Προετοιμασία και φιλικά 2026-27
Re: Προετοιμασία και φιλικά 2026-27
Μια απλή παραμύθα ο άλλος τρόπος προπόνησης, φίλε εκουαλαιζερ.
Και να σου πω γιατί.
Διότι όλες οι ομάδες σε αυτό το χρονικό στάδιο κάνουν δυνατές προετοιμασίες.
Διπλές και με βάρη στα πόδια και στο σώμα.
Η διαφορά που βλέπαμε ήταν ότι υπήρχαν αρκετοί διαφορετικού τύπου αθλητές και καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Όπως επίσης ότι οι παίκτες παίζουν πιο ελεύθεροι κι όχι μαγκωμενοι στα στάνταρ του λουτσε.
Άσε τους μικρούς.
Δες τα τρεξίματα και την ελευθερία του ντελια και του Καμαρά. Ο τελευταίος βαρύ σκαρί, Ε?
Τώρα από την άλλη βάζεις κάποια σοβαρά ερωτήματα και πράγματι θα πρέπει να δούμε πως θα τα διαχειριστεί ο νέος μας προπονητής.
Και να σου πω γιατί.
Διότι όλες οι ομάδες σε αυτό το χρονικό στάδιο κάνουν δυνατές προετοιμασίες.
Διπλές και με βάρη στα πόδια και στο σώμα.
Η διαφορά που βλέπαμε ήταν ότι υπήρχαν αρκετοί διαφορετικού τύπου αθλητές και καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Όπως επίσης ότι οι παίκτες παίζουν πιο ελεύθεροι κι όχι μαγκωμενοι στα στάνταρ του λουτσε.
Άσε τους μικρούς.
Δες τα τρεξίματα και την ελευθερία του ντελια και του Καμαρά. Ο τελευταίος βαρύ σκαρί, Ε?
Τώρα από την άλλη βάζεις κάποια σοβαρά ερωτήματα και πράγματι θα πρέπει να δούμε πως θα τα διαχειριστεί ο νέος μας προπονητής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maxpaok την Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μπορεί φέτος να βγούμε πάλι 3οι ή 4οι.Δεν ξεκινάμε σαν φαβορί όπως και να έχει αλλά πιστεύω δεν θα έχουμε τον εκνευρισμό των προηγούμενων ετών και θα αρχίσουμε να ελπίζουμε.Δε θα δούμε σίγουρα να προηγούμαστε με Βόλο ή Λάρισα και να γυρνάμε πίσω.
Μου αρεσε Καμαρα. Γιατί να μην μπορεί να βοηθήσει ή ακόμα και να φτάσει να θεωρείται κάτι σαν μεταγραφή?Παικταρας ειναι.Ζαφείρης-Ντελιας είναι δεδομένο ότι θα ανέβουν.Μειτε όχι πιστεύω ,απλά θα περιμένουμε να τελειώσει το συμβόλαιο του .
Μου αρεσε Καμαρα. Γιατί να μην μπορεί να βοηθήσει ή ακόμα και να φτάσει να θεωρείται κάτι σαν μεταγραφή?Παικταρας ειναι.Ζαφείρης-Ντελιας είναι δεδομένο ότι θα ανέβουν.Μειτε όχι πιστεύω ,απλά θα περιμένουμε να τελειώσει το συμβόλαιο του .
- navigator11
Equalizer έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:14 Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα στον τρόπο που παίξαμε αυτά τα δυο φιλικά. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι και συγκυριακό, 2 γκολ από κοντρες, οχι πολλές φάσεις. Δεν βρίσκαμε συνεργασία με φορ ούτε λίγο έστω.
Γενικά, ως τακτικό προιον των όσων είδαμε με Σάντος και Λουτσέσκου, τα εύκολα "τρέχουμε γρήγορα και χτυπάμε τον αντίπαλο" μου προξενούν εως και τρόμο
Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το συνεχές πρες και το τρέξιμο είναι βασικό στοιχείο, που συχνά εμείς ΔΕΝ είχαμε και κόστιζε
Ταυτόχρονα όμως, η παρουσία ενός νέου και άψητου στην Ελλάδα κοουτς, ανεβάζει τον κίδυνο να μην έχει σωστή οπτική του τι θα χρειάζεται ώστε να νικάει, και άρα να τα βρει τακτικώς σκούρα όταν βρει λεωφορεία απέναντί του.
Είναι βέβαιο πως η παρουσία τόσο πολλών νέων παιδιών σε αυτά τα φιλικά, δεν δίνει πλήρη εικόνα του τι να περιμένουμε, δίνει όμως φρεσκάδα και ένταση (σε συνδυασμό ΣΙΓΟΥΡΑ με έναν άλλο τρόπο προπονήσεων αφού όλα προηγούμενα χρόνια στα πρώτα ματς - μη πω εως και τον Οκτώβρη κάθε χρονιάς) η ομάδα ήταν οχι απλά συγκαμένη, αλλά αποκρουστική. Και κάθε χωριό στα φιλικά μας έπαιζε μπάλα.
Θέλω να ελπίζω πως και οι προσθήκες θα έρθουν σύντομα, και σωστή αξιολόγηση των ταλέντων θα γίνει, και σωστοί ρόλοι για το ΥΠΑΡΧΟΝ υλικό "βασικών" θα γίνει
Μπορεί ο Πέλκας, ο Γερεμεγεφ, Ο ΜΠΑΜΠΑ, και άλλοι, να ανταποκριθούν σε ένα αέναο τρέξιμο; Ή θα χάνουμε εύκολα κατοχή λόγω έλλειψης τακτικού πλάνου, και θα είμαστε τρύπιοι πίσω για αντεπιθέσεις, στο όνομα ενός "έντονου πρέσινγκ" μπροστά;
Ανεξαρτήτως όσων αναφέρεις, τα οποία δεν είμαι σε θέση να κρίνω, δεδομένου ότι φιλικά ακόμα και του ΠΑΟΚ δεν κάθομαι να παρακολουθήσω ούτε σε φάση φουλ χαρμανιάσματος, θα προσέθετα ως τεράστια ανησυχία το ποσό "άψητος" και ... πολιτισμικά, νοητικά, συναισθηματικά κοκ ανυποψίαστος είναι σίγουρα ο Ιταλός ως προς το ζήτημα των διαιτησιών, που θα κληθεί να διαχειριστεί εδώ. Δε συζητάμε καν να αξιωθεί να βιώσει να τον σφυρίζουν οι παπαπόρνοι, σιδηρόπουστες, ευαγγελαίοι και λοιπά ρετάλια σε παιχνίδια εν δυνάμει μέγιστης βαρύτητας απέναντι στους βρικόλακες. Μη δώσει κοντεντ για meme ανώτερο από Μαρκαριάν, Γκατούζο και Μαλεζάνι αθροιστικά το παλικάρι!
Και πέρυσι πάντως, επειδή οι παίχτες παίζανε 45λεπτα, τρεξίματα και πίεση ψηλά υπήρχανε. Άλλο όμως τα φιλικά και άλλο τα 90λεπτα επίσημα.
Μ' άρεσε πάλι ο Μπέρδος, ο Μπαταούλας και ο Μπάλντε, που είχε σωστές επαφές τις λίγες φορές που ακούμπησε μπάλα.
Μ' άρεσε πάλι ο Μπέρδος, ο Μπαταούλας και ο Μπάλντε, που είχε σωστές επαφές τις λίγες φορές που ακούμπησε μπάλα.
σωστες παρατηρησεις μυστη μουEqualizer έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:14 Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα στον τρόπο που παίξαμε αυτά τα δυο φιλικά. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι και συγκυριακό, 2 γκολ από κοντρες, οχι πολλές φάσεις. Δεν βρίσκαμε συνεργασία με φορ ούτε λίγο έστω.
Γενικά, ως τακτικό προιον των όσων είδαμε με Σάντος και Λουτσέσκου, τα εύκολα "τρέχουμε γρήγορα και χτυπάμε τον αντίπαλο" μου προξενούν εως και τρόμο
Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το συνεχές πρες και το τρέξιμο είναι βασικό στοιχείο, που συχνά εμείς ΔΕΝ είχαμε και κόστιζε
Ταυτόχρονα όμως, η παρουσία ενός νέου και άψητου στην Ελλάδα κοουτς, ανεβάζει τον κίδυνο να μην έχει σωστή οπτική του τι θα χρειάζεται ώστε να νικάει, και άρα να τα βρει τακτικώς σκούρα όταν βρει λεωφορεία απέναντί του.
Είναι βέβαιο πως η παρουσία τόσο πολλών νέων παιδιών σε αυτά τα φιλικά, δεν δίνει πλήρη εικόνα του τι να περιμένουμε, δίνει όμως φρεσκάδα και ένταση (σε συνδυασμό ΣΙΓΟΥΡΑ με έναν άλλο τρόπο προπονήσεων αφού όλα προηγούμενα χρόνια στα πρώτα ματς - μη πω εως και τον Οκτώβρη κάθε χρονιάς) η ομάδα ήταν οχι απλά συγκαμένη, αλλά αποκρουστική. Και κάθε χωριό στα φιλικά μας έπαιζε μπάλα.
Θέλω να ελπίζω πως και οι προσθήκες θα έρθουν σύντομα, και σωστή αξιολόγηση των ταλέντων θα γίνει, και σωστοί ρόλοι για το ΥΠΑΡΧΟΝ υλικό "βασικών" θα γίνει
Μπορεί ο Πέλκας, ο Γερεμεγεφ, Ο ΜΠΑΜΠΑ, και άλλοι, να ανταποκριθούν σε ένα αέναο τρέξιμο; Ή θα χάνουμε εύκολα κατοχή λόγω έλλειψης τακτικού πλάνου, και θα είμαστε τρύπιοι πίσω για αντεπιθέσεις, στο όνομα ενός "έντονου πρέσινγκ" μπροστά;
το τελευταιο τριτο ειναι που απασχολει τον παοκ εδω και 5 χρονια διοτι λειπει ξεκαθαρα το συνδυαστικο με τον επιθετικο στο κουτι/εξω απ αυτο και οχι μια απλη ατομιστια που ειχαμε συνιθησει ή αναμπουμπουλα.
Εινια παθογενεια τακτικη/αγωνιστικη και διορθωνεται, πιστευω ειναι σε σωστο δρομο βαση των στοιχειων που προσπαθει να προσθεσει ο προπονητης.
Αν η αποτελεσματικοτητα στο τελειωμα διορθωθει, ατσουμπαλα γκολ στην αρχη και συνδυαστικα αργοτερα, τοτε ο τρομος που αναφερεις θα παραμεινει ως μια απλη ανησυχια της training season. Με μεγαλες ομαδες στην Ευρωπη πιστευω θα παιξει αλλο τεμπο και ελαχιστα πιο συντηρητικα.
εγω ειδα σιγουρα καποιες στιγμες οι παιχτες να παιζουν, η να προσπαιουν να παιξουν, οπως με Ραζβαν. Θελει χρονο προφανως.
αναμενουμε τα επομενα και επισημα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geobila την Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dimitris_L4
@The Equalizer Μεγαλο ερωτημα βαζεις..το οποιο θα λυθεί ομως απο τα χαρακτηριστικα τν παιχτων που θα παρουμε..
- These users thanked the author Dimitris_L4 for the post:
- Equalizer
- ΑποστόληςΑ
Ο Balde ηταν υποφερτός σήμερα. Ο Gomez όχι. Tα στόπερς ήταν όλα καλά. Μπαταούλας, Κοσίδης, Κωττάς, Μιχαηλίδης και Ελουστόντο.
Μου άρεσε ο Θυμιάνης που παίζει άνετα και σαν στόπερ και σαν 6ρι. Και είναι καλός και εντός αντίπαλης περιοχής. Δεν ξεχνώ τα 2 γκολ που έβαλε στην ΑΕΧ στον αγώνα Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2 (σαν στόπερ). Ένα παιδί που χαντακώθηκε 2 έτη τώρα (με μηδέν αγώνες) και ωστόσο φάνηκε πανέτοιμος.
Και ο Τσοπούρογλου ήταν καλός, και ο Καμαρά (αλίμονο). Τον Ζαφείρη τον έβγαλε γρήγορα, όπως και τους Μιχαηλίδη - Ελουστόντο γιατί έχουν χάσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και δεν ήθελε να τους καταπονήσει άσκοπα.
Οι Βεστερλιώτες ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εστιάσει στο να αποκλείσουν τους επιθετικούς μας με πολυπρόσωπη άμυνα πάνω τους από την αρχή, γι αυτό άλλωστε και τα γκολ μπήκαν από τα χαφ.
Ακόμη και ο Γκουγκε έκανε μια σωτήρια επέμβαση.
Γενικά μου άρεσε που αρκετοί παίκτες φάνηκαν βελτιωμένοι.
Περιμένω το ίδιο να γίνει και από τον Πέλκα.
Μου άρεσε ο Θυμιάνης που παίζει άνετα και σαν στόπερ και σαν 6ρι. Και είναι καλός και εντός αντίπαλης περιοχής. Δεν ξεχνώ τα 2 γκολ που έβαλε στην ΑΕΧ στον αγώνα Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 2-2 (σαν στόπερ). Ένα παιδί που χαντακώθηκε 2 έτη τώρα (με μηδέν αγώνες) και ωστόσο φάνηκε πανέτοιμος.
Και ο Τσοπούρογλου ήταν καλός, και ο Καμαρά (αλίμονο). Τον Ζαφείρη τον έβγαλε γρήγορα, όπως και τους Μιχαηλίδη - Ελουστόντο γιατί έχουν χάσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και δεν ήθελε να τους καταπονήσει άσκοπα.
Οι Βεστερλιώτες ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εστιάσει στο να αποκλείσουν τους επιθετικούς μας με πολυπρόσωπη άμυνα πάνω τους από την αρχή, γι αυτό άλλωστε και τα γκολ μπήκαν από τα χαφ.
Ακόμη και ο Γκουγκε έκανε μια σωτήρια επέμβαση.
Γενικά μου άρεσε που αρκετοί παίκτες φάνηκαν βελτιωμένοι.
Περιμένω το ίδιο να γίνει και από τον Πέλκα.
- These users thanked the author ΑποστόληςΑ for the post:
- ΚΩΣΤΑΣ2019
Κάνω εικόνα τα μούτρα γαυροβαζελοχαρτοειδών που συντονίζονται να δουν κάνα φιλικό μας από περιέργεια για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπό διάλυση είμαστε και εν τέλει βλέπουν να ρίχνουμε τετράμπαλα σε βελγικές ομάδες με μια ντουζίνα νεαρούς παίκτες που ούτε καν γνωρίζουν
- These users thanked the author Kenny4 for the post:
- ΚΩΣΤΑΣ2019
-
anaximandros4
έχει μια λίγο διαφορετική φιλοσοφία απο τα πρώτα δείγματα γραφής που εντοπίζεται σε πιο γρήγορο παιχνίδι, περισσότερο πρέσσινγκ, Ντέλιας με αναβαθμισμένο ρόλο , πολύ σουτ (Αλκέτας λάικς δις) , μια πιο αθλητική ομάδα, νέα στοιχεία στα στημένα.
Μου έμεινε βέβαια και η φάση με τον Ιάπωνα στο τέλος , που με τσαγανό , ταχύτητα και τεχνική , απέφευγε 2 σκληρά μαρκαρίσματα μας ,
και τον πρόλαβε ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Καμαρά ίσα ίσα για να του κάνει φάουλ.
Δηλαδή αν θες να παίξεις γρήγορα , πρέπει να μπορείς και αμυντικά να το κάνεις αυτό για να μην εκτεθείς.
Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα τα τελευταία 5 χρόνια στο συνδυαστικο ποδόσφαιρο στην αντίπαλη περιοχή? Με την καλύτερη επίθεση τα 2 από τα τελευταία 3 χρόνια? Που έκρυβε την μπάλα και την εμφανιζε στα διχτυα? Δηλαδή μόνο από αναμπουμπουλα και ατομικές ενέργειες έγινε αυτό?geobila έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:40σωστες παρατηρησεις μυστη μουEqualizer έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:14 Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα στον τρόπο που παίξαμε αυτά τα δυο φιλικά. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι και συγκυριακό, 2 γκολ από κοντρες, οχι πολλές φάσεις. Δεν βρίσκαμε συνεργασία με φορ ούτε λίγο έστω.
το τελευταιο τριτο ειναι που απασχολει τον παοκ εδω και 5 χρονια διοτι λειπει ξεκαθαρα το συνδυαστικο με τον επιθετικο στο κουτι/εξω απ αυτο και οχι μια απλη ατομιστια που ειχαμε συνιθησει ή αναμπουμπουλα.
Εινια παθογενεια τακτικη/αγωνιστικη και διορθωνεται, πιστευω ειναι σε σωστο δρομο βαση των στοιχειων που προσπαθει να προσθεσει ο προπονητης.
Αν η αποτελεσματικοτητα στο τελειωμα διορθωθει, ατσουμπαλα γκολ στην αρχη και συνδυαστικα αργοτερα, τοτε ο τρομος που αναφερεις θα παραμεινει ως μια απλη ανησυχια της training season. Με μεγαλες ομαδες στην Ευρωπη πιστευω θα παιξει αλλο τεμπο και ελαχιστα πιο συντηρητικα.
εγω ειδα σιγουρα καποιες στιγμες οι παιχτες να παιζουν, η να προσπαιουν να παιξουν, οπως με Ραζβαν. Θελει χρονο προφανως.
Μακάρι ο λισι να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, αλλα μη γράφουμε οτι να ναι. Εγω θα ήθελα και περισσότερα σουτ έξω από την περιοχή, που δε φαινόταν να άρεσαν στον Λουτσε.
Οχι ο Ιταλός ρε συ … ο στόπερ …anaximandros4 έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:19έχει μια λίγο διαφορετική φιλοσοφία απο τα πρώτα δείγματα γραφής που εντοπίζεται σε πιο γρήγορο παιχνίδι, περισσότερο πρέσσινγκ, Ντέλιας με αναβαθμισμένο ρόλο , πολύ σουτ (Αλκέτας λάικς δις) , μια πιο αθλητική ομάδα, νέα στοιχεία στα στημένα.
Μου έμεινε βέβαια και η φάση με τον Ιάπωνα στο τέλος , που με τσαγανό , ταχύτητα και τεχνική , απέφευγε 2 σκληρά μαρκαρίσματα μας ,
Δηλαδή αν θες να παίξεις γρήγορα , πρέπει να μπορείς και αμυντικά να το κάνεις αυτό για να μην εκτεθείς.
-
anaximandros4
α παρντόν, τον έχω κάνει φουλ Ισπανό τον ΛίσιDamoN έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:26Οχι ο Ιταλός ρε συ … ο στόπερ …anaximandros4 έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:19έχει μια λίγο διαφορετική φιλοσοφία απο τα πρώτα δείγματα γραφής που εντοπίζεται σε πιο γρήγορο παιχνίδι, περισσότερο πρέσσινγκ, Ντέλιας με αναβαθμισμένο ρόλο , πολύ σουτ (Αλκέτας λάικς δις) , μια πιο αθλητική ομάδα, νέα στοιχεία στα στημένα.
καλός ήταν , δίνει μια ηρεμία όπως είπαν και τα παιδιά , μάλλον θα μας βελτιώσει
- These users thanked the author anaximandros4 for the post:
- DamoN
press άμεσο παιχνιδι οχι πολυ κουβάλημα οχι πολυ τσικό τσικό οχι δεύτερες σκέψεις....ωραίο στο μάτι και σαν ποδόσφαιρο αλλα πιο αμφίρροπο...για αυτο που ειχαμε συνηθίσει σίγουρα καλύτερο πιο αποτελεσματικό θα φανεί....άμεσα εξαρι δεν νομίζω ακομα και καλα να ηταν ο μειτε να μπορει να ανταποκριθεί σε πιο γρήγορο ρυθμό και με τοσο ανοιχτό γηπεδο και με αυτο το πρόβλημα....
και η διαφορα του λισι με λουτσι ειναι σαν την γυναίκα με την γκόμενά...αλλιώς συμπεριφέρεται όσο ηταν γκομενα αλλιώς μόλις βάλει την κουλούρα....μακάρι και με τον λισι να φτασουμε να παραγνωριστουμε κάτι θα εχει πάει καλα...
και η διαφορα του λισι με λουτσι ειναι σαν την γυναίκα με την γκόμενά...αλλιώς συμπεριφέρεται όσο ηταν γκομενα αλλιώς μόλις βάλει την κουλούρα....μακάρι και με τον λισι να φτασουμε να παραγνωριστουμε κάτι θα εχει πάει καλα...
Επειδή κάποια πράγματα παρεξηγούνται χωρίς μάλιστα λόγοrenegade έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:19 Από πού προκύπτει η έλλειψη τακτικού πλάνου?
Τακτική δεν είναι μόνο το γύρω-γύρω όλοι
Δεν δήλωσα βέβαιος οτι υπάρχει έλλειψη τακτικού πλάνου. ΕΡΩΤΗΜΑ έθεσα.
Φοβάμαι την ιδέα πως θα έρθει αντιμέτωπος με δυσκολίες που θα είναι μεγάλες λόγω έλλειψης του απαραίτητου τακτικού πλάνου ώστε να τις υπερκεράσει
Και βεβαίως είπα οτι θα δούμε το ρόστερ, θα δούμε και πιο επαρκώς τι προσπαθεί να παίξει η ομάδα, και θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε καλύτερα
Για να είμαι ειλικρινής, στα δυο αυτά φιλικά ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ (το τονίζω), προσωπικά δεν κατάλαβα με τι τρόπο και τι "κεντρική ιδέα" προσπαθούμε να αναπτυχθούμε. Ούτε τις άσχημες γιομες των τελευταίων δυο ετών είδαμε (ναι συγγνώμη, αλλά πολλή γιόμα είδαμε με Ραζβαν τα τελευταία δυο χρόνια, αυτή είναι η άσχημη αλήθεια), ούτε όμως και να χρησιμοποιείται ο άξονας ιδιαίτερα.
Θα μου πεις, ποιος άξονας, δυο παίκτες έχουμε και πάλι καλά να λέμε.
Αναμένω λοιπόν να δω με πιο πλήρες ρόστερ και με περισσότερους αγώνες, τι είδους κεντρική ιδέα ανάπτυξης θα έχουμε.
Το ποδόσφαιρο του Ραζβαν έχει build up με παράλληλες (όχι κάθετες) και στηρίζεται μέσω αυτού στο ανέβασμα γραμμών. Σε αυτό παίρνει άριστα ο δάσκαλος.Nassos έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:23Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα τα τελευταία 5 χρόνια στο συνδυαστικο ποδόσφαιρο στην αντίπαλη περιοχή? Με την καλύτερη επίθεση τα 2 από τα τελευταία 3 χρόνια? Που έκρυβε την μπάλα και την εμφανιζε στα διχτυα? Δηλαδή μόνο από αναμπουμπουλα και ατομικές ενέργειες έγινε αυτό?geobila έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:40σωστες παρατηρησεις μυστη μουEqualizer έγραψε: Σάβ 04 Ιούλ 2026, 17:14 Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα στον τρόπο που παίξαμε αυτά τα δυο φιλικά. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι και συγκυριακό, 2 γκολ από κοντρες, οχι πολλές φάσεις. Δεν βρίσκαμε συνεργασία με φορ ούτε λίγο έστω.
Μακάρι ο λισι να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, αλλα μη γράφουμε οτι να ναι. Εγω θα ήθελα και περισσότερα σουτ έξω από την περιοχή, που δε φαινόταν να άρεσαν στον Λουτσε.
Στο τελευταίο τρίτο, έξω απ' το κουτί και εντός περιοχής, το δικό μας συνδυαστικό βασίζοταν (μέχρι και το Μάιο) σε έμπνευση του ντελια Ζιφκο Τάισον, έντονη ατομιστια/κουβαλημα, κάποια αναμπουμπουλα και γκολ. Μιλάω σε φαση αναπτυξης build up. Για αυτό και αρκετές φορές έβλεπες την ομάδα στατική και αδυνατούσε να διασπάσει άμυνες μέσω κυκλοφορίας. Ήταν επιλογή του Ραζβαν και φιλοσοφία αγωνιστική. Υπήρχαν και κάποια ματς που το κάναμε εξαιρετικά. Δρν τα έχω μετρήσει όλα αλλά πιθανολογω ότι η πλάστιγγα γέρνει κατά αυτού και υπέρ της κόντρας (που εκεί υπάρχει και ένα χάος και εμείς το εκμεταλλευομαστε τέλεια)
Στην κόντρα όμως, σε κάθε του σεζόν και ειδικά τη χρονιά του πρωταθλήματος, πήραμε άριστα αφού, λόγω ότι δεν υπήρχε οργανωμένη άμυνα οι επιθετικοί μας μπορούσαν να αλλάξουν 3-4 πάσες γρήγορες (συνδυαστικά) και να σκοράρουμε όλα αυτά τα γκολ , πολλά εκ των οποίων ήταν πανέμορφα.
Ο Λισι προσπαθεί να παίξει κάθετη ανάπτυξη με γρήγορο τέμπο εναλλαγής μέσω 3-4 πάσες και στο κουτί να γίνει αυτό το ομορφο συνδυαστικό που βλέπουμε στο εξωτερικό στα τοπ 5 πρωταθλήματα. Αν αυτό το δουλέψουμε και το λύσουμε τοτε σε φάση οργανωμένης επίθεσης θα έχουμε ξεκλειδώσει το επόμενο επίπεδο. Δεν αναφέρομαι στην αντεπίθεση/κόντρα. Εκεί παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα που τα κάνουμε σωστά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geobila την Σάβ 04 Ιούλ 2026, 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.