Βάζελος-Π.Α.Ο.Κ 2-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Re: Βάζελος-Π.Α.Ο.Κ 2-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Να πω κ εγώ με την σειρά μου ένα μπράβο στην ομάδα για την προσπάθεια της και την επαναφορά μετά το 2-0.Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα με τίποτα.
Να σταθώ και στην φωτογραφία που υπάρχει με τον πανηγυρισμό.Ούτε αυτό το περίμενα.Πίστευα πως το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό,ενώ απ ότι φαίνεται υπάρχει πίστη από τους παίκτες προς τον προπονητή.Μπράβο και γ αυτό.
Τώρα όσον αφορά την κριτική έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν "αυτοί που κράζουν" και αυτοί που πιστεύουν πως "όλα πάνε καλά".Λάθος και τα δύο.Υπάρχει και το ενδιάμεσο.Για παράδειγμα στην περίπτωση του Πέλκα.Το οτι έβαλε γκολ δεν αναιρεί τα λάθη του.Δεν σημαίνει πως πρέπει να κράζουμε όμως.Γενικά το να κινείται κανείς στα άκρα δεν είναι εποικοδομητικό.
Ας ελπίσουμε τα τελευταία 30 λεπτά να αποτελέσουν έναυσμα για την συνέχεια.
Να σταθώ και στην φωτογραφία που υπάρχει με τον πανηγυρισμό.Ούτε αυτό το περίμενα.Πίστευα πως το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό,ενώ απ ότι φαίνεται υπάρχει πίστη από τους παίκτες προς τον προπονητή.Μπράβο και γ αυτό.
Τώρα όσον αφορά την κριτική έχω παρατηρήσει πως υπάρχουν "αυτοί που κράζουν" και αυτοί που πιστεύουν πως "όλα πάνε καλά".Λάθος και τα δύο.Υπάρχει και το ενδιάμεσο.Για παράδειγμα στην περίπτωση του Πέλκα.Το οτι έβαλε γκολ δεν αναιρεί τα λάθη του.Δεν σημαίνει πως πρέπει να κράζουμε όμως.Γενικά το να κινείται κανείς στα άκρα δεν είναι εποικοδομητικό.
Ας ελπίσουμε τα τελευταία 30 λεπτά να αποτελέσουν έναυσμα για την συνέχεια.
- zarathustra79
Δε νομίζω οτι η κουτουλιά του μαμούτε ήταν για κόκκινη, ήταν λίγο τζούφια. Το τι θα γινόταν αν η φάση γίνονταν ανάποδα (κόκκινη κ τιμωρία 7 αγωνιστικών) είναι μια άλλη κουβέντα...
Το θεμα ειναι οτι μενει ατιμωρητο το θρασος τους ομως.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ούτε ένα ράμα. Ούτε ένα τόσο δα πρηξιματάκι.zarathustra79 έγραψε:Δε νομίζω οτι η κουτουλιά του μαμούτε ήταν για κόκκινη, ήταν λίγο τζούφια.....
Καλά του έκανε και το κοράκι και του έριξε και του Πέλκα κίτρινη.
Μαζί σου.
-
Dimg4
Ρε φιλε τι λες? Κοκκινη πεντακαθαρη ηταν, κανει την κινηση κουτουλιας και τον βρισκει κανονικα. ΑΠλα ο Πελκας εκεινη τη στιγμη δεν σκεφτηκε γρηγορα να πεσει ή απλα δεν ειναι το καραγκουνιο βουτηγμα στο αιμα του. Να σου πω την αληθεια και μπεσα? Χαρηκα που δεν βουτηξε. ΠΑΟΚ ειμαιzarathustra79 έγραψε:Δε νομίζω οτι η κουτουλιά του μαμούτε ήταν για κόκκινη, ήταν λίγο τζούφια. Το τι θα γινόταν αν η φάση γίνονταν ανάποδα (κόκκινη κ τιμωρία 7 αγωνιστικών) είναι μια άλλη κουβέντα...
zarathustra79 έγραψε:Δε νομίζω οτι η κουτουλιά του μαμούτε ήταν για κόκκινη, ήταν λίγο τζούφια. Το τι θα γινόταν αν η φάση γίνονταν ανάποδα (κόκκινη κ τιμωρία 7 αγωνιστικών) είναι μια άλλη κουβέντα...
Στην συγκεκριμένη φάση εγώ θα σταθώ στην ΠΑΟΚτσήδικη στάση του Πέλκα που δεν πέφτει σαν αδερφίτσα κατω. Ο οποίος Πέλκας εκθέτει και τον διαιτητή που είναι δίπλα και δεν δίνει κοκκινη. Δηλαδή βλάκα Κομίνη αποδεικνύεις πως θέλεις θέατρο για να βγάλεις κοκκινη σε κουτουλιά. ΓελοίεDC έγραψε:Ούτε ένα ράμα. Ούτε ένα τόσο δα πρηξιματάκι.zarathustra79 έγραψε:Δε νομίζω οτι η κουτουλιά του μαμούτε ήταν για κόκκινη, ήταν λίγο τζούφια.....
Καλά του έκανε και το κοράκι και του έριξε και του Πέλκα κίτρινη.
Μαζί σου.
Επίσης θα σταθώ και στην σταση του Μυστακίδη ο οποίος τρώει φτύσιμο από τον Καραγκιοζάκο τον Κουτρουμπή (κάτι που το έπνιξαν όλοι) και δεν αντιδρά , είμαι σίγουρος όμως πως σε κάποια γωνιά θα τον περιμένει κάποια στιγμή.
-
panpangr77
Ηταν ενα παιχνιδι που η ομάδα εβγαλε τα αρνητικά της στοιχεία και λίγα απο τα θετικά ,ενα παιχνιδι που ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα πρέπει να μελετησει και διορθώσει τις παθογενείες το καλοκαίρι.
Η ομάδα εχει μεγάλο προβλημα στην ανάπτυξη απο την αμυνα με την πιεση πελαγωνει όταν δεν βοηθάει και το κεντρο ,στα πρωτα 15 λεπτά η μπαλα με δυσκολία εβγαίνε απο την αμύνα ,με συνεπεια το γκολ που δεχτηκαμε μετά απο ενα λάθος του Χατζη . Ο Πελκας με τον Μυστακιδη δεν βοηθουσανε τους Χαριση και Τσιμιροτ ,η μπάλα δεν εβγαινε σωστα στους πλαίνους ,χανοταν η μπάλα στο κέντρο ευκολα, δεχομασταν πίεση .Το πρόβλημα αυτο το ξέρουν όλοι οι προπονητές στην σουπερ λίγδα. Ευτυχώς για μας δεν υπαρχουν ομάδες που θα εχουν την δυνατοτητα να το κάνουν συνεχεια , μετά το 20 οι παικτες του βαζελου τα φτυσανε ,ισορροπήσαμε ,ειχαμε καλύτερη κυκλοφορία και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αν ειχαμε καλυτερες επιλογές .Και γενικα εδειχνε η ομάδα οτι εχει δυνατοτητες.
Στο δευτερο αν και φαγαμε παλι ενα γελοίο γκολ , η ομάδα επαιξε αυτο που εχει διδαχθεί ,ο Πελκας και ο Μυστακίδης επαιξαν σωστά αυτο που τους ζήτησε ο Τουντορ απο την αρχη . ο Τουντορ δεν παίζει ενα απλό 3-5-2 ,προσπαθει να φτιάξει στην επίθεση τετράγωνα ,ώστε να εχουμε και πιο ευκολες πάσες αλλά και να εχουμε υπεραθμία. Πολύ καλη ανάλυση του συστήματος κάνει ο προπονητης της σχολής της Γιουβέντους ,που γράφει στο inpaok ,o Βαιος Στεργιόπουλος. http://inpaok.com/wp-content/uploads/20 ... NA-3-1.jpg( Η φωτογραφία ειναι απο το παιχνιδι με τον Παναιτωλικό). Γι αυτο το λόγο θέλει παίκτες ευελικτους και γρήγορους μπροστά . Σε παιχνίδια που ο αντίπαλος θέλει να μας πιεσει ,να κάνει παιχνιδι ειναι ιδανικο συστημα ,σε παιχνίδια που αντιπαλος κλεινεται ταμπουρι πίσω ,οι τρείς πίσω ειναι εγκλημα.
Επόμενως η ομάδα χρειάζεται πίσω παίκτες που να ξερουν την μπαλίτσα ,γι αυτο σε κάποια παιχνίδια εβαλε και τονΤζιολη πίσω ,αλλα ο Τζιολης δεν εχει αυτο που νομίζεις οτι δείχνει. Θέλουμε δυο παικταράδες πίσω αρχικά για το καλοκαίρι που ο ενάς να μπορεί να παίξει και 6αρι.
Η ομάδα θα κερδιζε εχθές αν ο Κίτσιου εκάνε καλύτερες επιλογές ,ειτε να παιξει ενας με εναν τον Πράνιτς ,ειτε να βγαλει καλυτερη σέντρα, όμως να τον κατακεραυνουμε τον Κίτσιου γιατι δεν ειναι Ρομπερτο Καλος απέχει πολυ , καθιστε να μετρησετε πόσε φορές ανεβοκατέβηκε την γραμμή με ένταση ,θέλει μεγάλα πνευμόνια για να το κάνεις αυτό , αν μελετησει λίγο το παιχνιδι του και διορθώσει τα λάθη του θα κάνει καρριέρα γιατι την μπαλίτσα την ξέρει.
ο Λεοβατς στο δευτερο πήρε ρυθμο και βοηθησε πολυ και εκείνος, ο Χαρίσης μέχρι το 80 ήταν πολύ καλος μετά κουράστηκε και εφαγε μια κοκκινη που θα μπορουσε να είχε αποφεχθεί, ο Τσιμιροτ μετά το 10 ήταν ο αρχοντας του γηπέδου.
Πέλκας και αυτος πάει παρέα μαζί με τον Κίτσιου κάνει λάθος επίλογές πρέπει να μελετησει κι αυτός ,μάγκας όμως για την ψυχραιμία του που δεν εκανε τον καραγκιοζη στην φάση του Μαμουτε,πιστευω πως αυτη η χρονια θα ειναι ευεγερτική.
Μυστακίδης ενω δεν του φαίνεται ,ξέρει πολυ καλά τα βασικά ,παρα πολυ καλά, ειναι ενας μικρός θυσαυρός ,φαινεται πολυ σοβαρός και εχει την συνειδηση οτι θα κάτσει να δουλέψει και θα γίνει ακόμα καλύτερος.
Μακ εχθές κανει παιχνίδι για την ομάδα ,πολυ τρεξιμο μπροστα ανοιγε διαδρόμους ,πρέπει να προσεξει στα πρωτα κοντρολ του , αν του πιασει το πρώτο κοντρολ θέλεις λάσσο να τον πιάσεις.
Για μένα στην επιθεση δεν θέλεις απλά ενα δεκάρι ,θέλεις 2 μπαλαδόρους που να μπορουν παιξουν όλες τις θέσεις τις επίθεσης.
Υ.Γ Το κοράκι ήταν για γέλια ,εγω προσωπικα δεν θέλω να εχουμε καμια σχεση με τον twitterakia ,μα καμιά μακρια Ιβαν απο αυτόν,πιστευω να το εχει καταλάβει .
Υ.Γ2 υπογραφώ με τα δυο μου χέρια οτι λέει ο Τουντορ στην συνεντευξη τυπου.
Η ομάδα εχει μεγάλο προβλημα στην ανάπτυξη απο την αμυνα με την πιεση πελαγωνει όταν δεν βοηθάει και το κεντρο ,στα πρωτα 15 λεπτά η μπαλα με δυσκολία εβγαίνε απο την αμύνα ,με συνεπεια το γκολ που δεχτηκαμε μετά απο ενα λάθος του Χατζη . Ο Πελκας με τον Μυστακιδη δεν βοηθουσανε τους Χαριση και Τσιμιροτ ,η μπάλα δεν εβγαινε σωστα στους πλαίνους ,χανοταν η μπάλα στο κέντρο ευκολα, δεχομασταν πίεση .Το πρόβλημα αυτο το ξέρουν όλοι οι προπονητές στην σουπερ λίγδα. Ευτυχώς για μας δεν υπαρχουν ομάδες που θα εχουν την δυνατοτητα να το κάνουν συνεχεια , μετά το 20 οι παικτες του βαζελου τα φτυσανε ,ισορροπήσαμε ,ειχαμε καλύτερη κυκλοφορία και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αν ειχαμε καλυτερες επιλογές .Και γενικα εδειχνε η ομάδα οτι εχει δυνατοτητες.
Στο δευτερο αν και φαγαμε παλι ενα γελοίο γκολ , η ομάδα επαιξε αυτο που εχει διδαχθεί ,ο Πελκας και ο Μυστακίδης επαιξαν σωστά αυτο που τους ζήτησε ο Τουντορ απο την αρχη . ο Τουντορ δεν παίζει ενα απλό 3-5-2 ,προσπαθει να φτιάξει στην επίθεση τετράγωνα ,ώστε να εχουμε και πιο ευκολες πάσες αλλά και να εχουμε υπεραθμία. Πολύ καλη ανάλυση του συστήματος κάνει ο προπονητης της σχολής της Γιουβέντους ,που γράφει στο inpaok ,o Βαιος Στεργιόπουλος. http://inpaok.com/wp-content/uploads/20 ... NA-3-1.jpg( Η φωτογραφία ειναι απο το παιχνιδι με τον Παναιτωλικό). Γι αυτο το λόγο θέλει παίκτες ευελικτους και γρήγορους μπροστά . Σε παιχνίδια που ο αντίπαλος θέλει να μας πιεσει ,να κάνει παιχνιδι ειναι ιδανικο συστημα ,σε παιχνίδια που αντιπαλος κλεινεται ταμπουρι πίσω ,οι τρείς πίσω ειναι εγκλημα.
Επόμενως η ομάδα χρειάζεται πίσω παίκτες που να ξερουν την μπαλίτσα ,γι αυτο σε κάποια παιχνίδια εβαλε και τονΤζιολη πίσω ,αλλα ο Τζιολης δεν εχει αυτο που νομίζεις οτι δείχνει. Θέλουμε δυο παικταράδες πίσω αρχικά για το καλοκαίρι που ο ενάς να μπορεί να παίξει και 6αρι.
Η ομάδα θα κερδιζε εχθές αν ο Κίτσιου εκάνε καλύτερες επιλογές ,ειτε να παιξει ενας με εναν τον Πράνιτς ,ειτε να βγαλει καλυτερη σέντρα, όμως να τον κατακεραυνουμε τον Κίτσιου γιατι δεν ειναι Ρομπερτο Καλος απέχει πολυ , καθιστε να μετρησετε πόσε φορές ανεβοκατέβηκε την γραμμή με ένταση ,θέλει μεγάλα πνευμόνια για να το κάνεις αυτό , αν μελετησει λίγο το παιχνιδι του και διορθώσει τα λάθη του θα κάνει καρριέρα γιατι την μπαλίτσα την ξέρει.
ο Λεοβατς στο δευτερο πήρε ρυθμο και βοηθησε πολυ και εκείνος, ο Χαρίσης μέχρι το 80 ήταν πολύ καλος μετά κουράστηκε και εφαγε μια κοκκινη που θα μπορουσε να είχε αποφεχθεί, ο Τσιμιροτ μετά το 10 ήταν ο αρχοντας του γηπέδου.
Πέλκας και αυτος πάει παρέα μαζί με τον Κίτσιου κάνει λάθος επίλογές πρέπει να μελετησει κι αυτός ,μάγκας όμως για την ψυχραιμία του που δεν εκανε τον καραγκιοζη στην φάση του Μαμουτε,πιστευω πως αυτη η χρονια θα ειναι ευεγερτική.
Μυστακίδης ενω δεν του φαίνεται ,ξέρει πολυ καλά τα βασικά ,παρα πολυ καλά, ειναι ενας μικρός θυσαυρός ,φαινεται πολυ σοβαρός και εχει την συνειδηση οτι θα κάτσει να δουλέψει και θα γίνει ακόμα καλύτερος.
Μακ εχθές κανει παιχνίδι για την ομάδα ,πολυ τρεξιμο μπροστα ανοιγε διαδρόμους ,πρέπει να προσεξει στα πρωτα κοντρολ του , αν του πιασει το πρώτο κοντρολ θέλεις λάσσο να τον πιάσεις.
Για μένα στην επιθεση δεν θέλεις απλά ενα δεκάρι ,θέλεις 2 μπαλαδόρους που να μπορουν παιξουν όλες τις θέσεις τις επίθεσης.
Υ.Γ Το κοράκι ήταν για γέλια ,εγω προσωπικα δεν θέλω να εχουμε καμια σχεση με τον twitterakia ,μα καμιά μακρια Ιβαν απο αυτόν,πιστευω να το εχει καταλάβει .
Υ.Γ2 υπογραφώ με τα δυο μου χέρια οτι λέει ο Τουντορ στην συνεντευξη τυπου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panpangr77 την Δευ 22 Φεβ 2016, 11:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αυτό! Συν το ότι εμείς θα τον είχαμε κρεμάσει στον λευκό Πύργο ανάποδα, τον δικό μας σε ανάλογη περίπτωση και το 90 % θα μιλούσε για το ότι έπρεπε να φάει κόκκινηpaok87 έγραψε:Το θεμα ειναι οτι μενει ατιμωρητο το θρασος τους ομως.
SM-N9005
DC έγραψε:Ούτε εγώ το έγραψα. Έγραψα ότι έκανε ότι πιο έξυπνο υπήρχε και το δικαιολόγησα.goran 64 έγραψε:Thank's για το μάθημα συμπεριφοράς στο φόρουμ Constantin...Θα το έχω στα υπ όψιν μου !!!![]()
Δεν έγραψα εγώ όμως ότι έκανε το πιο έξυπνο που μπορούσε πάντως...Καληνύχτα...
Εσύ με λες για Νόιερ και μέιλ και ιστορίες. Ο Νόιερ έχει μπροστά του τον Λαμ, τον Μπατιστούμπεερ, τον Ραφίνια και δεν ξέρω ποιον άλλον. Όχι ψηλά θα παίξει, άμα γουστάρει κατεβαίνει και φορ. ΚΑΙ;
Εσύ προφανώς πιστεύεις ότι ο Βελλίδης τον προλάβαινε τον βάζελο. Εγώ λέω ότι δεν τον προλάβαινε αλλά δεν σε είπα να στείλεις κανένα μέιλ. Σωστά;
PS: Χρεώνω κάτι παραπάνω για φροντιστήριο αλλά έχω 100% επιτυχία.
Τελικά το έγραψες ή δεν το έγραψες;
Ούτε εγώ έγραψα, ούτε φυσικά πιστεύω ότι τον προλάβαινε...Ότι είχε πολύ λάθος θέση γιατί έπρεπε να είναι τουλάχιστον πέντε μέτρα έξω απ την μεγάλη περιοχή όταν παίζουμε τόσο ψηλά την άμυνα μας εννοούσα, κι όχι να κάνει και βήματα προς τα πίσω μόλις την χάσαμε, αλλά να ορμήσει προς τα έξω, αφού έχει ολόκληρη την φάση "πιάτο" μπροστά του και το πλεονέκτημα να την ελέγχει απόλυτα !!! Τότε όχι μόνο θα τον προλάβαινε αλλά θα έβγαζε μέχρι και ασσίστ για γκολ με την άνεση του !!!
Τουλάχιστον από σένα περίμενα να είσαι λιγάκι πιο "χαλαρός" με τις υπερβολές μου αλλά δεν γαμείς;
Υ.Γ. Πάντως μιας και "δεν τα παίρνω και εύκολα", μάλλον θα μου βγει λίγο ακριβά το "κάποιου παραπάνω κόστους φροντιστήριο σου", αλλά που θα μου πάει; Θα πληρώσω πολλά αλλά εν τέλει θα "πετύχω στις εισαγωγικές" !!!
- zarathustra79
Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Δε θα έχουμε ποτέ τερματοφύλακα επιπέδου νόιερ, οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε τι θα έκανε ο νόιερ. Ήταν λάθος του βελλίδη, αλλά δε μπορείς και να του χρεώσεις το γκολ. Βασικά με μια γρήγορη σκέψη, νομίζω οτι ο μόνος τερματοφύλακας μας της τελευταίας δεκαετίας που ίσως να είχε καλύτερη αντίδραση είναι ο ιτάνζ. Όλοι οι υπόλοιποι πιστεύω το ίδιο θα έκαναν.
Ναι, ναι ρε Απόστολε, αλλάάά...στάσου λίγο βρε παιδί μουΑποστόληςΑ έγραψε:Συνοψίζουμε:
1. Χάνουμε 1-0 στην ΑΕΚ από off-side goal και με 10 παίκτες. Χαρίζεται η κόκκινη στον Nτίντακ
2. Χάνουμε 1-0 στο Καραϊσκάκη. Πάλι με 10 παίκτες. Χαρίζονται κόκκινες στους Μιλιβόγιεβιτς και Μποτία.
3. Ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο. Πάλι με 10 παίκτες. Χαρίζονται κόκκινες στους Μπεργκ και Μαμούτε.
"Δεν είναι και τόσο "κομψό" να διαμαρτυρόμαστε πάντα για την διαιτησία, μιας κι έτσι βγάζουμε μεγάλο κόμπλεξ και επαρχιωτισμό...αφού" !!! Έτσι μας "ψήνουνε" 45 χρόνια τώρα όλοι οι χαβουζάνθρωποι...αφού !!!
Λόγω πίεσης χρόνου δε διάβασα πολλά για το παιχνίδι, τη φιλοξενία κτλ, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο πρώτο γκολ της ομάδας μας, ο κόσμος του γηπέδου φωνάζει "ωωω" και ακούγεται καθαρά το χειροκρότημα των ΦΙΛΑΘΛΩΝ του παο, πράγμα το οποίο με κάνει περισσότερο χαρούμενο και από το ίδιο το γκολ. Όταν είχαμε κάνει και εμείς κάτι αντίστοιχο όμως στο παιχνίδι με τον συμπολίτη ηρακλή, ο daimon νομίζω στη στήλη του ειπε και ποια είναι η γρια να τη χειροκροτάμε, και σιγά την μπάλα που έπαιξε. Καλύτερα να είμαστε "φλώροι" και να βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές, παρά να πετάμε μπουκάλια στον κάθε λαζαρίδη, μιραλάς κτλ. Και η δικαιολογία του τύπου "αυτοί δε χειροκροτάνε, γιατί εμείς?" είναι για οπαδούς ομάδας επιπέδου γ' εθνικής... Σα μεγάλος σύλλογος, κάνε εσύ την αρχή και δείξε σεβασμό στον αντίπαλο. Δε λέω να χειροκροτάμε τον φουστερ όταν κάνει θέατρο, αλλά όταν σε κερδίζει η γρια με το ρόστερ β εθνικής που έχει, αξίζει χειροκρότημα, ακόμα και αν εσύ έχασες και δε σε κέρδισε αυτή. Καλημέρα και καλή βδομάδα!
στον οπαδισμό, ναι στο φίλαθλο κοινό
Εσύ πρώτα να ρωτάς όταν δεν ξέρεις για να μαθαίνεις και μετά ίσως σου δώσω το δικαίωμα να "μου τονίζεις" το οτιδήποτε λεβεντάκο μου !!! Να μην τα ξαναλέμε σε παρακαλώ γιατί κουράζουμε τους υπόλοιπους !!!Dimg4 έγραψε:Καταλαβες τωρα οτι προκαλεις η να στο τονισω? Χ ηρθε, οχι διπλο ηρεμησεgoran 64 έγραψε:Ρε τον "μαθητευόμενο" ρε...Κοίτα πάθος ρεεε !!!![]()
![]()
![]()
Α ρε κυρ Νίκο, τελικά πρόλαβες μέσα σε 2 μήνες και "άφησες έργο" μ αυτό το γαμημένο το D.N.A. του Π.Α.Ο.Κ. !!! (Όχι το δικό σου βέβαια ακριβώς, δηλαδή το 9/10 φορές 2ος στους 2 αλλά λέμε τώρα...)![]()
![]()
&
![]()
![]()
-
Dimg4
στρουθοκαμηλισμός
Τρόπος συμπεριφοράς που αναφέρεται στο εξής παράδοξο: παρότι κάποιος βλέπει τον κίνδυνο, αντί να τον αντιμετωπίσει, προτιμά να κάνει ότι δεν υπάρχει, ελπίζοντας ενίοτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του.
Η λέξη προέρχεται από την κοινή λανθασμένη πεποίθηση ότι οι στρουθοκάμηλοι όταν βλέπουν κίνδυνο, αντί να πάρουν δρόμο, στέκονται όρθιες και θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο... πιστεύοντας ότι αφού δε βλέπουν το λιοντάρι, δε θα τις βλέπει ούτε αυτό... οι χαζές.
Τρόπος συμπεριφοράς που αναφέρεται στο εξής παράδοξο: παρότι κάποιος βλέπει τον κίνδυνο, αντί να τον αντιμετωπίσει, προτιμά να κάνει ότι δεν υπάρχει, ελπίζοντας ενίοτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του.
Η λέξη προέρχεται από την κοινή λανθασμένη πεποίθηση ότι οι στρουθοκάμηλοι όταν βλέπουν κίνδυνο, αντί να πάρουν δρόμο, στέκονται όρθιες και θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο... πιστεύοντας ότι αφού δε βλέπουν το λιοντάρι, δε θα τις βλέπει ούτε αυτό... οι χαζές.