taspaok έγραψε:http://www.exedrasports.gr/default.asp?pid=34&artID=12969&catid=24
ενδιαφερον αρθρακι....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
O οξύθυμος κ. Πάμπλο Γκαρσία
ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-11-2008
Η γροθιά στο στομάχι του Ντιόγκο από τον Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να μας ξάφνιασε, όμως όπως σωστά σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής πρωταγωνιστεί σε παρόμοιο σκηνικό. Το Εxedrasports.gr θυμάται μερικές από τις πλέον "όμορφες" στιγμές του αμυντικού του ΠΑΟΚ, ο οποίος επανειλημμένα έχει υποπέσει σε… φάουλ.
22 Σεπτεμβρίου του 2002
Ο Πάμπλο Γκαρσία σοκάρει με τις ακόλουθες δηλώσεις του:
"Ενα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι όπως ένας πόλεμος. Μέσα στο γήπεδο όλα επιτρέπονται".
11 Μαϊου 2003
Την περίοδο εκείνη φορούσε τη φανέλα της Οσασούνα. Στο ματς με την Εσπανιόλ στο Μονζουίκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα όταν στο 63' ανέτρεψε από πίσω τον Ιβάν Ντε Λα Πένια, σε ένα μαρκάρισμα αρκετά σκληρό.
26 Οκτωβρίου 2003
Η Οσασούνα χάνει στο "Ανοέτα" από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι 22 ποδοσφαιριστές κατευθύνονται προς το χώρο των αποδυτηρίων. Ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Αϊτόρ Ρεκάρτε συζητούν σε αρκετά ζωηρό ύφος.
Ο Οουρουγουανός τον αποκαλεί "γιο της που..." και εκείνος του απαντά "θα σε σκοτώσω".
7 Ιανουαρίου 2004
Σ' αυτό το περιστατικό ο Πάμπλο Γκαρσία είναι το θύμα, ωστόσο η ιστορία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Οσασούνα αντιμετωπίζει στο Μεστάγια τη Βαλένθια στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Copa del Rey. Ο Καρμπόνι χτυπάει τον Ουρουγουανό και όπως ήταν φυσικό αποβάλλεται. Σε δηλώσεις του είπε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, ότι αντιπαθεί σφόδρα τον Γκαρσία και ότι (όπως λέμε στην καθομιλουμένη) του τη φύλαγε για αρκετό καιρό. Το αξιοπρόσεκτο είναι πως ο Καρμπόνι, πέρα από την κόκκινη κάρτα που είδε στο μας, δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτές τις δηλώσεις.
11 Ιανουαρίου 2004
Το Οσασούνα-Σεβίλλη για το πρωτάθλημα ήταν ένας αγώνας που σημαδεύτηκε από τα σκληρά τάκλιν από πλευράς ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Πάντως, αυτό που είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και παιζόταν συνέχεια από τα ισπανικά κανάλια ήταν το πάτημα του Γκαρσία στον Μπαπτίστα (τότε ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν στην ομάδα της Ανδαλουσίας). Οταν ζητήθηκε η παραδειγματική τιμωρία του,
ο Ουρουγουανός απάντησε: "Αυτά είναι για αδερφές".
15 Φεβρουαρίου 2004
Αποβάλλεται στο Ριαθόρ της Λα Κορούνια για ένα σκληρό φάουλ και τιμωρείται με δύο αγωνιστικές. Λίγες μέρες πριν από το παιχνίδι ήταν σαρκαστικός με τους διαιτητές. Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει.
5 Ιανουαρίου 2008
Ο Γκαρσία αγωνίζεται πλέον στη Μούρθια. Παραμονές του αγώνα με την Οσασούνα κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις:
"Οταν είμαι στο γήπεδο δεν αναγνωρίζω ούτε καν τη μητέρα μου", σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα.
"Πάντα αποβάλλουν τον Ουρουγουανό"
Ο Πάμπλο Γκαρσία, παρά το πλούσιο "παλμαρέ" του ρίχνει την ευθύνει στους διαιτητές, χωρίς να παραδέχεται ότι ο ίδιος δε συμπεριφέρεται σωστά στους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα, μετά την αποβολή του με δύο κίτρινες στο Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα στο Βιθέντε Καλντερόν την περίοδο 2004-05, πετάει και τη σπόντα του για υποβόσκοντα ρατσισμό:
"Στο ισπανικό πρωτάθλημα οι διαιτητές, σε περίπτωση που αμφιβάλλουν, πάντα θα αποβάλλουν τον Ουρουγουανό. Εχουν βάλει στο μάτι του Λατινοαμερικάνους".
Συνεχίζοντας είπε ότι πλέον το έχει πάρει απόφαση: "Πλέον ξέρω ότι κάθε πέντε αγωνιστικές θα χάσω μία, έχω αρχίσει και το αφομοιώνω στο μυαλό μου".
Πλήρης στήριξη από τον Αγκίρε
Παρά τα "κατορθώματά" του η στήριξη από τον τότε προπονητή της Οσασούνα, Χαβιέρ Αγκίρε, ήταν δεδομένη: "Ο Πάμπλο Γκαρσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε μόλις τρία φάουλ. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αντίπαλοι πλέον τον ξέρουν καλά και κάθε φορά που έρχονται σε επαφή μαζί του, προσποιούνται ότι τους κάνει φάουλ. Ο Γκαρσία έχει πλέον την ταμπέλα πάνω του, επομένως ξέρουν όλοι πως να παίρνουν τα σφυρίγματα και πως να τον κάνουν να παίρνει κίτρινες και κόκκινες. Αυτό ακριβώς έγινε και στο Καλντερόν".
"Ο Αντόνιο Λόπεθ είναι καθίκι"
Η εκδοχή του Πάμπλο Γκαρσία σχετικά με τη φάση στην οποία είδε τη δεύτερη κίτρινη ήταν η εξής: "
Ο Αντόνιο Λόπεθ είναι καθίκι. Εγώ ούτε που τον άγγιξα και εκείνος βούτηξε και έπεσε στο έδαφος".
ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΓΕΝΝΑ