Maxpaok έγραψε: Δευ 22 Ιουν 2026, 20:12
...
Αυτά που χάσαμε τα δύο τελευταία χρόνια και κυρίως αυτή την χρονιά με το κύπελο και την απαράδεκτη εμφάνιση στο τελευταίο ματς με τον βάζελο? αυτά τα δύο χρόνια που θα τα κατατάξεις? Πως θα τα χαρακτηρίσεις? ταχέως, βραδέως?
όπως επίσης το ότι η ομάδα θα κληθεί να παίξει 3 προκριματικούς από μέσα ιούλη? Γιατί τα αποτελέσματα τούτα με την περίπτωση να συνέχιζε θα μπορούσαμε κάλιστα να τα ονοματίσουμε κανάκεμα......
Αυτά λοιπόν θα χρεωθούν στον λύση?
...
Αρχίζω από το τελευταίο.
Προφανώς, μιας και με ρωτάς, δεν πρόκειται να χρεώσω τίποτα στον καινούργιο για κάτι που κληροδότησε ο παλιός.
Ειδικά για το ματς κυπέλλου που εξασφάλιζε όμιλο, έχω γράψει ξεκάθαρα τους αγωνιστικούς λόγους για τους οποίους η ευθύνη ανήκει στον προηγούμενο. Ο καινούριος χρεώνεται ότι είναι στην αποκλειστική του ευθύνη. Και προφανώς το με ποιον αντίπαλο θα κληρωθεί ή το ότι δεν έχει εξασφαλισμένο όμιλο είναι έξω από κάθε ευθύνη του.
Τώρα ;ν τον δω όπως τον Άμπελ στο 90 μέσα στη Σλόβαν να δίνει εντολή να ανέβει η ομάδα ψηλά να πιέσει στο ελεύθερο του αντιπάλου και να τρώμε γκολ από την αντίπαλη περιοχή, ναι θα του το χρεώσω. Δε θα τον κρεμάσω όμως.
Τώρα για τον παλιό δε νομίζω πως χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Τα έχουμε πει όλα. Εγώ έχω διαφορετική οπτική για το τι πήγε στραβά και εξελίχθηκε η τελευταία χρονιά διαφορετικά από ότι προδιαγραφοταν.
Όχι δε θα ήταν κανακεμα αν συνέχιζε. Θα είχε την πλήρη ευθύνη ειδικά για τον τελικό και τη μη εξασφάλιση ομίλων οπότε θα λουζόταν τους 3 προκριματικούς, όμως θα συνέχιζε με την προσδοκία πως θα έβαζε ένα ακόμα λιθαράκι στην εξέλιξη και στο μεγάλωμα της ομάδας όπως έκανε κάθε χρόνο και σύμφωνα με τη δική μου οπτική που ανέπτυξα στο σχόλιο αποχαιρετισμού του προηγούμενου προπονητή. Αυτή είναι η θέση μου, δε σου ζητώ να την υιοθετήσεις αλλά κι εγώ δεν πρόκειται να την αλλάξω ούτε χιλιοστό.
Νομίζω όμως πως δε χρειάζεται να αναλωνομαστε σε τέτοιες κουβέντες. Πλέον έχουμε καινούριο προπονητή και πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτόν, να στηρίξουμε μόνο αυτόν περιμένοντας ταυτόχρονα να ακούσουμε τεχνική ηγεσία και διοίκηση για το πώς βλέπουν την επόμενη μέρα. Και βήμα βήμα, προπόνηση με προπόνηση και παιχνίδι με παιχνίδι να αρχίζουμε να ιχνηλατουμε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που θα χτίσει ο νέος προπονητής.
Πλέον έχουμε νέο προπονητή.
Ο παλιός πάλιωσε..
Ο προπονητής άλλαξε και μαζί και ο στίχος του τραγουδιού..
Ο νέος είναι και ωραίος και αλλιώς..