Νέος προπονητής
- Unpsofable78
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Re: Νέος προπονητής
Αυτό το κομμάτι της συνέντευξης του Πούσιτς έχει ενδιαφέρον, έρθει δεν έρθει, κι όχι γιατί αποδεικνύει κάτι - στην θεωρία ο Μπιέλσα είναι ο σπουδαιότερος προπονητής έβερ, όπως θα μας έλεγαν όλοι οι κορυφαίοι προπονητές - αλλά γιατί εξηγεί αυτό που συχνά συζητάμε εδώ μέσα, ότι οι διατάξεις δεν ταυτίζονται με τις τακτικές, κι ότι η αρχική τοποθέτηση των παικτών σε έναν σχηματισμό αφορά κυρίως στην συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων τα οποία θα συνδυάζονται διαφορετικά ανάλογα με την φάση του αγώνα. Ίσως μας μπέρδεψε το πολύ πιο στατικό παιχνίδι του Λουτσέσκου, αλλά οι τακτικές είναι άκρως δυναμικές πλέον:
Για τον αγαπημένο του σχηματισμό…
Για μένα οι σχηματισμοί είναι κάπως «τηλεφωνικοί αριθμοί», δεν μου λένε τίποτα. Βλέπω το ποδόσφαιρο ως ένα παιχνίδι χώρου και χρόνου και αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Όσοι κατακτούν τον χώρο και τον χρόνο θα έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα έναντι της άλλης ομάδας ή μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουν.
Έτσι, δεν εστιάζω μόνο στους σχηματισμούς, επειδή μπορείς να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο και να είσαι κυρίαρχος με οποιονδήποτε σχηματισμό. Πάντα μιλάω για αυτά τα δύο στοιχεία. Μου αρέσει να παίζω με τέσσερις παίκτες πίσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα τέσσερις, μερικές φορές είναι τρεις ή δύο, και ίσως μόνο ένας, εξαρτάται από το πώς εξελίσσεται ο αγώνας.
Κατά τη γνώμη μου, το ποδόσφαιρο είναι ένα ρευστό παιχνίδι: όλα συμβαίνουν, οι σχηματισμοί αλλάζουν συνεχώς, ο ελεύθερος χώρος πρέπει πάντα να είναι κατειλημμένος και υπάρχει μια συγκεκριμένη δυναμική στο παιχνίδι. Νομίζω ότι με τη δυναμική γίνεσαι λιγότερο προβλέψιμος για τον αντίπαλο και προσπαθώ να το φέρω στην ομάδα μου. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω για τους σχηματισμούς, δεν μου αρέσει να τους αναφέρω. Ναι, έχω έναν βασικό γιατί τότε η τοποθέτηση των παικτών στο γήπεδο είναι καλή για μένα και αυτός είναι το 4-3-3.
Μου αρέσει όμως να αλλάζω τον σχηματισμό συνέχεια. Εξαρτάται από την περίσταση αλλά και με το τι κάνει ο αντίπαλος εκείνη τη στιγμή και πώς προσαρμόζεσαι σε αυτό, πώς προβλέπεις τις κινήσεις του, πού πρέπει να είναι οι γραμμές, πώς φέρνεις τους καλύτερους παίκτες και ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι σε καλές θέσεις για να το κάνουν αυτό. Αυτό είναι που σκέφτομαι πολύ, όχι τους αριθμούς».
- These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post:
- Logistis
Εχει τουλάχιστον μια δεκαετία που ΟΛΟΙ οι προπονητές μας λένε με την πρώτη ευκαιρία "μην κολλάτε σε θεωρητικά νούμερα και σχήματα - τα πράγματα αλλάζουν στο χορτάρι δεν ειναι πίνακας με μπιλάκια".
Αλλά εμείς εκεί, ΟΧΙ το τι λέει ένα σαιτ είναι που μετράει, για το πως παίζει ένας προπονητής.
Αλλά εμείς εκεί, ΟΧΙ το τι λέει ένα σαιτ είναι που μετράει, για το πως παίζει ένας προπονητής.
- Dimitris_L4
Κ πολλοι παιχτες ( κυριως παλαιμαχοι) τ λενε φιλε αυτο για τα συστηματα..οχι μονο προπονητες..
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 09:29 Αυτό το κομμάτι της συνέντευξης του Πούσιτς έχει ενδιαφέρον, έρθει δεν έρθει, κι όχι γιατί αποδεικνύει κάτι - στην θεωρία ο Μπιέλσα είναι ο σπουδαιότερος προπονητής έβερ, όπως θα μας έλεγαν όλοι οι κορυφαίοι προπονητές - αλλά γιατί εξηγεί αυτό που συχνά συζητάμε εδώ μέσα, ότι οι διατάξεις δεν ταυτίζονται με τις τακτικές, κι ότι η αρχική τοποθέτηση των παικτών σε έναν σχηματισμό αφορά κυρίως στην συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων τα οποία θα συνδυάζονται διαφορετικά ανάλογα με την φάση του αγώνα. Ίσως μας μπέρδεψε το πολύ πιο στατικό παιχνίδι του Λουτσέσκου, αλλά οι τακτικές είναι άκρως δυναμικές πλέον:
Για τον αγαπημένο του σχηματισμό…
(…)
Μου αρέσει όμως να αλλάζω τον σχηματισμό συνέχεια. Εξαρτάται από την περίσταση αλλά και με το τι κάνει ο αντίπαλος εκείνη τη στιγμή και πώς προσαρμόζεσαι σε αυτό, πώς προβλέπεις τις κινήσεις του, πού πρέπει να είναι οι γραμμές, πώς φέρνεις τους καλύτερους παίκτες και ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι σε καλές θέσεις για να το κάνουν αυτό. Αυτό είναι που σκέφτομαι πολύ, όχι τους αριθμούς».
Μόλις πείστηκα κ εγώ για Πούσιτς. Μόνο τις σελίδες επί σελίδων προπονητικής που θα έχουμε εδώ μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα (γτ δεν έπαιξε έτσι μ’ αυτό το σύστημα κ όχι έπρεπε να παίξει έτσι με εκείνο το σύστημα) με κάνουν να ανυπομονώ…
Μη το λές, τόσες καλές κουβέντες άκουσε πέρυσι όταν ακύρωσε την πωληση του Κωνσταντέλια.Equalizer έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 08:56 Καλή κουβέντα για Σαββίδη μην ειπωθεί μόνο - μακριά από μας
Εμένα με προβληματίζει ότι ο Πουσιτς έχει μάθει σε ευρωπαϊκά σαλόνια όχι σε τοξικά περιβάλλοντα όπως της Ελλάδας. Η καταγωγή του δεν έχει καμία σημασία εφόσον μεγάλωσε Ολλανδία. Δεν είναι μαροκανος η Τουρκος να διατηρήσει το pedigree του και τα χούγια. Πιο πολύ ολλανδιζει παρά κροατιζει.Unpsofable78 έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 06:53 Καλημέρα, εάν ισχύουν τα περί Κονσεισαο, εμένα η ένσταση μου έχει να κάνει μόνο με την εκρηκτική του προσωπικότητα. Δεν ξέρω εάν σαν προπονητής είναι πιο ώριμος πλέον, αλλά στο Ελληνικό πρωτάθλημα όπου οι προκλήσεις από φιλάθλους, δημοσιογράφους, sm είναι πολλές, θα δοκιμαστεί πολλές φορές η ψυχραιμία του.
Ο Ραζβάν είχε μάθει να τους παίζει κομπολόι. Ενώ και η διατήρηση των ισορροπιών στα αποδυτήρια της ομάδας δεν είναι εύκολη υπόθεση σε περιόδους κρίσεων.
Όλα αυτά, αν κι εφόσον ισχύουν οι φήμες που διαδίδουν κάποιοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geobila την Παρ 19 Ιουν 2026, 09:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
john4serres
Δεν χαλάει του Πούσιτς, δεν υπάρχει άλλο όνομα αυτή τη στιγμή λέει ο Τσαλγατίδης
-
black death
Στα 18 πηγε ολλανδια. Επισης είναι κροατης και όχι βοσνιος, οχι οτι εχει και σημασια.
- These users thanked the author black death for the post:
- geobila
Ευχαριστώ μύστη μου, θα το διορθώσω. Είμαι λάθος
Οι Κροάτες είναι ακόμα πιο κέντρο Ευρωπαίοι από τους βαλκανιους
Οι Κροάτες είναι ακόμα πιο κέντρο Ευρωπαίοι από τους βαλκανιους
Eκπλητικη αλλαγη στο υφος του Τσαλγατιδη μετα τις αλλαγες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σταματαω τα οφ τοπικ με αυτο. Θα φανει στο χειροκροτημα
Τι εννοεις; Δεν τον ακουω γενικα, οποτε δε καταλαβαινω τι εννοεις.george188 έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 09:54 Eκπλητικη αλλαγη στο υφος του Τσαλγατιδη μετα τις αλλαγες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σταματαω τα οφ τοπικ με αυτο. Θα φανει στο χειροκροτημα
Πρέπει να δοθούν τιμητικές πλακέτες σε εσάς που ακούτε όλους αυτούς.
- These users thanked the author Maklaz for the post (total 11):
- embuji, george188, paokkerkir, rockcity4, SCIFO, pagotatzis, Kabamaru11, astral, paok apo epilogi, margas and one more user
Οτι μαζι με τις αλλαγες στην ΠΑΕ τα σπασανε κ καποιοι δημοσιογραφοι μεταξυ τους (καποιοι φαν με τη νεα κατασταση άλλοι οχι που αλλαξε η φαση), φαινεται κ στο ποιοι δεν γραφουν πλεον στη forza κ πως δινει το ρεπορταζ ο καθενας. Σορρυ για τα οφ τοπικ αλλα πραγματικα επειδη ειναι τεραστια η αλλαγη του δεν αντεξα, μπορουμε να τα γραψουμε σε αντιστοιχο τοπικ
- These users thanked the author george188 for the post:
- Unpsofable78