Ταινίες - σειρές

Άβαταρ μέλους
Sardan

Re: Ταινίες - σειρές

Δημοσίευση από Sardan »

Αυτό το διάστημα χαζεύω το The Agency και Detective Hole (από το βιβλίο Jo Nesbo). Αξιοπρεπή και τα δύο.
These users thanked the author Sardan for the post:
geobila
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Ναι.
These users thanked the author Miles for the post:
Patron
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Sardan έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:06 Αυτό το διάστημα χαζεύω το The Agency και Detective Hole (από το βιβλίο Jo Nesbo). Αξιοπρεπή και τα δύο.
Δεν έχω δει την αμερικάνικη εκδοχή (the agency) και ούτε θα τη δω, αλλά το γαλλικό αρχικό ήταν αρκετά καλό.
ΑΜΠΑΛΑΕΑ

Δημοσίευση από ΑΜΠΑΛΑΕΑ »

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα!
Θα γράψω κάποιες σειρές που παίζονται τώρα και κάποια στιγμή θα αναρτήσω μια λίστα από δεκάδες σειρές και ταινίες.
Δυστυχώς για κάποια παιδιά οι περισσότερες ταινίες θα είναι αρκετά βαριές....

Πάμε μια πολύ μικρή αρχή με τις σειρές που βλέπω η έχω δει τα τελευταία χρόνια

pluribus
silo
severance
euphoria
house of the dragon
The rings of power
Exit.

Το pluribus γραμμένο από τον άνθρωπο που έγραψε την καλύτερη σειρά όλων των εποχών το Breaking bad!
Η γνωστή πρωταγωνίστρια ως μια από τους τελευταίους επιζώντες ανθρώπους. Οι υπόλοιποι έχουν μετατραπεί σε κάτι άλλο.... Κάθε επεισόδιο και καλύτερο. Αναμένουμε το δεύτερο κύκλο.

Silo μεθαύριο αρχίζει ο τρίτος κύκλος. Μια δυστοπικη σειρά που λατρεύω. Άνθρωποι ζουν σε ένα γιγάντιο σιλό, πιστευοντας ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτόν γιατί έτσι τους έχουν πει.

Severance Ίσως η καλύτερη σειρά της δεκαετίας που διανύουμε. Φυσικά δυστοπικη! Εκπληκτικής σύλληψης σενάριο! Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν για δικούς τους λόγους να διαχωρίζουν την προσωπική από την επαγγελματική τους ζωή. Έτσι δεν ξέρουν ποιοι είναι καί με ποιους συναναστρέφονται όταν βγουν από το γραφείο για να πάνε σπίτι και το αντίστροφο! Λίγη υπομονή γιατί αρχικά θα κουφαθειτε. Απλά ανεπανάληπτη!

Euphoria η σειρά έκπληξη! Νέα παιδιά ακροβατούν μεταξύ ναρκωτικών, σεξουαλικής ταυτότητας, πάρτυ, χρήματος, αμερικανικού ονείρου και τελικά πνίγονται στο τελευταίο που τα περιέχει όλα. Ένα από τα επεισόδια όπου ένας πρώην εξαρτημένος εξηγεί και αναλύει το ζήτημα των ναρκωτικών και της ζωής ειναι ίσως το πιο αληθινό και δυνατό επεισόδιο σε σειρά.

Exit. Για όλη την ΕΝΗΛΙΚΗ οικογένεια.
Χρήμα, γκλαμουρια, εφέ, επιτυχία, Golden boys, ναρκωτικά, επίδειξη, γυναίκες, πουτανες, λαμόγια, ενταφιάζονται σε έναν κόσμο που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και τελικά ειναι ψεύτικος και αυτοκαταστροφικός.

House of the dragon. Η πολύ καλή προ Game of thrones σειρά. Παίζεται ο τρίτος κύκλος. Δε θα αναλύσω. Γνωρίζεται....

The rings of power. Καμία ανάλυση και εδώ. Πώς δημιουργήθηκαν τα δακτυλίδια της θρυλικής τριλογίας του Τόλκιν, ο Άρχοντας των δακτυλιδιών.

Αυτά τα λίγα.
Κουραστικός αλλά τουλάχιστον αναλυτικός και σε αυτά.

ΑΜΠΑΛΑΕΑ με αγάπη!

ΥΓ. Θα επανέλθω...
These users thanked the author ΑΜΠΑΛΑΕΑ for the post (total 3):
Maklaz, geobila, leomatos88
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Miles έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:09
Sardan έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:06 Αυτό το διάστημα χαζεύω το The Agency και Detective Hole (από το βιβλίο Jo Nesbo). Αξιοπρεπή και τα δύο.
Δεν έχω δει την αμερικάνικη εκδοχή (the agency) και ούτε θα τη δω, αλλά το γαλλικό αρχικό ήταν αρκετά καλό.
Κατά τη γνώμη μου το agency είναι ανώτερο και σε ερμηνείες και σε παραγωγή. Από γαλλικά το engrenages είναι το αγαπημένο μου.
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Euphoria s3 μου άρεσε γενικά. Βρήκα βαρετό το lore Rue-Jules.
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:31 Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο θέμα!
Θα γράψω κάποιες σειρές που παίζονται τώρα και κάποια στιγμή θα αναρτήσω μια λίστα από δεκάδες σειρές και ταινίες.
Δυστυχώς για κάποια παιδιά οι περισσότερες ταινίες θα είναι αρκετά βαριές....

Πάμε μια πολύ μικρή αρχή με τις σειρές που βλέπω η έχω δει τα τελευταία χρόνια

pluribus
silo
severance
euphoria
house of the dragon
The rings of power
Exit.

Το pluribus γραμμένο από τον άνθρωπο που έγραψε την καλύτερη σειρά όλων των εποχών το Breaking bad!
Η γνωστή πρωταγωνίστρια ως μια από τους τελευταίους επιζώντες ανθρώπους. Οι υπόλοιποι έχουν μετατραπεί σε κάτι άλλο.... Κάθε επεισόδιο και καλύτερο. Αναμένουμε το δεύτερο κύκλο.

Silo μεθαύριο αρχίζει ο τρίτος κύκλος. Μια δυστοπικη σειρά που λατρεύω. Άνθρωποι ζουν σε ένα γιγάντιο σιλό, πιστευοντας ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από αυτόν γιατί έτσι τους έχουν πει.

Severance Ίσως η καλύτερη σειρά της δεκαετίας που διανύουμε. Φυσικά δυστοπικη! Εκπληκτικής σύλληψης σενάριο! Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν για δικούς τους λόγους να διαχωρίζουν την προσωπική από την επαγγελματική τους ζωή. Έτσι δεν ξέρουν ποιοι είναι καί με ποιους συναναστρέφονται όταν βγουν από το γραφείο για να πάνε σπίτι και το αντίστροφο! Λίγη υπομονή γιατί αρχικά θα κουφαθειτε. Απλά ανεπανάληπτη!

Euphoria η σειρά έκπληξη! Νέα παιδιά ακροβατούν μεταξύ ναρκωτικών, σεξουαλικής ταυτότητας, πάρτυ, χρήματος, αμερικανικού ονείρου και τελικά πνίγονται στο τελευταίο που τα περιέχει όλα. Ένα από τα επεισόδια όπου ένας πρώην εξαρτημένος εξηγεί και αναλύει το ζήτημα των ναρκωτικών και της ζωής ειναι ίσως το πιο αληθινό και δυνατό επεισόδιο σε σειρά.

Exit. Για όλη την ΕΝΗΛΙΚΗ οικογένεια.
Χρήμα, γκλαμουρια, εφέ, επιτυχία, Golden boys, ναρκωτικά, επίδειξη, γυναίκες, πουτανες, λαμόγια, ενταφιάζονται σε έναν κόσμο που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και τελικά ειναι ψεύτικος και αυτοκαταστροφικός.

House of the dragon. Η πολύ καλή προ Game of thrones σειρά. Παίζεται ο τρίτος κύκλος. Δε θα αναλύσω. Γνωρίζεται....

The rings of power. Καμία ανάλυση και εδώ. Πώς δημιουργήθηκαν τα δακτυλίδια της θρυλικής τριλογίας του Τόλκιν, ο Άρχοντας των δακτυλιδιών.

Αυτά τα λίγα.
Κουραστικός αλλά τουλάχιστον αναλυτικός και σε αυτά.

ΑΜΠΑΛΑΕΑ με αγάπη!

ΥΓ. Θα επανέλθω...

Ρεεεεεε, λατρεύω :
pluribus
silo
severance
The rings of power

Το severance ειδικά θα μπορούσε να είναι και το πως είμαστε εδώ σε σχέση με τον έξω κόσμο :lol: :lol: :lol:

Game of thrones - La casa παίζει να είμαι στο 1% που δεν τα έχω δει και δεν θα τα δω.

To Dark να δεις Αμπαλαέα
These users thanked the author Maklaz for the post:
leomatos88
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευση από Maurice_Escargot »

Το PLURIBUS ξεπερασε τις προσδοκιες μου, εχοντας εναν απο τους καλυτερους πιλοτους των τελευταιων ετων, ο Gilligan δεδομενα επιστρεφει λιγο στις βασεις του απο τα αριστουργηματα του στο THE X-FILES στα 90ς και συνδυαζει το genre με το characterization εξαιρετικα. Μετα απο δυο magnum opus - δηλαδη, ποιο χαρακτηρισεις καλυτερο, το BREAKING BAD ή το BCS? - εμενα με εξεπληξε που καταφερε να παραμεινει σε αυτο το επιπεδο δραματουργιας. Ειναι αληθεια οτι καλυτερο επεισοδιο απο τον πιλοτο του δεν ειχε το PLURIBUS αλλα η πλοκη και τα stakes ειναι ολα αψογα ισορροπημενα. Δυστυχως θα περιμενουμε πολυ για την 2η σεζον.

Η τηλεοπτικη σεζον ξεκιναει Ιουνιο και τελειωνει Μαιο.

Απο την σεζον 2025/26, αυτες ηταν οι αγαπημενες μου σεζον τηλεορασης. Το THE PITT λιγο κατωτερη η 2η του σεζον απο την 1η.

The Diplomat (Netflix)
Task (HBO)
Platonic (Apple TV)
The Lowdown (FX)
DTF St. Louis (HBO)
The Chair Company (HBO)
Widow's Bay (Apple TV)
Pluribus (Apple TV)
The Comeback (HBO)
Small Prophets (BBC)
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

https://www.ertflix.gr/#/details/ERT_M002488 σε τρομερα καλη ποιοτητα,ας το ξαναδω για πολλοστη φορα,βαριεμαι να βλεπω την Ισπανια να ξεφτιλιζει τους αυστριακους και να ακουω τον Καραλη βασικα.
black death

Δημοσίευση από black death »

Εγω παντως με το σκηνικό στα Πετράλωνα και τη μηχανικο να παει πορτα πορτα να προειδοποιήσει, θυμηθηκα το ρωσικο το the fool.
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Αααα ααα !!! Μην το ξεχάσω.

El encargado ή αλλιώς the boss.

Αργεντίνικη σειρά, πανέξυπνη, έχει πολλά να πει, καλοφτιαγμένη.
Έβαλα να χαζεψω λίγο και κατέληξα να την μπινγκαρω.
leomatos88

Δημοσίευση από leomatos88 »

Maklaz έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 21:01
ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:31
ΑΜΠΑΛΑΕΑ με αγάπη!

ΥΓ. Θα επανέλθω...
To Dark να δεις Αμπαλαέα
Άλλα που λέτε μου αρέσουν πολύ, άλλα λίγο, άλλα δεν τα γνωρίζω. Σαν το Dark, όμως, σειρά δεν υπάρχει.
These users thanked the author leomatos88 for the post:
Maklaz
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

leomatos88 έγραψε: Παρ 03 Ιούλ 2026, 00:00
ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 02 Ιούλ 2026, 19:31
ΑΜΠΑΛΑΕΑ με αγάπη!

ΥΓ. Θα επανέλθω...
To Dark να δεις Αμπαλαέα
Άλλα που λέτε μου αρέσουν πολύ, άλλα λίγο, άλλα δεν τα γνωρίζω. Σαν το Dark, όμως, σειρά δεν υπάρχει.
Λέο υπάρχει και το 1899, από τους ίδιους. Το έκοψαν όμως και υπάρχει μόνο 1 σεζόν. Αξίζει όμως για το κάψιμο και μόνο.
These users thanked the author Maklaz for the post:
leomatos88
leomatos88

Δημοσίευση από leomatos88 »

Maklaz έγραψε: Παρ 03 Ιούλ 2026, 00:09
leomatos88 έγραψε: Παρ 03 Ιούλ 2026, 00:00

To Dark να δεις Αμπαλαέα
Λέο υπάρχει και το 1899, από τους ίδιους. Το έκοψαν όμως και υπάρχει μόνο 1 σεζόν. Αξίζει όμως για το κάψιμο και μόνο.
Το είδες; Το είχα ξεκινήσει για αυτόν το λόγο, αλλά ούτε στο 10% δε μου φάνηκε να φτάνει το Dark. Το οποίο, αν και δε θυμάμαι πλέον τα γεγονότα, θυμάμαι ακόμα την εντύπωση που μου είχε προκαλέσει. Άνετα το ξανάβλεπα, σε κάποια χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Mathmak

Δημοσίευση από Mathmak »

To Dark για μένα ειναι η καλυτερη σειρά ever... Καπου ειχα διαβασει κιόλας ότι ολη η σειρα και τα γεγονότα της είχανε γίνει και έρευνα σε ένα πανεπιστήμιο, για να δούνε αν υπάρχει κάποιο λάθος στη ταινία, κάτι που δε συμβαδίζει, αλλά ήταν τόσο τέλεια γραμμενο που δε βρήκανε τπτ
These users thanked the author Mathmak for the post (total 2):
leomatos88, Maklaz
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”