Γίνεται και με διπλό πίβοτ, αν πχ παίζει ο Τέιλορ και κόβει προς τον άξονα για να σχηματίσει ένα πεντάγωνο με τους άλλους 3 και τον Μεϊτέ.marsantos έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 19:11 Γίνεται αρκετή κουβέντα για το σύστημα που παίζει ο πιθανός νέος προπονητής.
Ο Λουτσεσκου στις επιθέσεις που έχτιζε από το τέρμα, κι αυτός 4-3-3 έπαιζε. Δεν είχε ντάμπλ πίβοτ όταν μπάλα περνούσε από τα πόδια του τερματοφύλακα. Άρα σε επίπεδο χτισίματος από πίσω σε θα δούμε μεγάλες διαφορές. Το νταμπλ πίβοτ εμφανιζόταν όταν ήμασταν λίγο πιο ψηλά στο γήπεδο και η μπάλα περνούσε από τα στόπερ.
Η μεγάλη διαφορά θα υπάρχει σε φάση άμυνας καθώς ως τώρα αμυνομασταν σε 4-4-2 όταν παίζαμε μεσαίο ή χαμηλό μπλοκ και 4-1-3-2 όταν ο αντίπαλος εκτελούσε ελεύθερο από τον τερματοφύλακα και ανεβαίναμε να κόψουμε την πρώτη πάσα. Τώρα άμα είδε κάποιος την Ολλανδία προχθές, το 4-3-3 υπάρχει και σε φάση άμυνας.
Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο το σύστημα όσο τα χαρακτηριστικά των παικτών.
Είναι άλλο πράγμα να έχεις 2 οκταρια πίσω από την τριάδα και άλλο μέχρι τώρα που ουσιαστικά είχαμε πίσω από τον επιθετικό κάποιο "δεκαρι" και στα αριστερά του κάποιον που επίσης δεκαριζε.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κάτι καινούργιο το οποίο θα είναι σίγουρα διαφορετικό από ότι βλέπαμε ως τώρα.
Έχω μεγάλη περιέργεια στο πως θα ανταποκριθεί ο Αντριγια σε αυτό το στυλ ειδικά αν ο καινούριος κουυτς θέλει το 4-3-3 με τα φτερά να δίνουν αρκετό πλάτος συμμετέχοντας σε πολλές καταστάσεις απομόνωσης.
Το ολλανδικό στυλ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε και όντας μια ομάδα που τα φτερά μας συνήθως συγκλίνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Η ανησυχία που έχω μέχρι να δω την ομάδα στο χορτάρι είναι το πόση έμφαση δίνει στο αμυντικό κομμάτι. Στην Ελλάδα δεν επιβιώνει ομάδα που δεν μπορεί να κρατά με συνέπεια το μηδέν.
Να είναι αυτός που θα αλλάξει τη ροή και τι φύση ενός πρωταθλήματος; Μακάρι. Ας τον δούμε βέβαια γιατί μπορεί ο άνθρωπος να έχει την οξυδέρκεια και να καταλάβει πως παίζεται εδώ το παιχνίδι.
Όλα αυτά φυσικά υπό το πρίσμα ενός ΠΑΟΚ που έχει πρώτο στόχο διεκδικήσεις και κατακτήσεις.
Νέος προπονητής
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Re: Νέος προπονητής
Με την ευκαιρία αυτής της ωραίας ανάλυσης, να πούμε βέβαια οτι ίσως πρόκειται για μεγάλο ευτύχημα (ίσως το πιο θετικό αυτής της αλλαγής προπονητή), πως δεν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις άκρως κουραστικές, συχνοτατα επικίνδυνες και ανούσιες πασούλες στον τερματοφύλακα με στόχο την τυφλή γιόμα μετά από 4-5 εναλλαγές.
Θέλω να ελπίζω τουλάχιστον!
- These users thanked the author Equalizer for the post (total 7):
- Dimitris_L4, Unpsofable78, Kenny4, vasgias, Ally Samagoal, Logistis, Montrealiotis
-
john4serres
Δε φαντάζεσαι πόσο εκνευριστικό είναι να το βλέπεις από κοντά μπροστά σου; Και να λες να τη έρχεται η μαλακια. Και όντως να έρχεταιEqualizer έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 19:18 Με την ευκαιρία αυτής της ωραίας ανάλυσης, να πούμε βέβαια οτι ίσως πρόκειται για μεγάλο ευτύχημα (ίσως το πιο θετικό αυτής της αλλαγής προπονητή), πως δεν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις άκρως κουραστικές, συχνοτατα επικίνδυνες και ανούσιες πασούλες στον τερματοφύλακα με στόχο την τυφλή γιόμα μετά από 4-5 εναλλαγές.
- These users thanked the author Taseos for the post (total 4):
- Amsterdamer_87, Kenny4, Ally Samagoal, Montrealiotis
Φίλε έχει 2 χρόνια που κούρασε αυτό, αλλά ειδικά στο κρίσιμο ματς στη Φιλαδέλφεια το τερματίσαμε στη μαλακία. Χτυπιομουνα. Αφού δε δουλεύει το γαμήδι, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ
Ίσα που υποστηρίζω οτι το πρωτάθλημα χάθηκε από αυτή τη μαλακία, εκείνη τη μέρα. Ειλικρινά παρότι ξέρω οτι δεν ισχύει, οριακά μπορώ να το υποστηρίξω
Ίσα που υποστηρίζω οτι το πρωτάθλημα χάθηκε από αυτή τη μαλακία, εκείνη τη μέρα. Ειλικρινά παρότι ξέρω οτι δεν ισχύει, οριακά μπορώ να το υποστηρίξω
- These users thanked the author Equalizer for the post (total 6):
- Amsterdamer_87, Unpsofable78, Taseos, Kenny4, vasgias, Ally Samagoal
Εννοείται το σκατο στην κάλτσα. Εγω νομίζω κλαίει κιόλας. Σοβαρά τα πιστεύετε αυτά? Πραγματικά πως το φαντάζεστε δηλαδή; φέρνει τον Παράσχο ο Ιβάν, τι ακριβώς θα κάνεις που θα φοβηθεί; δε θα πας γήπεδο; θα πουλήσει τους πάντες και θα παλεύεις για την κατηγορία. θα πας ροστοφ να τον προπηλακισεις; θα πετάξεις αυγά στο Μακεδονία παλας ή στο λιμάνι;Kenny4 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 18:43 Απο τις δηλώσεις του Λουτσέσκου εγώ καταλαβένω οτι κατα πάσα πιθανότητα ξανα έγινε επαφή μαζί του και τον έχουν stand by. Μάλλον πηγε το σκατό στην κάλτσα με τις αντιδράσεις για πούσιτς.
Προς θεού δε λέω οτι θα κάνει ο Ιβαν κάτι τέτοιο, απλά δεν την καταλαβαίνω αυτή την απειλή.
- These users thanked the author Nassos for the post:
- Unpsofable78
Βλεπω τωρα Σαχταρ Μπαγερν και δυστυχώς βλεπω αυτες τις χαζές πάσες αλά Κοταρσκι και επιπλέον κράτημα της μπάλας με ρίσκο από τους αμυντικους
Όμως ξαναρωτάω, ποτε βγηκε 3ος ο Πουσιτς στην Ουκρανια;
trianta76 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 19:25 Βλεπω τωρα Σαχταρ Μπαγερν και δυστυχώς βλεπω αυτες τις χαζές πάσες αλά Κοταρσκι και επιπλέον κράτημα της μπάλας με ρίσκο από τους αμυντικους

Δηλαδή από τα τόσα παιχνίδια που μπορούσες να δεις αυτό κόντρα στην bayern θεώρησες ότι θα είναι το πιο αντιπροσωπευτικό?trianta76 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 19:25 Βλεπω τωρα Σαχταρ Μπαγερν και δυστυχώς βλεπω αυτες τις χαζές πάσες αλά Κοταρσκι και επιπλέον κράτημα της μπάλας με ρίσκο από τους αμυντικους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Τετ 17 Ιουν 2026, 19:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author renegade for the post (total 5):
- Unpsofable78, nunies4, Ally Samagoal, Maedhros4, Logistis
Εμάς καρντάση η μπαγερν μας κέρδισε με επανάληψη πέναλτι ναμε
- These users thanked the author Taseos for the post (total 2):
- st4this, Ally Samagoal
- Mitsospaoki4
- Moderator
Εύχομαι πραγματικά η φάση να είναι Σεντιρα.
Να τον παρουσιάζουν όλοι σαν κλεισμένο και ξαφνικά.. ΜΠΑΜ
Να τον παρουσιάζουν όλοι σαν κλεισμένο και ξαφνικά.. ΜΠΑΜ
- These users thanked the author Mitsospaoki4 for the post (total 5):
- rockcity4, Dimitris_L4, embuji, Kenny4, Kevin
Ναι καλέ. Δεν είπα ότι δε γίνεται.Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 19:14
Γίνεται και με διπλό πίβοτ, αν πχ παίζει ο Τέιλορ και κόβει προς τον άξονα για να σχηματίσει ένα πεντάγωνο με τους άλλους 3 και τον Μεϊτέ.
Λέω το συνήθιζε ο Λουτσεσκου.
Σε αυτά που είπες για την άμυνα, μπορείς να βρεις και άλλα πραγματακια;
Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Είδες ότι ακόμα κι ένας μέτριος προς καλός προπονητής, όπως ο Νίκολιτς ή ένας προπονητής που μια ζωή έφτιαχνε μικτές αμυντικές ομάδες στην Ισπανία, όπως ο Μεντιλιμπαρ, στην Ελλάδα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Το αντίθετο δεν το έχουμε δει ακόμα. Ήρθε ο Μαρτινς να κάνει μαγκιες και μόλις πήρε χαμπάρι τι γίνεται το άλλαξε το έργο.
- Dimitris_L4
Παρατηρω εναν αναβρασμο περιεργο...μια ξαφνικη αβεβαιοτητα για τον ερχομο του Πουσιτς ή ειναι ιδεα μου??
- These users thanked the author Dimitris_L4 for the post:
- Taseos