που τον προόριζε αρχικά ο Τούντορ πριν φύγει ο Λούκας και βάσει χαρακτηριστικών του και προτερου βίου ως εξτρεμ του ταιριάζει καλύτερα…
Είναι πολλά τα ΑΝ και οι απαιτήσεις με κυριότερη να έχει δίκιο τελικά ο Αρτικο και να είναι όντως πολύ καλά γυμνασμένη η ομάδα. Ομως η συγκεκριμένη επιλογή προσώπων υπερετεί μια βασική λογική, να δούμε τους καλύτερους στις θέσεις που βάσει χαρακτηριστικών μπορούν να δώσουν τα περισσότερα.
Από εκεί και πέρα αμυντικά καταλαβαίνω την ανησυχία και θεωρώ ότι η αποτελεσματικότητα ενώς τέτοιου σχήματος προυποθέτει πολλά αν. ΑN η γραμμή άμυνας μπορεί να προσαρμοστεί τακτικά ώστα να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά, ΑΝ η φυσική κατάσταση των δύο 6αριών είναι τέτοια ώστε πέρα από το να κλέβουν, να κόβουν, να κουβαλάν και να μοιράζουν σωστά την μπάλα να μπορούν και να δίνουν πολλές πλάγιες καλύψεις. ΑΝ ο Πέλκας και ο Μυστακίδης πέρα από τον ρόλο δημιουργών έχουν τα τρεξίματα να βγάζουν καλό pressing στην πρώτη μπάλα, ΑΝ ο Γκάρυ μπορεί να ποιασει την ίδια απόδοση που είχε πριν τον τραυματισμό, ΑΝ ο Μακ από πριμαντόνα της επίθεσης με focus στο goal μπορεί να προσαρμοστεί στον ρόλο που τον προόριζε αρχικά ο Τούντορ πριν φύγει ο Λούκας και βάσει χαρακτηριστικών του και προτερου βίου ως εξτρεμ του ταιριάζει καλύτερα…
Είναι πολλά τα ΑΝ και οι απαιτήσεις με κυριότερη να έχει δίκιο τελικά ο Αρτικο και να είναι όντως πολύ καλά γυμνασμένη η ομάδα. Ομως η συγκεκριμένη επιλογή προσώπων υπερετεί μια βασική λογική, να δούμε τους καλύτερους στις θέσεις που βάσει χαρακτηριστικών μπορούν να δώσουν τα περισσότερα.
- ΑποστόληςΑ
Η ομάδα σε 42 επίσημους αγώνες έχει δεχθεί 40 γκολ. Αν δεν βελτιωθεί αμυντικά χαΐρι δεν βλέπει.
- GiorgosAtha
Θα συμφωνήσω με aorato αλλά δεν υπάρχουν μόνο ΑΝ... αλλά και κάποια "ερωτήματα".
α) Ρισκάρεις να "πετάξεις" τον γρηγορότερο φορ σου και πρώτο σκόρερ στα άκρα να κάνει τον μπακ-χαφ?
β) Θα είναι τακτικά σωστός ο Mak στον αμυντικό τομέα μετά από σχεδόν μια χρονιά που παίζει φορ?
γ) Μπορεί ο αριστερός CB να καλύψει το άκρο σε περίπτωση που ο Mak θα "ξεχνιέται" μπροστά?
Ένας τρόπος να παίξεις έτσι είναι να "φορτώσεις" ουσιαστικά την πλευρά του Mak... ώστε ο Σλοβάκος να παίζει πιο "εξτρέμ" από ότι ο έτερος μπακ-χαφ Garry.
Να του δώσεις δηλαδή την δυνατότητα να πατήσει περιοχή έχοντας στο νου του ότι από πίσω θα υπάρχει κάλυψη.
Ουσιαστικά ένα "ασύμμετρο" 3-5-2 το οποίο θα μοιάζει σε 3-4-3 όταν θα είσαι στην επίθεση.
Το παραπάνω όμως θέλει η ομάδα να είναι "ρολόι" τακτικά και super "πνευμόνια" από τους χαφ και τον δεξιό μπακ-χαφ.
Δηλαδή ένα...

Που ουσιαστικά θα είναι πιο πολύ...

Παρά τα κλασσικό 3-5-2 που ανέβασε ο aoratos.
ΥΣ. Απόστολε... αμυντικά η ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση το πως ήταν προ Γενάρη. Δεν είναι "τσιμέντο" βέβαια... αλλά ούτε και ο "λαπάς" που ήμασταν.
α) Ρισκάρεις να "πετάξεις" τον γρηγορότερο φορ σου και πρώτο σκόρερ στα άκρα να κάνει τον μπακ-χαφ?
β) Θα είναι τακτικά σωστός ο Mak στον αμυντικό τομέα μετά από σχεδόν μια χρονιά που παίζει φορ?
γ) Μπορεί ο αριστερός CB να καλύψει το άκρο σε περίπτωση που ο Mak θα "ξεχνιέται" μπροστά?
Ένας τρόπος να παίξεις έτσι είναι να "φορτώσεις" ουσιαστικά την πλευρά του Mak... ώστε ο Σλοβάκος να παίζει πιο "εξτρέμ" από ότι ο έτερος μπακ-χαφ Garry.
Να του δώσεις δηλαδή την δυνατότητα να πατήσει περιοχή έχοντας στο νου του ότι από πίσω θα υπάρχει κάλυψη.
Ουσιαστικά ένα "ασύμμετρο" 3-5-2 το οποίο θα μοιάζει σε 3-4-3 όταν θα είσαι στην επίθεση.
Το παραπάνω όμως θέλει η ομάδα να είναι "ρολόι" τακτικά και super "πνευμόνια" από τους χαφ και τον δεξιό μπακ-χαφ.
Δηλαδή ένα...

Που ουσιαστικά θα είναι πιο πολύ...

Παρά τα κλασσικό 3-5-2 που ανέβασε ο aoratos.
ΥΣ. Απόστολε... αμυντικά η ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση το πως ήταν προ Γενάρη. Δεν είναι "τσιμέντο" βέβαια... αλλά ούτε και ο "λαπάς" που ήμασταν.
- ΑποστόληςΑ
Γιώργο τα νούμερα δεν λένε αυτό: Στις 20 Δεκεμβρίου, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0, σε 30 αγώνες είχαμε πετύχει 51 γκολ και είχαμε δεχθεί 28. Κατά μέσο όρο πετυχαίναμε 1,70 γκολ ανά αγώνα και δεχόμασταν 0,93.
Σήμερα, μετά από 42 αγώνες, έχουμε πετύχει 65 και δεχθεί 40, δηλαδή κατά μ.ο. 1,55 και 0,95.
Θα με πεις ότι αυτό σημαίνει πως ο ΙΤ έχει δίκιο που ξαναγυρίζει στο 3-5-2 που χρησιμοποιούσαμε στο πρώτο μισό της σεζόν.
Δεν ξέρω.
Εγώ βλέπω ότι η ομάδα δεν πάει καλά αμυντικά και το να γυρίσουμε στο σύστημα με 3 στόπερς και 2 full-backs δεν θα μας βοηθήσει γιατί:
Τα full-backs θα αναγκάζονται να τρέχουν πολλά χιλιόμετρα από τη μία γραμμή έως την άλλη, με αποτέλεσμα αποδυνάμωση στα πλάγια και ενίσχυση του άξονα, δηλαδή η χαρά της κάθε μικρομεσαίας ομάδας, που θα στήνεται μέσα και έξω από την περιοχή της, με παράλληλη αποδυνάμωση της αμυντικής μας λειτουργίας στα άκρα.
Επιπλέον ο Leovac, που θα ξεκινάει βασικός, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτόν, λόγω μικρών επιθετικών δυνατοτήτων. επομένως θα αποδυναμώνεται η επίθεση από τα αριστερά.
Εγώ νομίζω ότι, μετά την επιστροφή των δύο εξτρέμ μας η πιο καλή σύνθεση θα είναι 4-2-3-1 του τύπου:
Βελλίδης (Γλύκος)
Κίτσιου (Σκόνδρας) - Χατζη - Τζαβ - Leovac
Cimirot - Χαρίσης
Rodrigues (Jairo) - Μυστακίδης - Mak
Αθανασιάδης (Berba)
Με το σχήμα αυτό το εξτρέμ δεν θα είναι αναγκασμένο να μαρκάρει το αντίπαλο εξτρέμ, όπως αν έπαιζε full-back, βοηθώντας το ακραίο μας στόπερ, που έξω από την περιοχή χάνει αρκετά. Αντίθετα διανύει λιγότερα χιλιόμετρα και προσέχει περισσότερο το επιθετικό κομμάτι.
Σήμερα, μετά από 42 αγώνες, έχουμε πετύχει 65 και δεχθεί 40, δηλαδή κατά μ.ο. 1,55 και 0,95.
Θα με πεις ότι αυτό σημαίνει πως ο ΙΤ έχει δίκιο που ξαναγυρίζει στο 3-5-2 που χρησιμοποιούσαμε στο πρώτο μισό της σεζόν.
Δεν ξέρω.
Εγώ βλέπω ότι η ομάδα δεν πάει καλά αμυντικά και το να γυρίσουμε στο σύστημα με 3 στόπερς και 2 full-backs δεν θα μας βοηθήσει γιατί:
Τα full-backs θα αναγκάζονται να τρέχουν πολλά χιλιόμετρα από τη μία γραμμή έως την άλλη, με αποτέλεσμα αποδυνάμωση στα πλάγια και ενίσχυση του άξονα, δηλαδή η χαρά της κάθε μικρομεσαίας ομάδας, που θα στήνεται μέσα και έξω από την περιοχή της, με παράλληλη αποδυνάμωση της αμυντικής μας λειτουργίας στα άκρα.
Επιπλέον ο Leovac, που θα ξεκινάει βασικός, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτόν, λόγω μικρών επιθετικών δυνατοτήτων. επομένως θα αποδυναμώνεται η επίθεση από τα αριστερά.
Εγώ νομίζω ότι, μετά την επιστροφή των δύο εξτρέμ μας η πιο καλή σύνθεση θα είναι 4-2-3-1 του τύπου:
Βελλίδης (Γλύκος)
Κίτσιου (Σκόνδρας) - Χατζη - Τζαβ - Leovac
Cimirot - Χαρίσης
Rodrigues (Jairo) - Μυστακίδης - Mak
Αθανασιάδης (Berba)
Με το σχήμα αυτό το εξτρέμ δεν θα είναι αναγκασμένο να μαρκάρει το αντίπαλο εξτρέμ, όπως αν έπαιζε full-back, βοηθώντας το ακραίο μας στόπερ, που έξω από την περιοχή χάνει αρκετά. Αντίθετα διανύει λιγότερα χιλιόμετρα και προσέχει περισσότερο το επιθετικό κομμάτι.
Τουτος ο Λουνγκ που γράφουν (Silviu Lung Jr) είναι μια ωραία περίπτωση και ίσως μπορεί να με κάνει...Λουνγκόσκυλο απο...Ολσενόσκυλο
οι μανατζερικοί σίγουρα τον γνωρίζουν. 
http://www.transfermarkt.co.uk/silviu-l ... eler/73731
http://www.transfermarkt.co.uk/silviu-l ... eler/73731
Αν θέλεις πρωτάθλημα, τέτοιους παίκτες τους αγοράζεις και δεν έχει δικαιολογίες το δε μπορείς κτλ. Μια χαρά μπορούσαμε αν το καλοκαίρι σκάγαμε 4 εκ για τον Μπάλιτς. Ο ΙΤ τον ήξερε και τώρα απλά διάβασα τις δηλώσεις του. Αυτά είναι ταλέντα και όχι οι μετριότητες. Με μέτρια προς καλά ταλέντα το ταβάνι σου είναι η 2η θέση ακόμη και μετά από μακροπρόθεσμο χτίσιμο. Αν θέλεις πρωτάθλημα παίρνεις ταλέντα σαν τον Μπάλιτς και τα σκας.
http://www.paokmania.gr/stiles/mme/9997 ... gia-balits
http://www.paokmania.gr/stiles/mme/9997 ... gia-balits