Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"
- ΑποστόληςΑ
Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"
Πέστε και καμιά καλημέρα βρε!
Ο φραπές μου τελείωσε νωρίς. Παρ' όλο που είναι πολύς σε όγκο (το ποτήρι είναι 0,58 lit) τον καταναλώνω εντός 30 λεπτών. Τον πίνω πάντοτε γλυκό. Η αναλογία (κατ' όγκον, όχι κατά βάρος) ζάχαρης προς καφέ είναι 1,75/1. Το τελευταίο εξάμηνο έχω ελαττώσει την ζάχαρη (1,375/1) και την έχω αντικαταστήσει με την κανέλλα, που είναι εξαίρετο προϊόν και γλυκαντικό. Ο συνδυασμός είναι υπέροχος.
Ο φραπές μου τελείωσε νωρίς. Παρ' όλο που είναι πολύς σε όγκο (το ποτήρι είναι 0,58 lit) τον καταναλώνω εντός 30 λεπτών. Τον πίνω πάντοτε γλυκό. Η αναλογία (κατ' όγκον, όχι κατά βάρος) ζάχαρης προς καφέ είναι 1,75/1. Το τελευταίο εξάμηνο έχω ελαττώσει την ζάχαρη (1,375/1) και την έχω αντικαταστήσει με την κανέλλα, που είναι εξαίρετο προϊόν και γλυκαντικό. Ο συνδυασμός είναι υπέροχος.
Καλημέρα σε όλους...καφενόβιους, Π.Α.Ο.Κ.τσήδες...και μη... 
Υ.Γ. Απόστολε είμαι 1.000% βέβαιος ότι δεν καπνίζεις...Μην σου πω ότι μάλλον δεν είσαι καν και (αντι)παθητικός (αντι)καπνιστής... :ugeek:
Υ.Γ. Απόστολε είμαι 1.000% βέβαιος ότι δεν καπνίζεις...Μην σου πω ότι μάλλον δεν είσαι καν και (αντι)παθητικός (αντι)καπνιστής... :ugeek:
Καλημερα κι απο μενα.
Μολις γυρισα απο το φαρμακειο(τελειωσαν τα κολλυρια) και πινω τον 2ο φραπε.
1,5 καφε και 2,5 ζαχαρη.
Και απο τσιγαρο..........γαμησε τα.
Μολις γυρισα απο το φαρμακειο(τελειωσαν τα κολλυρια) και πινω τον 2ο φραπε.
1,5 καφε και 2,5 ζαχαρη.
Και απο τσιγαρο..........γαμησε τα.
- ΑποστόληςΑ
Δεν καπνίζω, ποτέ δεν κάπνισα και ευτυχώς και ο συνάδελφός μου στο ίδιο γραφείο είναι επίσης άκαπνος.
(εμείς θα πεθάνουμε υγιείς..)
(εμείς θα πεθάνουμε υγιείς..)
Καλημέρα και από μένα. Μετά από 25+ χρόνια, έκοψα το κάπνισμα και μάλιστα ούτε που το σκέφτομαι πλέον. Έχουν ήδη περάσει δύο μήνες (6 μέρες, 8 λεπτά και 41 δευτ. -42,43,44 ..
). Οπότε ο καφές (πάντα ελληνικός γλυκός) έχει περιοριστεί σε έναν την ημέρα.
ΥΓ Αποστόλη, πως πάτε με το παιδί;
- ΑποστόληςΑ
Δόξα τω Θεώ, καλά. Μας έχει βγάλει κάποιες ιδιοτροπίες στην πορεία, αλλά λίγες μέχρι τώρα. Το βάρος βέβαια πέφτει στη σύζυγό μου, που αναγκάζεται, ενίοτε, να παίζει τον κακό μπάτσο, έναν ρόλο που εγώ δεν μπορώ να τον παίξω με τίποτε.
- kataramenos5
Εμεις που τρωμε πινουμε και καπνιζουμε θα πεθανουμε ευτυχισμένοι.ΑποστόληςΑ έγραψε: (εμείς θα πεθάνουμε υγιείς..)
- ΑποστόληςΑ
Κι εμείς τρώμε και πίνουμε, αλλά όχι πολύ. Και όχι, δεν θα πεθάνετε εσείς πιο ευτυχισμένοι, γιατί θα είστε περισσότερο εξαρτώμενοι από το στομάχι σας, απ' ό,τι εμείς. Εκτός και αν στην εξάρτηση λέτε ναι. Ευτυχία κατ' αρχήν σημαίνει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Ο εξαρτημένος δεν τα έχει.
- Dinos_Liverpool
Εγώ έχει 8 χρόνια που το έχω κόψει, μετά από 24 χρόνια καπνίσματος, στο ενδιάμεσο των οποίων είχα και μία αποτυχημένη προσπάθεια να το κόψω, η οποία "άντεξε" 3,5 χρόνια, αλλά μετά είχα επανέλθει δριμύτερος!Bagheera έγραψε:Καλημέρα και από μένα. Μετά από 25+ χρόνια, έκοψα το κάπνισμα και μάλιστα ούτε που το σκέφτομαι πλέον. Έχουν ήδη περάσει δύο μήνες (6 μέρες, 8 λεπτά και 41 δευτ. -42,43,44 ..). Οπότε ο καφές (πάντα ελληνικός γλυκός) έχει περιοριστεί σε έναν την ημέρα.
![]()
Πολύ δύσκολο το κόψιμο του καπνίσματος, τι να λέμε τώρα! Θέλει πολύ προσπάθεια και στο εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρεις. Δυνατή θέληση χρειάζεται και μόνο οφέλη θα έχεις μετά.
Συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ και σε όσους ακόμα καπνίζουν να το κόψουν. Μία απόφαση είναι!
"Όσοι με τον χάρο γίναν φίλοι
με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη"
Δ.Μητροπάνος
Δεν καπνίζω βέβαια εδώ και 4 μήνες απλά ατμίζω
με τσιγάρο φεύγουνε στα χείλη"
Δ.Μητροπάνος
Δεν καπνίζω βέβαια εδώ και 4 μήνες απλά ατμίζω
Νικόλα παλικάρι μου (και) γι αυτό σ' έχω μες στην καρδιά μου (όπως και
2 "stent" στην "κεντρική στεφανιαία μου αρτηρία" από την Πρωτομαγιά του 2009 άλλωστε)...
Γ@μώ τα "άσματα" αυτό του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου...Απ τα καλύτερα μου είναι και μάλιστα αντέχω ακόμα να το χορεύω ολόκληρο (μόνο 2-3 ζεϊμπέκικα χορεύω βέβαια και τίποτε άλλο)... :ugeek:
"Αμετανόητος" καπνιστής (για 30 "γεμάτα" χρόνια ήδη) απ ότι καταλάβατε όλοι καρντάσια μου, κάτι το οποίο αποδίδω στην "αδυναμία" του χαρακτήρα μου ως προς μία απ τις λιγοστές συνήθειες-απολαύσεις της ζωής, την οποία δεν προσπάθησα όμως ποτέ να "κόψω", όσο κι αν ξέρω
πόσο κακό μου κάνει σε πολλούς τομείς
!!!
Ρε "ασταδιάλα", "μια ζωή την έχουμε", που λέει και το "αρχαίο" άσμα και στο τέλος τέλος συμμερίζομαι απόλυτα και την φιλία με τον Χάρο του Μητροπάνου, αλλά και το ότι θα "φύγω" κάποτε, άρα γιατί όχι ευτυχισμένος;
(όπως προανέφερε ήδη κι ο Kat)... 
Υ.Γ. Όταν έχεις όλα όσα σε ευχαριστούν δίχως να ενοχλείς (ή να το στερείς από) τον "διπλανό" σου έχεις πραγματική εσωτερική ηρεμία, γαλήνη αλλά και ισορροπία, η οποία είναι εξ ίσου σημαντική με τα άλλα δύο στην ζωή...
Γ@μώ τα "άσματα" αυτό του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου...Απ τα καλύτερα μου είναι και μάλιστα αντέχω ακόμα να το χορεύω ολόκληρο (μόνο 2-3 ζεϊμπέκικα χορεύω βέβαια και τίποτε άλλο)... :ugeek:
"Αμετανόητος" καπνιστής (για 30 "γεμάτα" χρόνια ήδη) απ ότι καταλάβατε όλοι καρντάσια μου, κάτι το οποίο αποδίδω στην "αδυναμία" του χαρακτήρα μου ως προς μία απ τις λιγοστές συνήθειες-απολαύσεις της ζωής, την οποία δεν προσπάθησα όμως ποτέ να "κόψω", όσο κι αν ξέρω
Ρε "ασταδιάλα", "μια ζωή την έχουμε", που λέει και το "αρχαίο" άσμα και στο τέλος τέλος συμμερίζομαι απόλυτα και την φιλία με τον Χάρο του Μητροπάνου, αλλά και το ότι θα "φύγω" κάποτε, άρα γιατί όχι ευτυχισμένος;
Υ.Γ. Όταν έχεις όλα όσα σε ευχαριστούν δίχως να ενοχλείς (ή να το στερείς από) τον "διπλανό" σου έχεις πραγματική εσωτερική ηρεμία, γαλήνη αλλά και ισορροπία, η οποία είναι εξ ίσου σημαντική με τα άλλα δύο στην ζωή...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Πέμ 28 Ιαν 2016, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...απλώς πιο χορτάτοι.ΑποστόληςΑ έγραψε:Κι εμείς τρώμε και πίνουμε, αλλά όχι πολύ. Και όχι, δεν θα πεθάνετε εσείς πιο ευτυχισμένοι
Μα φυσικά διαθέτουμε εσωτερική ηρεμία και γαλήνη, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να βλέπουμε ματς του ΠΑΟΚ (χωρίς να τα σπάσουμε όλα);ΑποστόληςΑ έγραψε:
Ευτυχία κατ' αρχήν σημαίνει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Ο εξαρτημένος δεν τα έχει.
Καφενειακή κουβέντα: Ο Φορτούνης τσίνησε στον Σίλβα επειδή τον έβαζε στο πλάι (κάτι που δεν βοηθούσε το παιχνίδι του, δηλαδή τα νούμερά του, κάτι μου θυμίζει) και έβαζε 10άρι τον Τσόρι. Ο οποίος Τσόρι δεν είναι και κανένας τυχαίος, είναι - κατά γενική ομολογία - το καλύτερο 10άρι του πρωταθλήματος την τελευταία τριετία. Ο Σίλβα άφησε τον Κωστάκη για δύο αγώνες εκτός ενδεκάδας (τον... πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος...
1. Ελάχιστα μέσα ανέφεραν την ιστορία. Κανένα mainstream αθλητικό.
2. Όσα την ανέφεραν, χρησιμοποίησαν ιδιαιτέρως ευγενικό λεξιλόγιο και κανένα λέξεις όπως «πρόβλημα», «κόλαφος», «κόντρα», «πειράματα».
3. Κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την «διαχείριση» του Ντομίνγκεζ. Πρωταγωνιστής του περσινού «νταμπλούχου»
4. Προφανώς όλοι θέλουν το ψωμάκι τους και τα ψωμιά ψήνονται σε φούρνους.
Το μόνο σοβαρό topic αδελφέ (ειδικά τις τελευταίες ημέρες). Στα υπόλοιπα, όπως τα λέει ο kat. Φαγωμάρα. Ο ένας τη λέει στον άλλον. Ποιος ξέρει περισσότερα, ποιος είναι περισσότερο ΠΑΟΚτσης... Προσεχώς και ποιος την έχει μεγαλύτερηgoran 64 έγραψε:Υ.Γ. "Εσχάτως" κι ο Bagheera στο καφενείο; Χαίρομαι ιδιαίτερα...
- Μαυρο Χιονι
- Moderator
Εππ! Είπαμε, δε θα μας πάρεις την πρωτιά!Bagheera έγραψε:Προσεχώς και ποιος την έχει μεγαλύτερηgoran 64 έγραψε:Υ.Γ. "Εσχάτως" κι ο Bagheera στο καφενείο; Χαίρομαι ιδιαίτερα...