geobila έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 09:09
dimitris7777 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 08:56
Kabamaru11 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 07:52
Ελουστοντο και Χατζηδιακος,εχουν καποια κοινα στοιχεια,2 σχετικα γρηγορα κοντρολαρισμενα στοπερ,μπορουν επισης να παιξουν και στις 2 θεσεις της αμυνας.Αυτο βοηθαει τις ομαδες που παιζουν ψηλα και οταν θελουν να χτισουν τις επιθεσεις απο πισω.Αξιοπιστα σεντερ μπακ θα τα χαρακτηριζα,οχι κατι τοπ,οχι ομως και κατσικια.Το παν στους αμυντικους ειναι η σταθεροτητα.
Τον Ελουσόντο δεν τον ξέρω αλλά σαφώς προβληματίζει το 1,78 για στόπερ. Ο Χατζηδιάκος είναι μια μετριότητα, κάνει σοβαρά λάθη και δε βλέπω για ποιό λόγο θέλουμε να τον αποκτήσουμε. Ήμουν αρνητικός και για πριν δύο χρόνια και χάρηκα που δεν ήρθε. Φαίνεται και από την πορεία του στην Κοπεγχάγη που θέλει να τον ξεφορτωθεί. Επίσης δε λογίζεται ως Έλληνας για τις λίστες ενώ και αυτός δεν είναι πολύ ψηλός, είναι περίπου 1,84. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό εκεί στην παε. Εάν αυτή είναι η αναβάθμιση στα στόπερ.....καλά κρασιά!!
Αν και δεν έχουν ίδια ποιότητα η δεν είναι ίδιο επίπεδο, Παρ όλ αυτά, Πουγιολ 178 και Καναβάρο 176
Οπότε ο βασκος για την ποιότητα/επίπεδο που θέλει ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχθεί μια υπερτιμια λύση
Το να φέρνεις ως παράδειγμα δύο περιπτώσεις τέτοιες, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τότε όλες οι ομάδες θα βάζανε τέτοιους στόπερ που είναι και πιο εύκολο να βρεις αλλά δεν το κάνουν. Και δεν το κάνουν γιατί υπάρχει λόγος που είναι ότι το ύψος και η σωματική δύναμη μετράει πάρα πολύ στη θέση του κεντρικού αμυντικού γιατί αυτή είναι η φύση του παιχνιδιού. Υπάρχει σήκωμα της μπάλας, σέντρες, κτλ.
Εγώ μπορώ να προσθέσω επίσης και το Μασεράνο που τον βάζανε στόπερ και να θυμηθώ και το Ρομπέρτο Αγιάλα με 1,77 που δάγκωνε σε όλα ακόμα και στον αέρα. Αλλά θα πρέπει να δούμε σε τι σύνολα ήταν ενταγμένοι. Πχ ο Πουγιόλ ήταν στη Μπάρτσα που είχε 80% κατοχή μπάλας και ουσιαστικά έδινε ελάχιστη δυνατότητα απειλής από τους αντιπάλους δλδ στημένα κτλ. Και είχε δίπλα του και τον Πικέ (just in case που λένε και στο χωριό μου). Ο Καναβάρο τι να πεις που έφτασε να είναι ο κορυφαίος αμυντικός του πλανήτη....
Απλά σκέψου Ελουσόντο 1,78 και Μιχα 1,85....και πες μου εσύ πως νιώθεις. Το ότι θα πηγαίναμε σε 5 πόντους πιο κοντό από τον Κεντζιόρα, όταν βλέπαμε τη μεγάλη μας αδυναμία στον αέρα, ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω......Και επίσης ο Ελουσόντο δεν είναι ούτε γρήγορος, είναι απλά οκ στην ταχύτητα. Ποντάρουμε στην τακτική του παιδεία και στο να διαβάζει γρήγορα τις φάσεις για να είμαστε οκ!!