Νέος προπονητής
Re: Νέος προπονητής
Εδώ στο Κιότο στα izakaya λένε πως με το ζόρι θα μείνουμε στην Α κατηγορία. Φήμες λένε για τραμπα ΠΑΟΚ με ΠΑΟΚ Β.
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω.
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω.
- These users thanked the author Anwnimos for the post (total 12):
- george188, abc_o_ karpouzas, paok apo epilogi, Stratego, Maklaz, jyc, nunies4, aivas19, paokkerkir, renegade and 2 more users
Αυτό που γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και φιλοφοξιες του κάθε προπονητή, πραγματικά με ξεπερνάει.
Καλύτερα να γράφουμε αυτά που θέλουμε εκεί που θέλουμε, παρα να τα λέμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά. Όχι τίποτα άλλο, κοντεύει να γίνει και ο εγκέφαλος μας πουρές, με τόσα αφηγήματα.
Καλύτερα να γράφουμε αυτά που θέλουμε εκεί που θέλουμε, παρα να τα λέμε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά. Όχι τίποτα άλλο, κοντεύει να γίνει και ο εγκέφαλος μας πουρές, με τόσα αφηγήματα.
Εγώ πρώτη φορά σε όλο το διάστημα της παράνοιας που οι αντίπαλοι μας τα κάνουν όλα σωστά και εμείς λάθος ζήλεψα κάτι από αντίπαλο ….εννοω τον καινούργιο προπονητή των λαγών .
Είχα πει αν ο Ρασβαν δεν θέλει θέλω έναν τέτοιο ανερχόμενο
Ε τι να κάνουμε τώρα αν ξέρω όση μπάλα ξέρει ο Ματος με τον Βιεϊρίνια μαζί και συμφώνησαν ;
Είχα πει αν ο Ρασβαν δεν θέλει θέλω έναν τέτοιο ανερχόμενο
Ε τι να κάνουμε τώρα αν ξέρω όση μπάλα ξέρει ο Ματος με τον Βιεϊρίνια μαζί και συμφώνησαν ;
- These users thanked the author DamoN for the post:
- ΚΩΣΤΑΣ2019
- Shivaspace
Τι γυρεύει ένας Ιταλός στην Ισπανία; Αλέσιο Λίσι, οι πρώτες συστάσεις
19-06-2026 19:45
Ελένη Μπούντου
κάνω χιουμοριστικό σχόλιο.. "μαρή ρουφκιάνα.." και το έκοψαν
19-06-2026 19:45
Ελένη Μπούντου
κάνω χιουμοριστικό σχόλιο.. "μαρή ρουφκιάνα.." και το έκοψαν
Νοσταλγώ ΗΔΗ τον Πούσιτςnavigator11 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 18:12 Με τίποτα.
Τι να λέμε τώρα.
Και το θέρος μόλις έχει ξεκινήσει πραγματικά. Κατανοείς.
- These users thanked the author GEOL for the post:
- navigator11
Ο στόχος εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι η νίκη σε κάθε ματς. Και το ορίζει στην πράξη το ίδιο το κλαμπ, κάνοντας πρωταθλητισμό κάθε χρόνο.
- These users thanked the author DimitrisS for the post (total 3):
- DamoN, psychologos, Maxpaok
- abc_o_ karpouzas
-
ΚΩΣΤΑΣ2019
Και που ξέρει ο κύριος; Στην Ισπανία ήταν μήπως;ΚΩΣΤΑΣ2019 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 18:40 Ο Τσίκνας δεν γνωρίζει την δουλεια που εκανε ο Λισι στην Ισπανία??
Αλλά για μισό, ποιος είναι αυτός;
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
marsantos έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 17:15
Ριαν ανοίγεις μεγάλες και ωραίες κουβέντες που δεν είναι για φόρουμ γιατί θα κουράσουμε αλλά μάλλον θα κουράσουμε..![]()
Ο αγωνιστικός στόχος που θέτεις νομίζω πως δεν είναι στόχος που μπορεί να τον ορίσει μια διοίκηση (αυτό ήταν η αφετηρία της κουβέντας όπως το έγραψες). Το ακούω ως μια δική σου προσωπική προσδοκία αλλά δε μπορώ να φανταστώ μια διοίκηση να ζητάει από τον προπονητή κάτι του στυλ 'Η ομάδα πρέπει να παίζει πιο γρήγορα, με περισσότερες κινήσεις χωρίς την μπάλα, και με πιο πολλούς τρόπους να βρίσκει γκολ.' όπως έγραψες. Μου φαίνεται σαν μια υπόδειξη που μπαίνει στα χωράφια του προπονητή.
Κρατάω αυτό που λες στο τέλος της πρώτης παραγράφου. Αυτό μου φαίνεται συγκεκριμένο. Το ότι δε θες να τον κρίνεις από τη θέση που θα βγει την πρώτη χρονιά. Όμως αυτό δεν είναι στόχος. Αυτό αφορά το πως θα κριθεί με βάση το αποτέλεσμα. Εγώ σε ρωτάω τώρα, τέλη Ιούνη, τι στόχο θα ήθελες να του βάλει η διοίκηση. Βγες στην τετράδα; Απλά σχηματοποιησε μια ομάδα και από του χρόνου θα σου πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα;
Προσωπικά τέτοιου είδους στόχους θα τους άκουγα αν βρισκόμασταν στη φάση που ήμασταν το 2007. Νομίζω ο ΠΑΟΚ πως έχει ξεφύγει πολύ μακριά από τότε. Δε νομίζω πως βρίσκεται η ομάδα σε τόσο διαλυμένη κατάσταση για να διώξει κάθε πίεση από τον προπονητή.
Να σου εξηγήσω τι εννοώ. Ο Χ πρόεδρος του οσφπ μπορεί να πει στον προπονητή,φέτος δε με νοιάζει τι θα τερματίσεις απλά φτιάξε μια ομάδα και από του χρόνου βλέπουμε; Ο ΠΑΟΚ που νιώθεις πως βρίσκεται πιο κοντά; Στον οσφπ ή στον ΠΑΟΚ του 2007.
Εγώ βρίσκομαι στην αντίθετη πλευρά. Θέλω από την αρχή να τεθούν ξεκάθαρα οι στόχοι που έχει συνηθίσει να διεκδικεί η ομάδα. Είναι άλλο πράγμα στο τέλος να κριθεί με άλλα κριτήρια από τον Χ Λουτσεσκου και άλλο πράγμα να μην τίθενται μαξιμαλιστικα οι στόχοι. Νομίζω η πίεση πρέπει να είναι δεδομένη γιατί αυτό είναι πλέον το επίπεδο του ΠΑΟΚ και γιατί αυτό θα κάνει καλύτερο στον προπονητή και θα τον βοηθήσει να κερδίσει χρόνο. Δε νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια για βήματα προς τα πίσω.
Ξαναλέω, το πώς θα τον κρίνω στο τέλος είναι άλλο πράγμα και εκεί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου που έβαλες συγκεκριμένο πλαίσιο εξέλιξης της ομάδας, συγκεκριμένα σημάδια βελτίωσης και προόδου χωρίς υστεριες στις αναπόφευκτες γκελες.
Θυμήσου πχ. τον Μαρτινς στον οσφπ. Δεν τον πήραν και του είπαν φίλε βρήκες μπαχαλο, παρε μια χρονιά να στρώσεις την ομάδα και τα. ξαναλέμε του χρόνου. Από την πρώτη στιγμή του είπαν πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Έφαγε τις σφαλιάρες παντού, όμως είδαν την εξέλιξη και τον κράτησαν. Λειτούργησε κι αυτός υπό πίεση και εμφανίστηκε πιο ώριμος την επόμενη σεζόν.
Γνώμη μου είναι πως ο προπονητής πρέπει να νιώσει την πίεση από την πρώτη χρονιά. Και το λέω αυτό γιατί με το δικό σου σκεπτικό ( αν το καταλαβαίνω καλά), από την τρίτη χρονιά θα αρχίσουμε να διεκδικούμε σοβαρά. Την πρώτη θα φτιαχτεί μια καινούριου τύπου ομάδα και τη δεύτερη θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει πίεση για στόχους στον προπονητή.
Κλείνω με αυτό. Ο Λουτσεσκου δήλωσε πως ο Σαββίδης του έβαζε μεγάλη πίεση από την πρώτη χρονιά. Μετά τις πρώτες γκελες η πίεση αυτή τον έκανε να σκεφτεί και να αναζητεί το τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί ο ίδιος και μαζί και η ομάδα
Όπως λοιπόν έχει δηλώσει και ο ίδιος, η πίεση αυτή από τον ιδιοκτήτη είναι που τον βελτίωσε ως προπονητή.
Υγ. Με μπερδεύεις λίγο με τον τρόπο που θέτεις την έννοια του πρωταθλητισμού μέχρι τέλους γιατί το περιγράφεις με έναν τρόπο που φαίνεται πως εμείς ήμασταν μακριά από αυτό και δε συμφωνώ. Επίσης ποια ομάδα ίδιου επιπέδου με εμάς έκανε ιστορικές πορείες πλην του οσφπ που είχε την κατάκτηση του Κόνφερενς;
Κοίτα το περιγράφω όπως το θέλω εγώ κι όπως μπορεί να περιγραφεί αναλυτικά, αλλά μια διοίκηση μπορεί να ζητήσει μια αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού, χωρίς να βάζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσα. Κοινώς, δεν θα πει στον προπονητή τι να κάνει και πως να το πετύχει, αλλά μπορεί να του ζητήσει να παίζει η ομάδα πχ άμεσο επιθετικό ποδόσφαιρο με εντάσεις. Αν θέλεις ως στοιχείο της νοοτροπίας του συλλόγου ή ως μια προσπάθεια να αποκτήσει ο σύλλογος μια συγκεκριμένη νοοτροπία, όπως έχουν πχ η Μπάγερν ή η Μπαρτσελόνα.
Τώρα στα υπόλοιπα, νομίζω ότι πρέπει να κατανοήσουμε την διαφορά του να είμαστε 5 χρόνια με τον ίδιο προπονητή και το ρόστερ που έφτιαξε, και στην αρχή ενός νέου κύκλου, με προπονητή που σταδιακά θα φτιάξει το ρόστερ του και θα του δώσει την ταυτότητα που επιθυμεί. Εγώ δεν μπορούσα καν να πω στον Λουτσέσκου φέρε πρωτάθλημα φέτος. Αυτό εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες. Αλλά μπορούσα να του πω ότι θέλω ο ΠΑΟΚ να το διεκδικεί κάθε χρόνο, γιατί έχεις τόσα χρόνια στην ομάδα. Ε από τον Λίσι δεν μπορώ να το πω φέτος. Δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟΚ του 2007. Έχει να κάνει με την φάση που βρίσκεται η ομάδα, και νομίζω ότι φέτος πάμε σε rebuild. Αν βάλεις σκληρό στόχο στο rebuild την μια ή την άλλη θέση, στο τέλος μπορεί να επικρατήσει ο πραγματισμός αντί του χτισίματος, και να βλέπουμε την ομάδα να κυνηγάει βαθμούς αντί να χτίζει ταυτότητα. Θεωρώ ότι έναν χρόνο θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε βάση στο να αναδομηθεί η ομάδα, πάντοτε φυσικά χωρίς να κινδυνεύουμε με διασυρμό. Να μη μείνει αν βγούμε 5οι, αλλά αν βλέπουμε να γίνεται δουλειά, δε με νοιάζει αν βγούμε 3οι ή 4οι. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ΟΣΦΠ ποτέ. Που κι ακόμα κι αυτοί είναι άλλος σύλλογος σε σχέση με πριν 10 χρόνια. Για τον Μάρτινς που λες πχ, είχαν μόλις χάσει πρωτάθλημα μετά από 8 χρόνια, και πιο πριν είχαν 13 στα 14 αν δεν κάνω λάθος. Πλέον καταλαβαίνουν ότι κάθε χρόνο το παίρνει κι άλλος. Εμείς γιατί να φανούμε πιο βιαστικοί? Δεν θα φορτώσω πίεση τον καινούριο προπονητή και θεωρώ άδικο να γίνει, όταν επί Λουτσέσκου στις 4 από τις 5 σεζόν είχαμε κατά μέσο όρο 15 βαθμούς διαφορά από τον πρώτο, και τερματίζαμε κατά μέσο όρο 3οι. Μη σου πω ότι με το ίδιο αποτέλεσμα αλλά καινούριο προπονητή το λες και overachievement.
ΥΓ: Νομίζω ότι αυτό απαντάει και στα περί πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ τον έκανε στα χαρτιά, ή αν θες για ένα διάστημα μόνο. Στο φινάλε ήμασταν πολύ μακριά από την κορυφή. Το ίδιο και για τις πορείες στην Ευρώπη. Ιστορικές πορείες δεν κάναμε, ούτε γι'αστείο. Καλά καλά πορείες δεν κάναμε. Σε αντίθεση πχ με μια Μπόντο, ακόμα και μια Έστερσουντ που ήταν κάποτε χωριά. Είχαμε να λέμε για 2-3 χρόνια ότι πήγαμε στους 8 του Κόνφερενς, το οποίο κιόλας το βαφτίσαμε "8 της Ευρώπης", μέχρι που το πήρε ο ΟΣΦΠ κόντρα σε εξαιρετικούς αντιπάλους και σταματήσαμε να εκτιθόμαστε. Πέρσι λέγαμε για το διπλό στην Λιλ. Παλιά για το διπλό στην Ντόρτμουντ ή τον τίμιο αποκλεισμό από την Μαρσέιγ. Αυτά είναι για τον Άρη να πανηγυρίζει τη νίκη επί της Ατλέτικο. Εμείς θα έπρεπε να θεωρούμε καταστροφή τον αποκλεισμό από το Βουκουρέστι.
- These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post:
- marsantos
Ευχαριστώ Ριαν.
Κατανοητός.
Νομίζω δεν πιστεύουμε κάτι διαφορετικό. Οκ λίγο εσυ κοιτάς το μετά, λίγο εγώ το πριν.
Είναι σοβαρό αυτό που λες για τον πραγματισμο και το κυνήγι βαθμών. Όντως μπορεί να μπερδέψει καταστάσεις. Αλλά ελπίζω πως οι γύρω γύρω θα επιλαμβανονται τετοιων καταστάσεων.. Προσωπικά δε φοβάμαι την πίεση καθώς ο ΠΑΟΚ είναι ένα σκληραγωγημενο κλαμπ και εκτιμώ πως μπορεί να το μεταδώσει με υγεία χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι κίνδυνοι τους οποιους πανέμορφα ανέπτυξες. .
Τέλος πάντων. Τώρα που μιλάμε, η διοικηση ήδη τον έχει επιλέξει, ξέρει το γιατί και αυτός ξέρει τι του έχουν ζητήσει.
Αναμένουμε στο ακουστικό μας..
Υγ. Γράφεις για Μποντο. Οκ, το παρερμηνευσα νόμιζα πως μιλάς για παο ή αεκ.
- These users thanked the author marsantos for the post:
- Ριαν_Καπαγιαννιδης
theo-drama έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 17:33 ...
Σιγά που είναι γνήσιο.......
Παπαντζα είναι....μην τον ακούς μαρσαντε..
.
Μην μου τον πειράζεις.
Τον θέλω με καθαρό μυαλό.
Δεν είμαστε πια πρωταθλητές, Έρχονται άλλες εποχές (απο τον αλλο μήνα..)
Και μιας και είπα άλλο μήνα..
Τι θα κάνεις με τα στατιστικά τωρα πια;;
Θα έχουμε μήνα μήνα;