Igor Tudor II
Re: Igor Tudor II
Χθεσινά σταφύλια είναι βέβαια αυτά, γιατί το καινούργιο που κυκλοφορεί είναι ότι επειδή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει στα ίσια τον μεγάλο Ηρακλή θα χρειαστεί τη βοήθεια της διαιτησίας η οποία θα μας δώσει αβαβά πεναλτι και το οποίο θα εκτελέσει ο Μπερμπάτοφ για να σκοράρει και να "κλείσει στόματα".
Re: Igor Tudor II
Για μένα υπόνοια για στήσιμο κατευθείαν μύνηση βέβαια από ότι θυμαμε στο βοθροσπορ ο ραπτοπουλος γράφει στην αρχή πάντα ότι ότι σχολιάζεται είναι με την μορφή αστείου το κάνει για να μην τρώει μυνήσεις
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Re: Igor Tudor II
Οταν παιρνουμε μεγάλο καλο συνταξιούχος οταν παιρνουμε μικρο μαθητευόμενος
Λιγο ας κουλαρουμε
Προφανώς πενηντάρηδες απο τον ομάδες δεν έρχονται ας συμβιβαστούμε
Λιγο ας κουλαρουμε
Προφανώς πενηντάρηδες απο τον ομάδες δεν έρχονται ας συμβιβαστούμε
Re: Igor Tudor II
Συμφωνώ με πολλά που λες γενικά και πάντα σε διαβάζω γιατί έχεις κάτι να πεις. Το να διαφωνούμε δεν είναι κακό και το τονίζεις. Εμένα δε με πειράζει το ένα ποστ (το δικό σου), αλλά το γεγονός ότι είστε 10 άτομα και την πέφτετε σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό, ενώ αυτός που λέει το διαφορετικό δεν την πέφτει αντίστοιχα σε εσάς. Λέει την άποψή του και τέλος (πλην εξαιρέσεων). Τώρα οι Αρχοντίδης, Αλέφαντος, Κοκότοβιτς, Καραγεωργίου, Κωστίκος, Φρίνγκερ, Ντουμιτρέσκου που αναφέρεις ήταν όλοι προπονητές με εμπειρία (κάποιοι υπερβολική) πλην του Κωστίκου. Παλιά μετά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν ερασιτεχνικό, αλλά και όταν έγινε επαγγελματικό, άργησε να γίνει εί της ουσίας επαγγελματικό. Ανάλογα με το επίπεδό μας φέρναμε παράγοντες και προπονητές. Επίσης τότε ήταν πιο δύσκολες οι υπερατλαντικές μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προπονητών, δηλαδή η αγορά δεν ήταν τόσο παγκοσμιοποιημένη.The_Stalker έγραψε:vs40 έγραψε:Επειδή το ποστ σου πήγε σε μένα, χωρίς παράθεση, εγώ θα το παραθέσω. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία και εσύ/εσείς αν θες μπορείς να την παρουσιάσεις όσο μικρή θέλεις, φτάνει να τον μικρύνεις τόσο, όσο να χωρέσει ο Τούντορ μέσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σας. Με τον ΑΑ στο +5 δε θυμάμαι στήριξη από εσάς...The_Stalker έγραψε:Και κάτι εκτός τακτικής.
Διαβάζω πολύ συχνά από πολλούς "ο ΠΑΟΚ που ήξερα εγώ δεν ήταν έτσι κλπ κλπ κλπ". Και τουλάχιστον αναρωτιέμαι ποιόν ακριβώς ΠΑΟΚ εννοούν τα παιδιά που το γράφουν.
Ένας ΠΑΟΚ υπήρχε όπως αυτός που εννοούν, ο ΠΑΟΚ του 1972-78. Από κει και πέρα έχουμε μια συνεχόμενη καλή δουλειά από Χέερ - Τσερνάι - Σκότσικ που καταλήγει στο πρωτάθλημα του 85. Την επόμενη χρονιά καλύτερα να μην τη θυμόμαστε. Μετά υπάρχουν μόνο αναλαμπές, λίγο με Χάαν, λίγο με Μπάγεβιτς και ΑΑ. Και μετά ο ΠΑΟΚ ξαναμπαίνει ως ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ στον ποδοσφαιρικό χάρτη, με Ζαγόρ - Βρύζα - Σάντος. Δηλαδή άσχημες εμφανίσεις και άσχημα αποτελέσματα είχαμε στην μεγαλύτερη περίοδο μετά το 85. Άρα ποιός είναι ο ΠΑΟΚ που ξέρατε;
Εν ολίγοις, ας μην κάνουν κάποιοι σαν γκόμενες που βρήκαν πλούσιο γαμπρό και τα θέλουν όλα, χρυσάφια και παλάτια και λεφτά εδώ και τώρα. Και ας σημειωθεί ότι στα δύο πρωταθλήματα, είχαμε διάρκεια στον πάγκο, δλδ κάποιος είχε μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια. Και ο Τσερνάι που έμεινε ένα έκανε δουλειά για δύο.
Ο ΠΑΟΚ είναι λοιπόν μεγάλη ομάδα με την καλύτερη κερκίδα του κόσμου τη δεκαετία του 80. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν ανέχονταν μαθητευόμενους μάγους για τους πάγκους. Ούτε τώρα θα πρέπει να ανέχεται, πόσο μάλιστα όταν δεν έχουν επιτυχία. Να κλείσει τη χρονιά και να αξιολογήσουμε.
Μέχρι τώρα η ομάδα είχε θετική πορεία στην Ευρώπη (όχι σούπερ, αλλά θετική), και στο πρωτάθλημα χωρίς ανταγωνιστές κατάφερε να μαζέψει 34 πόντους σε 21 αγώνες. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποτυχία, βάσει του υλικού του. Ο ρυθμός αυτός δε βλέπω να αλλάζει και η πρόβλεψή μου στο "ξερόλα" το Δεκεμβριο που ήταν 52 πόντους, τώρα φαντάζει αισιόδοξη. Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, λίγο πολύ απεικονίζει και την πρόοδό της. Άρα πρόοδο δεν κάναμε. Για αυτό το λόγο για να κρατήσω τον ίδιο προπονητή και τουχρόνου πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο, ή να βγούμε ΤσουΛου πρικριματικά. Έναν από τους 2 στόχους θέλω.
Ο προπονητής φυσικά πρέπει να μείνει ως το τέλος της σεζόν και να κριθεί, αλλά σιγά μην ξοδέψουμε 3 χρόνια από της ζωή του συλλόγου, για τη μεγαλύτερή μας αγάπη, ώστε να κάνουμε προπονητή έναν νεαρό αρχάριο. Δεν είμαστε φυτώριο προπονητών και δεν ήμασταν ούτε με Γούμενο. Πόσο πια να ρίξουμε τα στάνταρ της ομάδας?
γράφεις: "ας σημειωθεί ότι στα δύο πρωταθλήματα, είχαμε διάρκεια στον πάγκο, δλδ κάποιος είχε μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια".
Συμφωνώ να μείνει ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ προπονητής για 3 χρόνια και όχι ένα πείραμα. Με καταξιωμένους προπονητές ο κόσμος πιστεύει την ομάδα και γεμίζει το γήπεδο, όπως αντίστοιχα και με ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ μόνο με καταξιωμένους προπονητές έχει φέρει αποτέλεσμα στο παρελθόν που αναφέρεσαι.
Όσο για το χαρακτηρισμό "μην κάνετε σαν γκόμενες που βρήκατε τον πλούσιο γαμπρό", θα απαντήσω μην κάνετε σαν τεκνατσούδες 55άρες που βρήκατε επιτέλους ένα τεκνό να σας μαμήσει και για να τον κρατήσετε (για τη δική σας "χαρά") του δίνετε πόστα...
Αν η ομάδα τελείωνε με 65 πόντους το πρωτάθλημα, θα έλεγα να μια επιτυχία, και δε θα ήθελα σόνι και καλά κύπελλο και ΤουΛου. Θα έλεγα κρίμα ήταν άτυχος και έχασε τα πλέι οφ στη λεπτομέρεια.
Υγ: Όλοι τον ΠΑΟΚ αγαπάμε, δε χρειάζεται να μαλώνουμε μεταξύ μας. Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν αφήνετε τον κόσμο να εκφραστεί. Λες την άποψή σου και από κάτω σχόλια από τον πυρήνα που έχει μείνει στο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ και σπαμάρει λέγοντας προσβλητικά σχόλια, μπας και τσιμπήσουμε οι υπόλοιποι και πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω και έρθει αμέσως το μπαν από τους Μοντς. Όπως το έφαγα εγώ πέρυσι. Αν θέλετε να μιλάτε 10 άτομα μόνο πείτε το ή μετατρέψτε το σε μπλογκ. Ήδη έχουν φύγει τουλάχιστον 30 άτομα που έγραφαν συχνά εδώ μέσα. Είναι τώρα σοβαρές κουβέντες να λες τον άλλον κάνεις σαν γκόμενα ή πλουσιόπαιδο κτλ? BTW πέρυσι εγώ στήριξα το θεσμό του προπονητή που μας είχε στο +5 και διάλεξα να επιτεθώ στον παίκτη που μας έκανε μπουρ@@δλο. Για αυτό έφαγα μπαν. Γιατί η ομάδα ήταν σε τροχειά τίτλου, αλλά ο Τζαβέλλας που έλεγε τον προπονητή του μπούφο και ανίκανο, που έκανε υπέρβαση με 13 παίκτες, με παίκτες σαν τον Τσανδάρη, με ΤΔ έναν άνθρωπο που πάλευε να διώξει τον προπονητή του και δεν του έφερε ούτε έναν παίκτη που ζήτησε και δεν ανανέωσε κανένα από τα συμβόλαια που του ζητήθηκαν. Βέβαια τότε η γραμμή του πυρήνα του ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ έλεγε όποιος γράψει κάτι καλό για τον "θεσμό' του προπονητή φάτε τον. Με βάζετε σε σκέψεις πραγματικά...
Πρώτα απ' όλα, αν αναφερόμουν ειδικά σ' εσένα θα παρέθετα το ποστ σου, δεν έχω τέτοιου είδους κολλήματα. Επειδή αυτό έχει γραφεί από αρκετούς εδώ, το δικό μου ποστ ήταν γενικό.
Πάμε τώρα από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία, ΟΧΙ από τους τίτλους του, και κανείς δεν την μικράινει / αμφισβητεί όταν παραθέτει γεγονότα. Τα γεγονότα λένε ότι μετά το 78, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ο ΠΑΟΚ ήταν το 82, 85, 88 και το 2010. Και κανέναν γκαϊλέ δεν έχω να χωρέσει ο Τούντορ ή ο οποιοσδήποτε Τούντορ στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Επειδή αναφέρεσαι σ' εμένα προσωπικά, απαντώ ότι τον ΑΑ τον στήριξα μέχρι την κατρακύλα και μάλιστα περιμένοντας και 2-3 παιχνίδια. Μετά τον ξέσκισα και λίγα είπα. Περισσότερα για τον ΑΑ παρακάτω.
Οι καταξιωμένοι προπονητές που είχε ο ΠΑΟΚ τη 10ετία του 80 ήταν δύο. Λίμπρεχτς (που μάλιστα ήρθε μετά το σκουλήκι) και Τσερνάι. Οι υπόλοιποι δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν ως πορεία. Διαφωνείς;
Αυτός ο ΠΑΟΚ που "δεν ανέχονταν μαθητευόμενους μάγους για τους πάγκους", ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Το θυμάσαι ελπίζω.
Για τον χαρακτηρισμό "ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποτυχία", ας περιμένουμε το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τώρα είχαμε πολλές ιδιαιτερότητες. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μασήσω τα λόγια μου.
Την άποψή μου για τον Τούντορ την έχω γράψει πολλάκις. Είναι εργατικός, έχει σχέδιο για το πώς θέλει την ομάδα, έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, έχει βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή, στο κομμάτι που αφορά τη διαχείριση του αγώνα. ΕΠΙΣΗΣ είναι άπειρος, έχει κάνει λάθη και κάποιες φορές τα έχει χάσει. Βάζοντας καλά και κακά στη ζυγαριά, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι με Τούντορ θα δούμε καλή ομάδα και όμορφο ποδόσφαιρο.
Αρχοντίδης, Αλέφαντος, Κοκότοβιτς, Καραγεωργίου, Κωστίκος, Φρίνγκερ, Ντουμιτρέσκου υπήρξαν προπονητές του ΠΑΟΚ, κάποιοι επί γούμενου που αναφέρεις. Μπέλλης και Σαράφης υπήρξαν υπηρεσιακοί όσες φορές και ο ΓΧ. Και με τον Φουντουκίδη πορευθήκαμε μετά το θάνατο του Λόραντ. Αυτά για να θυμόμαστε κάποια πράγματα.
Η παράγραφός σου για τις "τεκνατζούδες" είναι άστοχη. "Εμείς" δεν θέλουμε ντε και καλά τον Τούντορ, ούτε θα κλάψουμε αν φύγει ή αν αντικατασταθεί το καλοκαίρι. Αυτό που θέλουμε είναι η ορθολογική διαχείριση της ομάδας. Για την καταλληλότητα ή μη του Τούντορ να αποφασίσει ο ΦΑ και όχι εσύ, εγώ, ή ο κυρ Νίκος.
Στο ΥΓ σου διαφωνώ. Όσοι αποχώρησαν από τη μια "πλευρά" αποχώρησαν και από την άλλη. Όσο εκνευριστικά είναι ή φαίνονται τα σχόλια της μιας "πλευράς", είναι ή φαίνονται και της άλλης. Την περίοδο ΑΑ, το paokmania, ειδικά από την κεντρική, θεωρώ ότι τον στήριξε και με το παραπάνω.
Κι έρχομαι στον πρώην. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι Κατσικάς και φανούλης στους οποίους αναφέρεσαι, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ήθελαν να φύγουν. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι οι ευθύνες για τις μη μεταγραφές ήταν μοιρασμένες σε ΑΑ και ΖΒ και όχι μόνο του ΖΒ. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ο πρώην ΠΟΤΕ δεν είπε τα ονόματα της περιβόητης λίστας μεταγραφών. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ένας εγωμανής θρησκόληπτος στήριξε το σύστημά του στο τρέξιμο και μόνο (και στην παναγία να μην ξεχνιόμαστε) και όταν φυσιολογικά με την κακή διαχείριση η ομάδα κλάταρε, παρέμεινε κλαταρισμένη έως το τέλος. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ένας ΑΧΡΕΙΟΣ πλέον άνθρωπος, ΞΕΣΚΙΣΕ την ομάδα που υποτίθεται πως αγαπά από την κρατική tv, για να δικαιολογήσει το τομάρι του. Είναι δυνατόν να πιστέψω ότι ομάδα 5 πόντους μπροστά με προοπτική να τους κάνει 7, στήνεται για να διώξει τον προπονητή για ένα πριμ που θα το πάρει ΥΠΕΡπολλαπλάσιο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα; Είναι δυνατόν να πιστέψω ότι ομάδα με παιδιά που έβαλε ο ίδιος, με τον χειρότερο παίκτη της να μην βγαίνει ΠΟΤΕ από την 11αδα, με τον Ρατς που δεν τον γούσταρε επίσης να μην βγαίνει από 11αδα, στήθηκε για να τον διώξει; Και άντε, αφού τον έδιωξε, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ Π@@ΤΣΟ συνέχισε να παραπαίει μέχρι το τέλος; Ο πρώην ήταν ότι χειρότερο πέρασε από τον πάγκο στην από ΘΖ και μετά εποχή, κατέστρεψε μια χρονιά και γ@μησε την επόμενη. Μην με βάζετε να αναφέρομαι, ανεβάζω πίεση.
Τέλος θέλω να πω ότι έχω διαβάσει με ενδιαφέρον πολλά ποστ σου. Το ότι διαφωνούμε κάπου δεν σημαίνει ότι θέλω να φιμώσω κάποιον, ούτε θεωρώ ότι ισχύει αυτό για οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ.
Δε μπορώ να σου πω για πολύ παλιά γιατί είμαι 34 ετών, αλλά όσο εγώ έζησα από παιδάκι θυμάμαι τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ζητάει μεγάλους προπονητές και μεγάλους παίκτες. Τους υπηρεσιακούς που περάσαν δεν κατάλαβα γιατί τους αναφέρεις. Το θέμα είναι με ποιον σχεδιάζεις τη χρονιά σου, δηλαδή ποιον επέλεξες και όχι ποιον πήρες στην ώρα ανάγκης μεσούσης της περιόδου. Φυσικά δε θέλω να φύγει ΤΩΡΑ ο Τούντορ και το έγραψα 500 φορές, για να δούμε πάλι αστείους υπηρεσιακούς. Στο τέλος θα κριθεί πιο αυστηρά από εμάς από τον Ιβάν.
Η δικά μου κρίση έχει και μια παράμετρο που ίσως δεν την κατάλαβες:
Η πορεία στο πρωτάθλημα και η βαθμολογική συγκομοιδή. Εσύ πιστεύεις ότι είναι θέμα πλέι οφ ο στόχος, άρα δεν με νοιάζει. Για μένα και για τόσους άλλους πραγματικούς προπονητές (όπως ο Σάντος αλλά και παίκτες όπως ο Μαλεζάς με συγκεκριμένες φετινές δηλώσεις) η πορεία στο πρωτάθλημα είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις το πρωτάθλημα σε 1-2 μήνες και να έχεις μείνει πίσω τόσο πολύ. Αν για παράδειγμα ο γαύρος είχε μια πορεία σαν τις μέτριες προς καλές σεζόν του και μάζευε 70 πόντους, δηλαδή σήμερα είχε 49 βαθμούς, και εμείς είχαμε 44 (ρυθμός που αντιστοιχεί σε ομάδα των 63 πόντων), θα ήμασταν μέσα στο στόχο του πρωταθλήματος? Θα γέμιζε το γήπεδο? Πέρα του ότι δε δείχνεις ότι πετάς στα σκουπίδια το θέμα πρωτάθλημα, η ομάδες προοδεύουν μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Αν μπεις οριακά στα πλέι οφ, δύσκολα να νικήσεις εκεί μπαίνοντας και με μείον βαθμούς. Να θυμίσω ότι τη χρονιά που βγήκαμε ΤσουΛου (με Δώνη - ΓΧ) η ομάδα πήρε την 1η θέση οριακά από τον Ατρόμητο, λόγο του ότι είχαμε +5 από τον Ατρόμητο όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ.
Γενικά η πορεία στο πρωτάθλημα είναι ένας στόχος και ας μη δίνει κάτι, όταν το πρωτάθλημα έχει χαθεί. Θυμηθείτε τις δηλώσεις Σάντος για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να κρατάει μια απόσταση από τον 1ο έστω 10 βαθμών διαφοράς. Άντε για φέτος να κάνω εξαίρεση το 10 πόντοι, αλλά θέλω να έχεις τους 60 πόντους στο τσεπάκι σου με αυτό το υλικό και αυτούς τους αντιπάλους, σε ένα πολύ πεσμένο ποιοτικά πρωτάθλημα (πέρα του γαύρου).
Άρα η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, δηλαδή της 21η αγωνιστική είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ όσον αφορά το πρωτάθλημα. Μετά έχουμε τους άλλους στόχους:
Ευρώπη, έκανε μια καλή πορεία, γιατί το να περάσεις 3 αντιπάλους μικρής δυναμικότητας δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει, αν το πάρεις στατιστικά. Αν σε κάθε ζευγάρι έχεις 80% πιθανότητες να περάσεις, στα 3 ζευγάρια έχεις: 0,8*0,8*0,8 = 51%. Πες 50%. Άρα είναι πολύ θετικό που τα κατάφερε. Από κει και πέρα υπέρβαση δεν έγινε, αλλά το πρόσημο είναι θετικό σίγουρα.
Οι υπόλοιποι στόχοι παίζονται και για αυτό πρέπει να συσπειρωθούμε και όταν πάμε στο γήπεδο να φωνάζουμε για τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν κάποια πράγματα δε μας αρέσουν και τα γράφουμε εδώ μέσα ή τα συζητάμε με τους φίλους μας. Κύπελλο και πλέι οφ είναι η φετινή ουσία.
Αν ο Τούντορ δεν πάρει κύπελλο ή πλέι οφ, θα πρέπει να φύγει, γιατί απέτυχε να φτιάξει σύνολο που να κάνει νίκες. Αν πετύχει έναν από τους στόχους, θα έχει κερδίσει επάξια τη στήριξή μας. Έτσι δουλεύει και η αγορά όταν ένα άτομο δεν έχει εμπειρία, άσε που δύσκολα προσλαμβάνεται. Δεν μπορεί να έχει ίση αντιμετώπιση ο Ντούσαν ο Σάντος, και ο κάθε άπειρος προπονητής χωρίς περγαμηνές. Όσο για το βιογραφικό του Τούντορ είναι μεγάλη επιτυχία ο ΠΑΟΚ, γιατί ανέβηκε πάρα πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη προπονητών και έπαιξε μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό με Ντόρτμουντ.
Αν είχε μαζέψει 63-65 πόντους θα έλεγα ότι έστρωσε ομάδα για την επόμενη σεζόν, και η αποτυχία του στα πλέι οφ και κύπελλο ήταν και θέμα συγκυριών. Μόνο με θετική πορεία στην Ευρώπη (που δεν είναι ο βασικότερος στόχος μας) δε γίνεται να βγάλεις χρονιά στον ΠΑΟΚ. Στο Αστέρα Τρίπολης σίγουρα.
Για τον Άγγελο, άλλο κριτική και άλλο στήριξη στο θεσμό του προπονητή. Εγώ πέρυσι μιλούσα από το Νοέμβριο για ανύπαρκτο ροτέισον και άδειο ρόστερ. Όλοι κάναμε κριτική. Άλλο όμως η στήριξη στο θεσμό του προπονητή. 1ος από όλους υποτίθεται τον στηρίζει ο ΤΔ. Αυτός παραιτήθηκε και επέστρεψε τη μέρα που έφυγε ο προπονητής φέρνοντας τον κολλητό του και βάζοντας αμέσως βασικό το Τζαβέλλα που τους έκανε τη δουλειά. Γιατί να παίξει αμέσως ο Τζαβέλλας βασικός χωρίς ρυθμό? ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσανε. Κατσικάς και Τσανδάρης ήταν θέμα οικονομικό που φύγανε και ήταν κάτι που δηλώθηκε. Εμείς δίναμε μέχρι 120,000 σε Τσανδάρη και ο γαύρος για να μας κόψει το πρωτάθλημα έδινε 200,000 και τόσα έδωσε. Ο Κατσικάς ζητούσε 80,000 παραπάνω και τα πήρε από ομάδα του εξωτερικού. Εξάλλου ο ΤΔ του ένιωθε ότι δεν τον στήριξε τα προηγούμενα χρόνια, και λογικό να μην έμενε με προπονητή αναλώσιμο. Να επιστρέψω στο θέμα: Είναι δυνατόν σε μια ομάδα παίκτης της (Τζαβέλλας) να γράφει στο facebook ότι ο προπονητής του έχει μικρό μυαλουδάκι και να μη φεύγει από την ομάδα με διακοπή συμβολαίου? Είναι δυνατόν να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, αλλά ίσως ενδόμυχα να βολεύονταν γιατί ήταν αρνητικά προκατειλημμένος για τον ιερομόναχο? Που ήταν η στήριξή σας τότε? Εγώ τα πήρα με το Τζαβέλλα, και οι μοντς είπαν να μου ρίξουν 3μηνο ban. Όχι εβδομάδας ή μήνα. 3μηνο!!! Όσο για τις μεταγραφές γιατί να μην πιστέψω τον ιερομόναχο που τουλάχιστον λέει αλήθειες, και να πιστέψω τον ΖΒ μετά από όλα αυτά?
Η δική μου αίσθηση για πέρυσι ήταν ότι ο Ιβάν, που ήταν το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ (τα μυαλά του), ήθελε να πάει σε σημαντική μείωση του μπάτζετ, γιατί όπως δήλωσε η τρύπα στον προϋπολογισμό της σεζόν στέφενς ήταν τεράστια, και είχε σκοπό να πληρώσει τα χρέη, όπως και έκανε. Για αυτό διάλεξε να ανεβάσει στο θρόνο του ΠΑΟΚ ένα άτομο που δεν πιστεύει στα μεγάλα μπάτζετ και δε χρειάζεται ακριβές μεταγραφές, αλλά και δεν κοστίζει και ο ίδιος πολλά χρήματα με το τιμ του. Ο ΖΒ, ήδη σπάστηκε γιατί ο μισθός του ήταν μικρός και ήθελε μεσιτείες το παλικάρι. Ήθελε μεγάλες μεταγραφές και φυσικά να φανεί η δουλειά του. Με τον Άγγελο ήξερε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε μια χρονιά ξεκαθαρίσματος και μείωσης του μπάτζετ είναι λογικό ο προπονητής να στραφεί στις ακαδημίες και γενικά σε μικρό αριθμό ρόστερ. Στόχος όπως βγήκε από επίσημα χείλη ήταν να μειωθεί ο Μ.Ο ήλικίας και για να γίνει αυτό χρειάστηκε και η φετινή χρονιά. Γενικά είχαμε πολλά βαρύδια στην ομάδα που για να έφευγαν με Άγγελο, θα έπρεπε να πληρωθούν αποζημιώσεις. Το πάλεψε με αυτούς που είχε + λίγες μεταγραφές. Επειδή όμως η ομάδα ανέλπιστα πετούσε ο Ιβάν τα άλλαξε στο μυαλό του και είπε εγώ δίνω λεφτά για μεταγραφές και παικταράδες. Ε κάπου εκεί σπάστηκε και ο ΖΒ με τον ΑΑ, γιατί προφανώς η λίστα που έδωσε ο Άγγελος ήταν με παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα σαν τις περιπτώσεις Κοροβέση, Χαρίση. Αυτό μας έχει δώσει τόσα χρόνια να καταλάβουμε ο Άγγελος από τα τόσα χρόνια στους πάγκους. Επίσης είπε σε συνεντεύξεις τύπου τότε ότι τα συμβόλαια Τσανδάρη και Κατσικά θέλει να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν. Ούτε καν αυτό δεν έγινε, γιατί τα 200,000 ήταν πολλά (όντως ήταν), αλλά τα 1,2εκ του Κόστα λίγα... Στο κάτω κάτω ας του ανανέωνε ο ΖΒ πριν τον κάνει βασικό ο προπονητής. Όταν ένας προπονητής βάλετε από τον ΤΔ του είναι στάνταρ ότι θα χάσει τα αποδυτήρια και εσύ ακόμη ορίεσε και μαυρίζεις ένα άτομο αντί να δεις τις προφανείς αιτίες, που μιλάνε μέσα από γεγονότα, όπως η επιστροφή του ΖΒ την ημέρα της απόλυσης του Άγγελου, αλλά και η άμεση επιστροφή Τζαβέλλα. Σε καμία ομάδα του κόσμου ο παίκτης αυτός δε θα είχε υποστεί διακοπή συμβολαίου μετά από τέτοιες αναρτήσεις.
Λες σωστά γιατί η ομάδα κατρακύλησε μετά τον Άγγελο?
Αυτό είναι λογικό, γιατί η ομάδα είχε κλατάρει, ο Τζανδάρης που έκανε τα χιλιόμετρα ήταν εκτός ομάδας, και παίκτες δεν ήρθαν. Πάλι δεν ήταν θέμα μόνο φυσικής κατάστασης. Όταν η ομάδα γίνεται μουρδλλλο, τα αποδυτήρια χαλάσουν, δε φτιάχνονται έτσι απλά. Η ομάδα πλέον είχε αρρωστήσει και έδειξε ότι συμπεριφορές σαν αυτές του Τζαβέλλα ανταμείβονται. Ο Κλάους δήλωσε ότι αν ήμουν Σαββίδης θα μας είχα διώξει όλους. Είναι ξεκάθαρες δηλώσεις ότι υπήρχε κάτι άρρωστο, πέρα του γεγονότος ότι η ομάδα δεν είχε την ίδια φυσική κατάσταση. Στην τελική ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μόνη ομάδα του πλανήτη που παίζει μεσοβδόμαδα. Σίγουρα έγινε κακή διαχείρηση (εγώ τα έλεγα), αλλά και οι δηλώσεις του Άγγελου ήταν υπερβολικες στο ότι η ομάδα δεν έπεσε σε τρεξίματα. Θυμάμαι ότι όταν πετούσαμε, τρέχαμε 10 χιλιόμετρα παραπάνω από τον αντίπαλο, και όταν κάναμε κοιλιά ήμασταν περίπου στα ίδια με τον αντίπαλο, ελαφρώς καλύτερα. Ο τρόπος όμως που παίζαμε με τα υλικά που είχαμε, μόνο με πνίξιμο του αντιπάλου μπορούσε να νικήσει, οπότε εδώ δίνω λάθος στον ΑΑ. Επίσης του δίνω λάθος στην απαίτησή του μια ομάδα επί 30 αγώνες ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους, ειδικά όταν ο Μ.Ο ηλικίας δεν είναι ο ιδανικός, αλλά και όταν δεν έχεις παίκτες σαν τον Γκάρι πχ. Θέλει το 200% από τους παίκτες και το έχασε, γιατί φίλε μου κανείς δεν είναι τόσο μεγάλος προπονητής και ούτε η Παναγιά μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Αυτά τα γράφω γιατί δεν είμαι Αγγελόσκυλο, και όλοι έχουν τα αρνητικά τους, αλλά και τα θετικά τους.
Edit: Ξέχασα να αναφέρω τις σφαγιαστικές διαιτησίες. Με ΓΧ πέρα το άρρωστο κλίμα των αποδυτηρίων η πίεση του κόσμου ήταν τεράστια και βγάζαμε ένα μένος προς την ομάδα. Επίσης το να αναλάβει πάλι ο ΓΧ μας εξόργισε. όταν ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τον ΓΧ δύσκολα αυτός θα έχει ισχύ ως υπηρεσιακός να στρώσει ΑΥΤΑ τα αποδυτήρια.
Υγ: Σόρι για το οφ-τόπικ ΑΑ, αλλά απλά απάντησα καθυστερημένα, μιας που έλειπα, στο ποστ σου.
Re: Igor Tudor II
eorptol έγραψε:Για μένα υπόνοια για στήσιμο κατευθείαν μύνηση βέβαια από ότι θυμαμε στο βοθροσπορ ο ραπτοπουλος γράφει στην αρχή πάντα ότι ότι σχολιάζεται είναι με την μορφή αστείου το κάνει για να μην τρώει μυνήσεις
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βέβαια το "αστείο" του κρατάει επί τρεις μέρες. Οπως και το άλλο "αστείο" του στον πρώτο γύρο ότι ο Μπερμπάτοφ θα κάνει τον τραυματία για να μην παει στο Καυτατζόγλειο όπου οι γριές τον περιμένουν να του σπάσουν κανα πόδι. Αυτά τα "αστεία" δεν είναι και τόσο αστεια όταν επαναλαμβάνονται συνεχώς, μάλλον κακοπροαιρετα και στοχευμένα είναι για να δημιουργουν κλίμα.
Κι εγώ πχ μπορώ να λέω επί μια βδομάδα σαν αστείο ότι θα έχουμε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη, α, δεν το εννοούσα, αστείο ήταν καλέ.
- john4serres
- Δημοσιεύσεις: 32192
- Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00
Re: Igor Tudor II
ρε μαγκες συγγνωμη τα 5 τελευταια αποτελεσματα του ΠΑΟΚ ειναι 2 ηττες και 3 ισοπαλιες και κακη μπαλα αυτο δεν ειναι λογος να φυγει ο ιτ αλλα σιγουρα ειναι λογος για κριτικη και σαυτο δε φταινε οι αρδ κτλ
εμεις ως οπαδοι δεν ειμαστε ευχαριστημενοι δε ειδα ουτε εναν ΠΑΟΚση να λεει αυτη τη στιγμη βλεπω ωραια μπαλα μονο καποιους που λενε οτι βλεποθυμε σιγα σιγα καποια σημαδια ε αυτο δεν ειναι αρκετο για ΠΑΟΚ πως να το κανουμε δεν αλλαζει ολος ο κοσμος θελει να δει ωραιο ποδοσφαιρο μιας και πρωτη φορα εχουμε το δευτερο μπατζετ στην ελλαδα και προεδρο που δεν τελειωνουν τα λεφτα του...ρωτηστε κανεναν απο ροστοφ γιαυτο το θεμα και θα καταλαβετε
εμεις ως οπαδοι δεν ειμαστε ευχαριστημενοι δε ειδα ουτε εναν ΠΑΟΚση να λεει αυτη τη στιγμη βλεπω ωραια μπαλα μονο καποιους που λενε οτι βλεποθυμε σιγα σιγα καποια σημαδια ε αυτο δεν ειναι αρκετο για ΠΑΟΚ πως να το κανουμε δεν αλλαζει ολος ο κοσμος θελει να δει ωραιο ποδοσφαιρο μιας και πρωτη φορα εχουμε το δευτερο μπατζετ στην ελλαδα και προεδρο που δεν τελειωνουν τα λεφτα του...ρωτηστε κανεναν απο ροστοφ γιαυτο το θεμα και θα καταλαβετε
Re: Igor Tudor II
Πιστευει καποιος οτι οποιοσδηποτε προπονητης στον κοσμο μπορει αυτη τη στιγμη να αλλαξει την εικονα της ομαδας;
Ειπαμε (και εγω μαζι που δεν τον παω ιδιαιτερα) να μεινει μεχρι τελους να δουμε τι θα γινει,αλλα και να μας πει τη συνεβη κατα τη διαρκεια της σεζον κανοντας τον απολογισμο.
Ειπαμε (και εγω μαζι που δεν τον παω ιδιαιτερα) να μεινει μεχρι τελους να δουμε τι θα γινει,αλλα και να μας πει τη συνεβη κατα τη διαρκεια της σεζον κανοντας τον απολογισμο.
Re: Igor Tudor II
ρε μπανε αυτο λεω και εγω και εγω δε θελω να φυγει αλλα αυτο το τι γματος ειναι ο τουντορ εχει γινει ανεκδοτο πλεον εδω μεσα
ειναι απλα ο ανθρωπος δεν κανει εγινε μια λαθος επιλογη και θα διορθωθει το καλοκαιρι λεω εγω γιατι δε βλεπω ουτε εναν οπαδο πελατη του σαββιδη δηλ να ειναι ευχαριστημενος και ως γνωστον πο πελατης εχει παντα δικιο
ειναι απλα ο ανθρωπος δεν κανει εγινε μια λαθος επιλογη και θα διορθωθει το καλοκαιρι λεω εγω γιατι δε βλεπω ουτε εναν οπαδο πελατη του σαββιδη δηλ να ειναι ευχαριστημενος και ως γνωστον πο πελατης εχει παντα δικιο
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100750
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Igor Tudor II
Ο ΙΤ θα παραμείνει, ΤΕΛΟΣ
Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σε κάποια θέματα (που δεν είναι και λίγα), αλλά δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερός του στην προπονητική, ούτε θεωρώ ότι όποιος έρθει στην ομάδα τώρα θα προσφέρει περισσότερα.
Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σε κάποια θέματα (που δεν είναι και λίγα), αλλά δεν νομίζω ότι είμαι καλύτερός του στην προπονητική, ούτε θεωρώ ότι όποιος έρθει στην ομάδα τώρα θα προσφέρει περισσότερα.
- Παλαιολόγος
- Δημοσιεύσεις: 8528
- Εγγραφή: Τρί 22 Σεπ 2015, 12:10
Re: Igor Tudor II
δεν του πηρε δεκαρι,δεν του εφερε ακριβη μεταγραφη,αρα δεν τον εμπιστευεται,θα φυγει καλοκαιρι πιθανοτατα
το θεμα δεν ειναι αυτο,το θεμα ειναι οπως διαβασα το αρθρο του τζαντζαρα το σημερινο για την μεσημβρια να σηκωθουν να φυγουν απο την μεσημβρια
το θεμα δεν ειναι αυτο,το θεμα ειναι οπως διαβασα το αρθρο του τζαντζαρα το σημερινο για την μεσημβρια να σηκωθουν να φυγουν απο την μεσημβρια
Re: Igor Tudor II
Υπεραναλυουμε πολυ τα πραγματα νομιζω κ αυτο που εγραψε ο παππους ειναι οτι πιο σωστο νομιζω,ας γεμισουμε εμεις το γηπεδο για οσες αγωνιστικες εμειναν κ βλεπουμε
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ΑποστόληςΑ
- Δημοσιεύσεις: 100750
- Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
- Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)
Re: Igor Tudor II
Συμφωνώ με πολλά που λες γενικά και πάντα σε διαβάζω γιατί έχεις κάτι να πεις. Το να διαφωνούμε δεν είναι κακό και το τονίζεις. Εμένα δε με πειράζει το ένα ποστ (το δικό σου), αλλά το γεγονός ότι είστε 10 άτομα και την πέφτετε σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό, ενώ αυτός που λέει το διαφορετικό δεν την πέφτει αντίστοιχα σε εσάς. Λέει την άποψή του και τέλος (πλην εξαιρέσεων). Τώρα οι Αρχοντίδης, Αλέφαντος, Κοκότοβιτς, Καραγεωργίου, Κωστίκος, Φρίνγκερ, Ντουμιτρέσκου που αναφέρεις ήταν όλοι προπονητές με εμπειρία (κάποιοι υπερβολική) πλην του Κωστίκου. Παλιά μετά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν ερασιτεχνικό, αλλά και όταν έγινε επαγγελματικό, άργησε να γίνει εί της ουσίας επαγγελματικό. Ανάλογα με το επίπεδό μας φέρναμε παράγοντες και προπονητές. Επίσης τότε ήταν πιο δύσκολες οι υπερατλαντικές μεταγραφές ποδοσφαιριστών και προπονητών, δηλαδή η αγορά δεν ήταν τόσο παγκοσμιοποιημένη.vs40 έγραψε:vs40 έγραψε:Επειδή το ποστ σου πήγε σε μένα, χωρίς παράθεση, εγώ θα το παραθέσω. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία και εσύ/εσείς αν θες μπορείς να την παρουσιάσεις όσο μικρή θέλεις, φτάνει να τον μικρύνεις τόσο, όσο να χωρέσει ο Τούντορ μέσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σας. Με τον ΑΑ στο +5 δε θυμάμαι στήριξη από εσάς...The_Stalker έγραψε:Και κάτι εκτός τακτικής.
Διαβάζω πολύ συχνά από πολλούς "ο ΠΑΟΚ που ήξερα εγώ δεν ήταν έτσι κλπ κλπ κλπ". Και τουλάχιστον αναρωτιέμαι ποιόν ακριβώς ΠΑΟΚ εννοούν τα παιδιά που το γράφουν.
Ένας ΠΑΟΚ υπήρχε όπως αυτός που εννοούν, ο ΠΑΟΚ του 1972-78. Από κει και πέρα έχουμε μια συνεχόμενη καλή δουλειά από Χέερ - Τσερνάι - Σκότσικ που καταλήγει στο πρωτάθλημα του 85. Την επόμενη χρονιά καλύτερα να μην τη θυμόμαστε. Μετά υπάρχουν μόνο αναλαμπές, λίγο με Χάαν, λίγο με Μπάγεβιτς και ΑΑ. Και μετά ο ΠΑΟΚ ξαναμπαίνει ως ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ στον ποδοσφαιρικό χάρτη, με Ζαγόρ - Βρύζα - Σάντος. Δηλαδή άσχημες εμφανίσεις και άσχημα αποτελέσματα είχαμε στην μεγαλύτερη περίοδο μετά το 85. Άρα ποιός είναι ο ΠΑΟΚ που ξέρατε;
Εν ολίγοις, ας μην κάνουν κάποιοι σαν γκόμενες που βρήκαν πλούσιο γαμπρό και τα θέλουν όλα, χρυσάφια και παλάτια και λεφτά εδώ και τώρα. Και ας σημειωθεί ότι στα δύο πρωταθλήματα, είχαμε διάρκεια στον πάγκο, δλδ κάποιος είχε μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια. Και ο Τσερνάι που έμεινε ένα έκανε δουλειά για δύο.
Ο ΠΑΟΚ είναι λοιπόν μεγάλη ομάδα με την καλύτερη κερκίδα του κόσμου τη δεκαετία του 80. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν ανέχονταν μαθητευόμενους μάγους για τους πάγκους. Ούτε τώρα θα πρέπει να ανέχεται, πόσο μάλιστα όταν δεν έχουν επιτυχία. Να κλείσει τη χρονιά και να αξιολογήσουμε.
Μέχρι τώρα η ομάδα είχε θετική πορεία στην Ευρώπη (όχι σούπερ, αλλά θετική), και στο πρωτάθλημα χωρίς ανταγωνιστές κατάφερε να μαζέψει 34 πόντους σε 21 αγώνες. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποτυχία, βάσει του υλικού του. Ο ρυθμός αυτός δε βλέπω να αλλάζει και η πρόβλεψή μου στο "ξερόλα" το Δεκεμβριο που ήταν 52 πόντους, τώρα φαντάζει αισιόδοξη. Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, λίγο πολύ απεικονίζει και την πρόοδό της. Άρα πρόοδο δεν κάναμε. Για αυτό το λόγο για να κρατήσω τον ίδιο προπονητή και τουχρόνου πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο, ή να βγούμε ΤσουΛου πρικριματικά. Έναν από τους 2 στόχους θέλω.
Ο προπονητής φυσικά πρέπει να μείνει ως το τέλος της σεζόν και να κριθεί, αλλά σιγά μην ξοδέψουμε 3 χρόνια από της ζωή του συλλόγου, για τη μεγαλύτερή μας αγάπη, ώστε να κάνουμε προπονητή έναν νεαρό αρχάριο. Δεν είμαστε φυτώριο προπονητών και δεν ήμασταν ούτε με Γούμενο. Πόσο πια να ρίξουμε τα στάνταρ της ομάδας?
γράφεις: "ας σημειωθεί ότι στα δύο πρωταθλήματα, είχαμε διάρκεια στον πάγκο, δλδ κάποιος είχε μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια".
Συμφωνώ να μείνει ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ προπονητής για 3 χρόνια και όχι ένα πείραμα. Με καταξιωμένους προπονητές ο κόσμος πιστεύει την ομάδα και γεμίζει το γήπεδο, όπως αντίστοιχα και με ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ μόνο με καταξιωμένους προπονητές έχει φέρει αποτέλεσμα στο παρελθόν που αναφέρεσαι.
Όσο για το χαρακτηρισμό "μην κάνετε σαν γκόμενες που βρήκατε τον πλούσιο γαμπρό", θα απαντήσω μην κάνετε σαν τεκνατσούδες 55άρες που βρήκατε επιτέλους ένα τεκνό να σας μαμήσει και για να τον κρατήσετε (για τη δική σας "χαρά") του δίνετε πόστα...
Αν η ομάδα τελείωνε με 65 πόντους το πρωτάθλημα, θα έλεγα να μια επιτυχία, και δε θα ήθελα σόνι και καλά κύπελλο και ΤουΛου. Θα έλεγα κρίμα ήταν άτυχος και έχασε τα πλέι οφ στη λεπτομέρεια.
Υγ: Όλοι τον ΠΑΟΚ αγαπάμε, δε χρειάζεται να μαλώνουμε μεταξύ μας. Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν αφήνετε τον κόσμο να εκφραστεί. Λες την άποψή σου και από κάτω σχόλια από τον πυρήνα που έχει μείνει στο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ και σπαμάρει λέγοντας προσβλητικά σχόλια, μπας και τσιμπήσουμε οι υπόλοιποι και πούμε καμιά κουβέντα παραπάνω και έρθει αμέσως το μπαν από τους Μοντς. Όπως το έφαγα εγώ πέρυσι. Αν θέλετε να μιλάτε 10 άτομα μόνο πείτε το ή μετατρέψτε το σε μπλογκ. Ήδη έχουν φύγει τουλάχιστον 30 άτομα που έγραφαν συχνά εδώ μέσα. Είναι τώρα σοβαρές κουβέντες να λες τον άλλον κάνεις σαν γκόμενα ή πλουσιόπαιδο κτλ? BTW πέρυσι εγώ στήριξα το θεσμό του προπονητή που μας είχε στο +5 και διάλεξα να επιτεθώ στον παίκτη που μας έκανε μπουρ@@δλο. Για αυτό έφαγα μπαν. Γιατί η ομάδα ήταν σε τροχειά τίτλου, αλλά ο Τζαβέλλας που έλεγε τον προπονητή του μπούφο και ανίκανο, που έκανε υπέρβαση με 13 παίκτες, με παίκτες σαν τον Τσανδάρη, με ΤΔ έναν άνθρωπο που πάλευε να διώξει τον προπονητή του και δεν του έφερε ούτε έναν παίκτη που ζήτησε και δεν ανανέωσε κανένα από τα συμβόλαια που του ζητήθηκαν. Βέβαια τότε η γραμμή του πυρήνα του ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ έλεγε όποιος γράψει κάτι καλό για τον "θεσμό' του προπονητή φάτε τον. Με βάζετε σε σκέψεις πραγματικά...
Πρώτα απ' όλα, αν αναφερόμουν ειδικά σ' εσένα θα παρέθετα το ποστ σου, δεν έχω τέτοιου είδους κολλήματα. Επειδή αυτό έχει γραφεί από αρκετούς εδώ, το δικό μου ποστ ήταν γενικό.
Πάμε τώρα από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ιστορία, ΟΧΙ από τους τίτλους του, και κανείς δεν την μικράινει / αμφισβητεί όταν παραθέτει γεγονότα. Τα γεγονότα λένε ότι μετά το 78, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ο ΠΑΟΚ ήταν το 82, 85, 88 και το 2010. Και κανέναν γκαϊλέ δεν έχω να χωρέσει ο Τούντορ ή ο οποιοσδήποτε Τούντορ στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Επειδή αναφέρεσαι σ' εμένα προσωπικά, απαντώ ότι τον ΑΑ τον στήριξα μέχρι την κατρακύλα και μάλιστα περιμένοντας και 2-3 παιχνίδια. Μετά τον ξέσκισα και λίγα είπα. Περισσότερα για τον ΑΑ παρακάτω.
Οι καταξιωμένοι προπονητές που είχε ο ΠΑΟΚ τη 10ετία του 80 ήταν δύο. Λίμπρεχτς (που μάλιστα ήρθε μετά το σκουλήκι) και Τσερνάι. Οι υπόλοιποι δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσουν ως πορεία. Διαφωνείς;
Αυτός ο ΠΑΟΚ που "δεν ανέχονταν μαθητευόμενους μάγους για τους πάγκους", ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. Το θυμάσαι ελπίζω.
Για τον χαρακτηρισμό "ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποτυχία", ας περιμένουμε το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τώρα είχαμε πολλές ιδιαιτερότητες. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μασήσω τα λόγια μου.
Την άποψή μου για τον Τούντορ την έχω γράψει πολλάκις. Είναι εργατικός, έχει σχέδιο για το πώς θέλει την ομάδα, έχει παραστάσεις από υψηλό επίπεδο ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, έχει βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή, στο κομμάτι που αφορά τη διαχείριση του αγώνα. ΕΠΙΣΗΣ είναι άπειρος, έχει κάνει λάθη και κάποιες φορές τα έχει χάσει. Βάζοντας καλά και κακά στη ζυγαριά, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι με Τούντορ θα δούμε καλή ομάδα και όμορφο ποδόσφαιρο.
Αρχοντίδης, Αλέφαντος, Κοκότοβιτς, Καραγεωργίου, Κωστίκος, Φρίνγκερ, Ντουμιτρέσκου υπήρξαν προπονητές του ΠΑΟΚ, κάποιοι επί γούμενου που αναφέρεις. Μπέλλης και Σαράφης υπήρξαν υπηρεσιακοί όσες φορές και ο ΓΧ. Και με τον Φουντουκίδη πορευθήκαμε μετά το θάνατο του Λόραντ. Αυτά για να θυμόμαστε κάποια πράγματα.
Η παράγραφός σου για τις "τεκνατζούδες" είναι άστοχη. "Εμείς" δεν θέλουμε ντε και καλά τον Τούντορ, ούτε θα κλάψουμε αν φύγει ή αν αντικατασταθεί το καλοκαίρι. Αυτό που θέλουμε είναι η ορθολογική διαχείριση της ομάδας. Για την καταλληλότητα ή μη του Τούντορ να αποφασίσει ο ΦΑ και όχι εσύ, εγώ, ή ο κυρ Νίκος.
Στο ΥΓ σου διαφωνώ. Όσοι αποχώρησαν από τη μια "πλευρά" αποχώρησαν και από την άλλη. Όσο εκνευριστικά είναι ή φαίνονται τα σχόλια της μιας "πλευράς", είναι ή φαίνονται και της άλλης. Την περίοδο ΑΑ, το paokmania, ειδικά από την κεντρική, θεωρώ ότι τον στήριξε και με το παραπάνω.
Κι έρχομαι στον πρώην. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι Κατσικάς και φανούλης στους οποίους αναφέρεσαι, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ήθελαν να φύγουν. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι οι ευθύνες για τις μη μεταγραφές ήταν μοιρασμένες σε ΑΑ και ΖΒ και όχι μόνο του ΖΒ. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ο πρώην ΠΟΤΕ δεν είπε τα ονόματα της περιβόητης λίστας μεταγραφών. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ένας εγωμανής θρησκόληπτος στήριξε το σύστημά του στο τρέξιμο και μόνο (και στην παναγία να μην ξεχνιόμαστε) και όταν φυσιολογικά με την κακή διαχείριση η ομάδα κλάταρε, παρέμεινε κλαταρισμένη έως το τέλος. Λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι ένας ΑΧΡΕΙΟΣ πλέον άνθρωπος, ΞΕΣΚΙΣΕ την ομάδα που υποτίθεται πως αγαπά από την κρατική tv, για να δικαιολογήσει το τομάρι του. Είναι δυνατόν να πιστέψω ότι ομάδα 5 πόντους μπροστά με προοπτική να τους κάνει 7, στήνεται για να διώξει τον προπονητή για ένα πριμ που θα το πάρει ΥΠΕΡπολλαπλάσιο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα; Είναι δυνατόν να πιστέψω ότι ομάδα με παιδιά που έβαλε ο ίδιος, με τον χειρότερο παίκτη της να μην βγαίνει ΠΟΤΕ από την 11αδα, με τον Ρατς που δεν τον γούσταρε επίσης να μην βγαίνει από 11αδα, στήθηκε για να τον διώξει; Και άντε, αφού τον έδιωξε, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ Π@@ΤΣΟ συνέχισε να παραπαίει μέχρι το τέλος; Ο πρώην ήταν ότι χειρότερο πέρασε από τον πάγκο στην από ΘΖ και μετά εποχή, κατέστρεψε μια χρονιά και γ@μησε την επόμενη. Μην με βάζετε να αναφέρομαι, ανεβάζω πίεση.
Τέλος θέλω να πω ότι έχω διαβάσει με ενδιαφέρον πολλά ποστ σου. Το ότι διαφωνούμε κάπου δεν σημαίνει ότι θέλω να φιμώσω κάποιον, ούτε θεωρώ ότι ισχύει αυτό για οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ.
Δε μπορώ να σου πω για πολύ παλιά γιατί είμαι 34 ετών, αλλά όσο εγώ έζησα από παιδάκι θυμάμαι τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ζητάει μεγάλους προπονητές και μεγάλους παίκτες. Τους υπηρεσιακούς που περάσαν δεν κατάλαβα γιατί τους αναφέρεις. Το θέμα είναι με ποιον σχεδιάζεις τη χρονιά σου, δηλαδή ποιον επέλεξες και όχι ποιον πήρες στην ώρα ανάγκης μεσούσης της περιόδου. Φυσικά δε θέλω να φύγει ΤΩΡΑ ο Τούντορ και το έγραψα 500 φορές, για να δούμε πάλι αστείους υπηρεσιακούς. Στο τέλος θα κριθεί πιο αυστηρά από εμάς από τον Ιβάν.
Η δικά μου κρίση έχει και μια παράμετρο που ίσως δεν την κατάλαβες:
Η πορεία στο πρωτάθλημα και η βαθμολογική συγκομοιδή. Εσύ πιστεύεις ότι είναι θέμα πλέι οφ ο στόχος, άρα δεν με νοιάζει. Για μένα και για τόσους άλλους πραγματικούς προπονητές (όπως ο Σάντος αλλά και παίκτες όπως ο Μαλεζάς με συγκεκριμένες φετινές δηλώσεις) η πορεία στο πρωτάθλημα είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις το πρωτάθλημα σε 1-2 μήνες και να έχεις μείνει πίσω τόσο πολύ. Αν για παράδειγμα ο γαύρος είχε μια πορεία σαν τις μέτριες προς καλές σεζόν του και μάζευε 70 πόντους, δηλαδή σήμερα είχε 49 βαθμούς, και εμείς είχαμε 44 (ρυθμός που αντιστοιχεί σε ομάδα των 63 πόντων), θα ήμασταν μέσα στο στόχο του πρωταθλήματος? Θα γέμιζε το γήπεδο? Πέρα του ότι δε δείχνεις ότι πετάς στα σκουπίδια το θέμα πρωτάθλημα, η ομάδες προοδεύουν μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Αν μπεις οριακά στα πλέι οφ, δύσκολα να νικήσεις εκεί μπαίνοντας και με μείον βαθμούς. Να θυμίσω ότι τη χρονιά που βγήκαμε ΤσουΛου (με Δώνη - ΓΧ) η ομάδα πήρε την 1η θέση οριακά από τον Ατρόμητο, λόγο του ότι είχαμε +5 από τον Ατρόμητο όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ.
Γενικά η πορεία στο πρωτάθλημα είναι ένας στόχος και ας μη δίνει κάτι, όταν το πρωτάθλημα έχει χαθεί. Θυμηθείτε τις δηλώσεις Σάντος για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να κρατάει μια απόσταση από τον 1ο έστω 10 βαθμών διαφοράς. Άντε για φέτος να κάνω εξαίρεση το 10 πόντοι, αλλά θέλω να έχεις τους 60 πόντους στο τσεπάκι σου με αυτό το υλικό και αυτούς τους αντιπάλους, σε ένα πολύ πεσμένο ποιοτικά πρωτάθλημα (πέρα του γαύρου).
Άρα η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, δηλαδή της 21η αγωνιστική είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ όσον αφορά το πρωτάθλημα. Μετά έχουμε τους άλλους στόχους:
Ευρώπη, έκανε μια καλή πορεία, γιατί το να περάσεις 3 αντιπάλους μικρής δυναμικότητας δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει, αν το πάρεις στατιστικά. Αν σε κάθε ζευγάρι έχεις 80% πιθανότητες να περάσεις, στα 3 ζευγάρια έχεις: 0,8*0,8*0,8 = 51%. Πες 50%. Άρα είναι πολύ θετικό που τα κατάφερε. Από κει και πέρα υπέρβαση δεν έγινε, αλλά το πρόσημο είναι θετικό σίγουρα.
Οι υπόλοιποι στόχοι παίζονται και για αυτό πρέπει να συσπειρωθούμε και όταν πάμε στο γήπεδο να φωνάζουμε για τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν κάποια πράγματα δε μας αρέσουν και τα γράφουμε εδώ μέσα ή τα συζητάμε με τους φίλους μας. Κύπελλο και πλέι οφ είναι η φετινή ουσία.
Αν ο Τούντορ δεν πάρει κύπελλο ή πλέι οφ, θα πρέπει να φύγει, γιατί απέτυχε να φτιάξει σύνολο που να κάνει νίκες. Αν πετύχει έναν από τους στόχους, θα έχει κερδίσει επάξια τη στήριξή μας. Έτσι δουλεύει και η αγορά όταν ένα άτομο δεν έχει εμπειρία, άσε που δύσκολα προσλαμβάνεται. Δεν μπορεί να έχει ίση αντιμετώπιση ο Ντούσαν ο Σάντος, και ο κάθε άπειρος προπονητής χωρίς περγαμηνές. Όσο για το βιογραφικό του Τούντορ είναι μεγάλη επιτυχία ο ΠΑΟΚ, γιατί ανέβηκε πάρα πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη προπονητών και έπαιξε μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό με Ντόρτμουντ.
Αν είχε μαζέψει 63-65 πόντους θα έλεγα ότι έστρωσε ομάδα για την επόμενη σεζόν, και η αποτυχία του στα πλέι οφ και κύπελλο ήταν και θέμα συγκυριών. Μόνο με θετική πορεία στην Ευρώπη (που δεν είναι ο βασικότερος στόχος μας) δε γίνεται να βγάλεις χρονιά στον ΠΑΟΚ. Στο Αστέρα Τρίπολης σίγουρα.
Για τον Άγγελο, άλλο κριτική και άλλο στήριξη στο θεσμό του προπονητή. Εγώ πέρυσι μιλούσα από το Νοέμβριο για ανύπαρκτο ροτέισον και άδειο ρόστερ. Όλοι κάναμε κριτική. Άλλο όμως η στήριξη στο θεσμό του προπονητή. 1ος από όλους υποτίθεται τον στηρίζει ο ΤΔ. Αυτός παραιτήθηκε και επέστρεψε τη μέρα που έφυγε ο προπονητής φέρνοντας τον κολλητό του και βάζοντας αμέσως βασικό το Τζαβέλλα που τους έκανε τη δουλειά. Γιατί να παίξει αμέσως ο Τζαβέλλας βασικός χωρίς ρυθμό? ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσανε. Κατσικάς και Τσανδάρης ήταν θέμα οικονομικό που φύγανε και ήταν κάτι που δηλώθηκε. Εμείς δίναμε μέχρι 120,000 σε Τσανδάρη και ο γαύρος για να μας κόψει το πρωτάθλημα έδινε 200,000 και τόσα έδωσε. Ο Κατσικάς ζητούσε 80,000 παραπάνω και τα πήρε από ομάδα του εξωτερικού. Εξάλλου ο ΤΔ του ένιωθε ότι δεν τον στήριξε τα προηγούμενα χρόνια, και λογικό να μην έμενε με προπονητή αναλώσιμο. Να επιστρέψω στο θέμα: Είναι δυνατόν σε μια ομάδα παίκτης της (Τζαβέλλας) να γράφει στο facebook ότι ο προπονητής του έχει μικρό μυαλουδάκι και να μη φεύγει από την ομάδα με διακοπή συμβολαίου? Είναι δυνατόν να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, αλλά ίσως ενδόμυχα να βολεύονταν γιατί ήταν αρνητικά προκατειλημμένος για τον ιερομόναχο? Που ήταν η στήριξή σας τότε? Εγώ τα πήρα με το Τζαβέλλα, και οι μοντς είπαν να μου ρίξουν 3μηνο ban. Όχι εβδομάδας ή μήνα. 3μηνο!!! Όσο για τις μεταγραφές γιατί να μην πιστέψω τον ιερομόναχο που τουλάχιστον λέει αλήθειες, και να πιστέψω τον ΖΒ μετά από όλα αυτά?
Η δική μου αίσθηση για πέρυσι ήταν ότι ο Ιβάν, που ήταν το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ (τα μυαλά του), ήθελε να πάει σε σημαντική μείωση του μπάτζετ, γιατί όπως δήλωσε η τρύπα στον προϋπολογισμό της σεζόν στέφενς ήταν τεράστια, και είχε σκοπό να πληρώσει τα χρέη, όπως και έκανε. Για αυτό διάλεξε να ανεβάσει στο θρόνο του ΠΑΟΚ ένα άτομο που δεν πιστεύει στα μεγάλα μπάτζετ και δε χρειάζεται ακριβές μεταγραφές, αλλά και δεν κοστίζει και ο ίδιος πολλά χρήματα με το τιμ του. Ο ΖΒ, ήδη σπάστηκε γιατί ο μισθός του ήταν μικρός και ήθελε μεσιτείες το παλικάρι. Ήθελε μεγάλες μεταγραφές και φυσικά να φανεί η δουλειά του. Με τον Άγγελο ήξερε ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε μια χρονιά ξεκαθαρίσματος και μείωσης του μπάτζετ είναι λογικό ο προπονητής να στραφεί στις ακαδημίες και γενικά σε μικρό αριθμό ρόστερ. Στόχος όπως βγήκε από επίσημα χείλη ήταν να μειωθεί ο Μ.Ο ήλικίας και για να γίνει αυτό χρειάστηκε και η φετινή χρονιά. Γενικά είχαμε πολλά βαρύδια στην ομάδα που για να έφευγαν με Άγγελο, θα έπρεπε να πληρωθούν αποζημιώσεις. Το πάλεψε με αυτούς που είχε + λίγες μεταγραφές. Επειδή όμως η ομάδα ανέλπιστα πετούσε ο Ιβάν τα άλλαξε στο μυαλό του και είπε εγώ δίνω λεφτά για μεταγραφές και παικταράδες. Ε κάπου εκεί σπάστηκε και ο ΖΒ με τον ΑΑ, γιατί προφανώς η λίστα που έδωσε ο Άγγελος ήταν με παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα σαν τις περιπτώσεις Κοροβέση, Χαρίση. Αυτό μας έχει δώσει τόσα χρόνια να καταλάβουμε ο Άγγελος από τα τόσα χρόνια στους πάγκους. Επίσης είπε σε συνεντεύξεις τύπου τότε ότι τα συμβόλαια Τσανδάρη και Κατσικά θέλει να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν. Ούτε καν αυτό δεν έγινε, γιατί τα 200,000 ήταν πολλά (όντως ήταν), αλλά τα 1,2εκ του Κόστα λίγα... Στο κάτω κάτω ας του ανανέωνε ο ΖΒ πριν τον κάνει βασικό ο προπονητής. Όταν ένας προπονητής βάλετε από τον ΤΔ του είναι στάνταρ ότι θα χάσει τα αποδυτήρια και εσύ ακόμη ορίεσε και μαυρίζεις ένα άτομο αντί να δεις τις προφανείς αιτίες, που μιλάνε μέσα από γεγονότα, όπως η επιστροφή του ΖΒ την ημέρα της απόλυσης του Άγγελου, αλλά και η άμεση επιστροφή Τζαβέλλα. Σε καμία ομάδα του κόσμου ο παίκτης αυτός δε θα είχε υποστεί διακοπή συμβολαίου μετά από τέτοιες αναρτήσεις.
Λες σωστά γιατί η ομάδα κατρακύλησε μετά τον Άγγελο?
Αυτό είναι λογικό, γιατί η ομάδα είχε κλατάρει, ο Τζανδάρης που έκανε τα χιλιόμετρα ήταν εκτός ομάδας, και παίκτες δεν ήρθαν. Πάλι δεν ήταν θέμα μόνο φυσικής κατάστασης. Όταν η ομάδα γίνεται μουρδλλλο, τα αποδυτήρια χαλάσουν, δε φτιάχνονται έτσι απλά. Η ομάδα πλέον είχε αρρωστήσει και έδειξε ότι συμπεριφορές σαν αυτές του Τζαβέλλα ανταμείβονται. Ο Κλάους δήλωσε ότι αν ήμουν Σαββίδης θα μας είχα διώξει όλους. Είναι ξεκάθαρες δηλώσεις ότι υπήρχε κάτι άρρωστο, πέρα του γεγονότος ότι η ομάδα δεν είχε την ίδια φυσική κατάσταση. Στην τελική ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μόνη ομάδα του πλανήτη που παίζει μεσοβδόμαδα. Σίγουρα έγινε κακή διαχείρηση (εγώ τα έλεγα), αλλά και οι δηλώσεις του Άγγελου ήταν υπερβολικες στο ότι η ομάδα δεν έπεσε σε τρεξίματα. Θυμάμαι ότι όταν πετούσαμε, τρέχαμε 10 χιλιόμετρα παραπάνω από τον αντίπαλο, και όταν κάναμε κοιλιά ήμασταν περίπου στα ίδια με τον αντίπαλο, ελαφρώς καλύτερα. Ο τρόπος όμως που παίζαμε με τα υλικά που είχαμε, μόνο με πνίξιμο του αντιπάλου μπορούσε να νικήσει, οπότε εδώ δίνω λάθος στον ΑΑ. Επίσης του δίνω λάθος στην απαίτησή του μια ομάδα επί 30 αγώνες ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους, ειδικά όταν ο Μ.Ο ηλικίας δεν είναι ο ιδανικός, αλλά και όταν δεν έχεις παίκτες σαν τον Γκάρι πχ. Θέλει το 200% από τους παίκτες και το έχασε, γιατί φίλε μου κανείς δεν είναι τόσο μεγάλος προπονητής και ούτε η Παναγιά μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Αυτά τα γράφω γιατί δεν είμαι Αγγελόσκυλο, και όλοι έχουν τα αρνητικά τους, αλλά και τα θετικά τους.
Edit: Ξέχασα να αναφέρω τις σφαγιαστικές διαιτησίες. Με ΓΧ πέρα το άρρωστο κλίμα των αποδυτηρίων η πίεση του κόσμου ήταν τεράστια και βγάζαμε ένα μένος προς την ομάδα. Επίσης το να αναλάβει πάλι ο ΓΧ μας εξόργισε. όταν ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τον ΓΧ δύσκολα αυτός θα έχει ισχύ ως υπηρεσιακός να στρώσει ΑΥΤΑ τα αποδυτήρια.
Υγ: Σόρι για το οφ-τόπικ ΑΑ, αλλά απλά απάντησα καθυστερημένα, μιας που έλειπα, στο ποστ σου.[/quote]
Και τώρα όλοι μαζί...κουκουλωθείτε...Αυτό ρε πστ μου δεν είναι σεντόνι...ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΠΛΩΜΑ...

Re: Igor Tudor II
Δεν κουραστηκατε ρε παιδια τοσες υπεραναλυσεις και τοσο μεγαλα ποστ? ελεος δηλαδη λυπηθειτε μας...